• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

...01.08.10 H&İ kına gecemiz...

bindallın çok güzelmiş, ayrıca çokda yakışmış... zaten yüzünüzdende ne kadar eğlendiğiniz ve mutlu olduğunuz belli, bu arada kınayı damadın yıkadığını ilk defa duyuyorum ama çok hoşuma gitti bu adet.. ben aslında kınanın kokusunu sevmem hemen yıkamayı düşünürdüm ama sırf nişanlım yıkasın diye yıkamayıp bekletirim :27: bizimde 3 ay kaldı inşaallah o günün telaşıyla unutmam

nisan elbiseni nerden aldim..sormayi unuttum:34:

tatlım burdaki kına abiyemi soruyorsun sanırım, çünkü nişanımın konusu ayrıydı. ama farketmez :D gelinliğimi de kına abiyemi de nişanlığımı da izmir kemeraltından aldım, gelinlikçiler çarşısından büyük bi modaevinden aldım. eğer ilgilenirsen özelden de yazabilirsin yardımcı olurum. ama bindallım farklı bir mağazaydı

bindallın çok güzelmiş, ayrıca çokda yakışmış... zaten yüzünüzdende ne kadar eğlendiğiniz ve mutlu olduğunuz belli, bu arada kınayı damadın yıkadığını ilk defa duyuyorum ama çok hoşuma gitti bu adet.. ben aslında kınanın kokusunu sevmem hemen yıkamayı düşünürdüm ama sırf nişanlım yıkasın diye yıkamayıp bekletirim :27: bizimde 3 ay kaldı inşaallah o günün telaşıyla unutmam

öncelikle çok teşekkür ederim beğendiğin için :3:
eşim de ben de bütün oynanacak yerlerde delii gibi oynadık, şimdi cdlerde izliyorum da iyi ki de oynamışım diyorum ve o günlerimi çok özlüyorum :2:
adetlerimiz çok güzeldir bizim, daha devamı var da biraz özel kıyafetler olduğu için koyamadım. kına yıkandıktan sonra gelin saten pijamasını ve üzerine yine saten sabahlığını giyer, şu çeyizlerde erkektarafınınn kıza aldığını, sonra o kıyafetlerle kız ve kızın arkadaşları yani tabi bu 20-25 kişi filan oluyor bir de darbuka çalan bir abla evden çıkıp oğlan evine gidilir, kayınvalidenin eli öpülür ondan bir adet şalvar alınır, sonra sadıç onu uzun kalın bir sopaya bağlar, gelin de onu yakar, ve ellerinde o şalvar meşale gibi yana yana kız evine doğru yine dümbelekler çala çala , şarkılar söyleye söyleye gidilir, orda da damat kızı kucağında yatağına yatırır. ve buna heyamol denir. evde de herkez gevrek peynir çay yer kız evinde :1: güzel adetlerimiz var bizim, ve anlatırken bile özledim o günümü:5:

nişanlığın ve bindallın çok güzel sana da çok yakışmış

Back