Balık yağının zayıflatması ya da kilo aldırması üzerinde çok fazla tartışılan bir konu olmakla beraber uzmanlar tarafından balık yağının kilo aldırdığı düşüncesinin bir şehir efsanesi olduğu ifade edilmektedir. Literatürde balık yağı kilo aldırmanın aksine kilo vermeye yardımcı yağlar arasında yer alırken, balık yağı içerisindeki Omega 3 yağ asitlerinin kilo verme üzerinde oldukça pozitif etkiler içerdiği de görülmektedir. Bu noktada balık yağı kilo aldırır mı Canan Karatay yorumunda da aynı hususa vurgu yapılmaktadır.

Omega 3 Yağ Asitlerinin Özellikleri
Öncelikle balığın kalorisinin kırmızı etten çok daha düşük olduğunu belirtmekle beraber, balık yağının içerisinde bulunan yağ asitlerinin iştahı azalttığı kesin olarak ifade edilmektedir. Bu sayede,

  • Balık yağı kullanan kişiler uzun süre tokluk hissine sahip olmakla beraber yağlarının yakımının hızlandığı da görülmektedir.
  • Balık yağı aynı zamanda şişmanlığın neden olduğu hastalıkları da önlemektedir.
  • İnsülin ve kan şekeri seviyesini düşürerek dengelemekte de balık yağı sıkça kullanılmaktadır.
balik_yagi_kilo_aldirir_mi-600x399.jpg


Balık Yağı ve Omega 3 Asidi Hangi Gıdalarda Bulunur?
Kilo aldıran balık yağı yukarıda da belirtildiği üzere oldukça yanlış bir düşüncedir. Bu nedenle balık yağı ve omega 3 asidi olan gıdalar bolca tüketilmelidir. Bu gıdalar;

  • Genel anlamda tüm balıklarda yeterli miktarda balık yağı bulunurken ton balığı, uskumru ve somon bu yönde oldukça zengin balıklardır.
  • Yeşil yapraklı sebzeler, ceviz, keten tohumu, badem ve nohut balık yağı bakımından zengin gıdalar konusunda örnek verilebilir.
Balık yağı kilo verdiriyor Tıklayın !

Balık Yağı Kilo Verdirir Mi? Tıklayın !

Omega 3 Balık Yağı Hapının Kalp Ve Beyin Üzerindeki Etkileri Tıklayın !
  • Beğen
Reactions: Rline