1 aylık bebeğim memeyş emmiyor ağzını kilitliyor destek olun lütfen

nursu keles

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2024
95
13
3
29
Arkadaşlar şu an 1 ay 9 günlük bebeğim var ve şu ana kadar ufak tefek aksilikler dışında anne sütüyle emziriyordum fakat son zamanlarda emme isteğinde süresinde azalma oldu özellikle bugün resmen memeyi ağzına sokmayayım diye dudaklarını öne çıkartım birbirine kilitliyor açtıramıyorum ağzını topuğunu falanda tırnak batırdım biraz ağladı memeyi ağzına aldı üç dört saniye olmadan geri bıraktı. Kafayı yiyeceğim bütün gün emzirmeyi denedim artık dayanamayıp akşam üstü kaşık biberon ile mama verdim fakat yine verip alışkanlık yapmak istemiyorum ama böylede aç uyuyor resmen çişini bile bugün o kadar az yaptıki bezleri hafif hafifti hep kaka desen mamadan sonra bir kere yaptı başka yok. Ne yapacağım bilmiyorum tek başımayım ve sürekli stres oluyorum ağlıyorum aç olduğunu düşündükçe içim yanıyor zaten kolik bebek olmasından şüpheliyim çok ağlayan bir bebek çünkü hafa içi bunun için hastahaneye götüreceğim üzerine birde emme problemi yaşayınca yıkıldım. Aç olsa ağlar uyumaz diyorum ama annesiyim emmedi çocuk nasıl tok olsun saatlerce çişini bile yapmadı diyorum geri. Bu durumu yaşayanlar var mı lütfen bir şeyler deyin ben ne yapcam

Ya gaz sancısı olabilir mi ki
Bence gazı var karnı ağrıyor olabilir çünkü meme reddi yapıyor gaz

Reactions: Gao
Emzik biberon kullanmayın
Kaşık biberon bende kullandım red olmadı.
Fakat memede tayzik sorunu olabilir buyuzden emmek istemiyor olabilir. Varsa eğer arkanıza mümkün olduğunca yaslanarak emzirin. Yada sırt üstü yatın memenize bebegi koyun öyle emzirin. Yada dil dudak bağı olabilir . KBB doktorları anlıyor bunuda. Yada boğaz agrisi,ağız içi yara durumuna bakın . Bu İhtimaller geliyor aklıma.
Emmedigi zamanlar düzenli sağımı aksatmayin sütünüz azalır.

Reactions: Gao
Benim oğlum da aynı sekilde emmemişti ağzını mıh gibi kapatırdı , silikon meme uçları satılıyor eczanede onunla emzirebilirsin onu alıyor genelde bebekler sonradan yavaş yavaş silikon ucu da bırakırsın ben öyle yapmıştım işe yaramıştı, bunu da bana sağlık ocağında ebem söylemişti .

Almıştım aslında ama nasıl kullanılıyor ki kullanmayı beceremedim ben göğüs uçlarım çok belirgin değil

Kaşık biberon kullanıyorum zaten başlarda bi kaç kez biberon vermiştim ama şu anki durumu farklı akşamları sancıdan gazdan ememiyor gibi ama gece niye emmiyor anlamadım doktora haftaiçi gidicem inşallah çözülür

Ya gaz sancısı olabilir mi ki
Bence gazı var karnı ağrıyor olabilir çünkü meme reddi yapıyor gaz
Ben akşamları bundan dolayı ememiyor diye şüpheleniyorum zaten sürekli can çekişiyor gibi ama geceleri sancısı olmuyor şu an niye ağzını kilitliyor emmiyor bilmiyorum

Gaz olabilir. Bacaklarına nazikçe bisiklet hareketi yaptırın, karnına masaj yapın yarı daire şeklinde, karın üstü pozisyonda tutun bir süre, emzirme yastığı da olabilir.

Uyurken emzirmeyi deneyin. Ağzını açtığınızda alacaktır diye ümit ediyorum. Dil bağı emmesine engel oluyor onu da sorun.

Canim gazdan agliyordur acikinca emer sakin zorlama sen teklit et almiyorsa zorlama ve mama verme dusun ki bir ormandasin sadecr bebegin ve sen varsin. Napacak acliktan gelip sana yapisacak. Biberon ya da emzik meme reddi yapar bu aylarda lutfen kullanma. Allah korusun hicbir bebek acliktan ölmez kendini kasma. Bir gaz damlasi al bakalim kullan. Gazdan da emmez bebekler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…