Kadınlarda birçok sağlık sorununa neden olan hormonal dengesizlikeler hakkında önemli bilgiler var. Her kadının bilmesi gereken hormonal dengesizlik belirtileri nelerdir? Sağlıklı bir kadın gözlemlemesi gereken önemli detaylar.

Her Kadının Bilmesi Gereken Hormonal Dengesizlik Belirtileri

Vücudunuzdaki farklı hormonal dengesizlikler olabilir. Genel belirtileri aynı olan hormonal dengesizlikleri sizin için araştırdık.

akneli_gorunum.jpg


Akneli Görünüm


Değişen hormonal dengesizliklerin ciltteki en belirgin belirtisi aknelerdir. Ergenlik döneminde ortaya çıkan bu sorun uzun yıllar devam edebilir. Androjen seviyesindeki değişiklikler bu soruna neden olabilir.

bas_agrisi.jpg


Baş Ağrısı

Son dönemlerde nedensiz baş ağrısı sorunu yaşıyor olabilirsiniz. Bunun nedeni stres, yorgunluk , yetersiz su tüketimi ve hormonal dengesizlikler olabilir. Östrojen, yumurtalıklarda üretilen ve beyinde ve omurgadaki tüm metabolik süreçleri kontrol eden bir kadın hormonudur. Östrojen eksikliği de bu sorunlara neden olabilir.

kronik_uykusuzluk.jpg


Kronik Uykusuzluk

Progesteron hormonunda değişikliklere neden olabilir. Progesteronun doğal gevşetici olduğu biliniyor. Sizi rahatlatabilir, sakinleşebilir ve uykunuzu normalleştirebilir.

asiri_terleme.jpg


Aşırı Terleme

Ani bir terleme veya ateş, hormonal dengesinizde bir yanlışlığın olduğu en yaygın işaretlerdir. Hormonlar vücudun sıcaklığını kontrol eder, bu nedenle bir çeşit dengesizlik varsa aşırı terleme sorunu ortaya çıkabilir.

uzun_sureli_yorgunluk_sebepleri.jpg


Uzun Süreli Yorgunluk

Devamlı yorgun hissettmenin tiroit hormonlarının üretimindeki problemlerden kaynaklandığı biliniyor.

ani_kilo_degisimi.jpg


Ani Kilo Değişimi

Hormonal dengesizlikler kiloda değişikliklere neden olabilir. Vücudun yağlanması ve kas kütlesi kaybetmesi sorunu ortaya çıkar.

sac_dokulmesi.jpg


Saç Dökülmesi

Aşırı saç dökülmesine tiroid hormonları, insülin veya testosteron neden olabilir. Kadınlarda erkek tipi saç dökülmesi sorunu ortaya çıkabilir. Hamilelikte Saç Dökülmesi Nasıl Engellenir? Tıklayın !

sindirim_sorunlari.jpg


Sindirim Sorunları

Texas Üniversitesi'nde yapılan bir araştırma, yüksek düzeyde östrojenin bağırsak mikroflorasını etkilediğini gösterdi. Diğer çalışmalar, yumurtalıklarda yüksek düzeylerde bulunan hormonların mide ağrılarına yol açabileceğini kanıtlıyor.

kontrolsuz_aclik_sebepleri.jpg


Kontrolsüz Açlık

Açlık kontrolünde leptin ve grelinin dengelenmesi gereken iki hormonun etkisi bulunur. Bu hormonların dengesiz olması kendinizi devamlı aç hissetmenize neden olur.

unutkanlik_sebepleri.jpg


Unutkanlık

Sürekli unutkanlık ve odaklanamama hormonal dengesizlik de dahil olmak üzere farklı faktörlerden kaynaklanabilir. Düşük kortizol ve östrojen seviyelerinin bu soruna neden olduğu biliniyor.

meme_degisiklikleri.jpg


Meme Değişiklikleri


Göğüs boyutunda bir değişiklik vücudun en ciddi sorun işaretlerinden biridir. Östrojen seviyesindeki ani bir azalma, cildin nemlenmesi ve esnekliğini etkiler. Göğüslerin şekli, hacmi ve boyutundaki değişimi kaybetmelerinin nedeni budur.

Hormon dengesizliğinin ilk belirtileri nelerdir?
Yüz Tüylerini Temizleyen Leblebi Tozu Maskesi için Tıklayın !
Bacak ve popo sivilcesine doğal çözümler için Tıklayın !