Düşüncen doğru ama malesef hatta şöyle ki,
Çalıştığım devlet kurumlarında bile anaokulu veya rehabilite edilmesi gereken öğrencilerin öğretmeni ücretli öğrenmendi. Bende ücretli öğretmenlik yaptım asla görevimi aşağılamam lakin görev ve sorumluluklarını yerine getiren ücretli veya kadrolu farketmeksizin var ya da yok.
Fikrimce ağaç yaşken eğilir mantığmdayım ve sadece ücretli öğretmen olacağına bir kadrolu öğretmende isterim yanında da işinehli olacak lise de staj zorunluluğu olan öğretmenlerle birliktw.
Özel içinse aylık ortalama 2000 lirayı bulan bir butik kreşin x görevinde iken çocuklar çok sevdiği için kreş öğretmeni pozisyonunda görevine devam ettiğini de biliyorum.
Şöyle ki yarı devlet yarı özel anaokulu veya devlet ansokulu için bilinçli bir araştırmadan sonra ne yazık ki bulunduğunuz bölgenize de bağlı olarak işiniz direkt şansa kalıyor veya en iyisi olacak derseniz de torpilinizebakıyor.
Aksini düşünürsenizde cebinizdeki metalikler.
Zor bir süreç ne yazık ki gözü kapalı evet kızım/oğlum devlette olsa özelde olsa dört dörtlük eğitimle hayata başlıyor diyemiyorsunuz çünkü artık sistem sosyal medya aracılığı ile de işliyor.
Şöyleki ben bir kreş çocuğum.. butik bir kreşti içerisinde havuz tenis kortu yani sosyal aktivite bakımından herşey vardı ki eğitim deseniz paha biçilemezdi benim gözümle.
Şimdi bu şekilde bir kreşe rastlamamakla birlikte olsa dahi fiyatının bir araba parası olacağı kanısındayım