• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tezgahın farkında değil misiniz

Bu ülkede yaşanan en büyük problem dindarlarla değil, hep dincilerle problem yaşanmıştır. Dindar ile dincinin arasındaki farkın artık toplumun ayırt etmesi gerekiyor.. Dindar insan toplumsal değerleri kucaklar, birleştirici, uzlaşıcıdır mesela sürü olma halini reddeder.Yanlışa yanlış der, haksızlık var ise haksız der, körü körüne biat etmez, Yalan söyliyemez, hırsızlık yapamaz,haram yemez, kul hakkı yemez, kula kulluk yapmaz.

Ama dincilik dini satar, dini kullanır. Dinci inanmış gibi yapar sonra çaktırmadan bir bakara ile arkadan makara yapar. Yanlış dini topluma empoze ettirmeye çalışır. Bu senin kaderin diyerek seni kömüre muhtaç ettirir. Baskı kurar, korkutur, benden senden diye ayırır. Küfrü hakareti ağzından bırakmaz, Haram yer, havuza para biriktirir, rüşvet alır, mal mülk biriktirir, servet yığar, yığarda yığarda çünkü gözü hiç doymaz.

Dincilerin genelde hep uslüp problemleri vardır. Çünkü kendini ifade etmede zihinleri farklı çalışır. Toplumu ayrıştırmada kutuplaştırma birebir işe yarar bu..Ve uslüp probleminden haz alan mutlu olan insanlar var. Çalıyorsa vardır bir bildiği ya da çalıyorsa benim paramı çalıyor sanane diyen insanlar var..Mesela Berlusconi o kadar çalmışki İtalyan halkı o kadar alış mış ki bu duruma ya bu adam çok çaldı daha fazla çalamaz demişler..Yani yanlış olan şeyleri insanlar göre göre o kadar sindir miş ki kendilerine, karşılığında da yanlış tepkiler verilebiliyor..

Dün Hüsamettin Cindoruğu dinledim, adam kendisinin Atatürkçü, laik ve dindar bir insan olduğunu söylüyordu. Siyasetçi kimliğinin yanında aynı zamanda bir hukukçu kendisi...Hep sağ partilerde hizmet etmişliği var..Söyledikleri, bunların önünü kesecek dur diyecek biri lazım. Cumhuriyetin değerleri ile oynayan, hakkı, hukuku, yargıyı ayaklar altına alan bu insanlara dur diyecek biri lazım, ben ekmel beye kefilim gönül rahatlığıyla oyunuzu verebilirsiniz diyordu...Ve bugün hükümet ile yollarını ayıran çok bakan var. Niçin ayrıldılar, dindarlık adı altında dincilik yapmayı reddettikleri için.

Çok şey yazılıp söyleniyor; Neyse ülkemiz için hakkımızda hayırlısı olsun.

CHPlisi AKPlisi fark etmez, halkımız komplo teorilerini çok sever. :33:

Şu yazıdaki mantığın, gezi direnişisinden sonra AKPnin faiz lobisi ve dış mihraklar mantığından gram farkı yok.

Bu yüzden gelişemedik gitti zaten.

AKP, CHPdeki bir grup sözde ulusalcı zihniyetin ürettiği bir partidir ve geldiğimiz noktaya bakmak yerine hala komplo teorisi peşindeler.

Aman da bu adam Atatürk düşmanıymış zırvalarına inanıp ben İhsanoğlu'na oy vermem diyenlere de şöyle diyorum:

Vermeyin, sonra da RTE yüzünden vik vik etmeye devam edin. RTEnin her otokratik davranışında gelip burda ağlamaya devam edin.

CHP ulusalcılarının ömrü şikayet etmekle, AKP mağdur olmakla geçiriyor ömrünü. Al birini vur birine. :51:

Ben hep derim arkadaş, bir insan önce matematik bilecek.

2 günde gördüğüm kadarıyla bende Atatürk düşmanı olduğunu düşünmüyorum..
Henüz oy vermeye karar vermiş değilim,her yazıyı,bilgiyi okuyup süzgeçten geçiriyoruz,2 günde bir insanı yere göğe sığdıramamakta ,AKP şakşakçısı ilan etmekte yanlış zaten.
Ama önyargısız yaklaşmakta fayda var.Dediğin gibi çok güzel çalışmaları var adamın.
Önümüzde 2 ay var,bakalım daha neler yaşayıp göreceğiz.

Yanii tabii ki hemen gidelim oy verelim diye bir şey yok ama her sözünden de anlam çıkarıp vay bunu dedi Atatürk düşmanı demenin de gereği yok. İslam adına yaptığı araştırmalar, başkanlıklar çok daha fazla ve nedense İslam yanlısıysa Atatürk karşıtıdır gibi bir izlenim oluyor. Ama bence Napolyon sözünü ben Atatürk'ü kötülemek için dediğini sanmıyorum onun yaptıklarına bakarak Atatürk tıpkı onun gibiydi değil de o kişilerin o ülkeler için taşıdığı anlamı demek istedi gibi geldi bana.

Günlerdir Cumhurbaşkanı adayıyla ilgili konu ve yorumları okuyorum, henüz olumlu ya da olumsuz bir fikrim yok, fikir yürütmem için erken olduğunu düşünüyorum, şu andaki nötr halimle sorsanız oy vermeye gitmek istemiyorum, seçimlere kadar öven köşe yazıları da olacaktır, yıpratmaya çalışanda olacaktır.

Yalnız ne olursa olsun bazı yazıları acımasız buluyorum, Ekmeleddin beyi zamanında kendilerine yakın bulanlar o mevkiye getirilsin diye çaba sarf edenler karşılarında aday olarak görünce ismiyle bile dalga geçecek kadar fena bir siyasi dile sahipler.

Siyaset artık mecliste olsun, vatandaş arasında olsun dalga geçme, karalama, kötüleme olarak algılanmaya başladı, daha doğrusu maalesef meclisteki temsilcilerimiz böyle bir algı oluşturdu, ne kadar kötülersen o kadar iyi siyasetçisin düşüncesi son bulmadığı sürece insanlar kutuplaşmaya, kararsızlar çoğalmaya devam edecektir.

Şimdi ben pek zaten köşe yazılarını kaale almıyorum ama öven yazıları okuduğum kadar yeren köşe yazılarını da okuyorum bilmediğimiz, görmediğimiz taraflarını da görmek amacıyla bugün Yılmaz Özdil'de yermiş mesela okudum değerlendirdim yine bugün başka bir yazıda da artılarını yazmış, eleştirildiği noktaların haksız yerlerini yazmış onu da okudum değerlendirdim. Yani bu bir süreç aslında ve şu anda şu kötü insan, akp nin adamı kurucusu, işte chp nin duruşuna yakışmıyor oy vermem demek için çok çok erken bana göre. Daha tam konuşması bile olmadı adamın.

Hele bir yurt gezilerine çıksın kendini tanıtsın, anlatsın gözlemleyelim kararımızı ona göre verelim fikrindeyim ben ama Atatürk ve Cumhuriyet söz konusu olduğunda hiçbir yerde tek prim vermeyen, her sözü kırk yaran benim ve gerçekten de Ekmeleddin beyin Atatürk'ü putlaştırmayın ya da işte ona buna benzetmesinde ben art niyet göremedim şahsen. Zamanla daha iyi göreceğiz zaten. Ama ısrarla söylüyorum Cumhurbaşkanlığına gelecek kişinin siyasi kimliği olmasını istemiyorum mesela başbakan aday olacaksa bir partinin başbakanlığı yapan birinin tuttuğu taraf hele ki başbakan larak yönetiş tazrı, ayrımlaştırması belliyken böyle birinin cumhurureisi olmasını istemem. Başka parti içinde istemezdim mesela Deniz Baykal'ı, Kılıçdaroğlunu aday istemezdim. Her kesime partiye eşit uzaklıkta birini isterim ve ilk izlenim bu aday bana böyle bir aday geldi. Tabii daha süreç var konuşmalarını, davranışlarını inceleyeceğiz ama şu dönemde yazılanlar ve denilenler üzerinden ilk kelimeler üzerinden çıkarım yapmak anlamsız. Ben denemek taraftarıyım yeni insanları.

Yazar bir tezgah oldugunu görmüs ama yanlis yerden bakmis:))

" Cati aday" basliginda " bekleyin neler cikacak" dedigimde inanmaz tavirlar vardii.

Evet cok sey var altinda ama yazarimiz yanlis bakiyor:))

Hedef Erdogan Cumhurbaskani olursa Ekmeleddini AKP nin basina getirmek degil..

Eger gercekten arastirmak istiyorsaniz size birkac sey söyleyeyim..

ISID varya sonzamanlarda Irak ta ortaya cikan ama kurulumu 10 yil öncede dayanan..

Iste o ISID in lideri " seyyid " oldugunu söyleyerek kendisine biat edilmesini istiyor..

Seyyid de sözde Peygamber soyundan gelenler..

Su basligi okuyun http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=727785

Ortadogu ISID kontrolünde birlestirilerek, yeni düzende müslümanlar kontrol altina alinmak isteniyor..

Önümüzdeki günlerde AKP icinden birkac milletvekili, bugüne kadar AKP taraftari görünen birkac gazeteci ve diger taraftan birkac patron isbirligi ile bir plan devreye sokacak..

Ekmeleddin in Cumhurbaskanligini alamayacagini biliyorlar..

AKP ye oy veren muhafazakarlarinda artik malum edilemediginin farkindalar..

Aslinda Ekmeleddin in nereye getirildigini gördügünüzde hepiniz soke olacaksiniz...

Evet bir tezgah var ama yazar yanlis anlamis o tezgahi:))

Ortadogu ISID kontrolünde birlestirilerek, yeni düzende müslümanlar kontrol altina alinmak isteniyor..

Önümüzdeki günlerde AKP icinden birkac milletvekili, bugüne kadar AKP taraftari görünen birkac gazeteci ve diger taraftan birkac patron isbirligi ile bir plan devreye sokacak..

Bak seeen neler dönmüş meğerse. :52::33::52::33::52::33:

Neyse ki bu plan bazı sorgusuz sualsiz biat eden AKPlilerce böyle forumlarda halkımıza anlatılıyor. :49:

He Weiss he, zaten 17 Aralıkta kutulardan çıkan da sakızdı. Namussuz emperyal güçlerin AKPye bir oyunu. :15: :14: :15:

IŞİDin kontrolünde müslümanları denetlemek haaaa :52::53::52::53:

Çok zekiceymiş ama işte akıl!

İnsan sormadan edemiyor tabii Işid üyesi 3000 Türkün bu ülkede kimin izniyle silahlı eğitimden geçtiğini veya durdurulan tırları savcıların aramasına neden engel olunduğunu.

Hükümetin o zaman Türkmenlere insani yardım gönderdik dediklerini. Şu anda öldürülen Türkmenlerin biz öyle bir yardım almadık dediğini. :32:

O tırlarda ne vardı acaba?

Hükümet Musul meselesine neden yayın yasağı getirdi acaba?

Babam kurabiye yapmayı nerden öğrendi?

E. İhsanoğlu C.B olamayacak cümlesi de çok havalı olmuş. :1: Rahat olun o zaman. :51:

Ama ben yukardaki sorulara cevap arayan yüzbinlerce AKPli olduğuna eminim. Akıl bu, sorar durur :6:

Yok o saksagan karsi evin daminda sen kazmani al oraya git istersen:)

Bir kurtulamadik arkadas anlatamiyorumda..

Yazimi alintilama yorulma hic kardes:)))))

TINNNN FiFFiiiiii olayi yani:))))

Suriye, Irak herseyi karistirmis corba resmen:)))

Son düzenleme:
ISID Suriye'de toplu katliam yapmakla mesgul. Butun kafirlerin kokunu temizleyecekmis, Turk liderleri oyle diyor, Turkiye'deki destekcileri de sagolsun. Tirlar mirlar iste, malum... Orada kendi mezheplerinden olmayan butun diger muslumanlari toplu taramakla mesguller, gecenlerde 1700 polisi "Allahu ekber" deyip taramislar. Hepsi de musluman. Alevi, Sunni, Sii savasi. Hani Turkiye'de de son zamanlarda moda nefret soylemleri gibi... Aleviler hakkinda ozellikle, bizde pek Sii yok, yuklen Alevilere o zaman, kirdir muslumani muslumana da ne olursa olsun durumlari.. Savasa dogru cekiliyoruz tatli tatli... Bakalim o gunler gelince kimleri suclayacak iktidar gene, buradaki yilmaz destekcileri ile birlikte...

Allah akıl fikir versin hepimize inşallah :9:

Hükümeti bırakın, seçmenleri bile Dünyada dönen hertürlü dolaptan haberdarlar ama ne hikmetse hepte oyuna geliyorlar:9:

Paralelcilerin çevirdiği dolapları 2 yıldır biliyorlardı ama kandırıldılar:9:

Gezicilerin sokağa çıkacağını, faiz lobisinin tezgahını 3 ay öncesinden biliyorlardı ama polisi halka saldırtarak faiz lobisine???? Yardımcı oldular:9:

Şimdide Amerika nın yaptıklarından haberdarlar ama aylardır Işid i Suriye'de besleyip büyüttüler, sınırlarımızı sonuna kadar açıp sakladılar, tırlarla yardımlarını yaptılar, hatta adamları Türkiyede tedavi ettiler:9:Ama gene kandırıldılar...Adamlar o kadar emin ki Işid in kendilerini satmayacağından Musul'un tüm halkı, askeri, valisi bile kaçtı , bir bizim gariban konsolosluktakiler kaçamadı??:27:

Besle büyüt gözünü oysunlar, sende suçu Amerika'ya at:60:

Çocuğa anlatsan inanmaz, acaba bizi gerizekalı mı sanıyor bunlar:ssz:

Allah akıl fikir versin hepimize inşallah :9:

Hükümeti bırakın, seçmenleri bile Dünyada dönen hertürlü dolaptan haberdarlar ama ne hikmetse hepte oyuna geliyorlar:9:

Paralelcilerin çevirdiği dolapları 2 yıldır biliyorlardı ama kandırıldılar:9:

Gezicilerin sokağa çıkacağını, faiz lobisinin tezgahını 3 ay öncesinden biliyorlardı ama polisi halka saldırtarak faiz lobisine???? Yardımcı oldular:9:

Şimdide Amerika nın yaptıklarından haberdarlar ama aylardır Işid i Suriye'de besleyip büyüttüler, sınırlarımızı sonuna kadar açıp sakladılar, tırlarla yardımlarını yaptılar, hatta adamları Türkiyede tedavi ettiler:9:Ama gene kandırıldılar...Adamlar o kadar emin ki Işid in kendilerini satmayacağından Musul'un tüm halkı, askeri, valisi bile kaçtı , bir bizim gariban konsolosluktakiler kaçamadı??:27:

Besle büyüt gözünü oysunlar, sende suçu Amerika'ya at:60:

Çocuğa anlatsan inanmaz, acaba bizi gerizekalı mı sanıyor bunlar:ssz:

Herkesi geri zekalı sanmaktan çok, olmayan bilgimle üç cümle kurar, çok da fifi derim sonuna gülücükler atar ve iktidarın saflarını sıkılaştırırm zekasına sahipler. :49:

Misir'da 529 idam mahkumu musluman asilmasin diye imza kampanyalari yapiliyor, hukumet Misira mesajlar yolluyor, ote yandan Irak'ta bir defada 1700 polisi sirf Sii mezhebinden olduklari icin tarayarak olduren ISID'a tam tesekkullu destege devam.. Bu ne perhiz, bu ne lahana tursusu? :52:Ama itiraf etmeliyim ki cok guzel oynuyorlar, kandirmakta ustlerine yok, halkin tavrindan belli, buradaki destekcilerinin tavrindan da..

Son düzenleme:
Misir'da 529 idam mahkumu musluman asilmasin diye imza kampanyalari yapiliyor, hukumet Misira mesajlar yolluyor, ote yandan Irak'ta bir defada 1700 polisi sirf Sii mezhebinden olduklari icin tarayarak olduren ISID'a tam tesekkullu destege devam.. Bu ne perhiz, bu ne lahana tursusu? :52:Ama itiraf etmeliyim ki cok guzel oynuyorlar, kandirmakta ustlerine yok, halkin tavrindan belli, buradaki destekcilerinin tavrindan da..

Buradaki AKPliler durumu yansıtmıyor.

Son belediye seçimlerinde, reel olarak 2 milyon oy kaybı var. AKP araştırma anket yaptırmadan adım atmaz. Sonuçları tutturan şirketin sahibini dinledim, araştırmayı yapmış.

Karşısına kim çıkarsa çıksın mutlaka RTE'ye oy veririm diyenlerin oranı %30 bandında. Taş çatlasın %34 olarak açıkladı.

Gazetelere bakarsak çatı adayının açıklanmasından sonra R.T Erdoğan'ın aday olmaktan vazgeçeceği bile konuşuluyormuş.

Burda gelip, E.İhsanoğlu için zaten kazanamayacak dediklerine bakmayın yani.

O kadar çantada keklikse neden hala adaylık açıklanmadı?

Olabilecekler de karışık elbet, çatı adayı % 65le gelirse hangi milli iradeden bahsedilecek? :6:

Buradaki AKPliler durumu yansıtmıyor.

Son belediye seçimlerinde, reel olarak 2 milyon oy kaybı var. AKP araştırma anket yaptırmadan adım atmaz. Sonuçları tutturan şirketin sahibini dinledim, araştırmayı yapmış.

Karşısına kim çıkarsa çıksın mutlaka RTE'ye oy veririm diyenlerin oranı %30 bandında. Taş çatlasın %34 olarak açıkladı.

Gazetelere bakarsak çatı adayının açıklanmasından sonra R.T Erdoğan'ın aday olmaktan vazgeçeceği bile konuşuluyormuş.

Burda gelip, E.İhsanoğlu için zaten kazanamayacak dediklerine bakmayın yani.

O kadar çantada keklikse neden hala adaylık açıklanmadı?

Olabilecekler de karışık elbet, çatı adayı % 65le gelirse hangi milli iradeden bahsedilecek? :6:

Dogru. Ote yandan adaylik aciklamasi da zor is. Yururlukte olan kanuna gore secildigi gun milletvekilligi dusecek, ant icene kadar da dokunulmazlik hak getire... Hakkindaki davalar da malum, buyuk risk alacak yani.. E gozunu acsin bu millet de muhalefet de artik..:27:

oy vermeyeceğim diyenleri gerçekten anlamıyorum.

kimi protesto ediyorsunuz?

verilmeyen her oy karşı tarafı destekleyen oydur.

en azından adaylardan biri daha yakın geliyordur.

iki aday arasında değerlendirme yapıp hangisinin daha iyi olacağına karar vermek lazım.

hemen bu da aynı ya diyip çekilelim kaderimize razı olalım o zaman.

burada paylaşılan makale tam olarak taraf gazetesinin saçma sapan yazılarına benziyor.

ekmeleddin ihsanoğlu'nun ve kemal kılıçdaroğlu'nun güzel bir değerlendirmesi :

https://eksisozluk.com/entry/43552234

başlık: kemal kılıçdaroğlu
helal olsun denmesi gereken adam.

buyrun;
(bkz: helal olsun)

türkiye'ye başbakan olabilecek mi? sanmıyorum. seçimle değil, sırayla gelinse, iyi bir başbakan olur mu, emin değilim. chp'nin yakın döneminde bir iktidar olma şansı var mı? onu da sanmıyorum, ama adam iyi niyetle çırpınıyor, buna artık kaniyim. chp'nin %0 olan şansını %3-5 bari yapabilmek için çok büyük fedakarlıklar gösteriyor, parti içinden gelecek darbeler dahil yıpranmaları göze alıyor. son "çatı aday" ekmeleddin ihsanoğlu hamlesi ile bunu iyice gördüm. bu adamı eleştirin, dövün ama iyi niyetini, çırpınışını da görün.

o kadar mevcut eleştiriye, aday lansmanı gerçekleştikten sonra fersah fersah büyüyeceğini bilmesine rağmen ekmeleddin ihsanoğlu hamlesini cesaretle yaptı. bu adamda yürek var, değişime heves var.

başka başlığa bırakmayalım, şu çatı aday analizimizi de burada yapalım o zaman.

24 saattir inceliyorum, okuyorum, geziyorum, tam da olması gerekenler oluyor gibi. bu bir ekmeleddin bey seçimi kazanır sinyali değil, bir gaz da değil ama chp ve başta kendi seçmeni olarak kitleyi anlama, paradigmayı çözme açısından önemli. klasik argümanları tek tek değerlendirerek analizimizi yapalım:

1) bu ne ? ekmeleddin ihsanoğlu, adını googleda aradığımız adam nasıl olur da cumhurbaşkanlığı seçimini kazanabilir?

algı okyanusu akp tarafından bir iç deniz haline getirildi. bilinmiyor olmak dezavantaj değil, avantaj. algı sadece iyi-kötü şeklinde bir dualizma üzerinden yürüyor. fazla parametreyi halkın cehaleti, seçmenin tercih algoritması kaldırmıyor. ya iyisin ya kötü. ya bizdensin ya ondan. bilinen adayların hepsi için akp medya ve propaganda makinesinin anında ortaya çıkarabileceği şeytani yüz var. bilinmez olmak burada sizin avantajınız, kalkanınız oluyor.

2) ekmeleddin ihsanoğlu. islam konferansı sekreterliği bile yapmış. bu kadar sağcı, resmen dinci islamcı bir adayı kendi seçmenine nasıl kabul ettirecek?

ettirmeyecek, ettirmemeli. kendi seçmenin ile aranda atilla taş'ı göstersen gözün kapalı oy verdirecek kadar bağın yoksa bu işi komple bırak. akp bugünlere böyle geldi. liberale, solcuya, siyasetsize, kendinden uzak ne varsa onlara da oy verdirecek kişileri aday ve teşkilat havuzuna ata ata bu kadar büyüyebildi. kendi çekirdek seçmeni ne yapıyor bunlar ben bırakıyorum demedi. değişen gömlek ideolojik değil siyasal üslupta idi. tam olarak bu idi. bunu anla, bunu partinin seçimi kazanmak için yaptığını, ideolojik bir kopuş veya ihanete tekabül etmediğini gör. bu partini iktidara taşımanın birinci şartıdır.

3) bu hamle ile sağdan devşirmek istediği oyun daha fazlasını kendi içinden kaybedecek. salakça...

matematik. bildin mi? evrensel bir dil, tekil bir doğrular manzumesi. bir 100'ün içine 2 tane 51 sığmaz. recep tayyip erdoğan'ın, en azından 2. tur öngörüsü olarak kafadan 50-55 bandında oyu var. mevcut durumda rte'den oy çalmadan, anlamlı bir seçmen kitlesini (%8-10 olduğunu değerlendiriyorum) tayyip'ten vazgeçirmeden seçimi kazanman imkansız. bunun da tek ve bir tek yolu var. o seçmene kendi içinden, yakın, chp'den beklemediği kimlikte bir adayla gelmen, onu şaşırtman, sürklase etmen gerekli.

4) hayatında hiç siyaset yapmamış birisi nasıl siyasi kampanya yapıp oy isteyecek?

siyasetsizlik mevcut durumda avantaj, dezavantaj değil. ben de sıkı bir muhalifim, evet bence de artık canavarlaşmış, diktatörleşmiş, kirlenmiş bir kimlik recep tayyip erdoğan. ama bu siyaset adamı olarak bir dev, bir duayen olduğu gerçeğini değiştirmiyor. rte karşısında "siyasi bir kimlik" tamamen acizdir. her ne kadar seçim siyasal bir seçim olsa da havuzun dışından bir kimliğin daha çok şansı olacaktır. elbette bir miktar siyaset lazım olacak. orada da chp ve mhp'nin, teşkilatlarının devreye girmesi gerekecek.

5) koalisyon yapıldı, taraflar anlaştı ise mhp zaten çatı adaya oy verirdi. neden chp, kendi kitlesi içinde bu kadar tepki çekecek bir aday çıkardı?

kazın ayağı öyle değil. şunu görün ki chp seçmeninin sağında aday kabul etme eğilimi ile mhp seçmeninin solunda aday kabul etme eğilimi çok farklı. bunun temelinde de ideolojik tanım farkı ve en önemlisi eğitim farkı var. mansur yavaş ile gördük. chp seçmeni, dürüst, gizli ajandası olmayan, kalbi açık sağ adayı benimseyebiliyor, hatta sevebiliyor. sen değil misin akp'li cahil diyen? sen değil misin eğitimin, görgünle övünen? haydi buyur, şimdi de gereğini yap. kucakla, adam seni satarsa o zaman konuşursun.

6) aslolan bir siyasi partinin kendi ideolojik çizgisinden sapmaması, kaybedeceğini bilse de ona göre aday göstermesi, kendi ideolojisinin doğruluğunu halka göstere göstere, ispat ede ede büyümesidir. bu iktidar yürüyüşü çakma sağ adaylarla olmaz.

o siyaset tarzı 20. yüzyılda kaldı. şimdi 21. yy. artık hiçbir siyasi parti ve hareket için o şekilde iktidara gelmek mümkün değil. akp ideoloji partisi mi de sandığa ceketini assa iş seçim olunca hep %50 konuşuyorsun? artık yeni düzen bu. seçmen aç, seçmen bencil, seçmen pragmatist, seçmen geleceğini değil, hemen bugünü kurtarmak istiyor. partiler de böyle. seçimi kazanacaksın ve bunu hemen yapacaksın. öyle ideoloji kasayım istikrarlı %1-2 her seçim büyüyeyim, insanlara marx anlatayım, antiemperyalizm söyleyeyim falan... o işler geçti.

7) bu mu atatürk'ün partisi? bu mu cumhuriyet halk partisi? neredeyse şeriatı kendi eliyle getirecek...

chp demokraside olması gereken birincil şeyi yapmalı önce. doğrusuyla, yanlışıyla ama temelde ben bu niyeti görüyorum, o da bunu yapmaya çalışıyor zaten. kalanı en azından şimdilik teferruat. o da "seçim" kazanmak. seçim kazanmak, o sandıktan çıkmak. hiçbir zaman hiçbir seçimde zerre şansı olmayan, yerel olarak iktidarda olduğu sahil şeritlerinde bile seçimden seçime eriyen, %10-12 partisi mi atatürk'ün partisi olacak? o zaman mı rahatlayacaksın?

8) ekmeleddin de ne? böyle isim mi olur?

komik değil mi? senin berktaycan, ali cengiz efe gibi. bu da islami/muhafazakar kanadın gerçeği. sonu ....eddin ile biten isimlere, özellikle elitinde alışıktır bu kesim. ona böyle ulvi, dinen soylu, ulema bir hava katar. hakan'dan iyidir onlar için, merak etme.

9) az buçuk anlıyorum. sağ profil falan tamam da, bu olmamış, bir yerlerde bir hata var.

bana lagaluga yapma. isim ver, isim? bir isim veremiyorsan, böyle böyle olmalı da demeyeceksin artık. seçim pusulasında isim var, fotoğrafsız cv değil. profilin içinde kalan daha makul adayları dinleyebiliriz/dinleyebilirdik.

10) ben artık sıkıldım. tam gönlümdeki aday olmazsa oy moy yok. tayyip'e verecek değilim elbette ama yok abicim, sandığa gitmem.

sandığa gitmeden rte'ye oy vermiş olursun. bunun adı yılgınlık. onların da beklediği ve istediği bu. seçimlerde en büyük avantajları bu. rakipte daha baştan kaybetmişlik hissi uyandırmak. böyle böyle, kaybede kaybede kazanmalar öğrenilecek.

sonuç;

ekmeleddin ihsanoğlu.

dün ismi açıklanmadan önce sadece ismini şöyle bir duymuşluğum, "- bu adam galiba bir prof. olması lazım..." diyebilesim vardı. herkes gibi yeni öğrendim yani. kahire doğumlu. memleketi, çok dile getirilir, kusura bakmayın, yobazlık timsali olarak bilinen yozgat. bütün hayatı muhafazakar kökenden, arapça biliyor. dünyanın en önemli islami uluslararası örgütlerinden birinde tepe görev üstlenmiş. mazisinde illa siyaset arıyorsan chp değil akp var. tipi, saçı, bıyığı evinin duvarındaki tablolar, biblolar, süslemeler. her şeyi, her şeyi bana uzak. hiçbir yönü ile bir cumhurbaşkanı hayalimi gerçeklemiyor. ama işte uzlaşmak böyle bir şey, her şey gönlüne göre olmuyor, hatta bazen hiçbir şey...

ekmeleddin bey'in kendisi doğru mu bilemiyorum. ama seçimi kazanabilecek, yani matematiksel olarak kazanma şansı olan profile uyuyor. bir kere bu profilin en büyük şartı oldukça sağ bir kimlik olmasıydı. öyle olunca da zaten bu eleştiriler aynen yapılacaktı. yani kişiyi bilemem ama profil her türlü doğru. amaç seçim kazanmazsa, tek ve doğru yol hala bu. bir tek bu.

antiakp kanadına, muhaliflere, adayı duyunca bozulanlara seslenme vakti geldi;

bu arkadaşa oy vereceğiz aga. zamanın ruhu bu. olabilir, olmayabilir, ama vereceğiz. vermeliyiz. kemal başgan'ı da anlamalıyız. dediğim gibi helal olsun. kızacağınız bir şey varsa o, ülkenin seçmen yapısıdır. kemal kılıçdaroğlu değil... en azından adayı açıklar açıklamaz kaybettiği bir ortam yaratmadı, bir şans az da olsa varsa, şimdi var, artık var, ancak var!

fedakarlık bize düşer. daha düne kadar recep tayyip erdoğan'a oy vermeyi düşünen, bu aday ile belki de oyunun rengini değiştirecek bir fakir, bir eğitimsiz, bir gariban, bir çaresiz kardeşimiz var ise, aday için yutkunma fedakarlığı bize düşer.

Vay anam vay vay:))

Bilgi kaynagi google, akil hocasi tetikci gazeteciler olanlarin burnu yalan haberden cikmiyor:))))

ISID, Suriye de kurulmus:))) Gülün gülmek serbest:)

ISID i Türkiye beslemis:)) Kahkaha atin oda serbest:)

Tirlarla gönderilenler ISID icinmis:)) Tamam susun simdi bakin bunlarin bilgi kaynaklarinin yalanlari nasilmis:))

Su Fotografla baslayalim!

0ujlvjq0.jpg

Simdi bu fotograf nasil paylasildi biliyor musunuz?

Bilal Erdogan, ISID lideri ile ciger yiyor diye:))

Peki gercek ne?

Resmin cekildigi yer: Istanbulda ki meshur cigerci Cigeristan

Resimdeki sakalli kim?: Cigeristannin sahiplerinden İsmail Kember..

Yani bir restoranta, restorant sahibi ile cekilmis bir fotograf, birilerinin bilgi kaynagi ve akil hocalari tarafindan " Bilal Erdogan, ISID lideri ile ciger yiyor" diye servis edildi..

Baska bir resme gecelim

erdogann.jpg

Bu resimde, Sözcü gibi gazeteler, tetikci gazete yazarlari ve buradaki arkadaslarin bilgi kaynaklarinda " Erdogan i anlindan öpen terörist diye servis edildi.

Peki gercek ne?

Resmin cekildigi yer: MAvi MArmarada yaralananlarin tedavi edildigi Atatürk Egitim ve Arastirma hastanesi

Erdogan i öpen kim: MAvi Marm arada yaralanan , Irlandali, Libya asilli Mehdi El Harati.. Erdogan dan " sizi öpebilirmiyim" diye ria edip anlindan öpüyor.

Gelelim su yalanin kuruklusu olan " ISID üyeleri yada baslari Türkiye de tedavi edildi" sözlerine

Resiiiimmmmm

mazen.jpg

Bu resmi piyasaya sürüp, altinada su iddiayi yaziyor akil hocalari:))

"ISID lideri Türkiye de tedavi edildi"

Peki gercek ne?

Bu kisi Suriye den Türkiye ye gelen bircok siginmaci var ve bircoguda yarali olarak geliyor..

Bu kiside Suriye den yarali olarak gelen bir siginmaci..

Daha önce ISID konusunda yazdigim baslikta 3. dünya savasinin medya üzerinden yapildigini yazmistim..

Simdi buna ek olarak Malcomx in meshur sözünüde ekliyorum ve diyorum ki;

Artik önünüze sürülen her iddiaya inanip ortaya cikmayin..

Biraz kendi arastirmaniz, düsünceniz, fikriniz olsun..

Zira böyle istenilen yöne sürülen, kendi düsüncesi yada arastirmasi, ögrenme cabasi olmayan bir toplum olrsaniz birileride cikar, Amerika ve Ingiltere nin körfez savasindan sonra en büyük projesi olan ISID projesini size " Türkiye destekledi" diye yedirir...

Diger seylere hic yazmayacagim zira ayni sanal alem bilgisi :)))

Yazar bir tezgah oldugunu görmüs ama yanlis yerden bakmis:))

" Cati aday" basliginda " bekleyin neler cikacak" dedigimde inanmaz tavirlar vardii.

Evet cok sey var altinda ama yazarimiz yanlis bakiyor:))

Hedef Erdogan Cumhurbaskani olursa Ekmeleddini AKP nin basina getirmek degil..

Eger gercekten arastirmak istiyorsaniz size birkac sey söyleyeyim..

ISID varya sonzamanlarda Irak ta ortaya cikan ama kurulumu 10 yil öncede dayanan..

Iste o ISID in lideri " seyyid " oldugunu söyleyerek kendisine biat edilmesini istiyor..

Seyyid de sözde Peygamber soyundan gelenler..

Su basligi okuyun http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=727785

AKP ye oy veren muhafazakarlarinda artik malum edilemediginin farkindalar..

Aslinda Ekmeleddin in nereye getirildigini gördügünüzde hepiniz soke olacaksiniz...

Evet bir tezgah var ama yazar yanlis anlamis o tezgahi:))

Şimdi biri daha sana dam üstünde saksağan diyecek.
IŞID ile ihsanoğlu arasında ne bağlantı var. O zaman ben de Hz Adem peygamberin soyundan geliyorum. Bana da biat edin lütfen

Vay anam vay vay:))

Bilgi kaynagi google, akil hocasi tetikci gazeteciler olanlarin burnu yalan haberden cikmiyor:))))

ISID, Suriye de kurulmus:))) Gülün gülmek serbest:)

ISID i Türkiye beslemis:)) Kahkaha atin oda serbest:)

Tirlarla gönderilenler ISID icinmis:)) Tamam susun simdi bakin bunlarin bilgi kaynaklarinin yalanlari nasilmis:))

Su Fotografla baslayalim!

0ujlvjq0.jpg

Simdi bu fotograf nasil paylasildi biliyor musunuz?

Bilal Erdogan, ISID lideri ile ciger yiyor diye:))

Peki gercek ne?

Resmin cekildigi yer: Istanbulda ki meshur cigerci Cigeristan

Resimdeki sakalli kim?: Cigeristannin sahiplerinden İsmail Kember..

Yani bir restoranta, restorant sahibi ile cekilmis bir fotograf, birilerinin bilgi kaynagi ve akil hocalari tarafindan " Bilal Erdogan, ISID lideri ile ciger yiyor" diye servis edildi..

Baska bir resme gecelim

erdogann.jpg

Bu resimde, Sözcü gibi gazeteler, tetikci gazete yazarlari ve buradaki arkadaslarin bilgi kaynaklarinda " Erdogan i anlindan öpen terörist diye servis edildi.

Peki gercek ne?

Resmin cekildigi yer: MAvi MArmarada yaralananlarin tedavi edildigi Atatürk Egitim ve Arastirma hastanesi

Erdogan i öpen kim: MAvi Marm arada yaralanan , Irlandali, Libya asilli Mehdi El Harati.. Erdogan dan " sizi öpebilirmiyim" diye ria edip anlindan öpüyor.

Gelelim su yalanin kuruklusu olan " ISID üyeleri yada baslari Türkiye de tedavi edildi" sözlerine

Resiiiimmmmm

mazen.jpg

Bu resmi piyasaya sürüp, altinada su iddiayi yaziyor akil hocalari:))

"ISID lideri Türkiye de tedavi edildi"

Peki gercek ne?

Bu kisi Suriye den Türkiye ye gelen bircok siginmaci var ve bircoguda yarali olarak geliyor..

Bu kiside Suriye den yarali olarak gelen bir siginmaci..

Daha önce ISID konusunda yazdigim baslikta 3. dünya savasinin medya üzerinden yapildigini yazmistim..

Simdi buna ek olarak Malcomx in meshur sözünüde ekliyorum ve diyorum ki;

Artik önünüze sürülen her iddiaya inanip ortaya cikmayin..

Biraz kendi arastirmaniz, düsünceniz, fikriniz olsun..

Zira böyle istenilen yöne sürülen, kendi düsüncesi yada arastirmasi, ögrenme cabasi olmayan bir toplum olrsaniz birileride cikar, Amerika ve Ingiltere nin körfez savasindan sonra en büyük projesi olan ISID projesini size " Türkiye destekledi" diye yedirir...

Diger seylere hic yazmayacagim zira ayni sanal alem bilgisi :)))

Bu resimler montaj şantaj

Baka baslikta yazdim buradada yazayim...

Tülay tülay mi gülay gülay mi neydi..

Bak canim yasin kac bilmiyorum ama sabah baslayip aksama kadar 50 yazimi alintiliyorsun, cevap vermiyorum ama anlamiyorsun..
Benim 13 yasinda kizim var senden daha mantikli konusma yapiyor benimle..

Eglence, oyun bölümünde bile benim yazilarimin pesindesin..

Ben daha bilgili, arastiran, soran ögrenen, en azindan bilgisinden benimde faydalanacagim kisilerle yazismayi tercih ediyorum..

O nedenle sana cevap vermiyorum, simdi ister devam et yazilarimi alintilamaya ister etme ben seninle bir olayi tartisip, fikir düsünce paylasma, laf anlatma sabrina sahip degilim onun icin by byy....

O resimlerde montaj montaj...

Back