• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

1 Aylık Bebek Bakımı

albatroza

bir ağustos kuşu
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2022
4.805
8.082
88
Merhaba hanımlar. 37 günlük bebeğim var. Emzirip, gazını çıkarıp, altını değiştiriyorum. Günde birkaç dakika ters yatırıyorum boyun kasları gelişsin diye. Ayakları basmayı öğrensin diye zıplatıyorum. Günlük yaptığımız şeyleri ona anlatıyorum, evde odaları falan gezdiriyorum. Bunun haricinde nasıl ilgilenebilirim? Sanki yeterince sevgi gösteremiyorum, bebeğim sevgi açlığı çekiyor gibi geliyor. Beni sevmiyor gibi hissediyorum😐 Sarılıp öpüyorum da. Onu uyutur uyutmaz kendi işime koşuyorum. Annem beni bırakıp gidiyor diye düşünür mü? Güvenli bağlanmayı etkiler mi?

Bence bebeğinizle çok güzel ilgileniyorsunuz, zaman zaman yanınıza yatırıp ona kitap filan okuyabilirsiniz göz teması kurarak ben bebeğim olunca böyle yapmayı planlıyorum bunun dışında banyo sonrası masaj bebekler çok seviyor yarim saat kadar masaj yapabilirsiniz hem güvenli bağlanma konusunda da temas etkili oluyor, duş alacağınız zaman onu da alıp sıcak suyun altında ten tene temas yapabilirsiniz bunu da yapmayı çok istiyorum ben bebeğim olunca, aklıma gelenler bunlar

Merhaba hanımlar. 37 günlük bebeğim var. Emzirip, gazını çıkarıp, altını değiştiriyorum. Günde birkaç dakika ters yatırıyorum boyun kasları gelişsin diye. Ayakları basmayı öğrensin diye zıplatıyorum. Günlük yaptığımız şeyleri ona anlatıyorum, evde odaları falan gezdiriyorum. Bunun haricinde nasıl ilgilenebilirim? Sanki yeterince sevgi gösteremiyorum, bebeğim sevgi açlığı çekiyor gibi geliyor. Beni sevmiyor gibi hissediyorum😐 Sarılıp öpüyorum da. Onu uyutur uyutmaz kendi işime koşuyorum. Annem beni bırakıp gidiyor diye düşünür mü? Güvenli bağlanmayı etkiler mi?
Bol bol Ten teması yapın bol bol sarılın öpün en önemli olan şey bu gerçekten

1 aylık bebekle daha ne yapabilirsiniz 😅 yalnız şu basmayı öğrensin kısmı için çok erken kemikleri tam olarak gelişmediği için bence yapmasanız daha iyi olabilir ☺️

Bence bebeğinizle çok güzel ilgileniyorsunuz, zaman zaman yanınıza yatırıp ona kitap filan okuyabilirsiniz göz teması kurarak ben bebeğim olunca böyle yapmayı planlıyorum bunun dışında banyo sonrası masaj bebekler çok seviyor yarim saat kadar masaj yapabilirsiniz hem güvenli bağlanma konusunda da temas etkili oluyor, duş alacağınız zaman onu da alıp sıcak suyun altında ten tene temas yapabilirsiniz bunu da yapmayı çok istiyorum ben bebeğim olunca, aklıma gelenler bunlar
Banyo konusunda çok çekingenim. Boğazına falan su kaçmasın diye hızlıca yaptırıyorum. Bunu aşmam lazım sanırım 😊

1 aylık bebekle daha ne yapabilirsiniz 😅 yalnız şu basmayı öğrensin kısmı için çok erken kemikleri tam olarak gelişmediği için bence yapmasanız daha iyi olabilir ☺️
Şöyle anlatayım, bir elimle karnından bir elimle poposundan tutuyorum. Bebeğimde ayağıyla kendini attırıyor.😊

ikinci ayda size gülümsemeye başlar, o zaman anlarsınız ne jadar özel bir ilişkiniz ılduğunu :) bu arada babysparks diye bi uygulama var. ücretli ama kampanyalar oluyor, ben yıllığı 70tl ye almıştım. ayına göre uygun aktivite gösteriyor her gün. belki faydası olur :) ama zıplatma için 3. ayın bitmesini bekleyin.
şu an için ona şarkı söyleyip hafif dans edebilirsiniz. gülümseyerek konuşabilirsiniz. benim oğlum 1.5 aylıkken gülmüştü bana, çok konuştuğum için bence :) zaten yakında kucakta uyumalar filan da başlar, iyice bağlanırsınız :)

Duş,masaj,göğüse yatırma kalp sesinizi dinletme kokunuzu çektirmek Ama doğal kokunuzu 😊3 aylık olana kadar çok fazla uyarana maruz bırakmayın ışık,ses,kalabalık gibi rahatsız olur. Kitap okumak,etrafına ayına uygun desenli kartlar koymak,konuşmak aklıma gelenleri yazdım sizde çoğunu yapıyorsunuz zaten 😊

Back