• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler 1 aylık bebek görür mü?

• Konu Sahibi Konu Sahibi pakize10
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
P

pakize10

Ziyaretçi
arkadaşlar 1 aylık bebek görme yeteneğini kazanmışmıdır?benim bebeğim yüzüme hiç balmıyor gülmüyor...hemşire konuştuğun zaman gülmesi yüzüne bakması lazım dedi kafam karıştı ...bebeğimde sorun mu var acaba

bebeğin ne zaman doğdu ....ve ne zaman doğması lazımdı...1 aylık dediğin düzeltilmiş yaşmı??

cnm benim 1 ay çok erken ışıkları farkeder ama seçemess...iki üç aylık olsun ozman tanır seni merak etme:)

bebeğim normalde bugünlerde doğması lazımdı..erken doğması uygun görüldüğü için 1aylık

görmese bile sesinden seni tanıyıp gülmesi gerekir.erken doğduğu için gelişim aşaması geç olabilir sıkıntı yapma kendine bir ay daha geçsin bakalım yinede tepki vermezse doktora götürürsün.

arkadaşlar 1 aylık bebek görme yeteneğini kazanmışmıdır?benim bebeğim yüzüme hiç balmıyor gülmüyor...hemşire konuştuğun zaman gülmesi yüzüne bakması lazım dedi kafam karıştı ...bebeğimde sorun mu var acaba

canım bir aylık bebek gülmez ki.. ne hemşiresi söyledi bunu sana merak ettim.. ayrıca bir aylık bebekler renkleri göremezler siyah beyaz zıtlıklar daha çok dikkatini çeker ve etrafı yogun sis varmış gibi görürler. sen bos ver hemşireyi falan dr. unla konus için rahatlar..

merhaba
size bebek gelişimi takibinde kullanılan denver testinin tablolarını gönderiyorum
bu tablolarda kutucuklar mevcut. bu kutucuklar kenarlarında yazan aktivitelerden geçen çocukların yüzdesini gösteriyor. kutucuğun dolu kısmının başlangıç noktasının tekabul ettiği ay, bu aktiviteyi her 100 çocuktan 75 inin bu ayda yapabildiğini gösteriyor. mesela kişisel sosyal skalasının ikinci kutucuğu olan karşılıklı gülme kutucuğuna bakalım. bu aktivite bazı çocuklarda 15 günlükken başlamış. ama 100 çocuğun 75 tanesi 1.5 aylık olduğunda karşılıklı gülebiliyormuş. ve de 2 aylıkken 100 çocuğun hepsi karşılıklı gülüyormuş. bu tabloların nasıl kullanıldığını anlarsanız bebeğinizin gelişiminde başkalarının dediğine fazla kulak asmazsınız
bebeğinizin kronolojik yaşını değil doğmaı gereken zamanına göre yaşını yani düzeltilmiş yaşını kullanın. 1 ay erken doğdu dediğinize göre sizin bebeğiniz henüz 3-5 günlük olmalı. biraz uzun oldu kusura bakmayın

Eklentiler

• $denverll-4.jpg
    $denverll-4.jpg
    95 KB · Görüntüleme: 1.992
  • $denverll-3.jpg
    $denverll-3.jpg
    91,9 KB · Görüntüleme: 1.793
  • $denverll-2.jpg
    $denverll-2.jpg
    94,4 KB · Görüntüleme: 1.506
  • $denverll-1.jpg
    $denverll-1.jpg
    91,9 KB · Görüntüleme: 1.518
slm 1 aylık bebek en fazla 20 cm yakınını görür oda siysh beyaz olarak benim araştırdığıma göre seni kokundan tanır

Benim okuduğum kitapta da bebeğinizi yüzünüzden 20 cm uzakta tutarsanız sizi görebilir yazıyordu, iyi mi.. Bu yeni doğmuş bebek için.

Yok be canım benim oğlum 3 aylık yeni yeni güüyor beni takip ediyor hemşirenin saçmalığı biraz bekle büyüyecek ve sana gülecek annesi

canim bebekler 4 ayliga kadar siyah beyaz ve bulanik görürlermis 4 aydan sonra renkli görmeye baslarlarmis,anne babayida alnindan tanirmis ve sesinden ,allah tarafindan alninda anne babanin bir simge olurmus öyle tanirmis ,genelde siyah koyu renklere özellikle saclara daha cok bakarlarmis ilk aylar,4 aylikdan sonra zaten fark ediliyor daha bir dikkatli bakiyor renkleri gördügü icin...

gülmeside degisken ya,benim kizim tam 1 aylikdi anneannesin kucaginda ilk gülücügünü atti,oglum ise 2 aylikdi cünkü hep not ediyorum ordan biliyorum.

Back