• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

1.5 yaşındaki oğlumun dişleri çürüyor

esrad

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2007
122
0
96
42
İzmir
arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim oğlumun ilk çıkan dişleri çürümeye başladı biberon ve emzik hiç kullanmadı ama hala emiyor..neyden kaynaklandığını anlıyamıyorum dişlrinide fırçalıyorum..bu hafta doktora götüreceğim ...böyle şey başına gelen varmı

selm esrad benim 2,5 yaşındaki kızımda da yaklaşık 1,5 yaşlarında dişlerinde çürükler başladı. önce farkademedik limon, domates gibi yiyecekler yiyince sürekli ağlıyordu. doktora götürdüm asittendir yedirmeyin dedi fakat sonra dişlerinin hepsinin üst kısmında çürükler oluştu. Farklı bir diş hekimine götürdüm biberon çürüğü olabilir diye FLOR tabletleri verdi. tabletleri halen kullanıyoruz ama dişleri kırılmaya başladı. Ben de araşrırırken aynı dertten muzdarip seni buldum .inşallah geçer canım bana da bilgi verirsen sevinirim .bu arada süt dişleri çürümesin diye bir maddeyle kaplayıp çürümenin önüne geçiliyormuş ama tam bulamadım.ınternette araştırıyorum bulursam paylaşırım.

merhaba.benim kızımda üç buçuk yaşında.iki yaşına kadar emdi.ve şimdi ön dişleri çürük.bir kaç kere farklı diş doktorlarına götürdüm.flor verdiler sadece.bu yaşta birşey yapamayız dediler.her emzirmeden sonra dişlerini silmem gerekiyormuş.bilmediğim için yapmadım.zaten gecenin bi vakti emince nasıl temizlicem.tek tesellim yeni dişlerinin çıkacak olması.

benim dayımın oglununki çürümeye başladı 1.5 yaşında geçer demiş doktor bekliyoruz
birde teyzemin çocugunun çürümüştü hep çekmişlerdi garibimin dişlerini 4 yaşındamıydı ne şimdi 18 yaşında dişlerinden hala çekiyo dişler çok önemlii bebeklikten dikkat etmek gerekio geçmiş olsun inş. önemli bişe yoktur..
.

Ahhh kızlar,çok kötü bir durumla karşı karşıyasınız.Kızım 7 yaşında.1,5 yaşlarındayken başladı biberon çürüğü.Engel olmak mümkün değil.Kırılıp ufalandı dişler.Nerdeyse köpek dişleriyle ve arkadaki 2-3 dişle idare etti kızım.Halâ çekiyoruz biz.Evet yerine yenisi gelecek diyorlar.Seviniyorduk bizde.Ama yeniler çıkmaya başladı.Öndeki dişler o kadar kırıldı ki, sadece kök kaldı.Yenilerde yamuk , damaktan falan gelmeye başladı.Onları itip çıkamıyormuş.Geçen hafta doktordaydık yine.O köklerin alınması lazım dediler.Bu aralarda onları aldıracağız.Çok korkuyorum ben.Cesaret edip götüremedim.Gerçi süt dişi olduğu için çok kolay olacak dedi doktor.Asıl dişler gibi köklü ve sağlam olmaz diyor.Çürüme olmasın diye bir maddeyle kaplandığını öğrenmiştim bende internetten.Ama bizim için çok geçti.Siz araştırmayı bırakmayın.Kuzum 4 yaşındayken diş ağrısı ve apseyle tanıştı.ınşallah sizinkiler bizim durumumuza gelmez.

ben geçen gün kızımı diş doktoruna götürdüm. Dişlerin jele benzer bir maddeyle kaplanabiliyormuş fakat kızım dişçide yerinde bile durmuyor.Dişçi çok zor olur ve çok korkar yapmayalım bunun yerine iki üç adet flor tabletini suda eritip yutmadan dişlerini silin ve her yemekten sonra dişleri fırçalayın dedi.olan çürüklerin önüne geçilmezmiş ama ilerlemesi durdurulabiliyormuş. dişleri silmek için de kulak çubuğunu önerdi. bizde başlıcaz inşallah faydası olur.

valla sizden duydum benim oglum 6 yasinda yeni basladi cürük onlarada dolgu yaptilar kücüktü yinede sanci olmasin diye doldurdular.flor dediginizi nerden aliyonuz.benimkiler dis pircalamaya bayiliyorlar.

sağolun arkadaşlar bende 2 gün önce doktora götürdüm,yememeklerden sonra mutlaka su içirmemi dişlerini fırçamamı söyledi bide flor verdi bunu çürüyen dişlerine sürmem gerektiğini söylediler sürmeye başladık umarım faydası olur...

geçmiş olsun benim oğlumdada aynı sorun vardı maalesef pek düzelme olmadı şu an 7,5 yaşında 1 kanal tedavisi 8 dolgusu var sanki diş değilde peynir gibi bana dişçinin söylediği bebekken çok hasta olup çok antibiyotikten kaynaklanabilirmiş

benim oğlumda 5 yaşında ve dişler döküldü çürükleri fazla antibiyotik alımından dedi
flor kullandım ama düzelme olmadı malesef

Benim kız da 3,5 yasında ön üst dişleri çürüdü sadece kökleri kaldı, dişleri ufalaniyor resmen çok zayıf. Bir-çok yazı okudum, çok huzursuz ve tedirginim nasıl yapacağız bilmiyorum. Çocuğum acı çekiyor kahroluyorum.

Benim kız da 3,5 yasında ön üst dişleri çürüdü sadece kökleri kaldı, dişleri ufalaniyor resmen çok zayıf. Bir-çok yazı okudum, çok huzursuz ve tedirginim nasıl yapacağız bilmiyorum. Çocuğum acı çekiyor kahroluyorum.

10 yıllık bir konu canım
yeni açsaydın belki bir yardım edecek birileri çıkardı

Back