06\08\2010'da sezaryen olacağım

KuzeyinGelini

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2010
603
6
merhaba arkadaşlar
bu kız deli mi bu saatte kalkmış girmiş nete demeyin...
ezanla uyandım.
pazartesi günü doktor kontrolüme gittim.
nst sırasında bir kadın yanımdaki sedyeye uzandı, öyle sancılıydı ki...
kıvrandı, ağladı ağladı ağladı...
içim parçalandı.
gece 2'den beri sancı çekiyorum açılma olmuş mudur diye sordu bana.
olmuştur herhalde dedim.
geçen hafta hiç açılmam yoktu dedi.
meğer onun doktoru da benim doktorummuş.
sıramı ona verdim, kadın muayene oldu, açılması yoktu ve sezayene alacaklardı.
o an gözüm çok korktu, her seferinde normal doğum yapacağım diyen ben gitmiş
yerine doktorun yanına girer girmez sezaryen günü alıp çıkmayı düşünen başka biri gelmişti.
eşime dedim, sezaryen olacağım...
aynı şekilde eşimde o kadını görünce normal diye tutturan kocamın yerine başkası yanımdaydı...
doktorun odasına girdik, önce rutin ultrason muayenesi olduk...
doktorum artık çatı muayenesi yapmanın zamanı geldiğini söyledi.
hep erteliyordum korkumdan.
eşimin zoruyla yattım o lanet yatağa :KK43:
çatım normal doğuma uygunmuş ancak açılmam hiç yokmuş.
bu zamana kadar 3-4 cm açılmamın olmuş olması gerekiyormuş.
bunu da duyan ben daha durur muyum?
39. haftadayız demek ki hiç açılma olmayacak, belki de az önce karşılaştığım kadın gibi olacaktım...
dedim sezaryen olmamda çocuk için sakıncası var mı???
kilosu 3466 gr, boyu 49 cm. 200 gr yanılma payı koyalım dedi doktorum, 3200 olacak :KK43:
normal doğum taraftarı olduğunu yine yeniledi doktorum ayrıca ekledi de... sen normal doğum yapamazsın, hazırlıklı değilsin, korkun var...
dedim hayırrr ben hep normal istedim ama az önceki bayanı görünce......dedim, sustummm.
haklı olarak doktorum da bana dönüp; hazır ve korkmuyor olsan hiçbirşey etkilemezdi seni dedi.
hakverdim...
çatı muayenesinde o kadar utandım ki doktorum dedi rahat ol, normal istiyordun, doğum samanı saatlerce yatacaksın buna ve sürekli muayene olacaksın hazırla kendini.
bunu duyunca beynimden aşağı kaynar sular döküldü...
eşim iyi düşünmem gerektiğini söyledi.
bense o an gün alıp çıkmak istiyordum yoksa kalacaktı bu sezaryen işim.
haftaya görüşmek dileğiyle ayrıldık muayeneden.
hastane kapısından çıkar çıkmaz geri döndüm, gün alacaktım, kafama koymuştum.
aklımda sadece sezaryen vardı. sonrasında çekeceğim ağrı sızı umrumda değildi.
daldık doktorun odasına, alalım gün ve çıkalım gidelim dedim.
cuma günü sezaryene gireceğim.
sabah 8'de hastanede olacağız ve 10 gibi işlem başlayacak.
yarım saat sürermiş öyle dedi doktorum.
12den sonra yeme içme yok.
çıktım hastaneden üzerimde hem rahatlama hem de tedirginlik.
ne yapmıştım ben, bebeğimin kendi doğum tarihini belirleme hakkını elinden almıştım :KK43:
anneme gittim, normal doğum taraftarıydı duyunca tüm gün tansiyondan yattı :KK43: benim yüzümden...
akşama benden leke geldi, o mutluluğumu anlatamam. demek ki pişman olmuşum felaket derecede.
dedik nişan bu ama yaaa çatı muayenesinden dolayı olduysa...
doktorumu aradık, ılık duş al, devam ederse sabah gel dedi.
duştayım dua ediyorum devam etsin bu nişan olsun diye.
ama duşla birlikte leke de son buldu.
akşam 11den 1e kadar bebeğim hiç durmadı, o oynadıkça sancım oldu.
yine sevindim ama olmadı işte kızlarrrr olmadı olmadı olmadı. yanlış alarm...
eşim hala iptal etme düşüncesinde.
bense herşeyde hayır var diyorum ve gördüğüm kadının arkasaına sığınıyorum :KK43:
hepinizden dua bekliyorum...

cnm seni anliyorum, napalim varsin sezeryan olsun, allah saglikl asihhatle kucagina almayi nasip etsin cok gergin olma rabbim yar ve yardimcin olsun

canım nurcancım seni doğurdu sandım göremeyınce kızma bana ama bu kadar buyutme bitanem bende normal doğum taraftarıydım ama ağlayarak sezeryan olmak istedığımı söyledım kendı annem ağladı rahat hamılelık gecırdın sıkma kendını olsaydı ıyı olurdu ama böyledı sağlıksız deyıl kendınıde dusun loğsalık dönemın olucak hangısı senı ıyı hıssettırıcekse onuda dusunuceksın dedı bende pazar sabahı saat 7 ide yatıyorum kımse kızmasın yada ısterse kızssın pişman deyılım kızımı dusunuyorum sonucta tehlıkeye atmadım ama o catala bınıp ınmeyı o atmosferı yasamaya pskolejım gercekten hazır deyıl

Arkadaşım herşeyin hayırlısı diyelim..Bebeğin sata göre mi 39 haftalık yoksa ultrasona göre mi?merak ediyorum çünkü benimki 10 gün önden gidiyo da..
Bu arada benim ablamda yengemde sezeryan oldu ve sonrasında büyük ağrıları olmadı,tabiki herkesin bünyesi bir olmaz,korkma ve rahat ol,Sağlıcakla al bebeğini kucağına..

Normalde sezaryen de kişiye göre değişiyor bence başkalarına göre karar verme kendin hangisini istediğini düşün öyle ver kararını..Arkadaşım 2 gün önce 40+2 de suyu gelerek hastaneye gitti 1 cm açık varmış yatırmışlar suni sancı vermemişler kendi kendine sancısı gelmiş ve 4 saatte 11 cm açıkla doğuma girip 10 dk da çıkmış yani çok kolay olmuş..Ablamda günü 1 hafta geçmesine rağmen açılma olmayınca sezaryen oldu mecburi 1 gün sonra ayaktaydı çok rahat geçirdi..Herkesin acı eşiği yaşayacakları farklı demek istiyorum canım..Hakkında hayrlısı olsun..

22 yaşımdayım senin gördüğün sancılı kadından 10 tane gördüm belki daha fazla ama bu normal doğum fikrimi değiştirmedi
doktorum sen normal doğum yaparsın inanıyorum dedi ve bekledim acele etmedim
(39. hafta erken 42.ye kadar bekleyebiliyolar) ben 41. haftada normal doğum yaptım
sancım gelmedi sadece 3cm açılmam vardı 2 saat suni sancı ve 2dk sonra oğlum kollarımda...
ben doğumdan önce sancı çektim sen doğumdan sonra çekeceksin
ve mecbur değilsin sezaryan olmaya keyfi yapıyorsun bunu
belki çok kolay bi doğumun olacak ve bunu sen engelliyorsun
keşke biraz daha bekleseydin

Arkadaşım herşeyin hayırlısı diyelim..Bebeğin sata göre mi 39 haftalık yoksa ultrasona göre mi?merak ediyorum çünkü benimki 10 gün önden gidiyo da..
Bu arada benim ablamda yengemde sezeryan oldu ve sonrasında büyük ağrıları olmadı,tabiki herkesin bünyesi bir olmaz,korkma ve rahat ol,Sağlıcakla al bebeğini kucağına..

SAT'a göre şuan 39 haftalığım, sezaryen olacağım gün 40 haftaya girmiş oluyorum.
40 haftam 13ünde bitiyor.

22 yaşımdayım senin gördüğün sancılı kadından 10 tane gördüm belki daha fazla ama bu normal doğum fikrimi değiştirmedi
doktorum sen normal doğum yaparsın inanıyorum dedi ve bekledim acele etmedim
(39. hafta erken 42.ye kadar bekleyebiliyolar) ben 41. haftada normal doğum yaptım
sancım gelmedi sadece 3cm açılmam vardı 2 saat suni sancı ve 2dk sonra oğlum kollarımda...
ben doğumdan önce sancı çektim sen doğumdan sonra çekeceksin
ve mecbur değilsin sezaryan olmaya keyfi yapıyorsun bunu
belki çok kolay bi doğumun olacak ve bunu sen engelliyorsun
keşke biraz daha bekleseydin

ilk doğumum ve bilmiyorum, o gücü kendimde görmüyorum.
yeterli ıkınamayıp bebeğime sıkıntı vermek istemiyorum.
doktorum biraz umutlu olsaydı normal konusunda belki yani bi derece zorlardım kendimi.

ilk doğumum ve bilmiyorum, o gücü kendimde görmüyorum.
yeterli ıkınamayıp bebeğime sıkıntı vermek istemiyorum.
doktorum biraz umutlu olsaydı normal konusunda belki yani bi derece zorlardım kendimi.

allahım hakkında hayırlısını versin önemli olan bebeğinin sağlık doğması
hayırlı doğumlar diliyorum canım sanaa.s.

Bebişlerimiz için bizim için hangisi iyi olacaksa o olsun inşallah..
Normal doğum tabi ki en iyisi ama kendimizde o gücü hissetmiyorsak zorlamaya da gerek yok bence..
Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin a.s.

sevgili nurcan 06,08saat 8,30da bende sezeyen olacağım ne tevafuk benim bebeğim ters bugun doktor alttan muayne etti açma varmı diye biraz acısada o an eğer ters olmasaydı normal doğururdum düşündüm bebek baya aşağı inmiş.. ama can tatlı ya şimdide sezeyen korkusu var sonrası ne olur die sen bana sua et bbende sana edeyim aynı gün..opuyorumnanaktan

oncelikle bebegin ve senin hakkinda hayirlisi olsun canim bunu tum kalbimle diliyorum ..
belki soyleceklerime kizacaksin ama neden bu kadar korku ?

bize dogustan allahu telala normal dogurabilme yetisini zaten veriyor
bu son 10 seneye kadar insanlar nasil normal doguruyordu ?
nasil o gucu kendilerinde bulabiliyoirlardi ?
ben bu doktorlari anlamiyorum seni sonuna kadar normale zorlamaliydi yapabilirsin deyip cesaret vermeliydi ... ama onlarinda isine geliyor
sonucta senin bi engelin yok sadece biraz cesarete ve motiveye ihtiyacin var bunuda en iyi yapabilecek insan doktorun olmasi gerekirken neden seni neden bu kadar tereddutte birakiyor ..

bak ben vajinusmus hastasiydim esimle iliskiye giremiyorduk bi doktorun vajinama dokunmasi degil bakmasi dusuncesi bile beni urkutuyordu sinir krizleri geciriyordum ..
ben bu hastaligi yendigim ay hamile kaldim ..
ilk kontrolum vajinal ultrasonla oldu asla yapamam diyordum ama bi cesaret alabildim o incecik aleti icime
daha sonra her ay alttan muayene yapildi burdan mutlaka yapiyorlar
doktorum yasli bir fransiz bayandi ona korkularimi anlattim ilk aydan itibaren
hep cesaret verdi yapabilirsin dedi
biz dogustan anneyiz biz kadiniz dogarken tanri bize veriyor bu gucu dedi her ay bunlari bana bikmadan usanmadan tekrarladi
sekizinci ay kontrolunde beni dogum korkusu sardi hungur hungur aglamaya basladim kadinin karsisinda ..
benim icin dogum kursundan randevu aldi 10 seans derse gittim
psikolojimi oyle duzelttiler ki simdi normal doguma hazirim ama bebegimin gelesi yok 40. haftam bitmek uzere
42. haftada sunni sanci deneyecekler olmassada sezeryan yani en son care
ama doktorum hep normal olucak sen merak etme diyor son gunu bekliyo senin tembel oglan normal dogucak diyor ..
hep beni motive ediyor
korkmuyorum desem yalan olur
tabiki korkuyorum cunku bilmedigimiz bir sey bizi bekliyor sonucta
ama kendimede guveniyorum cunku milyonlarca kadin bunu yapiyor ve bende yapicam insallah ..

elif sena cok güzel sana katılıyorum heryerde normal doğumu savunuyorsun gercekten güzel ama biraz abartmıyormusun sende bana kızma bende normal doğumdan sezeryana gecıs yapanlardanım pazar günü sezeryan olacağım ben yavrumu tehlıkeyemı atıyorum hayır onun hayatıylamı oynuyorum hayır kendımı tehlıkeyemı atıyorum hayır ben doğum serüvenım böyle olsun istıyorum o doğuma avaz avaz bağıra yırtına gıtmek istemıyorum buda benım ve nurcanla konustuğum ıcın söyluyorum onun doğum seklı nıye bu kadar sezeryan secenler olay oluyor anlamıs deyılım ıyı günler yazın ıcın tşkr yınede

elif sena cok güzel sana katılıyorum heryerde normal doğumu savunuyorsun gercekten güzel ama biraz abartmıyormusun sende bana kızma bende normal doğumdan sezeryana gecıs yapanlardanım pazar günü sezeryan olacağım ben yavrumu tehlıkeyemı atıyorum hayır onun hayatıylamı oynuyorum hayır kendımı tehlıkeyemı atıyorum hayır ben doğum serüvenım böyle olsun istıyorum o doğuma avaz avaz bağıra yırtına gıtmek istemıyorum buda benım ve nurcanla konustuğum ıcın söyluyorum onun doğum seklı nıye bu kadar sezeryan secenler olay oluyor anlamıs deyılım ıyı günler yazın ıcın tşkr yınede

hislerine tercüman olmuşsun :)))
hakkımızda hayırlısı olsun.

tam anestezi istiyorum.
uyandığımda herşey bitmiş olsun.
epidural diyordum ama konuşmalarını duyacağım, bileceğim ki onlar kesecekler beni, dikecekler.
rahat edemem, kalbim durur.
cesaret yok.
benden doktor olmazmış yaniii

X