• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi 1 aylık bebek kaç saatte bir emzirilmeli

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Lina0110

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
17 Mayıs 2021
20
8
1
25
Merhaba arkadaşlar ben yeni üye oldum ayrıca yeni anneyim bebeğim 1 aylık oldu ama bazen uzun saatler emmiyor ve çok az emiyor ama ben geceleri 3 saatte bir vermeye çalışıyorum çünkü bazen daha erken verince almıyor memeyi sabahları da 1.30-2 saatte bir vermeye çalışıyorum sizce aradaki zaman cok mu tecrübeli anneler tecrübelerinizi paylasirsaniz çok sevinirim şimdiden teşekkrüler

Bence iyi gibi saatler. Kilo alımı da iyiyse sıkıntı yoktur.
Cevabınız için teşekkür ederim 18 günlükken tartılmıştık en son hemşire normal ama saat başı emzir demişti ozaman sariligi da vardı çünkü 24 une kadar dışarı cikamicaz maalesef o günü bekliycem tartılmak için

İki saati geçmemesi lazim uyusa bile uyandırıp beslenmen gerek günde 5 6 kere bez degisiyosan sık kaka yapıyorsa iyi besleniyodur

2 saatte bir emzirmelisin.... Uyandirip emzir... Doktor tavsiyesidir... Bizimkide cok agir uyurdu ... Gerekirse hirpala ama uyandirip emzir demisti..

Evet canım bizim ebe de 2 saati geçirme dedi doktor da 3 saati geçirme dedi saat başı denesem de bebeğim reddediyor resmen savaş veriyoruz mesela 12 de emzirdikten sonra 1.30 da beslemek istesem reddediyor 2 ye kadar uğraşıyorum ozaman emiyor

Merhaba arkadaşlar ben yeni üye oldum ayrıca yeni anneyim bebeğim 1 aylık oldu ama bazen uzun saatler emmiyor ve çok az emiyor ama ben geceleri 3 saatte bir vermeye çalışıyorum çünkü bazen daha erken verince almıyor memeyi sabahları da 1.30-2 saatte bir vermeye çalışıyorum sizce aradaki zaman cok mu tecrübeli anneler tecrübelerinizi paylasirsaniz çok sevinirim şimdiden teşekkrüler
Eğer bebek kendi isterse zaman farketmiyor ver onun dışında en geç 2 saate bir ver canm

Cevabınız için teşekkür ederim 18 günlükken tartılmıştık en son hemşire normal ama saat başı emzir demişti ozaman sariligi da vardı çünkü 24 une kadar dışarı cikamicaz maalesef o günü bekliycem tartılmak için
Rica ederim kilo ölçülene kadar 2 saati geçirmemeye çalışırsın. Sarılığı devam etmiyordur inşallah

Teşekkür ederim artık öyle yapicam 3 4 kez degisiyorbezi
Dolu bezi fazla bekletme pisik olmaması için önemli olan ağırlığı ben bez sayısına o kadar takilmamistim ki zaten kilo artışı normalse hiç bı sıkıntı yok sarılık açısından filan en fazla iki saat

Dolu bezi fazla bekletme pisik olmaması için önemli olan ağırlığı ben bez sayısına o kadar takilmamistim ki zaten kilo artışı normalse hiç bı sıkıntı yok sarılık açısından filan en fazla iki saat
Tamam canım bazen az yapmış olsada degistiriyorum bazen de ağır oluyor dediğin gibi

ilk günler sariliga karşı devamlı verin deniyor. 1 aydan sonra 2.5 -3 saat genelde ama hercocuk farklı ki kimi iştahlı kimi iştahsız,, benimki reddederdi beslenmeyi 3 saati geçerdi bazen. siz rahat olun o acıkınca yıkar zaten ortaligi :)))

ilk günler sariliga karşı devamlı verin deniyor. 1 aydan sonra 2.5 -3 saat genelde ama hercocuk farklı ki kimi iştahlı kimi iştahsız,, benimki reddederdi beslenmeyi 3 saati geçerdi bazen. siz rahat olun o acıkınca yıkar zaten ortaligi :)))
Çok teşekkür ederim canım aynen ben versemde almıyor memeyi çok çok emzireyim istiyorum ama kendi istediği zaman alıyor oda 2 3 saati buluyor yoksa kaşıkla versem bile tukuruyor içim rahatladı teşekkür ederim 😊

Daha küçük olduğu için sık sık emzirmeniz lazım. Gece uykudan uyanmazdı kızım da memeyi bir türlü tutmazdı. O yüzden geceleri sağıp biberona koydum. Biberonu ağzına sokunca refleks olarak emmeye başlıyor. Tabii sadece etmediğinde böyle yapın, biberona alışmasın

Daha küçük olduğu için sık sık emzirmeniz lazım. Gece uykudan uyanmazdı kızım da memeyi bir türlü tutmazdı. O yüzden geceleri sağıp biberona koydum. Biberonu ağzına sokunca refleks olarak emmeye başlıyor. Tabii sadece etmediğinde böyle yapın, biberona alışmasın
Emzirmek istesem de diliyle ittiriyor ağlıyor biran önce doktora götürüp kilosuna baktırmak istiyorum

Back