Selam kızlar. Eşim dün akşam sürpriz olarak barınaktan 1.5 aylık bir golden almış. Kızımız oldu yani ismi Hestie. Geldiğinden beri bir şey yemiyordu. Zorla ağzına süt veriyordum biberonla ishali vardı ama süttendir diye önemsememiştim. Sabah kusunca ve yine bir şey yemeyince panikledim hemen veterinere götürdük. Kan tahlili yaptılar. Gençlik hastalığı..
Serum takıldı 5-6 tane iğne yedi. Ağızdan da kapsül şeklinde 4 tane vitamin verdiler. Daha hastalığın başlangıcı hatta ilk günüymüş. 5 gün tedavi görecekmiş. Çok üzgünüm çok korkuyorum ne olur bilgisi olanlar yardım etsin kızım yaşayacak mı?? Kurtulan köpeklerde kalıcı hasarlar nelerdir? Kurtulan hayvanlarınız var mı??
çok geçmiş olsun, çok üzüldüm inanın
inşallah kurtulur, kurtulduğu zaman kalıcı bir hasarı olmaz. bir iğne vardı bu hastalık için her vet. bilmiyormuş. adını bulmaya çalışıcam şimdi.
Kıyamam yaa tüm kalbimle diledim iyileşmesini....
Bu arada barınaktan almak çok ama çok güzel bir davranış....
hala bakıyorum ama bulamadım, şu bilgiyi buldum (8-9 tane köpek sahibinin söyledikleri, dediğine göre köpeklerini bu şekilde kurtarmış)
"tedaviyi, antibiyotik, serum izotonik, dekstroz ve flagy olarak 3 adet, vitamin b komleks, mide bulanti ve mide koruyucu,antikor ilaclari ile saati kacirmadan gunde 2 kere yaptirmak"
sıvı kaybı çok olacağı için serumlar hayati önem taşıyormuş, köpeğe su içsin yemek yesin diye baskı yapılmamalıymış, ağrıları yemesini-içmesini engelliyormuş, serum ise gerekli sıvıyı ve vitamini sağlıyormuş.
27 sayfaya baktım ama bulamadım. vetiniz tecrübeliyse, atlatırsınız diye umuyorum. bir de bulunduğu yeri temiz tutmaya özen gösterin =(
umarım hemen hemen ıyılesır bızıde haberdar edın dualarımız mınıkle
gençlik hastalığı..
yavru sivas kangalım varı
bir gece bi terslik olduğunu anladım ve sabah kadar gözümü kırpmadım başında bekledim, hava aydınlandığında veterinere yetiştiremedim bile
ayrıntılarına girmicem hayatımın en kötü günlerinden biriydi yataktan çıkamadım üzüntüden ağlamaktan
inşallah iyileşir canım
gençlik hastalığı..
yavru sivas kangalım varı
bir gece bi terslik olduğunu anladım ve sabah kadar gözümü kırpmadım başında bekledim, hava aydınlandığında veterinere yetiştiremedim bile
ayrıntılarına girmicem hayatımın en kötü günlerinden biriydi yataktan çıkamadım üzüntüden ağlamaktan
inşallah iyileşir canım