Bebeğinizin kemik gelişimini desteklemek için hamilelik sırasında neler yapabilirsiniz?

Bebeğinizin kemiklerinin güçlü ve sağlıklı büyümesini sağlamak için yeterli kalsiyum ve fosfor almanız önemlidir . D vitamini de önemlidir çünkü vücudunuzun kalsiyumu verimli bir şekilde kullanmasına yardımcı olur. Fosfor eksikliği çok nadirdir, ancak yeterli kalsiyum ve D vitamini alıp almadığınızı kontrol etmeniz ve emin olmanız gerekir.

Günde 1.000 miligram kalsiyuma ihtiyacınız var. Yoğurt, sert peynir ve hatta dondurma gibi süt ürünleri, mineralin iyi kaynaklarıdır ve aynı zamanda bol miktarda D vitamini ve fosfor sağlar. Süt ürünü olmayan gıda kaynakları arasında kalsiyum takviyeli meyve suyu, badem sütü, tahıl ve ekmeğin yanı sıra somon, tofu ve lahana ve Çin lahanası gibi yapraklı yeşillikler bulunur.

Yiyeceklerden ve doğum öncesi takviyenizden 1.000 miligram kalsiyum almıyorsanız, sağlık uzmanınıza kalsiyumu ayrı bir takviye olarak alıp almayacağınızı sorun. Kalsiyum çiğnemek, alımınızı artırmanın kolay bir yoludur.

Hamilelik sırasında önerilen günlük D vitamini miktarı 600 uluslararası birimdir (IU). Doğum öncesi takviyelerinin çoğu 400 IU içerir, ancak hamilelik sırasında D vitamini eksikliği yaygın olduğu için bazı uzmanlar daha fazlasını önerir. Yetersiz D vitamini yenidoğanlarda anormal kemik büyümesine, kırıklara veya raşitizme yol açabilir.

Ancak daha fazla D vitamini almadan önce sağlık uzmanınızla konuşun. Eksik olup olmadığınızı görmek için test yaptırmanız gerekebilir ve eğer öyleyse, sağlayıcınız ne kadar almanız gerektiğini size bildirebilir.