Saçların hızlı uzayabilmesi için vitamin maskelerinin yanı sıra sağlıklı vitaminler ile beslenmelisiniz. Hızlı uzayan saçlar için tüketmeniz gereken en önemli vitaminlerden biri olan B vitamini kaynaklarını sıraladık.

Kuruyemişler

Ceviz, yer fıstığı ve badem gibi fındık omega-3 yağ asitleri ile zenginleştirilmiş olduklarından çok faydalıdır. Bu saçların yenilenmesi için gereklidir. Bunların içinde bulunan çinko saç dökülmesini önler. İçlerinde bulunan E vitamini ile de saçların kırılmasını engeller.

Yumurta

Saç proteinlerden oluştuğundan, tüketilen yumurta veya tavuk eti saç sağlığı için oldukça faydalıdır. Yumurta, B12 ve B7 açısından zengin olup kırılmaya karşı koruma sağlar. Saç dökülmesini tedavi eder.

sac_uzatma_balik.jpg


Deniz Ürünleri

Omega-3 yağ asitleri, demir ve B12 ile zenginleştirildiğinde, saç sağlığı için son derece yararlıdır. Bütün bunlar birlikte alındığında, bir kişiye parlak saçlara ve sağlıklı bir kafa derisine neden olabilir. Bu vitamin ve minerallerin eksikliği kuru ve kaşıntılı saçlı derisini ortaya çıkarabilir.

Mercimek

Folat ve demir ile zenginleştirilmiş mercimek vücudun düzgün çalışmasına yardımcı olur. Folat, bir B vitamini, alyuvarların salınmasına yardımcı olur. Böylece saç derisine sağlıklı oksijen taşınması sağlanır.

Nohut

Folat ve çinko ile zenginleştirilmiş, saçın gelişimi için çok faydalıdır. Demir ve folat birlikte saç köklerini onarır ve saç büyümesine yardımcı olur. İçerisindeki yüksek B vitamini ile saç sağlının korunmasını sağlar.