1 aylik bebekle ev gezmesine gitmek normal mi yoksa yanlişmi

kizlar bebegim 1 aylik oldu ve ben cok bunaldim artik.arkadaslarimla bulusmak istiyorum ama ev ortaminda ve biraz kalabaligiz sizce gitmek icin erkenmi cocuk orda mikrop kaparmi yani cok tecrubesizim siz cocugunuzu kapali ortamlara goturuyormuydunuz. asiri sıkıldım evde yani aliskin degilim bir de evde durmaya.hava soguk disari gezmesi icinde .ne yapcam bilmiyorum
Gidebilirsiniz tabi. Bebeğe yaklaştırmazsınız kimseyi pek. Evde bunalıyor insan

kizlar bebegim 1 aylik oldu ve ben cok bunaldim artik.arkadaslarimla bulusmak istiyorum ama ev ortaminda ve biraz kalabaligiz sizce gitmek icin erkenmi cocuk orda mikrop kaparmi yani cok tecrubesizim siz cocugunuzu kapali ortamlara goturuyormuydunuz. asiri sıkıldım evde yani aliskin degilim bir de evde durmaya.hava soguk disari gezmesi icinde .ne yapcam bilmiyorum
1 aylik bile olmamisken ben geziyordum. Restoranta falan da gitmistik hatta. Gezin tabiki ama 20 kisinin oldugu bir ev ortamına ustelik coluk cocugun oldugu yere sokmayin bence. Ortalikta hastalik salgin cok malesef. Biz 2 aylikken evde durdugumuz halde eşimden RSV kaptık. Malesef 2 gun hastanede yatırdılar. Orda da kan almak icin cocugumu delik desik ettiler. Kan da cikmiyodu yavrumdan. Cok kucuk oldugundan ilk ateslenmesinde doktora goturmek gerek. Hastaneye gitmek durumunda kalirsan başina bunlar gelebilir.
Bizim doktor hava soguk diye disari cikarmamazlik yapma cikar dolaş bagisiklik kazansin demişti. Tabiki şapka falan kesinlikle takmalısın. O yuzden ben bunalinca cikip geziyordum. Hic olmazsa markete falan gidiyorduk

Bence gidilir. Zaten şuan süt ve uyumak dışında yapabildikleri bir şey yok.Gittiğin yere bebek telsizin varsa götür zaten kalabalıkmış bebek daha o uyuyarak vakit geçirecek. Sesiz bir oda gerekecek , siz salonda otururken o evin başka bir odasında güzelce uyur telsizini yanına alırsın takip edersin arada gider bakarsın . Emzirirsin .O kalabalıkta gürültüde tutmadığın sürece sakınca olmaz diye düşünüyorum.

Merhaba. Aylarca çok dikkat ettim ve çok bunaldım diye seyahat ettim. Bebeğim rsv kaptı, zatürre riski var yoğun bakım felan Allah korusun durum çok ciddileşebilir. Yapmayın gitmeyin salgın var, yaz gelsin açık havada buluşur oturursunuz

Oğlum 3 yaşında bu aralar ailecek hastayız. Burun tıkanıklığından uyuyamadı birkaç gündür. Sürekli uyanıyor, ağzında nefes almak zorunda kalıyor serum fizyolojik sıkıyoruz yine akıyor. Kardeşi doğana kadar iyileşiriz çoktan ama düşününce yenidoğan bebek ağzından nefes almayı bilmez, gece sürekli tetikte olmak zorunda oluruz Allah korusun. Açık hava neyse de kapalı alanda herkes hasta zaten dikkat etmek gerekir.

Bence herkese açık açık sor. Kendisinde, cocuğunda en ufak bir hastalık, burun akıntısı olan var mı diye. Varsa eğer götürme. Ben sormuştum 1 aylıkken götürdüm. Çok da kalabalığa soktum herkes sağlıklıydı hiçbir şey olmadı. Ama 1.5 aylıkken kayınpedere götürdüm. Adamcağızın hafif burnu akıyordu. Hiç kucağına bile almadı. 10 dk durduk kalktık. Ama onda cocuk 1 ayda zor atlattı. Burun tıkanıklığı hele ki şu dönemde ağızdan nefes alıp verme yapamadıkları için ne uyku bırakıyor bebekte ne de emme. Bol ağlamalı, bol uykusuz, bol burun temizliği ve bolca hava vermekle geçiyor. Bebeğin kücük. Sor. En ufak seyi olan varsa götürme derim lakin herkes sağlıklıysa Allah ın izniyle bir şey olmaz. Bir de kucuk çocuklardan kolla cunku el yıkama, hijyen falan bilmiyorlar. Dokunmalarına musade etme

Tanıdığımın bebeği 4 aylıkken(yakın zamanda) influenza oldu, böyle bir yerlere kalmaya gitmişlerdi. Riske girmeye gerek var mı bilemiyorum. Havalar güzel dışarda buluşsanız? Ben 40 gününe kadar korunaklı giydirip dışarı çıkarttım, ekimin sonunda doğum yapmıştım havalar biraz iyiydi yine. Soğuduğunda da kırk yılda bir çıkarsam yine korunaklı şekilde çıktım ama çok dolanmadım öyle kalabalık ve kapalı alanlarda. Bebeğim 4,5 aylık hala izoleyim, sadece görüştüğümüz belli bir aile var. Ayrıca 2 ay ard arda ben hasta oldum (allahtan o olmadı) mahvolmuştum o ara

Bence kalabalık ortama sokmak için çok küçük 4/5 aylık olana kadar en azından hastalanmasına dikkat edin. Maalesef bebekler bir ortama girdiğinde herkes bir şekilde temas ediyor hatta öpmeyin dediğim halde inadına öpen bile vardı neyin kafası anlamış değilim 🥲 hastalıklar hava yoluyla ve temasla çok hızlı bulaşıyor hele de kapalı ortamda. Bebek bu kadar küçükken de direkt yatış veriyorlar hastanede. Sizi de anlıyorum ben de öyleydim neredeyse 6 ay boyunca kendi ailemin evi dışında başka hiçbir yere götürmedim bebeğimi evde çok bunaliyordum bol bol dizi izledim artık 🥴

3 ay misafir kabul etmedim yani kalabalığa hiç sokmadım ama hergün mutlaka hava alması için bebek arabasıyla uzun yürüyüşler yaptım

Bir aylıkken yakın şehre bi hava almaya gitmiştik. Açık alan olursa niye olmasın? Ama 20 kişinin içine, hem de çoluk çocuklu ortama, bu salgın döneminde bebekle gitmek akıl işi mi? Azıcık sıkılıverin bi zahmet, bir şey olmaz.

Back
X