• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

0850 yeni dolandırıcılık yöntemi mi?

dilayza

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2008
314
153
123
Ankara
Kızlar bugün annemi 0850 ile başlayan bir numaradan aradılar.Sözde annem telefonda ferdi sağlık sigortası yaptırmış ilk yıl ücretsizmiş bu yıl 299 tl ödemek gerekiyormuş.Ses kayıtları varmış ellerinde onay vermişiz.Ödemek için kredi kartı numarası istiyorlar ama ödemeyi elden kabul etmiyorlar.Tabi telefonu ben aldım hemen ses kaydını dinletin dedim bize adres bilgisi verin pazartesi ödeyelim dedim kabul etmiyorlar.Ellerinde imza filan yok sonra ben kart numarasını vermeyince sinirlendi cezai işlem başlatıyorum dedi ben de başlatamazsınız dedim o da başlatıyorum diyip telefonu kapattı.Aranızda benzeri bir durum yaşayan var mı?Aklıma takıldı bir şey yapabilirler mi?İnternette araştırdım çok kişiyi böyle dolandırmışlar.

Canım numaranın tam halini google yaz kesin sizden öncede birilerini aramışlardır nedir ne değildir ortaya çıkar.

Ferdi kaza sigortaları yıllık yapılır. Geçen yıl anneniz onay vermişse bile bu ömür boyu yenilemek demek değildir. Ayrıca siz istediğiniz takdirde iptal ettirme şansınız var. Parayı ödemiyorum dersiniz onlarda iptal ederler. Sakın onlara kanıpta ödeme yapmayın. Hatta hangi şirket yada acenteden aradıklarını öğrenip şikayet etmelisiniz. Pabuç bırakmamak lazım böylelerine:20:

Ferdi kaza sigortaları yıllık yapılır. Geçen yıl anneniz onay vermişse bile bu ömür boyu yenilemek demek değildir. Ayrıca siz istediğiniz takdirde iptal ettirme şansınız var. Parayı ödemiyorum dersiniz onlarda iptal ederler. Sakın onlara kanıpta ödeme yapmayın. Hatta hangi şirket yada acenteden aradıklarını öğrenip şikayet etmelisiniz. Pabuç bırakmamak lazım böylelerine:20:

Teşekkür ederim sözde bu 2012 de yapılmış geçen yıl ücretsizmiş bu yıl 299 tl eğer ödemezsek icraya verilecekmiş.Böyle bir sigorta yapılmış olsa poliçe gönderilmesi gerekmez mi?Bir de hesaba ödeme kabul etmeyip mutlaka kredi kartı numartası istemeleri beni şüplendirdi.İnsanlar çok acımasız olmuş.Şirket ismi filan da söylemiyor.

dolandırıcı onlar da canım...yeni moda şimdi bu herhalde...eşimi de aradılar...kullandığımız kredi kartına sigorta yaptırmışız...aynı senin dediğin gibi ogün son gün olduğunu,300lira gibi birşeydi ödememiz gerektiği ödemezsek bilmem kaç milyar ceza keseceğini söylemişti..eşim de dümdüz küfretmişti:27:

eşimi aramışlardı. Aynı şeyi söylediler. İlk yıl ücretsiz ikinci yıl için şu kadar ödeme yapacaksınız kart numarasını verin diye
eşimde hangi firma nedir ne değildir falan sordu, bankayla mı çalısıyorsunuz bankamın böyle bir kampanyası olsa beni arardı
ama böyle bir durumdan haberim yok dedi. Israrla kart numarasını verin deyip durdular eşimde önce bankayı arayacağım dedi..
o an yüzüne kapattılar. Bankayı arayınca öyle bir firmayla bir kampanyamız yok kart numarasını vermemekle iyi etmişsiniz dedi..
arayan numarayı aldılar ve ilgili birime şikayet için başvurdular. Eşimde ayrıca bilişim suçlarına bildirdi..
Böyle numaraları açmayın özellikle kart numarasını isteyenlere inanmayın...hergün haberlerde dolandırıcılara para kaptıranları görüyoruz..

1 ay önce benide 0850 ile başlayan ama çok kısa bi no aradı yanlız alo diyorum cevap veren yok 4-5 defa aradılar tabii ben açmadım dahada aramadılar allahım iyiki açmamışım belkide o anda ne yapacağımı şaşırır ödemeyide yapardım valla

Arayan bayan kendinden öyle emin ki duysanız şaşırırsınız.Birçok kişiyi maalesef ki böyle dolandırmışlar yazık değil mi bu insanlara.Bir de asıl merak ettiğim şey insanların bilgilerini nasıl ele geçiriyorlar ellerinde adres bilgileri filan var.

Kızlar bugün annemi 0850 ile başlayan bir numaradan aradılar.Sözde annem telefonda ferdi sağlık sigortası yaptırmış ilk yıl ücretsizmiş bu yıl 299 tl ödemek gerekiyormuş.Ses kayıtları varmış ellerinde onay vermişiz.Ödemek için kredi kartı numarası istiyorlar ama ödemeyi elden kabul etmiyorlar.Tabi telefonu ben aldım hemen ses kaydını dinletin dedim bize adres bilgisi verin pazartesi ödeyelim dedim kabul etmiyorlar.Ellerinde imza filan yok sonra ben kart numarasını vermeyince sinirlendi cezai işlem başlatıyorum dedi ben de başlatamazsınız dedim o da başlatıyorum diyip telefonu kapattı.Aranızda benzeri bir durum yaşayan var mı?Aklıma takıldı bir şey yapabilirler mi?İnternette araştırdım çok kişiyi böyle dolandırmışlar.

ayyyy inanmıyorum aynı bu şekilde geçenlerde benim arkadaşımıda aradılar sigorta yaptırmışız geçen sene ücretsizmiş şimdi 200 tl ödemeniz gerekiyor ödeme yapmazsanız yok ses kaydınız var falan demişler işlemleri başlatırız ceza gelir demişler arkadaşım inanmamış o zaman ses kaydım imzam varsa dinletin gösterin demişler karşı taraftaki bağırmış falan ..
ya anlamıyorum gerçekten şu insanoğlu böyle hinliklere akıllarını çalıştıracaklarına TÜRKİYE nin kalkınması için güzrelliklere çalışsalar kalkınan bir ÜLKE olurduk...
gerçekten pes diyorum arkadaşım kesinlikle bu kişilere taviz vermeyiniz:47:

Ferdi kaza sigortası yılda bir kez yapılır.
Süresi bittikten sonra müşteri istemediği sürece yenilenmez zaten yapılan sigortanın bir örneğinin sizde de olması gerekir.
İnsanlar dolandırıcılık sınır tanımıyorlar.
Arkadaşlar ben sigortacıyım kişiler onay vermediği sürece hiçbir sigortacı trafik sigortası dahil bir sigortayı yenileyemez bilginiz olsun..

Ferdi kaza sigortası yılda bir kez yapılır.
Süresi bittikten sonra müşteri istemediği sürece yenilenmez zaten yapılan sigortanın bir örneğinin sizde de olması gerekir.
İnsanlar dolandırıcılık sınır tanımıyorlar.
Arkadaşlar ben sigortacıyım kişiler onay vermediği sürece hiçbir sigortacı trafik sigortası dahil bir sigortayı yenileyemez bilginiz olsun..

Cevabınız için teşekkür ederim bize gönderilen herhangi bir örnek yok üstelik poliçe istediğimiz zaman da siz ödemeyi yapın biz size o zaman poliçe göndeririz dediler.Allah'a çok şükür kanmadık.

ayyyy inanmıyorum aynı bu şekilde geçenlerde benim arkadaşımıda aradılar sigorta yaptırmışız geçen sene ücretsizmiş şimdi 200 tl ödemeniz gerekiyor ödeme yapmazsanız yok ses kaydınız var falan demişler işlemleri başlatırız ceza gelir demişler arkadaşım inanmamış o zaman ses kaydım imzam varsa dinletin gösterin demişler karşı taraftaki bağırmış falan ..
ya anlamıyorum gerçekten şu insanoğlu böyle hinliklere akıllarını çalıştıracaklarına TÜRKİYE nin kalkınması için güzrelliklere çalışsalar kalkınan bir ÜLKE olurduk...
gerçekten pes diyorum arkadaşım kesinlikle bu kişilere taviz vermeyiniz:47:

Sormayın bizimki de pek bir sinirliydi en son telefonu yüzüme kapattı zaten işlem başlatıyorum diyerek.

Benide bu numaraylan başlayan biri aradı ama yetişemedim dönüşte yapmamıştım kim diye ,iyiki açmamışım bari ,sevgiler..........

gerçekten sigortacı bankacı olsa mümkün mü öyle bağırması derhal işine son verilir

bağırmaktan geçtim, zaten öyle bir prosedür olamaz ki, yok ses kaydınız var, parayı öderseniz biz poliçeyi yollarız falan, tuzağa düşen olursa diye şanslarını deniyorlar demek ki, kandıramayacağını da anlayınca hem suçlu hem güçlü moduna giriyorlar, dolandırıcılar en zeki suçlulardır zaten, ikna, aldatma kabiliyetleri de yüksektir, tuzağa düşen çok oluyor malesef...

Bu yine iyimiş ya bana nerden geldiğini anlamadığım sapık mesajlar geliyo yok bayan erkek kahve yok büyütücü vs bayan hattı arkadaşım bu amacınız ne :9:

Son düzenleme:
Teşekkür ederim sözde bu 2012 de yapılmış geçen yıl ücretsizmiş bu yıl 299 tl eğer ödemezsek icraya verilecekmiş.Böyle bir sigorta yapılmış olsa poliçe gönderilmesi gerekmez mi?Bir de hesaba ödeme kabul etmeyip mutlaka kredi kartı numartası istemeleri beni şüplendirdi.İnsanlar çok acımasız olmuş.Şirket ismi filan da söylemiyor.

Kanıp kredi kartı numaranızı verseydiniz sizi dolandıracaklardı. Bence arayan numarayı polise şikayet edin. Gerçi başka no alılar yine dolandırıcılığa devam ederler...

Back