Emzirilen bebeklerin yeşil kaka yapma olasılığı daha mı yüksektir?

Aslında yeşil kaka hem emzirilen hem de mama ile beslenen bebeklerde yaygındır, ancak mama ile beslenen bebeklerde daha yaygındır.

Emzirilen bebeklerin kakası sarımsı (ve bazen hafif yeşilimsi) olma eğilimindeyken, formül mamayla beslenen bebeklerin kakası daha kahverengidir: genellikle ten rengi, sarı/kahverengi veya yeşil/kahverengi. Mamayla beslenen bebeklerin kakaları daha kötü kokma eğilimindedir, çünkü anne sütü mamaya göre daha hızlı sindirilir.

Bebeğinizin diyetindeki bir değişikliğin - mamayı değiştirmek, emziriyorsanız yediklerinizi değiştirmek veya katı gıdalara başlamak - bebeğinizin kakasında değişikliğe neden olabileceğini unutmayın.

Formülle beslenen bebeklerin kakasının nasıl göründüğü hakkında daha fazla bilgi edinin.

Bebeğimin kakası neden yeşil?​


Yeni yürümeye başlayan çocuğunuzun kakası, viral veya bakteriyel bir enfeksiyon, gıda alerjisi veya intoleransı veya takviyeler veya ilaçlar dahil olmak üzere bebeğin kakasının yeşil olabileceği birçok nedenden dolayı yeşil olabilir.

En olası sebep, yine de en basit olanıdır. Yürümeye başlayan çocuğunuz muhtemelen şu anda çeşitli yiyecekler yediğinden, yeşil olan ve dolayısıyla kakasını yeşil yapan bir yiyecek veya içecekle karşılaşma olasılığı daha yüksektir.

Yeni yürümeye başlayan çocuğunuz ayrıca diğer çocuklara (örneğin kreşte) daha fazla maruz kalabilir ve bu nedenle bir mide virüsü kapma ve yeşil kakaya neden olan mide rahatsızlığı ve/veya ishal olma olasılığı daha yüksektir.