• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi 1 AYLIK BEBEĞİM KABIZ :( YARDIM

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

Pankgirl

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Nisan 2013
21
10
88
Ankara
arkadaşlar meraba,oğlum henüz 1 aylık ve 4 gün önce mamaya başladık anne sütü yetersizliğinden fakat kakasını yapamıyor iki gündür ıkınıyor morarıyor kasıyor kendini,ne yapacagımı şaşırdım zeytinyağı sürdüm poposuna bana mısın demedi yardımlarınızı bekliyorum sürekli ağlaması beni tedirgin ediyor...

öncelikle geçmiş olsun
bebeğiniz için öncelikle kabızlığın tanımını yapmalısınız, eğer bebeğiniz afedersiniz keçi pisliği gibi kakasını yapıyorsa kabızdır. bunun dışında eğer kakasını birkaç günde bir yapıyorsa ama yaptıgında normal sarı renkli ve sıvı kıvamlı yapıyorsa bu kabızlık değil geç dışkılamadır
şimdi,geç dışkılama ise korkacak bi durum yok. bazı bebeklerde bağırsakları tembel olması nedeniyle geç dışkılama problemi olabiliyor. 2 hafta bile yapmasa,kaka yaptığında sarı renkli ve sıvı kıvamlıysa korkmayın. tabi ki bebeğiniz karnı rahat olmadığı için huzursuz ve sürekli ağlıyor,bunun için yapabileceğiniz birkaç öneri söyleyebilirim
1- bebegin karnına masaj yapın. hafif okşar gibi değil ama avucunuzu karnının üzerine koyun ve canını acıtmayacak şekilde sıkın,aşağı dogru hareketlerle bağırsağını hareketlendirin. bunu yaparken bebek ağlayabilir ancak sonrasında rahatlayacaktır.
2-sütünüz yetersizse mama veriyorsanız çok az bir miktar su verebilirsiniz.
3-poposuna zeytinyağı sürerken kulak temizleme çubugu kullanın,zeytinyağını çubuga sürün ve poposuna yavaşca sokun. içerisinde bir süre bekletin çok hafif bir şekilde aşağı yukarı bastırabilirsiniz. ama mumkunse her gün yapmayın buna alışmasın bebek
4- bebekler için lavman ilaçları var yine popodan uygulanan ama bence pek de gerek kalmayacaktır

her halukarda yine de bir muayene ettirmenizi tavsiye ederim ama bağırsaklarında bir sıkıntı olmadığından emin olmak için. daha bebeğiniz küçük,doğumdan beri kabızlık veya geç dışkılama varsa bir kontrolden geçmekte fayda var

Back