Merhaba, yakında doğumum olacak ve çok tedirginim kızımdan hiç ayrılmadım doğum zamanı nasıl yapıcam bilmiyorum kendisini kötü hisseder mi diye ona ne demem gerekiyor bu konuda böyle bir durumu yaşayan anneler yardımcı olursa çok sevinirim.
Aynı durumu haziranda yaşayacağım yorumlara bende göz atayım. Ama ben gün içinde odaya ziyarete almalarını rica edicem toparlandığımda,gecede babasıyla kalacak uyurken beni istiyor hep ama bakalım idare edecekler.
Merhaba, yakında doğumum olacak ve çok tedirginim kızımdan hiç ayrılmadım doğum zamanı nasıl yapıcam bilmiyorum kendisini kötü hisseder mi diye ona ne demem gerekiyor bu konuda böyle bir durumu yaşayan anneler yardımcı olursa çok sevinirim.
Daha çok küçükmüş bebeğiniz, eğer planlı sezaryense yani doğum zamanı belliyse bir gün önceden hava kararıp aydinlaninca, güneş doğunca gibi anlayavagi şekilde hastaneye gideceğinizi bebeğin karnınizdan çıkacağını anlatın, ve yine anlayacağı şekilde ne zaman eve geleceğinizi anlatın. Onun öncesinde de süreci anlatan oyunlar oynayabilirsiniz.
Benim oğlum 3 yaşına yakındı ikinci doğumumda. Öncesinde ara ara konuşuyordum hastaneye gidecegimi, onun anneannesinde kalacağını ama kalamazsa hastaneye yanıma getirtiririm diye düşünüyordum neyse ki sabah 7 de hastaneye gidip aksam 6 da taburcu olmuştum. Ayrı kalmadık gece
Ben yeğenime baktım çok zor geçmişti çünkü bizi aramak gibi bir hata yaptılar ve bebeği gösterdiler bizim elimizde oyuncaklar vardi onlari cikardik kardesin yollamis dedik o gece sabahladik merak etmeyin çocuklar çok akıllı ama üstüne gitmeyin kardeş vs muhabbeti olmadan takılın o ilgi göstermek isterse göstersin birde anneyi hasta gibi görünce uzulmustu ne kdr normal olursa o kdr iyi oluyor
Biz pastahaneye gittik eve pizza söyledik belgesel izledik eğlendik ama o son görüntülü arama olmayacaktı
Kardeşim dayanamadi 2. Gece eve cikti evde çok güzel idare ettik bizim kız ztn 3. 4. Gün kahve içmeye gitti hemen dolaştı hiç yatmadı.
2 kızımın arasında 13 ay var. Doğumdan 10 gün öncesinden babasıyla takılmaya başladı. Beraber uyudular. Ben hastanede annemle kaldım. Onlar doğumdan sonra eve gittiler. Kızım başlarda depresyona girdi kardeşi eve gelince. Zamanla yavaş yavaş alışmaya başladı. Küçük bebeğin bakımına onu da dahil etmeye çalışıyoruz. Ana kucağını sallıyor, emziğini getiriyor.
2 küçük bezli bebek inanılmaz zor. İster istemez büyüğü ihmal ediyorsun. Ben aralarını bu kadar kısa tuttuğum için çoğu zaman vicdan azabı çekiyorum.
Bebeginizin bakimini yavas yavas esinize paslamaya baslamanizi tavsiye ederim. Siz ikinci bebekle ilgilenirken hangi durumlarda babasiyla yetinmek zorunda kalacaksa simdiden onlara alismali. Bir tane uyku arkadasi ayarlayabilirsiniz. Gece kucukle ilgilenirken her istediginde buyugun yaninda olamazsaniz biraz teselli olur en azindan uyku arkadasiyla.
Kuzenim sevdiği eşyalarla dolu bir sepet yapıp bak kardeşin sana getirdi dedi. Doğuma gitmeden de kardeşini almaya gidiyoruz sana sürpriz yapacakmış, yarın sen de gel olur mu dedi. Doğum olduktan sonra da babası getirdi kardeş tanışması yapıldı:)