Bir fincan çay neden baş ağrısına iyi gelir?

Baş ağrısı ağrısı nasıl olur ve ne yardımcı olabilir? Bir fincan çay neden baş ağrısına iyi gelir? Baş ağrısı sırasında kan damarları şişer, sıkışır veya başka değişiklikler geçirerek beyin çevresindeki kan akışının artmasına neden olur. Bu, beyne ağrı mesajları gönderen sinirleri çevreleyen kan akış basınçlarını artırır. Siyah, yeşil, beyaz ve oolong çayları gibi kafeinli çaylar da baş ağrısı çekiyorsanız semptomların hafifletilmesine yardımcı olabilir. Camellia sinensis bitkisinden yapılan tüm çaylar, reçetesiz satılan ağrı kesici ilaçların etkinliğini artırmaya ve baş ağrısı semptomlarını yatıştırmaya yardımcı olabilecek kafein içerir.

Bir fincan çay gerçekten baş ağrısını tedavi edebilir mi?​

Evet, iyi bir fincan çay baş ağrısını giderebilir.

Migreniniz varsa, çaydaki teofilin ve kafein baş ağrısının yoğunluğunu azaltabilir.
(bunlar baş ağrısı için gerçek ilaçlarda kullanılan bileşiklerdir)

bas_agrisi_cay_kafein.jpg

  1. Çayda az miktarda kafein vardır ve bu da baş ağrısını önleyebilir.
  2. İyi bir fincan masala chai içmek baş ağrınızı iyileştirebilir
  3. Çayınıza zencefil eklemek faydalı olabilir
  4. Papatya bitki çayı tüketimi baş ağrısına iyi gelebilir.

Migren için çay çeşitleri​

Migren atağını önlemek veya durdurmak için çay kullanımını destekleyecek hiçbir bilimsel veri bulunmamakla birlikte, migrenli kişilerin kullanabileceği çaylar şunları içerir:
  • Yeşil çay
  • Nane çayı
  • Zencefil çayı
  • Papatya çayı
Bazı araştırmalar yeşil çayın zihinsel uyanıklığı iyileştirebileceğini (büyük olasılıkla kafein içeriğinden dolayı) göstermiştir ve bazı araştırmalar da yeşil çayın kalp hastalığı üzerinde faydalı bir etkisi olabileceğini öne sürmüştür. Yeşil çay, migren ataklarını hafifletmek için de kullanılabilir.

Nane ve zencefil çayları mide bulantısını ve mide rahatsızlığını hafifletebilir ve migreni olan bazı kişiler bu çayları migren semptomları için yatıştırıcı bulmaktadır.

migren_bitki_cayi.jpeg

Çay içmenin güvenliği

Makul miktarlarda çay içmek çoğu insan için güvenlidir. Birçok çay kafein içerir. Kafeine duyarlı bazı kişiler, çok fazla kafeinli çay içerlerse gergin veya endişeli hissedebilirler. Bazı insanlar için hem kafein hem de çay migren tetikleyicisi olabilir.

Kafein veya çay bir tetikleyici ise, migren ağrısını hafifletmek için çay içmeyin. Hamile veya emziren kadınlar, doktorlarına sormalıdır.