1.Dugun dis mekan cekimi icin zamaninin belirlenmesi

OVERnight

Guru
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2008
585
6
318
Dugun vaktiniz yaklastikca yaklasiyor. Cevrenizde daha once bu ani deneyimleyen pek cok kisi olsa da, hep dedigimiz gibi devir degisiyor, aliskanliklar degisiyor :) Gelinlik, dugun mekani, ev telasi derken dugun fotografi icin de birileriyle anlasiyor gelinler bu devirde. Cevresinden bu konular hakkinda yardim alabilen, ya da soru sordugunda karsisinda dogru cevaplarla onu bilgilendirebilecek nitelikli kisi bulabilen cok az kisi var.
Kendimi otorite ilan etmis degilim tabiki, ama bu donemde en cok karsilastigim sorulara nacizane cevaplarimla size yardimci olmaya calisacagim.

1.Dugun dis mekan cekimi icin zamanin belirlenmesi?

-En sik sorulan sorulardan biri olmasiyla beraber, planlanmasi en cok atlanilan kisimlardan birisi bu oluyor genelde. Gelinin saci basi yapilmis, makyaji hazirlanmis, gelinligini de giymis, damatta hazir.. eee fotograf tabiki dugun gunu cekilir dusuncesi ilk akla gelenlerden. Ama yasayanlar bilirki o kosusturmali gune bir de bu ani sigdirmak aslinda gercekten o gunun temposunu daha da hizlandiran, ve bazi ciftleri de biraz geren bir durum halini alabiliyor kimi zaman.

Malum dugun gunu herkes kendine bir kosusturma plani hazirliyor ama genelde bu planlarda sekmeler oluyor, beklenen damat bir turlu kizimizi almaya gelemiyor; ya berberde ya cicekciyle cebellesme halinde oluyor, bazen damadimiz hazir ve nazir beklerken gelinimiz kuafor salonunu terkedemiyor, herkes hazir olsa, evden gelin almalar beklendiginden daha uzun olabiliyor; damadin caldigi kapilar kahkalar esliginde dakikalarca acilmiyor :118: kimi zaman gozyaslari sel oluyor, e kolay degil... Haliyle evden cikislar gecikiyor. Genelde aksamustu gibi gunesin keskinligini yitirdigi zaman diliminde ayarlanan cekim saatinizden dakikalariniz gittikce azaliyor. Ama bunlar tabiki ihtimaller, Tum planlamalarin gunluk gulistanlik oldugu cekimlerimizde oluyor.

Dugun oncesi yapilan cekimlere gelirsek, gelinlerin makyaj ve sac provalarini guzel bir amac icin kullanmalarini oneriyoruz, provalarinin oldugu gunu cekim gunu olarak belirlemek genelde en cok terich edilen tarih oluyor. Bu noktada ise gelinleri tek endise eden sey ama ya gelinligim kirlenirse sorunsali oluyor. Dugun sonrasi cekimlerde ise hazir sac makyaj avantajini kullanamazken artik herseyi geride birakmis olmanin rahatligi oluyor, hani ''trash your wedding dress'' konseptli, gelinle damadin kendini denizlere attigi pozlarin nerden geldigini cok dusunmemek gerek sanirim Bir baska avantaji ise dugun esnasinda istedigi saci ve makyaji yaptiran gelinin, bu konuda biraz daha rahat dusunmeye baslamasi oluyor , siki sikiya yapilmis topuzlar yerini genelde hafif dalgali olarak toplanmis daginik bir topuza birakiyor :)

Ister dugun cekiminizi dugun gununuzde yapin, ister oncesinde, ister sonrasinda, ilerisi icin baktikca sizi gulumsetecek cok guzel bir ani olacagi kesin!

Hepinize guzel gunler!

minik not: Sizlerinde sorulari varsa ozel mesajla yada cevap atarak bana iletebilirsiniz bende yeni basliklarla cevaplari herkezle paylasmis olurum. :126:

Son düzenleme:
Çok güzel ve anlamlı bir konu olmuş bence

Etrafımda ve sosyal medyadan takip ettiğim kadarıyla artık fotoğraf çekimi düğünden önce ve konsept olarak yapılıyor Düğün günü fotoğrafçı stresi, o kısa zamanda fotoğraflarım iyi mi çıktı nasıl oldum geç mi kaldık yetişemeyeceğiz gibi dertleri çiftler o gün yaşamıyorlar =) Aslında bir nevi glinlik saç ve makyaj provası niteliğinde olduğunu düşünüyorum gelin bakımın önceden fotoğraf çekiminin olması Ama yine o gün saçınızı beyenmeyebilir makyajı daha ağır veya hafif bulup hayal kırıklığı yaşamak da söz konusu olabilir Tabii konsept foto çekiminde de bir randevu saati oluyor Yine de bir yerlere yetişmeye çalışmanın verdiği sıkıntı olacak eninde sonunda =)

Şu an kararsızım ama sanırım ben de düğün fotoğrafçıya gitmeyecek olanlardanım,,,zaten herkesin elinde akıllı telefonlar ve birsürü fotoğraf makinesi oluyor O gün çekilen fotoları da kendimiz aslında telefonlarda ve bilgisayarda birçok eklenti ile fotoğrafçıdan çıkmışcasına kusursuz ve aslında bence onların çektiklerinden daha doğal yapabiliyoruz Bir de düğün kasedi de olacak elbette =)

Erkek arkadaşımla da bu konuyu enine boyuna konuştuk 1 günümüzü konsept çekim için ayarlayacağız muhtemelen bu günü de düğünden sonra olarak belirleyeceğiz Bilmiyorum düğün sonrasının verdiği rahatlama hissi ile aslında çok da uzatmamak gerekiyor sanırım çekim tarihini,,, O da konsept istiyor şu an bir tarihi mekanda çekimi ve deniz kenarında çekimi düşünüyoruz yani ben de "trash the dress" yapmak istiyorum =)

ben fotoğraf çekimimi düğün günü yapacağım çünkü, çekime kuaför evden gelin alma ve dış çekim olarak karar verdşk fotoğrafçımla. amaaaaa mekan konusunda sıkıntılar var. Önerileriniz neler arkadaşlar? Çamlıca tepesi çok güzel olur aslında ama ben avrupa yakasında olacağım için trafik sorunumuz olabilir

Tatlım bu tarafta emirgan korusu var içindeköşkler falan da var gelmediysen hiç birara gel gez derim

Tatlım bu tarafta emirgan korusu var içindeköşkler falan da var gelmediysen hiç birara gel gez derim

emirganı biliyorum canım, son zamanlarda düğün çekimleri oralarda yapılıyor. yıldız parkı da aynı şekilde. fotoğraflarda sürekli emirganı görmekten sıkıldım sanki ayrıca çekim için ücret alındığını duydum ?

Olabilir canım hiç araştırmadım ücret konusunu Ben çekimleri İzmir de yapacağım o yüzden, dha da vaktim var,,,

Son zamanda Emirga revaçta haklısın, benim de ilk aklıma gelen oydu Yeni Hacıosman korusu açıldı oraya bir bakabilirsin içinde yapay göl var

teşekkürler canım hacıosman korusunu duymamıştım bir bakayım, çok sağol

Bizim durum garip yani evli ve hamilelik icin hazirlik yapan bir cift olarak dugun yapiyoruz bu yil ama herkes garipsiyo dugun gunu cekim falan sacma olur sizin icin diyolar ama karar verdik yapicaz. Ben Emirgan korusundan vazgectim otel arastiriyorum simdi. Otel icindeki cekimler cok guzel oluyo sonra orayada yakin bir koru yada dis mekan super olabilir. Camlica tepesine bakayim ilk firsatta

kimseyi umursamamalısın bir daha geçmişe dönemiyoruz maalesef ama böyle bir şansınız varsa neden yapmayasınız ki :) sizin de mekan fikirlerinizi bekliyorum

Bende dış çekim istiyorum el çiçeğimi canlı çiçeklerden istediğim için düğün günü yapılmasını istiyorum ama bakalım çok yorulmayız inşallah

kimseyi umursamamalısın bir daha geçmişe dönemiyoruz maalesef ama böyle bir şansınız varsa neden yapmayasınız ki :) sizin de mekan fikirlerinizi bekliyorum

Tskler :)) Hersey netlestiginde o da netlesicek insallah cnm haber veririm tabi. Siz fotografci ayarladiniz mi kimle calisiyosunuz?

Bende dış çekim istiyorum el çiçeğimi canlı çiçeklerden istediğim için düğün günü yapılmasını istiyorum ama bakalım çok yorulmayız inşallah

Yorgunluk olur elbet ama degsin insallah buna Meltemcim :))

Bence ortaya cok tatli kareler cikabilir, kimseye kulak asmayin, icinizden geldigi gibi yasayin bu guzel zamanlarinizi :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…