Obsesif Kompülsif Bozukluk (OKB) - Takıntı Hastalığı Bilgi Ve Paylaşım Alanı

ben aşırı şüpheciyim ve bişeyi yüz kez kontrol ederim kafayı yedırtıyo bu bana atlatamıyorum
 
Eşimin kardeşi okb hastası çocukluktan geldiğini söylüyorlar. 20 yıldır ilaç kullanıyor düzenlide doktor kontrolünde fakat bana göre gram gelişme yok..
Günün herhangi bir saati arayıp,aşağı evine inip odasının bilmem kaçıncı çakmecesindeki herhangi bir objeyi acilen (memketteler) kargoyla yollmamı isteyebiliyor..yada iyiliğine bişey söylendiğinde yanlışa çekip basit cümlelere takılıp büyük olay(küfür,hakaret) çıkartabiliyor.
Evden bir nesneye kafasını takıp örneğin tencere kapağı,yada herhangi bir eşya onu bir şekilde kırıp a.. bu çöp oldu deyip atabiliyor gözüne kestirsin yeterki..
Sokaklardan lazım olduğunu düşündüğü(boş kasa,pet şişe,incik boncuk) mutlaka toplar.
Evlenip boşandı daha önce..ama hala evlenme meyillisi..karşısındaki kişi kim olursa olsun kafaya takıp o kişiyi sürekli rahatsız edebiliyor bu sebeple yanlış ilişkilere meyilli olabiliyor ki ailesinin haberi (annesi hariç ) onada yalan söyleyerek ikna ediyor.X kişi beni aradı evlenmek istiyor çok ısrarcı falan...aslında ısrarcı olan kendi arayanda kendi..
Durduk yerde surat asıp huzur kaçırabiliyor..çıkarı varken gayet iyi ama çıkarı yoksa hem saygısız hem edepsiz ..39 yaşında 16 yaşında bir çocuğu var.velayet babada ..sırf evlenebilmek için çocuğun velayetini babasına verdi.annelik vasfı zaten yok.biran evvel evlenip tekrar hamile kalmak hayali..ona meyilli beyni..
Yanlış anlamayın kötülemek için yazmıyorum.Ama genel durum bu .Annesi kızının çok iyi olduğunu ve evlenebileceğini düşünüyor.ona göre yemek yapabiliyor,temizlik yapıyor eskiye nazaran kendine de dikkat ediyor
Evlilik için yeterli olmadığını söylediğimde tavır alıyor asla kabullenmiyor..
Bu arada çok profosyonel yalan söylüyor bazen kendimden şüphe ediyorum benmi yanlış biliyorum acaba diye...anında kandırır karşısındakini...
K.v. k.p. bıkmış kızını atacak yer arıyor evlensin kurtulayım mantığında
Ama el oğlu ne kadar çeker onu düşünen yok..ilk evliliği 1.5 yıl sürdü oda sürekli gitti geldi yarısından çoğu baba evinde geçti.eşi memurdu..
Bu hastalığı yaşayan yakın çevresinde aynı septomları taşıyan insanlar varmı?

Aile dizilimci kesin çözüm olabilirmi
K.v. özellere çok götürdü ama artık ssk ya götürüyor bıkmış para dökmekten öyle diyor..
Bende ne kadar kızsamda üzülüyorum haline ..iyi olsun mutlu olsun istiyorum elinde olan şeylerde var evet ama belkide hasta olduğu için böyledir diyorum
Cok üzüldüm Allah şifa versin:KK43: insan istedikten sonra düzelir diye düşünüyorum ama biyolojik etkenler de olabilir beyinle ilgi herhangi birsey. Çocuğuna da cok üzüldüm inşallah düzgün bir geleceği olur
 
ben aşırı şüpheciyim ve bişeyi yüz kez kontrol ederim kafayı yedırtıyo bu bana atlatamıyorum
Hayatimin özeti. Son günlerde ben şunu deniyorum işe yaradı bende. Mesela ocağı kontrol ettim sesli şekilde ocak kapalı ketil kapalı klima da tamam dediğim zaman dediğimi unutmuyorum hem işi yaparken daha odaklanmış oluyorum biraz içim rahatlıyor.
 
Merhaba. Grçen ay saçlarım kuaför faciası yüzünden uçları yandı ve saçlarım yıprandı. Bi kaç ay uzamasını bekliyorum ama çok mutsuzum şuanki halinden ve görüntüsünden. Ama normal insanlar gibi takmak değil benimki kusucsk gibiyim aşıeı üzülüyorum dünyanın sonu gelmiş gibi :KK43: İlaç kullanıyorum ama çok hafif düzgün bi ilaç kullansam düzelirmiyim
 
Hayatım boyunca kaygılı bir insandım,titizdim ama hastalık boyutunda değildi.Beni rahatsız etmiyordu .Pandemi hayatımda milat oldu. Hasta olacağım korkusu ile evin içinde bile yüzüme gözüme elleyemedim dışarı çıkacakken mide bulantıları yaşadım ,insanlardan tiksindim. Mecburen iki yıl içinde maruz kaldım korkularıma ne kadar korksamda alış veriş yaptım, bir yıl sonunda (öğretmenim) işe gidip gelmeye mecburen de olsa kalabalığa girmeye başladım .Bir buçuk yıldır ağrıyan dişimi tedavi ettirebildim vs vs. Maruz kalmak iyi geldi ama geçti mi hayır.Hala insanların evine giremiyorum kimseyi evime alamiyorum.Evden dışarı çıktığımda yıkanmadan evde oturamiyorum.Eve girer girmez anahtarima kadar yıkıyorum.Artik hastahaneye de girebilirim güveni gelince psikiyatr'a gittim.OKB tanısı aldım.Zedprex verdi ikinci kutuya başladım.İlac bana huzur verdi.Davranislarimda değişiklik yok.Yine yıkıyorum ,yine tiksiniyorum ama endişelerim söndü.Okulda pozitif vaka eksik olmuyor hiç .Ya bana geçtiyse endişem yok oldu; ilaç öncesi hep pozitif olduğumu düşünüyordum kesin bulaştı diye hep kendimi dinliyordum.Bu huzur bile yetti.

Keşke daha önce gitseydim diyorum şimdi.Benzer sıkıntılar yaşayanlara gecikmemelerini tavsiye ederim nitekim doktorum da keşke daha önce gelseydiniz süreç uzadıkça bu davranışlardan kurtulmak da zaman alıyor dedi.

OKB teşhisi alan arkadaşlara şunu danışmak istiyorum aslında benim sayma tekrarlama gibi davranışlarım hiç olmadı sadece temizlemem gerekiyor.Belli sayısı yok bazen bir defada temiz olduğunu düşünüyorum bazen iki bazen üç.Bu şekilde başlayıp sonra mi saymaya dönüşüyor yada benim gibi olan da var mı aramizda?
 
ilaçların bir etkisi yok bence sadece bağımlılık yapıyor gecebilecek bir şey değil gibi bu
 
12 yıldır kronik mide bulantım vardı teşhisi okb idi hangi ilacı iyi geldiğini bulmak için 13 farklı ilaç kullandım pendikte 3 farklı hastane ayrıca şişlide bi profun özel muayanesine gittim en son 2 farklı ilaca karar verdik birinde 2 tane diğerinden 3 tane içiyordum mide bulantılarım kronik hale gelmişti ve midem bulantım hafiflediği halde hiç geçmemişti kuzenimin vasıtası ile bi bioenerji uzmanı ile tanıştım 5 6 seansda bütün mide bulantılarımı geçirdi günde 2 3 defa bulanan midem kuru bulantım 4 aydır kapıma uğramıyor rabbime şükürler olsun emetefobi vardı bende hat safhada fobimide geçirdi yani demem şu arkadaşlar içinize karamsar olan biri varsa lütfen umudunu kaybetmesin derdi veren rabbim dermanını veriyor yeterki iyi olmak isteyin ve çaresinizi her yerde arayın daha analtağım bi çok şey lakin reklam gibi algılanmak istemem kul hakkınıda girmek istemem dua edin ve çarenizi arayın
 
Eki Görüntüle 1799901

Anksiyete türü bir rahatsızlık olan obsesif-kompülsif bozukluk (OKB), insanları tekrarlanan düşünce ve davranışlar döngüsüne hapsederek kısıtlayan bir hastalıktır. Obsesif-kompülsif bozukluğu olan kişiler, kontrol edemedikleri yinelenen ve stres yaratan düşünceler, korkular veya görüntüler (obsesyonlar) nedeniyle huzursuz olurlar. Bu düşüncelerin yarattığı anksiyete bazı ritüelleri ya da rutinleri acil olarak gerçekleştirme ihtiyacına (kompülsiyonlar) neden olur. Ritüeller takıntılı düşünceleri önleme veya akıldan uzaklaştırma girişimiyle yapılır.

Ritüel anksiyeteyi geçici olarak durdurur, obsesif düşünceler tekrar oluştuğunda kişinin ritüeli hemen tekrar etmesi gerekir. Bu OKB döngüsü kişinin gününden saatler çalarak normal günlük işlerini yapmasını engelleyebilir.

Obsesif-kompülsif bozukluğu olan kişiler saplantılarının ve takıntılarının gerçek dışı veya manasız olduğunun farkında olabilirler, fakat kendilerini durduramazlar.

OKB (Obsesif Kompülsif Bozukluk) belirtileri nelerdir?
Yaygın obsesyon belirtileri:
  • Pislik veya mikrop bulaşmasından korkma
  • Başkasına zarar vermekten korkma
  • Hata yapmaktan korkma
  • Rezil olmaktan veya sosyal açıdan kabul edilemez bir şekilde davranmaktan korkma
  • Şeytanca veya günahkar düşünmekten korkma
  • Düzen, simetri, kusursuzluk ihtiyacı
  • Aşırı kuşku ve sürekli güvence ihtiyacı

Eki Görüntüle 1799904


Yaygın kompülsiyon belirtileri:
  • Tekrar tekrar yıkanma, duş alma veya ellerini yıkama
  • El sıkışmayı veya kapı tokmağına dokunmayı reddetme
  • Kilit, ocak gibi şeyleri sürekli kontrol etme
  • Rutin işleri yaparken içinden veya yüksek sesle sürekli sayı sayma
  • Sürekli bir şeyleri belli bir biçimde düzenleme
  • Belirli bir sıraya göre yemek yeme
  • Genellikle rahatsız edici olan, akıldan çıkmayan ve uykuyu bölen kelimelere, görüntülere veya düşüncelere takılıp kalma
  • Belirli kelimeleri, cümleleri veya duaları tekrarlama
  • İşleri belirli bir sayıda yapma ihtiyacı
  • Değeri olmayan şeyleri toplama veya biriktirme
Obsesif-kompülsif bozukluğa ne neden olur?
Nedeni tam olarak anlaşılmamış olsa da, araştırmalar biyolojik ve çevresel faktörlerin OKB ile ilişkili olabileceğini göstermiştir.

Biyolojik faktörler: Beyin karmaşık bir yapıdır. Bedenin normal işleyişi için ihtiyaç duyulan, nöron adı verilen milyarlarca sinir hücresi vardır. Nöronlar elektrik sinyalleri yoluyla iletişim kurar. Nörotransmiter adı verilen kimyasallar bu sinyallerin nörondan nörona iletilmesine yardım eder. Araştırmalar serotonin adı verilen nörotransmiterin seviyesinin düşmesi ile OKB gelişimi arasında bir bağlantı saptamıştır. Serotonin dengesizliğinin ebeveynden çocuğa geçtiğine dair kanıt da vardır. Bu da obsesif-kompülsif bozukluğun genetik olabileceğinin göstergesidir. Ayrıca beynin belirli bölgeleri serotonin dengesizliğinden etkilenir, bu da OKB’ye yol açar. Bu problemin, beynin sağduyu ve planlama ile ilgili bölgeleri ve bedensel hareketleri içeren mesajları süzen bölgeleriyle bağlantılı olan beyin yolaklarıyla alakalı olduğu görülür.

Araştırmalar Streptokok bakterisinin neden olduğu belli bir tür enfeksiyon ile OKB arasında bir ilişki de saptamıştır. Eğer bu enfeksiyon nükseder ve tedavi edilmezse, OKB gelişimine ve çocuklarda diğer bozukluklara sebep olabilir.

Eki Görüntüle 1799902


Çevresel faktörler: Bazı çevresel stres yaratıcı faktörler OKB’yi tetikleyebilir. Belirli çevresel faktörler ise kişide var olan bu rahatsızlığı kötüleştirebilir. Bunlar;

  • Taciz
  • Yaşamsal değişiklikler
  • Hastalık
  • Sevilen birinin ölmesi
  • İş veya okulla ilgili değişiklikler veya problemler
  • İlişkiyle ilgili kaygılar

OKB (Obsesif Kompülsif Bozukluk) ne kadar yaygındır?
OKB ABD’ de 3.3 milyon yetişkini ve 1 milyon çocuk ve genci etkilemektedir. Rahatsızlık ilk olarak çocuklukta, gençlikte ve yetişkinliğin ilk yıllarında ortaya çıkar. Irk ve sosyoekonomik alt yapı fark etmeden tüm kadın ve erkeklerde eşit oranda görülür.

OKB (Obsesif Kompülsif Bozukluk) teşhisi nasıl konur?
OKB için laboratuvar testi yapılmaz. Doktor hastanın ritüellere ayırdığı zaman da dahil olmak üzere hastanın belirtilerini değerlendirerek teşhisini koyar.

OKB (Obsesif Kompülsif Bozukluk) nasıl tedavi edilir?
OKB kendi kendine geçmez, bu yüzden tedavi edilmesi önemlidir. En iyi tedavi yöntemi ilaç ve bilişsel davranış terapisidir.

Bilişsel davranış terapisi: Bilişsel davranış terapisinin hedefi, obsesif-kompülsif bozukluğu olanların ritüellerini gerçekleştirmeden korkularıyla yüz yüze gelmelerini ve anksiyetenin azaltılmasını sağlamaktır. Bu terapi obsesif-kompülsif bozukluğu olanlarda sıkça görülen abartılmış veya felaketler içeren düşünceleri azaltmaya da odaklanılır.

İlaç tedavisi: Trisiklik antidepresanlar, selektif serotonin geri alım inhibitörleri OKB tedavisinde yardımcı olabilir. Hastaların ilaç ve bilişsel davranış terapisine cevap vermedikleri şiddetli vakalarda Eloktrokonvulsif Terapi (EKT) veya beyin cerrahisi kullanılabilir. EKT esnasında hastanın başına elektrotlar takılır ve beyne nöbete sebep olan bir dizi elektrik şoku verilir, bu nöbetler beyinde nörotransmitterlerin salınmasına sebep olur.

Sürekli tedavi sonucunda hastalar normal veya normale yakın yaşam sürerler. Erken teşhis her zaman tedavi süresini azaltır.


ALINTIDIR...
Bende de var 5 kere abdest almayınca o tek abdest asla yeterli gelmiyor garantiye alıyorum negatif düşünceleri estagfirullah diyerek kovuyorum ergenlikte birsuru doktor birsuru ilaç kullandım hiçbiri İslamiyet şuuru kadar rahatlatamadı açığım baya açığım hemde ama bolca namaz zikir yaptığım hayırlarla ruhum ferahlıyor tavsiye ederim
 
Ben bunu kendi kendime 14 yaşlarındayken atlatabildim hem de tek bir hap kullanmadan,bu sorunu yaşayan arkadaşlarıma önerim: İnadına üstüne gidin! Ben öyle yaptım,çamaşır asarken bir çamaşıra aynı renk mandal takma dürtüsü mü yaşadım?İnadına gittim farklı renk taktım.Evden çıktığımda cüzdanımı yanıma aldım mı acaba mı dedim? Evet,aldım hatırlıyorum (o çantayı açıp bakmadım,dürttüğünde arada bakıyorum ama çok nadir,eskisi gibi saniyelik değil.). Bilmem neyin fişini çekmiş miydim?Evet,çektim.Aklıma gelen bir düşünce mi var?İnadına başka bir şeyle oyalanabilene kadar düşündüm :) Kendinize güvenin arkadaşlar,obsesif-kompulsif bozukluğun bir sebebi de bana göre özgüvensizlik ve buna bağlı olarak kusursuz olma isteğiyle devamlı düşünmek ve didiklemek,hayatta kendi açığını aramak dışında çok daha güzel şeyler var.Bilinçaltınız ve beyniniz sizin kontrolünüzde,onu yönetin; ama sizin faydanıza olacak şekilde yönetin,hepinize çok geçmiş olsun :)
buna asla katılmıyorum. Hic bir psikolojik travmaya terapisiz atlatmanizin imkanı yok. muhtemelen bastırıyorsunuz. bir gun daha zor biçimde ortaya çıkabilir aman dikkat.
 
ben kendimi bildim bileli okb hastasıyım,hiç düzelmedim, çocukluğum gençliğim el yıkamakla geçti, hasta olmaktan korktum vs vs bir dolu saçma sapan takıntı. 2011 de ilaç tedavisi ve terapi görüm tamamen iyileştim. 2013 de yeniden başladı azar azar şimdi yine had safhada, ilaçsız tedavi edebileceğini söyleyen oldukça pahalı bir doktora gidiyorum 3 kere gittim elimde kocaman bir sıfır var, doktor sürekli beni birşeyin mutsuz ettiğini söylüyor ve onu bulmaya çalışıyor ama depresif değilim mutsuz değilim stres iş ev vs herkesde olduğu kadar var, ama takıntılar geliyor aklıma ben sorunumun genetik olduğuna inanıyorum annemin babaannesinde dedem de annem de ve dayımda var bende de var bunu doktora söyledim genetik değil diyor!! 3 kuşakda 5 kişide görülmesi tesadüf mü yani? doktorun beni oyaladığını düşünüyorum haftaya gidip bir daha gelmek istemediğimi söyleyeceğim @chimchar95 o kadar akıllı ve zekisin ki kendin bu hastalığı yenmişsin, gerçekten dediğin gibi aklındaki takıntıyı 1 kez yaparsan yenisi geliyor onu da yaparsan yenisi yenisi vs böyle gidiyor , eğer ilkini yapmazsan yinelemiyor bu hastalığın çözümü insanda bitiyor, ben ölene kadar aklımda takıntıların olacağına eminim ben sadece onları dinlemek istemiyorum artık, en güzel günlerim temiz evimi eşyalarımı tekrar tekrar temizleyerek geçiyor.....
Nasıl oldunuz acaba
 
Eki Görüntüle 1799901

Anksiyete türü bir rahatsızlık olan obsesif-kompülsif bozukluk (OKB), insanları tekrarlanan düşünce ve davranışlar döngüsüne hapsederek kısıtlayan bir hastalıktır. Obsesif-kompülsif bozukluğu olan kişiler, kontrol edemedikleri yinelenen ve stres yaratan düşünceler, korkular veya görüntüler (obsesyonlar) nedeniyle huzursuz olurlar. Bu düşüncelerin yarattığı anksiyete bazı ritüelleri ya da rutinleri acil olarak gerçekleştirme ihtiyacına (kompülsiyonlar) neden olur. Ritüeller takıntılı düşünceleri önleme veya akıldan uzaklaştırma girişimiyle yapılır.

Ritüel anksiyeteyi geçici olarak durdurur, obsesif düşünceler tekrar oluştuğunda kişinin ritüeli hemen tekrar etmesi gerekir. Bu OKB döngüsü kişinin gününden saatler çalarak normal günlük işlerini yapmasını engelleyebilir.

Obsesif-kompülsif bozukluğu olan kişiler saplantılarının ve takıntılarının gerçek dışı veya manasız olduğunun farkında olabilirler, fakat kendilerini durduramazlar.

OKB (Obsesif Kompülsif Bozukluk) belirtileri nelerdir?
Yaygın obsesyon belirtileri:
  • Pislik veya mikrop bulaşmasından korkma
  • Başkasına zarar vermekten korkma
  • Hata yapmaktan korkma
  • Rezil olmaktan veya sosyal açıdan kabul edilemez bir şekilde davranmaktan korkma
  • Şeytanca veya günahkar düşünmekten korkma
  • Düzen, simetri, kusursuzluk ihtiyacı
  • Aşırı kuşku ve sürekli güvence ihtiyacı

Eki Görüntüle 1799904


Yaygın kompülsiyon belirtileri:
  • Tekrar tekrar yıkanma, duş alma veya ellerini yıkama
  • El sıkışmayı veya kapı tokmağına dokunmayı reddetme
  • Kilit, ocak gibi şeyleri sürekli kontrol etme
  • Rutin işleri yaparken içinden veya yüksek sesle sürekli sayı sayma
  • Sürekli bir şeyleri belli bir biçimde düzenleme
  • Belirli bir sıraya göre yemek yeme
  • Genellikle rahatsız edici olan, akıldan çıkmayan ve uykuyu bölen kelimelere, görüntülere veya düşüncelere takılıp kalma
  • Belirli kelimeleri, cümleleri veya duaları tekrarlama
  • İşleri belirli bir sayıda yapma ihtiyacı
  • Değeri olmayan şeyleri toplama veya biriktirme
Obsesif-kompülsif bozukluğa ne neden olur?
Nedeni tam olarak anlaşılmamış olsa da, araştırmalar biyolojik ve çevresel faktörlerin OKB ile ilişkili olabileceğini göstermiştir.

Biyolojik faktörler: Beyin karmaşık bir yapıdır. Bedenin normal işleyişi için ihtiyaç duyulan, nöron adı verilen milyarlarca sinir hücresi vardır. Nöronlar elektrik sinyalleri yoluyla iletişim kurar. Nörotransmiter adı verilen kimyasallar bu sinyallerin nörondan nörona iletilmesine yardım eder. Araştırmalar serotonin adı verilen nörotransmiterin seviyesinin düşmesi ile OKB gelişimi arasında bir bağlantı saptamıştır. Serotonin dengesizliğinin ebeveynden çocuğa geçtiğine dair kanıt da vardır. Bu da obsesif-kompülsif bozukluğun genetik olabileceğinin göstergesidir. Ayrıca beynin belirli bölgeleri serotonin dengesizliğinden etkilenir, bu da OKB’ye yol açar. Bu problemin, beynin sağduyu ve planlama ile ilgili bölgeleri ve bedensel hareketleri içeren mesajları süzen bölgeleriyle bağlantılı olan beyin yolaklarıyla alakalı olduğu görülür.

Araştırmalar Streptokok bakterisinin neden olduğu belli bir tür enfeksiyon ile OKB arasında bir ilişki de saptamıştır. Eğer bu enfeksiyon nükseder ve tedavi edilmezse, OKB gelişimine ve çocuklarda diğer bozukluklara sebep olabilir.

Eki Görüntüle 1799902


Çevresel faktörler: Bazı çevresel stres yaratıcı faktörler OKB’yi tetikleyebilir. Belirli çevresel faktörler ise kişide var olan bu rahatsızlığı kötüleştirebilir. Bunlar;

  • Taciz
  • Yaşamsal değişiklikler
  • Hastalık
  • Sevilen birinin ölmesi
  • İş veya okulla ilgili değişiklikler veya problemler
  • İlişkiyle ilgili kaygılar

OKB (Obsesif Kompülsif Bozukluk) ne kadar yaygındır?
OKB ABD’ de 3.3 milyon yetişkini ve 1 milyon çocuk ve genci etkilemektedir. Rahatsızlık ilk olarak çocuklukta, gençlikte ve yetişkinliğin ilk yıllarında ortaya çıkar. Irk ve sosyoekonomik alt yapı fark etmeden tüm kadın ve erkeklerde eşit oranda görülür.

OKB (Obsesif Kompülsif Bozukluk) teşhisi nasıl konur?
OKB için laboratuvar testi yapılmaz. Doktor hastanın ritüellere ayırdığı zaman da dahil olmak üzere hastanın belirtilerini değerlendirerek teşhisini koyar.

OKB (Obsesif Kompülsif Bozukluk) nasıl tedavi edilir?
OKB kendi kendine geçmez, bu yüzden tedavi edilmesi önemlidir. En iyi tedavi yöntemi ilaç ve bilişsel davranış terapisidir.

Bilişsel davranış terapisi: Bilişsel davranış terapisinin hedefi, obsesif-kompülsif bozukluğu olanların ritüellerini gerçekleştirmeden korkularıyla yüz yüze gelmelerini ve anksiyetenin azaltılmasını sağlamaktır. Bu terapi obsesif-kompülsif bozukluğu olanlarda sıkça görülen abartılmış veya felaketler içeren düşünceleri azaltmaya da odaklanılır.

İlaç tedavisi: Trisiklik antidepresanlar, selektif serotonin geri alım inhibitörleri OKB tedavisinde yardımcı olabilir. Hastaların ilaç ve bilişsel davranış terapisine cevap vermedikleri şiddetli vakalarda Eloktrokonvulsif Terapi (EKT) veya beyin cerrahisi kullanılabilir. EKT esnasında hastanın başına elektrotlar takılır ve beyne nöbete sebep olan bir dizi elektrik şoku verilir, bu nöbetler beyinde nörotransmitterlerin salınmasına sebep olur.

Sürekli tedavi sonucunda hastalar normal veya normale yakın yaşam sürerler. Erken teşhis her zaman tedavi süresini azaltır.


ALINTIDIR...
25 yıl yaşadım bu hastalıkla, tecrübelerle doluyum..
 
13 yaşında uğurlu uğursuz saymayla başlayan 9 yıldır beni bitiren hastalık 19 yaşına kadar aslında bu kadar küçük başladığının farkında değildim
Allah düşmanımın başına vermesin
ilaç kullandığım dönemler de iyiyim ama bırakırsam hak getire çözümü yok beynin kanseri yoruldum hayat kalitem 0 gençliğim elden gidiyor 😔 normalde iyidim ama şu son 1 hafta berbat haldeyim bide üstüne diş ağrısı çekiyorum 😓
 
Ben bunu kendi kendime 14 yaşlarındayken atlatabildim hem de tek bir hap kullanmadan,bu sorunu yaşayan arkadaşlarıma önerim: İnadına üstüne gidin! Ben öyle yaptım,çamaşır asarken bir çamaşıra aynı renk mandal takma dürtüsü mü yaşadım?İnadına gittim farklı renk taktım.Evden çıktığımda cüzdanımı yanıma aldım mı acaba mı dedim? Evet,aldım hatırlıyorum (o çantayı açıp bakmadım,dürttüğünde arada bakıyorum ama çok nadir,eskisi gibi saniyelik değil.). Bilmem neyin fişini çekmiş miydim?Evet,çektim.Aklıma gelen bir düşünce mi var?İnadına başka bir şeyle oyalanabilene kadar düşündüm :) Kendinize güvenin arkadaşlar,obsesif-kompulsif bozukluğun bir sebebi de bana göre özgüvensizlik ve buna bağlı olarak kusursuz olma isteğiyle devamlı düşünmek ve didiklemek,hayatta kendi açığını aramak dışında çok daha güzel şeyler var.Bilinçaltınız ve beyniniz sizin kontrolünüzde,onu yönetin; ama sizin faydanıza olacak şekilde yönetin,hepinize çok geçmiş olsun :)
Bravo. Kutluyorum sizi.
 
13 yaşında uğurlu uğursuz saymayla başlayan 9 yıldır beni bitiren hastalık 19 yaşına kadar aslında bu kadar küçük başladığının farkında değildim
Allah düşmanımın başına vermesin
ilaç kullandığım dönemler de iyiyim ama bırakırsam hak getire çözümü yok beynin kanseri yoruldum hayat kalitem 0 gençliğim elden gidiyor 😔 normalde iyidim ama şu son 1 hafta berbat haldeyim bide üstüne diş ağrısı çekiyorum 😓
Destek al kızım.
Benim de el yıkama takıntım var , hala geçiremedim .Diğer takıntılarım geçti gibi bir şey ama el yıkama takıntımı yıllardır yenemiyorum . :sinirli:
Destek aldın mı. Almadıydan al kızım
 
13 yaşında uğurlu uğursuz saymayla başlayan 9 yıldır beni bitiren hastalık 19 yaşına kadar aslında bu kadar küçük başladığının farkında değildim
Allah düşmanımın başına vermesin
ilaç kullandığım dönemler de iyiyim ama bırakırsam hak getire çözümü yok beynin kanseri yoruldum hayat kalitem 0 gençliğim elden gidiyor 😔 normalde iyidim ama şu son 1 hafta berbat haldeyim bide üstüne diş ağrısı çekiyorum 😓
Destek al kızım.
Paxil kullandım doktor kontrolünde başladım ve bıraktım asla kendi başına kullanılacak ilaçlar değil, el yıkama , hasta olma , vs vs bir sürü takıntı dün de doktordaydım resmen beni oyalıyor kafamda bitireceğim ben bu takıntı işini karar verdim iş bizde bitiyor ne doktorda ne ilaçda , 4 kere gittim bu son doktora ilaçsız tedavi diyordu ama resmen ne teşhis ne tedavi birşey yok, rahat ol Mutlu ol meditasyon yap vs diyor 1500 tl param gitti olay benim içimdeymiş , Cem Yılmaz'ın dediği gibi dalga geçiuordu ya 400 dolar verip yogaya gidiyoruz hayatın anlamı içimizdeymiş onu öğreniyoruz diyordu ya aynen öyle :)))
Aynen öyle. başta biri kendi üstüne giderek yenmiş. Sizde deneyin. Paragöz ler. Hiç acımıyor lar.
 
13 yaşında uğurlu uğursuz saymayla başlayan 9 yıldır beni bitiren hastalık 19 yaşına kadar aslında bu kadar küçük başladığının farkında değildim
Allah düşmanımın başına vermesin
ilaç kullandığım dönemler de iyiyim ama bırakırsam hak getire çözümü yok beynin kanseri yoruldum hayat kalitem 0 gençliğim elden gidiyor 😔 normalde iyidim ama şu son 1 hafta berbat haldeyim bide üstüne diş ağrısı çekiyorum 😓
Destek al kızım.
Hangi ilavi kullanmistiniz acaba ??
İlaç ismi vermeyin lütfen
Bir obsesif kompalsif hastası olarak diyebilirim ki ne kadar ilaç kullanırsan kullan asla düzelmiyorsun :KK43:
Olur mu. Kızım düzeldi. Hem ilaç. Hem bilişsel terapi aldı. Çok şükür.
 
kusura bakmayın şehirdışında olduğum için yeni yanıt verebiliyorum. takıntı durumum için doktorum bana prozac yazıyor, bir yıldır kullanıyorum hiçbir faydasını görmedim. Hala takıntılı, kötü düşüncelerim beni çıldırtaracak gibi oluyor. mesela bir kaç gün önce bir insanın davranışlarına çok takıldığım için ve bu bana acı verdiği için kendime karnımdan bıçaklayarak zarar vermeyi düşündüm. bu ilaçları doktoruma söyleyeceğim. üstelik beş ay psikiyatri kliniğinde yatmış biriyim, ve sonuç bir hiç :KK43:
Abilifi.... KIZIMA çok ağır geldi onu kullanma. Titredi mahvetti. Kullanmadı. Evde bakara suresini aç kendi Kendine çalsın. Hacı hoca değilim. Çok iyi geldiğini duydum. Defne ile tütsü yap bütün eve gezdir. Cam açık olsun. Boş durma.
 
X