Anne olmak dünyanın en güzel duygusudur. İlk kez anne olmanın beraberinde çeşitli sorumluluklar, ikilemler, kaygılar ve daha neler neler geliyor ve biz her zaman elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Bununla birlikte, bazen ikilemlerimizi anlamak için uygun rehberlikten yoksun kalırız.

Ama tüm ikilemlerimiz için basit bir mantık var - sakin ol. Bir anne çocuğunu herkesten daha iyi tanır, bu yüzden içgüdülerinizi takip edin – eğer başınız çok dertteyse, bilgi sadece bir tık uzağınızda. Ancak, internetteki birçok bilginin yanlış olabileceğini unutmayın, bu yüzden dikkatli olun.

Beslenme ve çocuk sağlığı el ele gider; 6 aya kadar olan bebekler için emzirme en iyi seçenektir. İlk kez anneler olarak elimizden gelenin en iyisini yapmak için çok uğraşıyoruz ama bu yolculuk paniğe gerek olmadığını anlamamı sağladı çünkü ancak sakin ve mutlu bir anne çocukları için elinden gelenin en iyisini yapabilir. Bunu, başlangıçtan itibaren bazı sağlıklı alışkanlıklar kazandırmak şeklinde, çocuğunuzun uygun beslenme gereksinimlerine odaklanarak başarabilirsiniz. Örneğin, yemek yemeyi eğlenceli hale getirmek. Mümkünse, bir aile olarak birlikte yemeklerin tadını çıkarmak için bir rutin oluşturun, ancak yemekten kaçınmaya neden olmaması için onları zorlamadığınızdan emin olun. Sadece sabırlı olun ve rutine bağlı kalın.
bebek_beslenme_plani.jpg

Çocukların telaşlı olma eğiliminde olduğu zamanlar vardır. Her çocuk bunu yaşar – yemek istemiyorsa panik yapmayın çünkü çocuklar da kendi iştahlarını anlarlar. Onlara güvenin. Ancak, yemek yememesi açısından telaşlı yeme devam ediyorsa, altta yatan bir soruna işaret edebilir. Bu durumda lütfen çocuk doktorunuza danışınız. Çocuğunuz oyuncu ve hareketli olduğu sürece sağlıklıdır. Telaşlı yiyenlere gelince, aynı şeylerin farklı versiyonlarını yapmayı deneyin ve gözlemleyin. Çocuklar genellikle ebeveynlerini taklit eder, bu nedenle önce sağlıklı beslenmeyi kendi alışkanlığınız haline getirin. Mutlu ve sağlıklı bir nesil yetiştirelim.

Çocuğunuzun tam beslenmesini nasıl sağlarsınız?​


En iyi yol bir şeyleri planlamaktır. Planlama yaparak çocuğunuzun beslenme açısından her şeye sahip olmasını sağlayabilirsiniz. Hangi sebzelere, bakliyatlara, tahıllara ve meyvelere sahip olacağınız için haftalık bir zaman çizelgesi planlayın. Gelecek hafta farklı bir plan deneyin. Bu şekilde, çocuğunuzun beslenmesini kontrol edebilirsiniz ve çocuklarınızın her hafta sabırsızlıkla bekleyecekleri şeyler olacak, böylece daha az telaşlı yemeye yol açacaktır. Ayrıca ertesi gün ne pişireceğiniz konusunda çok fazla düşünmenize gerek kalmayacak, çünkü zaten sizin tarafınızdan planlanmış. Ayrıca düzenli kalmanın ve çocuklarınızla kaliteli zaman geçirmenin harika bir yoludur. Arada bir abur cubur yemek sorun değil, ancak bunu ara sıra olacak şekilde sınırlayabilirsiniz.


Günümüzde sağlıksız beslenme alışkanlıkları ve beslenme yetersizliklerinden kaynaklanan hastalıkların sayısı arttıkça, çocuğumuzun beslenmesini ve beslenmesini kontrol etmek çok önemli hale geldi. Bu nedenle planlama yöntemi, çocuğunuzun beslenmesini titizlikle takip etmenin harika bir yoludur.