Bebek Beslenmesi 1 haftalık bebekte bebek şampuanı kullanılır mı?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

21centurysucks

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2020
55
27
3
Merhabalar, yeğenim şu an 1 haftalık. Alerji yapacak ek bir sağlık problemi yok, şu sarı bebek şampuanları zarar verir mi? Yoksa sadece su ile mi yıkamak lazım?

Dalin, johnsons baby, mustela, sebamed marka ne olursa olsun çevirin kutuyu icindekileri okuyun ve o satırlarca kimyasala bir bebeğin maruz kalmasının uygun olup olmadığını düşünün. Lütfen bebekleri guya bebekler için üretilmiş bu kozmetiklere, endüstriyel ürünlere maruz bırakmayın.

Bebek 1 yaşına girene kadar haftada bir tamamen doğal sabunla(rahiki mahtum öneririm) ya da ıslatılmış karbonatla yikanabilir. Onun dışındaki tüm banyoları duru suyla olmalı ki cildinin florası bozulmasın. Vücudunun tamamının doğal florası bebeğin bağışıklığında kilit rol oynuyor, kimyasallar bu florayı yok ederek bebeği hastalıklara açık hale getirir.

Ben bebeğimi 6 aylık olana kadar sade suyla yıkadım. Kafasında cok konak olduğu için zeytinyağı sürüyordum ara sira banyodan önce. Sadece zeytinyağı cikana kadar saçını sabunladım doğal sabunla.

Çok çok teşekkür ederim, şampuanın içeriğine baktık, uygun olmadığını gördük. Şimdilik sadece su ile yıkadık.

Yiğenlerimi ablam hep dalinle yıkadı.biri şu anda 24 yaşında,diğeri de 18.ikisinde de hiçbir sorun yok.ben de 4 haftaya kadar doğum yapacam ve ben de oğluşuma dalin aldım.
Yeşil sabunlarda bile kimyasal var..uzun yıllar marketçilik yaptım.kimyasalın olmadığı bir ürün yok.o yeşil sabunların bile kalıp gibi durması için kostik adında bir kimyasal konuluyor.ama halk arasında en doğal sabun olarak biliniyor.artı kimyasalı şampuandan almasa,bezden alacak,bezden almasa mamadan alacak,mamadan almasa mutlaka ama mutlaka başka birşeyden alacak.kimyasallar hayatımızın bu kadar merkezindeyken ne kendimizi ne de bebeğimizi bunlardan tamamiyle korumamamızın imkanı yok diye düşünüyorum.

Bir yandan siz de oldukça haklısınız, hiç bir yerden almaması için sibiryaya falan taşınmak lazım
Ama tabi insan bir bebeğin cildine boyalı, sls'li şeyler değdirmeye kıyamıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…