Karbonat ile gebelik testi evde yapılan hamilelik testleri arasında uygulaması çok kolay olan yöntemler arasında bulunur. Çok ucuz bir malzeme olan karbonat ile yapılan gebelik testleri oldukça yaygın olarak uygulanan yöntemler arasında yer almaktadır. Özellikle Hindistan ve Asya ülkelerinde oldukça yaygın olan karbonatla gebelik testi uygulamalarında bebeğin cinsiyetini öğrenmek dahi mümkün olabilmektedir.

Bilimsel olarak bir açıklama getirilememekle birlikte karbonat ile hamilelik testigüvenilir bir yöntem olarak eski zamanlardan beri uygulanmış ve günümüzde de uygulanmaya devam edilmektedir. Ayrıca evde gebelik testi yöntemleri arasında beyaz sirke ve limon ile yapılan uygulamalar da bulunmaktadır.

karbonatla_Gebelik_hamilelik_Testi_nasil_yapilir-600x451.jpg


Evde Uygulanan Karbonatlı Gebelik Testleri Nasıl Yapılır?
Evlerinde Gebelik testi yapanlar için izlenmesi gereken adımlar ve karbonatlı gebelik testi uygulaması detaylı anlatımı şu şekildedir:

  • Sabah çıkan ilk idrar ile yapılması gerekir. Boş mide ile toplanan idrarın ph seviyesi düşük olacağından testin sonucunu daha güvenilir kılacaktır.
  • Plastik olan şeffaf görünümlü bir kap içerisine idrarın konulması gerekir.
  • Her evde bulunan malzemeler arasında yer alan karbonattan yeni açılmış olan karbonatları kullanımı doğru olmaktadır. Buzdolabında açılmış olarak saklanılan karbonatlar kullanılmamalıdır). 1 çay kaşığı alınarak şeffaf kap içerisindeki idrarın içerisine yavaşça dökülmesi gerekir.
  • Yavaşça idrar içerisine dökülen karbonat köpürmeden dibe çökerse sonuç negatif demektir. Bu durumda hamilelik yoktur.
  • Yavaşça idrar içerisine dökülen karbonat köpürmeye başlarsa sonuç pozitif demektir. Bu durumda hamilelik vardır.
karbonatla_bebek_cinsiyeti_belirleme-600x338.jpg


Karbonatla Bebek Cinsiyeti Belirleme Yöntemi
Evde hamilelik testi nasıl yapılır konusunu merak edenler için yazımızda açıklık getirdik. Bunun yanı sıra merak edilen diğer bir konu karbonatlı test ile bebeğin cinsiyeti tahmin edilir mi sorusudur. Karbonat ile yapılan cinsiyet tahmin testlerinde uygulanacak yöntemler şu şekildir;

  • Öncelikle hamile testi yapılmalı ve pozitif sonuç alınmalıdır.
  • Cinsiyet tahmin etme yöntemi hamileliğin 10. haftasından sonra yapılmalıdır.
  • 1 yemek kaşığı karbonat cam bir kaba konularak üzerine eklenen bir miktar idrar ile uygulanmalıdır.
  • Karışım gazoz gibi yoğun bir şekilde köpürüyor ise erkek çocuk olacağının, köpürme olmuyor ise kız çocuk olacağının tahmini yapılmaktadır.
Sirke İle Gebelik Testi Nasıl Yapılır Güvenilir Mi? Tıklayın !

Eski Usul Hamilelik Testleri Nelerdir? Tıklayın !

Evde Karbonatla Hamilelik Testi Tıklayın !


Hamilemiyim? Eczaneye Gitmeden Hamilelik Testi Tıklayın !
  • karbonatla_gebelik_Testi.jpg
    karbonatla_gebelik_Testi.jpg
    41,7 KB · Görüntüleme: 432