0-2 yaş arası çocuklarınızın sevdiği oyuncaklar neler???

ddefne

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2009
84
0
96
İstanbul
Merhaba.. çocuklarınızın çok oynadığı elinden düşürmediği ve tavsiye edeceğiniz bir oyuncak var mı???

oyuncak mağazalarını gezerken belki görmüşüzdür fakat dikkatimizi çekmemiştir ama çocuklarda çok severek oynuyordur meselaaa. tavsiyeniz olursa sevinirim...

oğlum 18 aylık ve oyuncakla en fazla 5 dak. oynuoo süreklı başka şeylerı karıştırma derdınde özellıkle vıtrınımdekı nescafe bardaklarına bayılıooo sizce nasıl oyuncaklarla ılgısını çekerım

3 yaşından önce oyuncaklar pek ilgilerini çekmiyor çevredeki herşeyi yeni keşfetmeye başladığı için oyuncak onlara özel gelmiyor. o evdeki herhangi bir objeyi oyuncak olarak seçiyor

Kızım 22 aylık ve oyuncaklarıyla vakit geçirmeyi çok seviyor..daha doğrusu oyuncakları ve benle yani en çok beraber oynamayı seviyor.

Mesela peluş hayvanlarını çok sever, biz de eşimle bir gün internetten hayvan resimlerinin çıktılarını A4 kağıda aldık mukavva üzerine yapıştırdık..Üzerlerini de koli bandı ile kapladım..Böyle kocaman kocaman hayvan kartlarımız oldu..
O kartları yere dizmeye, önüne de aynı peluş oyuncağını bulup getirmeyi sever..O arada ben de anlatırım işte kedi miyav der, köpek hav hav der diye..Şimdilerde o bana anlatıyor :)

Sonra kız çocuğu işte bu aralar mutfak eşyalarını seviyor, küçük tencere bardak takımlarımız var..Peçeteleri parçalayı pilav yaptığını söylüyor (pilavı çok seviyorda) sonra bize ve bebeklerine yediriyor..

Legolarını sever, üst üste kule yapmayı ve sonra yıkmaya bayılır..Bu iş için küplerimiz de var onları dizmeyi de sever..Bir de bu iç içe geçen oyuncaklar oluyor ya öyle takmalı şeylerle de güzel oynuyor..

Ama en çok kitaplarını seviyor, resimlerine bakmaya benim ona okumama doyamaz..Kitaplığımızın en alt rafını onun kitaplarına ayırdım..Burası benim diyor alıyor bakıyor geri koyuyor kitaplar ile çok güzel zaman geçiriyor :)

Boya kalemleri ile karalamaya da bayılıyor...Bunun içinde büyük kağıtlar alıyorum orta sehpamıza yayıp üzerlerine çiziyoruz..Böyle yapa yapa şimdiden renkleri öğrendi..

Geçenlerde ikili tamamlama kartlarını denedim, henüz çok beceremedi ama onla da uğraşıyor...

Bir de olmazsa olmazımız top bizim..Büyük küçük renk renk bir sürü topu var ve bayılıyor top oynamaya...

Ben doğduğundan beri hep oyuncaklarla oyalamaya oynatmaya alıştırmaya çalıştım.Oyuncağın çocuk için çok önemli olduğuna inanıyorum..Şimdilik de oyuncaklarını seviyor benim kızım..
Ama gördüğüm şu ki çocuğun oyuncakla oynamasında anne babanın da katılımı şart, tek başına oynamaları için baya büyümeleri gerekiyor.

Son düzenleme:
kızım 8,5 aylık. çıngırak tarzı renkli, sesli oyuncaklarla oynamayı çok seviyor. çevirmeli oyuncakları çok seviyor. kısacası renkli sesli oyuncaklara ilgisi çok. peluş bebeklerlede yeni yeni oynamaya başladı.

Oglum şuan 2.5 yaşında 10 aylıktan beri en çok sevdigi oyuncaklar iş makinaları o zamndan beri makinlar hakkında neler ögrenmedi. kepçe çeşitlerinden. vinç çeşitlerine betoniyerler kamyon..... heleki bir inşaat görmesin anne inşaata gidelim demeye başlıyor

oğlum 20 aylık su an tahta yapbozları ve legoları sevıyor bırde her daım toplar favorımız

Oglum 19 aylik bu ara legolarla oynamayi seviyor arabasini seviyor bazen kendi binip ayaklariyla iterek dolasiyor ama biraz zor geliyor sanirim benim gezdirmem daha cok hosuna gidiyor bazende oyuncaklarini üstüne koyup kendi gezdiriyor tahta puzzle oynamayi seviyor bazi sekilleri biliyor ve bu sekilleri dogru deliklerden gecirmek hosuna gidiyor kücük arabalari var onlarla oynamayi seviyor karalama yapmayi ve dönen seyleri seviyor tencere tava ve kepcelerimi cok seviyor ama yalniz oynamaktan hoslanmaz beraber oynariz her zaman ve öyle uzun uzun oynamaz biseyle 10 - 15dk oynar sonra baska biseye geceriz...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…