- 8 Ocak 2012
- 1.129
- 959
Ben hep paranın paylaşılmasından yanayım ne erkek ödesin hep ne kadın. Herkes çalışıp para kazanıyor, ailesinden para alanın da ailesi çalışıyor ve hiçbir aile çocuğunun sevgilisinin yediği yemeği ödemek zorunda değil. Bilinmez.Kizlar bir bucuk seneye yakindir beraberiz. Ben yirmili o otuzlu yaslarda. Uzun zamandir calisiyo yani. Ben ise bi 4 5 ay kadar calisip ayrildim isten. Yaklasik bir sene once. İs ariyorum zaman zaman ama yok. Aile olarak ihtiyacimiz yok cok sukur kafama yatar bi is bulana kadar beklicem.
Ve gelelim konuya. Sevgilim gomlek alcakmis birlikte gidelim dedik. Ve cikmadan bana dediki gulerek. Gomlek mi senden yemek mi dedi. Bende fark etmez dedim yemegi ismarladim. Bide gecenlerde gezmeye gidecektik bana mazot parasini sen karsilican mi dedi. Bende efendim felan dedim oda guluyo bende guluyorum. Ama cok.bozuldum. sonra saka saka dedi. Ama bana ciddi gibi geldi beni denedi gibi.
1 bucuk yil boyunca hic boyle biseye sahit olmadim. Konusu bile gecmezdi. Son bir aydir boyle.
Ve ssoylemek sacma belki ama ben calismasamda ona hep hediyeler aldim yeri geldi hesapda odedim. Yani onun sirtindan gecinmek gibi bi durum mevzu degil. Yani asla gozumde para yok ama cimri mi diye dusunmek beni bitiriyo cunku cimrilik en nefret ettigim seydir. Sunuda belirteyim ben ailemdende para almiyorm. Bir miktar biriktirdigim para vardi ordan harciyorm hep.
Bu zamana kadar ilk kez oluyo seyler. Bu cimri oldugunu mu gosterir. Yani ben calismiyorm sonucda ama bu laflar ediliyo. Calisiyo olsam hakli derim. Ki oyle asiri masrafimizda olmaz birlikteyken 2 3 ayda bir yemek.
Sizce durum ne? Normal mi? Cimri mi? Yoksa saka mi yapti gercekten?
Erkek arkadaşınız sıkışıksa bile bunu lisanı münasiple konuşmalı. Bana öyle gibi gelmedi. İlk başlarda gözü ödediği parayı görmez sizle olmak için hesabın haricinde boşa para bile verbilir, bir şeyle roturup heyecan yatışınca param gidiyor, kendime harcayamıyorum olabilir. Kolay değil, her haftaosnu dışarı çıkmaya kalksanız maaş yetmez. Bir kabaca hesaba vurun hep ben harcıyorum kendime alamıyorum psikolojisine kapılmış olabilir. Ben böyle şeyleirn açıkça konuşulmasından ve paylaşılmasından yanayım.