Kilo Vermek İçin Şeker Kamışı Suyu Tüketmenin Yolları

Şeker kamışı suyunu hızlı bir şekilde fermente ettiği için hemen tüketmek en iyisidir. Ancak uzmanlar, meyve suyunun buzdolabında kısa bir süre saklanmasını tavsiye ediyor. Bayiden şeker kamışı suyu alırken, suyunun taze ve hijyenik koşullarda hazırlanmış olmasına dikkat edin.

Şeker Kamışı Suyu Sağlıklı Tarif​

seker_kamisi_suyu_nasil_yapilir_tarifi.jpg
İşte şeker kamışı suyu için kilo verme dostu bir tarif:

Porsiyon: 1

Hazırlama süresi: 10 dakika

İçindekiler:
  • Şeker kamışı (ince kıyılmış): 6 su bardağı (1500g)
  • Zencefil: 5 cm
  • Limon Suyu: 2 yemek kaşığı (50g)
  • Küçük bir parça zerdeçal (isteğe bağlı)
  • Su: ½ su bardağı (125 ml)
Hazırlama Yöntemi
  1. Doğranmış şeker kamışı ve zencefili karıştırın. Su eklemeyin.
  2. Bir elek veya pamuklu bir bez kullanarak suyu süzün.
  3. Meyve suyuna su ekleyin ve tekrar karıştırın.
  4. Limon suyunu meyve suyuna ekleyin ve iyice süzün.
  5. Buz küpleriyle taze servis yapın.

Akılda Tutulması Gerekenler​

Ekstra şeker, şeker kamışı gibi doğal kaynaklardan gelse bile asla iyi bir şey değildir. Şeker kamışı suyu bazı besin maddeleri içermesine rağmen, şekersiz bir diyet uyguluyorsanız, kendinizi günde küçük bir bardakla sınırlamak çok önemlidir. Ancak haftada iki-üç kez şeker kamışı suyu içmek idealdir.

Diyetinize yeni bir yiyecek veya içecek eklemek zor olabilir. Herkes farklı yiyeceklere farklı şekillerde tepki verir. Örneğin, bazı insanlar şeker kamışı suyu tükettikten sonra kan şekeri seviyelerinde ani bir yükselme olabilir. Buna karşılık, diğerleri herhangi bir değişiklik görmeyebilir.

Daha geniş bir düzeyde, herkesin benzersiz bir karbonhidrat toleransı vardır, bu da günlük olarak ne kadar karbonhidrat yiyebilecekleri anlamına gelir. Kan şekerinizin belirli gıdalara nasıl tepki verdiği hakkında size "gerçek zamanlı" geri bildirim verebilir. Sonuç olarak, ne yiyeceğiniz ve kaçınacağınız konusunda bilinçli kararlar verebilirsiniz.

Şeker kamışı suyunun birden çok faydası vardır, ancak herhangi bir yeni yiyecek veya içecek tüketmeden önce daima doktorunuza veya beslenme uzmanınıza danışın. Diyabet gibi altta yatan herhangi bir sağlık sorununuz varsa özellikle önemlidir.

Ayrıca şeker kamışı suyundaki lif tokluk hissini artırır, bu nedenle daha az yemek yersiniz. Sonuç olarak, işlenmiş abur cubur yemek için daha az yeriniz veya arzunuz olabilir.

Yüksek lifli, yağsız şeker kamışı suyu, hareket halindeyken alabileceğiniz bir içecektir. Canınız sağlıklı ve tatlı bir şeyler çektiğinde o günler için idealdir.