• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

1 aylık bebeğim kaka yapamıyor...

zuzu83

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2008
115
0
96
İçel Mersin
Arkadaşlar benim kızım 34 günlükken kasık fıtığı ameliyatı oldu ve o ün tam 10 saat aç kaldı tabi narkoz etkisiyle uyurken 80 cc sağdığım sütü içti ama o günden beri fitil koymadıkça ya da dereceyle uyarı vermedikçe kakasını yapamıyor... Lütfen bana yardım edin önerilerinize ihtiyacım var...

Cnm benim kızımda 3-4 günde bir yapıyordu kakasını... Bende arada sırada rahatlasın diye dereceyle uyarıyordum ... En son doktora gittiğimizde sordum.. 4 gün yapmaması iyi değil dedi, bağırsak düzenleyici bir şurup verdi. Çok mecbur kalınmadıkça ve bebek çok huysuzluk etmedikçe poposunu uyarma dedi.. Alışırmış bebekler ve sürekli kakasını yaparken uyarılmak istermiş...

Sende doktoruna söyle sanada şurup versin.. Şurubu kullanmaya başladığımdan beri hergün bir kez yapıyor...

Cnm benim kızımda 3-4 günde bir yapıyordu kakasını... Bende arada sırada rahatlasın diye dereceyle uyarıyordum ... En son doktora gittiğimizde sordum.. 4 gün yapmaması iyi değil dedi, bağırsak düzenleyici bir şurup verdi. Çok mecbur kalınmadıkça ve bebek çok huysuzluk etmedikçe poposunu uyarma dedi.. Alışırmış bebekler ve sürekli kakasını yaparken uyarılmak istermiş...

Sende doktoruna söyle sanada şurup versin.. Şurubu kullanmaya başladığımdan beri hergün bir kez yapıyor...

canım ben dr a söledim fitil verdi ama o da derece gibi uyarıyor ve prospektüsünde alışkanlık yapar diyor. Bu şurubun adı ne? Sağlık ocağındaki sağlık memuru da eşime bir şuruptan bahsetmiş. Ben de alışkanlık yapmasından korkuyorum bugün fitil yapmıcaktım ama kaynanam alışmaz bebek kaç ay yapar ki alışsa da diye başımızın etini yedi ama tuhaf olan çocuk 40 ında ne öğrenirse onu unutmaz diyen kişi alışmaz demesi...

Tatlım bebegin kac aylık anlamadım ama, sonucta 1 yasından kucuk bir cocugun kaka yapamaması normal değil. mutlaka doktora danısmalısın. cunku kaka yapsın diye verdiğin fitil alıskanlık yapıyor. boyle durumlar icin doktorunun onerecegi suruplar var.( benim ogluma verilmisti ordan biliyorum.) doktora danısmalısın.kabızlık nedenini ogrenmelisin.
oglumdada bebekliginden beri hep kabızlık sorunu oldugundan ddoktora gitmeni öneririm.
cocukların cogunda boyle sorunlar var, bir donem ilaclarla falan gecsede arada nuksediyor.
ornegin ben oglume artık kakaolu cerez ıvır zıvır seyler vermiyorum. cok faydasını gordum. ama seninkisi bebek, sen mutlaka doktora git. cevreden duydugun seyleride uygulama, benden sana tavsiye...
cok gecmis olsun. kabızlık bebeklerde istahsızlık hatta kusma bile yapabiliyor. doktora git mutlaka...
gecmis olsun, tez zamanda şifalar dilerim.

sadece seni emiyorsa normal canim yapmamasi benim kizimda 2 haftayi buldu yapmadi doktora götürdüm yapamiyor diye.hortum soktu benim icim rahat etsin diye srum gibi poposundan sivi sekilde kakasini cekti bak dedi sert degil.seni emdigi icin annen sütü aldigi icin yapmaz dedi.mama veriyorsan o zaman yapmamasi kötü dedi.sende mama vermeyip anne sütüyle basliyorsan korka ma birde derece falan yapma sinirleri zedeleniyor ben de yaptim ve kanla karisik geldi kakasi doktor kizdi her defasinda yapma bunu diye.aglayip rahatsiz olmuyorsa korkma canim

merhaba kızlar..
benim oğlum bebekken gece uykularından değil de en çok bu kaka sorunundan çekmiştim ben.anlarım yani halinizi...
ben her yolu denedim hatta kayınvalidemler bir çok eski yönten bile denedi.fitil de verdik alışkanlık kazandırdı...
5gün çıkmadığı olmuştu biz askeri dr gidiyorduk ama sadece fitil deyip ewe yolluyorlardı.özele gittik çocuk dr una.yaşlı bi dr du.dediki kızım ewde havuvu sık biberona koy içsin..vallahi kızlar hayatımda ilk kez böyle bişiy duymuştum.son çare dedim deneyeyim ne zararı olacak.hem de faydalıdır havuç diye.inanamazsınız oğlum hemen kakasını yapıp rahatça uyudu.zavallı oğlum neler çekmişti yaaa! sizlere de şiddetle tavsiye ediyorum...
allah evlatlarınızı size ve sevdiklerine bağışlasın...
sevgiler... a.s.

merhaba kızlar..
benim oğlum bebekken gece uykularından değil de en çok bu kaka sorunundan çekmiştim ben.anlarım yani halinizi...
ben her yolu denedim hatta kayınvalidemler bir çok eski yönten bile denedi.fitil de verdik alışkanlık kazandırdı...
5gün çıkmadığı olmuştu biz askeri dr gidiyorduk ama sadece fitil deyip ewe yolluyorlardı.özele gittik çocuk dr una.yaşlı bi dr du.dediki kızım ewde havuvu sık biberona koy içsin..vallahi kızlar hayatımda ilk kez böyle bişiy duymuştum.son çare dedim deneyeyim ne zararı olacak.hem de faydalıdır havuç diye.inanamazsınız oğlum hemen kakasını yapıp rahatça uyudu.zavallı oğlum neler çekmişti yaaa! sizlere de şiddetle tavsiye ediyorum...
allah evlatlarınızı size ve sevdiklerine bağışlasın...
sevgiler... a.s.

Ya canım benim bebeğim daha 1,5 aylık havuç nasıl içsin??? Kaka yapsın diye uğraştığımda kaka yerine gaz çıkınca ağlıyo canımın içi. Ben de mahvoluyorum. Benim durum bir anda olan bişey değildi ameliyattan sonra oldu bir anda olsa belki kendisi düzeltirdi ama düzelmedi dr um da zeytinyağı içir dedi ve haftaya getir dedi bakalım görünce ne diyecek??? Karnımızdayken bu kadar sorun yoktu galiba annelik bu demek...

canım fitil yada uyarmak bence bunları bırak.rezene,aç karnına bir çay kaşığı zeytin yağı ver.eczanelerde milupanın çayları var hem rahat kaka yaptırıyor hemde rahat uyumasını sağlıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Gecmis olsun ...
fitil vermek uyarmak hic iyi degil ...
doktora gittiniz mi ?

4 aylik bebegim var benim de bir ara boyle kaka yapmamisti bu soylediklerimi dedi doktorumuz ..
bagirsak duzenleyici surup vermisti ;oneririm faydali oluyor ve duzene giriyor ...
doktor tavsiyesinde alin tabi yerimseniben

Canım ÜzÜlme benım kızımda kasık fıtıĞı amelıyatı oldu 1 buÇuk aylıkken ve amelıyattan sonra kabızlık sorunu Şıddet gÖsterdı hıÇ kabız olan Çocuk deĞıldı.ben Çok Çektım doktor doktor gezdım herŞeyı denedım amelıyat sındırım dÜzenını bozuyo ve Şu an 11 aylık hala besınlerıne dıkkat edıyorum amelıyattan bır mÜddet sonra 10 gÜn Üzerıne Çıktı oda kuru kakaydı doktoruna danıŞıp calcınu magnesıum verebılırsn fıtıl Çok kullanma alıŞkanlık yapıyo bol bol sıcak ıhlamur Çayı ver su yerıne Şekersız sıcak su ve kayısı suyu Çok faydalı oluyo ınŞallah oparlıyacaktır canım.

Back