• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Davranış Bozuklukları 1.5 yaşında oğlum yardım!!!

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
He he benim arkadaşımın oğlu annesini epilasyon aletiyle bikini bölgesindeki kılları alırken görmüş. Birkaç gün sonra kızcağızın kayınpederinin yanında çekmeceden kaptığı gibi getirmiş aleti. Oturmuş koltuğa açmış bacakları bir de vıjj vıjj yapıyormuş.:roflol:

He he benim arkadaşımın oğlu annesini epilasyon aletiyle bikini bölgesindeki kılları alırken görmüş. Birkaç gün sonra kızcağızın kayınpederinin yanında çekmeceden kaptığı gibi getirmiş aleti. Oturmuş koltuğa açmış bacakları bir de vıjj vıjj yapıyormuş.:roflol:

:roflol::roflol::roflol:Süpermiş yaa

Bir yöntem aklıma geldi.
Mesela evi her dağıttığında şöyle denilebilir;
Hay allah ben seni parka götürecektim aslında ama şimdi evi toplamam(ız) gerekiyor. Ancak ondan sonra çıkabiliriz.
Yada bugün evi toplamamız gerektiği için markette daha az kalacağız vs.
Bana yardım edersen parka daha çabuk gidip daha çok kalabiliriz vs.
Hem ödüllendirip hem de dağıttığını toplamasını sağlayabilirsek vazgeçebilir diye düşünüyorum.

Canım daha malesef onları anlamıyor anlasa zaten 1 çekmeceyi günde yaklaşık 5 kere dağıtıp hergün rutin olarak bunu yapmaz diye düşünüyorum...
Ama tabiki doğru bir yöntem biraz büyüyünce anlayabilir sanırım..

tatlım aynı şeyleri hepimiz yaşadık.o daha çok küçük iç çamaşırının ne demek oldugunu bile bilmiyor ki..
ona fazla tepki verme..çünkü o zaman daha çok yapıyor..benim oğlum da söylediklerinin aynısını belkide daha fazlasını yapıyordu.hiç kızmadım bir süre sonra öğrendim ne yapma gerektiğini..çekmeceye gittiğinde
-boşver oglum gel balkona çıkalım aydedeye bakalım
-gel oglum senle bıcı bıcı yapalım
-pisi pisi gelmiş hadi peynir verelim
gibi şeylerle sürekli dikkatini başka şeye çektim.eğer dagıtmışsa da hiç ama hiç tepki vermedim.
şimdi 23 aylık oldu .artık çekmecelerle uğraşmıyor.arada bir mutfak dolabını açıyor.o kadar da olur diyorum.
merak etme o herşeyi yeni yeni öğreniyor,keşvediyor yakında sıkılacaktır.....

Benim oğlumda 20 ayı doldurdu ve artık eskisi gibi çekmece açmıyor:)Daha yeni karıştırılcak yerler buldu kendine:)))
Ne yapalım allah ömür versin hepsine

ya kızlar bence en beteri bende....benimkide 18 aylık
geçenlerde bütün iç çamaşırlarımızı balkondan aşağı atmış gidip yerden onları toplarken tam bi felaketti bütün sakinleştirme yöntemlerini deniyorum ama malesef henüz anlamıyo ve insan sürekli onu takip edemiyoki odasına gidiyo nasılsa oynuyo diyorum bi bakıyorum banyoda elini klozete sokuyo ordan çıkarıyorum koşup çamaşır makinasını açıyo kızamıyoki insan o kadar tatlı ki ama bazen onun yaramazlıkları beni boğuyor bide hala emziriyorumya gece yanımda yatıyo uyandığında iki saniye içinde ememezse tokat atar saçımı çeker nasıl bu durumu atlatırız bilmiyorum

aynı modelden bende de var:)) gerçi şimdi bir sene öncesine göre daha iyiyiz. hatta ben de bu konuda topik açmıştım ama gelen cevaplardan çıkardığım sonuç bunun geçici bir durum olduğu sadece bu süreçte dişlerimizi sıkıp sabırlı olmamız gerektiği. bazen sinirlenip hiçbir şeye elimi sürmek istemiyordum....
geçen akşam oyuncaklarını küçük sepetine koyarken gördüm umursamadım çünkü daha önce defalarca doldurduğunu gördüm tam alkışlarken gözümün içine pis pis bakarak geri döktüğünü çooook gördüm ... ertesi sabah aklıma geldi sepeti salonda göremedim bir de ne görsem kızım oyuncaklarını toplayıp odasına bırakmış inanılmaz mutlu oldum :lepi: Allah devamını getirtir inşallah :)))

heeyyyyy oley yaşasın sadece benim çoçuk öyle ben deliriyorum sanmıştım biri daha varmış allahım allahım şükürler olsun kusura bakma canım sanki benim oğlumu yazmışsın 16 aylık ve fazlası var eksigi yok nerdeyse psikoloğa ğidecektim allah kolaylık versin bize anne olmak çok zor şu an bile tepemde aeo

benim kızımda 15 aylı aksama kadar dagıttıklarını toplamaktan sinir gelıyo artık tencereler tavalar havada uçuşuyor cekmecelerını ben duzenlıyorum o bıkmadan usanmadan dagıtıp kacıyo baska yerlerı uçurmaya pöffff dıyorum artık ben ona bısey demeden bana parmagını sallayıp ııı demesıyle gulme krızıne gırıyorum napım duzelcek sanırım boyle gıtmeyecek yaa yorulsamda onun bı gülüşü cilvesi sakınlestırıyor:sm_cool:allahım evlatlarımıza saglık sıhhat verısn :emir_bebek:

bazen tam ciddi ciddi bişeyler söylüyorum 5 saniye kadar dinliyo tam işte şimdi anlıyo diyorum gözümün içine bakıp anne ciciiii deyince basıyorum kahkahayı e haliyle çocuk karşısında hiçbir zaman sağlam bi otorite göremiyo nasıl olsa bi şekilde güldürürüm diyo ve yapıyoda az önce babasının ehliyet ruhsatı aşağı fırlatmışş ruhsatı bulduk ehliyet yok bu kez babasının elinden yandı dedim ama babası öyle bişeyki asla ona kızamıyo zaman geçince düzelir diyorum ama ne çocuklar var 10 yaşında hala aynı bebek gibi ev eşyalarına saldırıyolar şimdilik çok küçük anlamıyo diye gülüp geçiyorum ama beni anlayıp arsızlık yaptığını farkettiğim an herşey çok farklı olur

ikeada yada saturn (daha uygun) kilitler var.... herşeye uygun.. ben bütün camlara dolaplara cekmecelere bir kilit yapıstırdım.. acamıyor :)
cok pratik bir çözüm.

su sebilinin soğutucusundan kumandalar çıktıbilmiyorumkismile
klozetten kepçe:))
bizde de her yeri karıştırma huyu var
kırılacak zarar görmemesi gereken şeyleri ellediğinde hayır diyorum
o anlık uzaklaşıyor ordan ama başka bir gün tekrar deniyor:))

Bizimde damacanın içinden çekiç çıkmıştı ki çekiç kilerde duruyor kaşla göz arasında almış suyun içine atmış tabiki 19 litrelik suda çiçek sulamaya yaradı ondan sonra:)))
Bıdıklar yaa Allah yardımcımız olsun..

aynı benim oğlumu anlatmışsınız valla..bende delircem şuan 21aylık ve dahada beter oldu..ne yapacağımı bende bilmiyorum

Back