Argan yağı mucizesi inanılmayacak kadar çok yönlüdür. Argan yağının saça faydalarınelerdir? Uzmanlar argan yağının vitamin mineral ve antioksidanlar açısından çok zengin olduğu konusunda hemfikirdir.

Argan Yağının Saça Faydaları
Argan yağının saçlara yararları şunlardır:

  • Argan yağı saçınızı nemlendirmeye ve yumuşatmaya yarayan çok eski bir güzellik sırrıdır.
  • Yüksek antioksidan, esansiyel yağ asitleri ve E vitamini içerir. Bu bileşenler hep birlikte saçın esnekliğini arttırır. Kırılmasını önler.
  • Argan yağı donuk ve cansız görünümdeki saça yeniden parlaklık kazandırır.
  • Aynı zamanda argan yağı güçlü bir antioksidan, UV koruyucudur. Ayrıca serbest radikalleri nötrleştirici etkiye sahiptir.
  • Farkında olmadan saçlarımızı günlük aktiviteler sırasında kir, kimyasal işlemler ya da sıcak aletlerle çok fazla hırpalıyoruz. E vitamini saç foliküllerinin hasar görmemesine yardımcı olur.
argan_yagi_saca_nasil_uygulanir-600x513.jpg


Argan Yağı Kullanımı
Argan yağı kullanımı saç kozmetiklerinde çok yaygındır. Bunun nedeni argan yağının tokoferoller ( E vitamini), esansiyel yağ asitleri ve antioksidanlar açısından çok zengin olmasıdır.

Argan yağı aynı zamanda A,C vitaminleri, linoleik asit ve omega-6 gibi bileşenler açısından da çok zengin olduğu için saç kremlerinde kullanıldıklarında saç tellerini daha yumuşak, daha parlak ve daha kolay şekil verilebilir hale getirir. Argan yağı saç spreylerinde kullanıldığında da ısının saçta yarattığı tahribatı önler.

Parlak sağlıklı saçlar elde etmek için, saçları yüksek kaliteli yağla beslemek şarttır. Çünkü saç yağları saç tellerinin içine nüfuz ederek, onları içten besler. Saçın elastikiyetini kaybetmesi durumunda ya da zarar görmüş saçlar için argan yağı kullanımı idealdir.

Argan yağı kullanmak kafa derisinde oluşabilecek problemleri giderir. Kepek kaşıntı ve diğer kafa derisi sorunlarına yol açan kafa derisi iltihabının azaltılmasına yardımcı olabilir.

Bir ipucu: Argan yağını yüzünüzü ve vücudunuz nemlendirmek için de kullanabilirsiniz.

Argan Yağı Efsanesi ve Saç Bakımı Tıklayın !

Saç bakım yağları Tıklayın !

Argan Yağını yüzüne kullananlar Tıklayın !

Argan Yağının Cilde Faydaları Nelerdir? Tıklayın !


Badem Yağı Saça Nasıl Uygulanır? Tıklayın !