Robot süpürge kullananlar

Ben de xiaomi mi robot mop2 var , çalışırken evi toplayıp çıkıyordum. Çok güzel süpürüyordu, gelince de silip eşyaları yerleştiriyordum. Elim kolumdu☺️.
Evim küçük, sandalyeleri filan topluyordum, arasından geçemiyordu.
Doğum yaptıktan sonra eşyaları topla , tekrar yerleştir,zor gelmeye başladı. Bir tane de dikey süpürge aldım. O daha iyi imiş. Bebek kucağımda hemencecik süpürüyorum.
Hayatı kolaylaştıran her ürünü seviyorum. İmkanınız varsa ikisini de alın.💐
Katılıyorum size. Dik süpürge ve diğer model süpürgeden almıştım çeyizim için. Robot süpürgeyi de alırsam üçlüycem 😂🫶🏼
 
Ben q7max kullanıyorum çok çok memnunum. Çekimi serinin en iyilerinden. Halıda mop kaldırmıyor ama halıyı da öyle ıslak bırakmıyor. Dip köşe temizlik yapacağım zaman dyson mop kullanıyorum. Günlük temizlikte inanılmaz kolaylık. 2 max 3 günde bir işteyken açıyorum. Geliyorum ev tertemiz. Mop özelliğini çok kullanmıyorum ama halıları kaldırıp sildiriyorum x2 x3 modu var. X2 olunda odayı hem dik hem yatay olarak hiç boşluk kalmayacak şekilde süpürüyor. X3 dediğinde bir de çapraz gidiyor. Benim aşırı aşırı eşyam yok sadece mutfakta sandalyelerim var o alana da girmesin diye işaretliyorum. Mobilyalarım onun girebileceği seviyede. Özellikle baza ın altına girebilsin diye ayaklarını değiştirdim. Sadece baza on altını silip süpürmesi bile benim için yeterli zaten. Bizim burada inanılmaz toz oluyor çümki6sabah sil akşam yine toz. Elim ayağım oldu resmen
Her markanın kendine göre artı eksileri vardır illaki ama araştırma yapınca bana da Q7 Max mantıklı geldi.
Hafta sonu mağazalarda gidip inceleyeceğim. Bakalım hafta sonu satış temsilcileri beni nasıl yönlendirecek 😅
 
Bnde roborock'un s8 pro ultra modeli var, memnunum. Gündüz veya gece geç saatlerde çalıştırabilecegim bir ses seviyesine sahip değil. Sizinkisinin de olacağıni sanmıyorum. Bn genelde evde olmadığım zamanlarda çalıştırıyorum, evdeyken çalıştırdığımda sesi beni bile yoruyor.
Bende ses konusunda biraz düşünceliyim, ben evde olmasam bile alt ve üst komşularım illaki olucak. Acaba çok rahatsız edici bir ses olur mu diye düşünüyorum. Sonuçta 10-15 dakikada biten bir şey değil 😂
 
Merhaba ben de xiaomi s 10 plus var toz filtre haznesi kırıldı. Koskoca firma yedek parça sağlayamıyor aylardır bekliyoruz. Daha taksiti bitmeden elimizde patladı süpürge. Hangi marka alırsanız alın yedek parça temini olayını araştırın. Kesinlikle çok pratik ve tertemiz süpürüyor orası ayrı.
İnsanın bir hevesle aldığı şeyleri tedarikçiler malesef bazen böyle mahvedebiliyorlar. Umarım en kısa zamanda elinize ulaşır 🫶🏼
 
Bende ses konusunda biraz düşünceliyim, ben evde olmasam bile alt ve üst komşularım illaki olucak. Acaba çok rahatsız edici bir ses olur mu diye düşünüyorum. Sonuçta 10-15 dakikada biten bir şey değil 😂
Hızlı modda 70 dk'da süpürüyo bnmki. Hiç en yavaşta denemedim, hızı düşurdükçe sesi kesiliyodur belki 🤷‍♀️
 
Her markanın kendine göre artı eksileri vardır illaki ama araştırma yapınca bana da Q7 Max mantıklı geldi.
Hafta sonu mağazalarda gidip inceleyeceğim. Bakalım hafta sonu satış temsilcileri beni nasıl yönlendirecek 😅
Mağazalar hemen fakir'in ürünlerine yönlendiriyor neden bilmiyorum. Benim mağazaya giden arkadaşlarımın büyük çoğunluğu fakir almaya ikna edildi 😂 (prim mevzuu olabilir tabi)
 
Al işte gerçekten kıskançlıktan başka bir şey değil bu 😅 Daha güzelleri senin olsun deseydiniz sizde belki biraz düşüncesinden vazgeçerdi 😂
Onlar kendileirndekine bakmaz ki başkasındkaind egözü kalır iyide olsa kötüde olsa. Ama robot alabilme imkanı olan alsın he eğer bütçenizi zorluyorsa almayın. Düşük fiyatlı robotların gerçekten çekim gücü yok gırgır gibi fırçayla kırıntılıları alıyor.
 
Mağazalar hemen fakir'in ürünlerine yönlendiriyor neden bilmiyorum. Benim mağazaya giden arkadaşlarımın büyük çoğunluğu fakir almaya ikna edildi 😂 (prim mevzuu olabilir tabi)
Satış temsilcileri işleri gereği çok iyi ürün pazarlaması yapıyorlar, müşteri olarak bizde onlara inanıp alıyoruz :KK70:
Ama benim aklımdaki model konuda da yazdığım gibi Roborock markası. Xiaomi' den de memnun olan çok kişi var, birde o modele bakacağım :))
 
Onlar kendileirndekine bakmaz ki başkasındkaind egözü kalır iyide olsa kötüde olsa. Ama robot alabilme imkanı olan alsın he eğer bütçenizi zorluyorsa almayın. Düşük fiyatlı robotların gerçekten çekim gücü yok gırgır gibi fırçayla kırıntılıları alıyor.
Bu tarz şeylerde ucuza kaçmak çözüm olmuyor kaliteli almak gerekiyor ki uzun süreler işimizi görsün :))
 
İnternette fiyatı 500 kadar daha uygun acaba internetten alan var mı içinizde. Yoksa 500 lira ver fazlasını mağazadan al mı dersiniz
 
Bende xiaomi s10+ var
Bi onceki makinam vacuum mop pro idi.

Kiyaslama yapayim;

Kuzen roborock s7 kullaniyor (roborock, xiaomi ve dreame ayni firmanin urunleri, firma adi mijia)

Eski makinam vacuum mop pro (3 ay kullandim, tatmin olmadigimdan model yukselttim)

Paspas ozelligini sevmesem de siliyor mu siliyor onu geceyim. Ama bu urun tam bir atletik canavar soyleki;

Shaggy hali, hali puskulu, kapi esigi, mama sandalyesi ayagi farketmez pata kute atlar ustunden. Kapi esigini atlar, balkon supurur cikar, oyle bi deli kendisi.


Carpisma sensoru cok etkili calismadigi icin esyalara oldukca yanasir dolayisiyla dip kose temizligi iyidir. Supurgelik diplerindeki kirintilarin, tuy ve killarin can dusmani.

Ama sorun su ki, emis gucu daha yuksek bir makina alana kadar ben makinami sahane bir cekim gucune sahip saniyordum degilmis.

Turbo gucunde bilr eger apartmaniniz iyi yalitimli ise gece 4'te dahi rahatsizlik vermez.


Ince halilari sevmez, kilim sevmez, agir basli bildigimiz anam babam usulu yuksek havli agir halilari sever (bu tum robot supurgelerin ortak sorunu)

Sensor kulesi urunun orta noktasinda yer aldigi icin yeterli yukseklikte olmayan mobilyalarin altina en fazla 10 cm kadar girebilir.

Toz ve paspas haznesi buyuk tum kat / ev tek seferde supurulebilir.

Eger bu urunu alacaksaniz kutuda pro+ seklinde yazanı tercih edin, icinden bir suru yedek parca cikiyor. Pro ve pro+ arasindaki tek fark bu, yedek parca cikmasi. Ekstra cikan yedek parcalar paspas pedi, firca yedekleri

Sarj suresi tek sarjla 89 m² supurme alanini 106 dk'da supurmus.

Lidar sensor kullanarak haritalama yapiyor, bu kotu değil ancak eski teknoloji, haliyle hatalar olusabiliyor.

Ornegin karanlik odalarda yetersiz calisiyor, bazen karanlik odayi kapali olarak algilayip hic giris yapmiyor.

Bu 89 m² diye belirttigim supurme alani kat buyuklugu 144 m² olan evdeki supurme alani, siz kendi evinize gore ortalama bi deger olarak yorumlayin.


Xiaomi s10+ (arti) ozellikle arti olarak belirtiyorum cunku bir de s10t (T harfi) var.

Emis gucu sahane, daha once nasil emdigine hayret ettigim bazi seyler;

Oyuncak yuzuk, kalin govdeli kuru kalem, iri ve kalin plastikten yapilma pipet, dubel, vida, kiyafetlere etiket ilistirmek icin kullanilan o ince plastik seyler, ciceklere konan dekoratif taşlar, tel toka, normal toka, minik klips tokalar, lego, kupe, zincir vb.

Turboda calistirirken oldukca sesli, normal saatlerde calistirilmayacaksa turbo guce gerek yok.

Paspaslama ozelligi sahane, ustune tanimam 2 ayri yuvarlak paspasi var. Bu iki paspas hem donuyor hem yere vura vura temizliyor. Leke sensoru var anladigim kadariyla, evimde yere / fayansa dökülmüş bal lekesinin ustune hali tüyü yapışmıştı, o bal lekesini cikarana dek ugrasti ve cikardi.

Eksi yanlari

toz ve paspas icin kullanilan hazneler kucuk, ben tum katı supurttugum zaman calismanin ortasinda hazneleri bosaltiyorum.

Carpisma sensoru cok hassas, mobilya ve duvarlara 5 cm'den fazla yanasmiyor. Bu da etkili bir temizliginin onune geciyor.

Eşik, shaggy hali, baskili / kabartmali halilar, kilimler bu urun icin uygun degiller. Bildigimiz klasik 10 mm havli agir halilariniz var ise hicbir sorun yasamazsiniz.


Urunun sensor kulesi arka sirada oldugu icin, yuksekligi yetersiz mobilyalarin altina yaklasik 20-30 cm girebiliyor.


Ben 2 bin lira daha verip s10t almadigima pisman oldum daha sonradan cunku onun emis gucu s10+'nin iki kati.
S10t 8000 pa
S10+ 4000 pa deger veriyor
Vacuum mop pro sanirim 2100 pa idi (bunu yanlis hatirliyor olabilirim ama 4000 olmadigina adim gibi eminim)


Paket iceriginden sadece 1 yelpaze firca, 2 paspas pedi, 1 filtre, 1 temizleme aparati, 1 ana firca, 1 supurme haznesi ve 1 paspas haznesi cikiyor.

89m² supurme alanini tek sarjda (turboda bazen tek sarj yetmiyor, bu benim kullanisimla alakali muhtemelen) 104 dk'da supuruyor.

Haritalama icin kamera kullaniyor, haliyle karanlik odalara vs rahatlikla girip cikiyor.

Ben vacuum mop pro'nun atletikliginde s10+'in emis gucunde bir urun bulsam direkt ona gecis yaparım su an :)

Suraya genel bir robot supurge sorunu da ekleyeyim, evinizde yer hizasinda ayna cok ise, bu robot supurgeler icin bir sorun.
Ornegin gardrobunuz ayna kapakliysa bir sure arkasinda oda ariyor ve gereksiz yere sarj yiyor. Odaya girdiginizde aynayla kavga eden kediler misali robotunuzun yan yan dolasarak aynalarin onunde vakit harcadigini goruyorsunuz.

Roborock icin de kiyaslama yazmak isterdim ama duyumlarima gore batarya gucu ve emis gucu xiaomi'den cok daha iyiydi, haliyle roborock'lar 20bin liralardan kapi aciyor.
 
Son düzenleme:
X