Ağız Kokusundan Kurtulmanın 7 Doğal Yolu

Her kadın hoş kokulu bir nefese sahip olmak ister.Fakat soğan, sarımsak gibi şeyler yediğimizde, ve özellikle sabah saatlerinde bu pek mümkün olmuyor. Kadınlar kulübü editörleri olarak araştırdık Ağız Kokusundan Kurtulmanın Doğal Yolları yazımızı bu dertten muzdarip kişiler için hazırladık, bildirilen tavsiyelere uyarak kısa sürede ağız kokusundan kurtulabilirsiniz.

Ağız Kokusundan Kurtulmanın 7 Doğal Yolu​

1. Elma Yiyin​

agiz_kokusundan_kurtulmanin_dogal_yollari-1.jpg
Ağız kokusundan kurtulmanın en etkili ve basit yollarından biri elma yemektir. Bu müthiş gıda sağlığımıza çok faydalı olmasının yanı sıra,
tükürük üretimini artırarak, ağız kokusundan kurtulmanıza yardımcı olur. Armut yemekte aynı işi görür.

2. C Vitamini Zengini Meyveler​

agiz_kokusundan_kurtulmanin_dogal_yollari-2.jpg
Bu meyveler, yalnızca bizi yaşlandıran serbest radikallerle savaşmakla kalmaz, ağız kokusu derdimize de son verir. Kokunun temel faktörü olan bakterileri imha eden portakal, mandalin, greyfurt günlük diyet listenizde muhakkak olsun.

3. Yeşilçay İçin​

agiz_kokusundan_kurtulmanin_dogal_yollari-4.jpg
Yeşilçay yüksek antioksidan içeriği ile hem cilt güzelliğiniz, genç kalmanız için yararlıdır hem de ağız kokusunu gidermekte etkilidir. Ağızdaki bakterileri yok eden, güçlü bir antioksidan olan kateçin deposudur.

4. Tuzlu Su ile Gargara​

agiz_kokusundan_kurtulmanin_dogal_yollari-5.jpg
Tuzlu su kötü kokuyu bertaraf etmek için hızla etki gösterir çünkü bakterileri nötralize etme gücüne sahiptir. Ilık suya biraz tuz karıştırın, ve ağzınızda gargara yapın.

5. Bazı Gıdalardan Uzak Durun​

agiz_kokusundan_kurtulmanin_dogal_yollari-6.jpg
Ağız kokusundan korunmak istiyorsanız, kokuya yol açan soğan, sarımsak, baharat gibi belli yiyecekleri tüketmeyin. Diş fırçalarken dilinizi de fırçalayın, bol su için çünkü bakteriler kuru ağzı severler.

6. Maydanoz Ve Karanfil​

agiz_kokusundan_kurtulmanin_dogal_yollari-7.jpg
Klorofil içeren maydanoz ve karanfil çiğnemek ağız kokusundan sizi kurtaracaktır. Tarçın, kereviz, okaliptüs, kişniş, kakule, biberiye de aynı işi görecektir.

7. Yoğurt​

agiz_kokusundan_kurtulmanin_dogal_yollari-8.jpg
Ağzınızdaki kötü kokuyu izale etmek için yoğurt denenebilir. Araştırmalar gösteriyor ki yoğurt içeriğindeki kültürle, ağız kokusuna yol açan bakterilerle savaşıyor ve bu kokudan sizi kurtarıyor.
  • Beğen
Reactions: Lna16