Dorsalji İçin En İyi Tedavi

Dorsalji için iki tedavi seçeneği vardır: konservatif tedavi ve cerrahi tedavi. Doktor, dorsalji için tedavi seçimini tanı ve etiyolojiye göre belirler. Etiyoloji, belirli bir durumun nedeninin ve ciddiyetinin belirlenmesidir.

Belirli bir tedavi seçeneğine karar vermeden önce, iyi bir doktor teşhisin sonuçlarını dikkatlice analiz edecek, olası nedenleri belirlemek için etiyolojiyi kullanacak ve hastayla kendilerine en uygun olanı hakkında konuşacaktır.
dorsalji_nasil_tedavisi_edilir.jpg

Dorsalji için Konservatif Tedavi​


Bir doktor, koşullar çok şiddetli değilse ve başlangıç aşamasındaysa dorsaljiyi tedavi etmek için konservatif tedavi kullanmayı seçer. Tedavi, reçetesiz ağrı kesiciler, fizik tedavi, kayropraktik tedavi, masaj tedavisi ve olası enjeksiyonlar için ağrı yönetimi müdahalelerini içerir.

Diğer konservatif tedavi biçimleri ağrıya neden olan koşulları baskılamıyorsa ağrı tedavisi enjeksiyonları düşünülebilir. Doktor, etkilenen bölgeye iltihap önleyici ilaçlar enjekte edecek ve durumun tedavisine yardımcı olup olmayacağını görecek. Bu tür enjeksiyonlar, şüpheli bir teşhisin ve ağrının nedeninin belirlenmesine ve doğrulanmasına da yardımcı olabilir.

Bu koruyucu önlemler işe yaramazsa, doktorun iki numaralı tedavi seçeneğini seçmesi gerekecektir.

Dorsalji Cerrahi Tedavisi​

dorsalji_ameliyat_tedavi.jpg
Bir doktor, tanı raporunu yakından inceledikten sonra ağrının arkasındaki durumun şiddetli olduğunu ve durumu düzeltmek için ameliyat gerektiğini belirlerse dorsaljiyi tedavi etmek için ameliyatı kullanmayı seçer. Tedavi işe yaramıyorsa ve durum kötüleşiyorsa cerrahi de devreye girer.

Ameliyat türü dorsaljinin nedenine bağlıdır. Disklerin fıtıklaşmasını tedavi etmek için mikrodiskektomi, ağrı sinyallerinin beyne ulaşmasını engellemek için elektrik stimülasyonu, ağrıyı gidermek için iki diski birleştirmek için spinal füzyon ve etkilenen diski değiştirmek için kullanılan yapay disk replasmanı gibi farklı dorsalji ameliyatları vardır.

Dorsalji Tedavisi Ne Kadar Sürer?​


Her hasta için tedavi süresi değişebilse de, uzman gözetimi altında uygun şekilde tedavi edilirse Dorsalji'nin çözüleceği tipik süre aşağıdadır:
  • 4 hafta içinde

Dorsalji Tedavi Edilmezse Ne Olur?​


Dorsaljinin tedavi edilmediği takdirde komplikasyonlara neden olup olmadığı bilinmemektedir.