Pahalı kremler ya da uyguladığınız hiçbir maske sağlıklı bir uykunun cildinizi onardığı şekilde onaramaz. Gençleştiren uyku nedir? Nasıl uyunur? Sağlıklı bir uyku için ne yapılması gerekir?

Uyku vücudun kendisini onarmak ve yenilemesi için gerekli olan istemli kas hareketlerinin kapatılması üzerine kurulu olan bir zaman dilimidir. Beyin ve vücut sağlığının korunmasını sağlayan temel ihtiyaçlardan biridir.

Uyku evresinde organlar kendilerini yeniler, beyin dinlenir, stres durumu azaltılmış olur. Hücreler üzerinde yenileyici etkisi olan uykudan istediğiniz verimi alabilmeniz için sağlıklı ve verimli bir şekilde uyumanız gerekir. Yeterli saat verimli uyku uyuyan kişilerde yaşlanma belirtileri daha az gözlenir. Bu uykuya gençleştiren uyku denir. Peki genç bir cilde sahip olabilmek için gençleştiren uyku nasıl olmalıdır?



Cilde İyi Gelen Uyku Nasıl Uyunmalıdır?

Uyku ihtiyacı kişiye göre belirlenir ancak günde en az 6 saat uyunması gerekir. Bu kişinin genetik özelliklerine ya da fiziksel yorgunluğuna bağlı olarak günde 9 saate çıkabilir.

Sağlıklı bir uyku için oda sıcaklığı önemlidir. Çok sıcak ya da soğuk bir ortamda uyumamanız gerekir.

Uyumadan önce odanızda yeterli oksijen olmasına özen gösterin.

Bulunduğunuz ortamın karanlık olması sadece uykuya dalmanızı kolaylaştırmaz. Yenileyici bazı vücut enzimleri karanlık ortamda daha fazla salgılanır.

Biyolojik saat dikkat alındığında en sağlıklı uyku gece uykusudur. Gece erken saatlerde yatmaya çalışın.

Gece kolay uykuya dalabilmek için gündüz şekerleme yapmayın.

Yatmadan önce çay ve kahve tüketmeyin. Rahatlatıcı bitki çayları tüketebilirsiniz. Rezene, papatya, melisa çayları rahatlatıcı özellikler içerir.

Kullandığınız yastık size özel olmalıdır. Baş ve omuz ölçülerinize uygun bir yastık seçin.

Yastık kılıfı ve nevresimlerinizi düzenli olarak değiştirin.

Yorganınızın ağır olmamasına özen gösterin. Vücudunuza yük olan battaniyeleri de tercih etmeyin.

Odanızda yoğun aromatik kokular bulundurmayın.