Lohusalik Dönemi ve Problemler

arkadaslar oncelıkle ıyı gunler dılıyorum ben sezeryanla 35 haftalık ölü bebek dunyaya getırdım anıden bebegım karnımda vefat ettı guzel ve sorunsuz bır gebelıgım vardı bugun 20 .gunum lohusalıgmın sızden rıcam bana genıtal bolge temızlıgı konusunda yardımcı olmanız agda veya sirin zararı olurmu yoksa daha ne kadar beklemelıyım
 
arkadaslar oncelıkle ıyı gunler dılıyorum ben sezeryanla 35 haftalık ölü bebek dunyaya getırdım anıden bebegım karnımda vefat ettı guzel ve sorunsuz bır gebelıgım vardı bugun 20 .gunum lohusalıgmın sızden rıcam bana genıtal bolge temızlıgı konusunda yardımcı olmanız agda veya sirin zararı olurmu yoksa daha ne kadar beklemelıyım
Biraz daha bekle canim acelen ne
 
Doğum sonrası karın kaslarını güçlendirmek için egzersiz önerilir ancak egzersizlere 6 hafta sonra başlanmalı ve kasları çok zorlayan egzersizlerden kaçınılmalıdır.

Doğum sonrası cinsel arzularda bir süre azalma olur. Bu azalma genel olarak psikolojik kökenlidir. Genelde istek 12. haftadan sonra eski haline döner. Doğumdan sonra 20-25 gün sonra cinsel ilişki olabilir. Emzirme döneminde yükselen "Prolaktin hormonu" (Süt hormonu) kadında estrojen hormonunu baskılayarak vajende kuruluklara yol açabilir. Şikayetinizin çok fazla olması durumunda doktorunuza muayeneye gitmelisiniz
Burada yer alan hertürlü bilgi ALINTIDIR
Kızlar yeni üye oldum nasıl yaziliyor bilemedim ama size bi sorum olucak ben 45 gün önce doğum yaptım azda olsa kanamam devam ediyordu doktora gittim içimde parça kaldığını kürtaj olmam gerektiğini söyledi başına böyle birsey gelen varmi çok korkuyorum
 
Kizlar size bi sorum olucak 45 gün önce doğum yaptım azda olsa kanamam devam ediyordu dün doktora gittim içerde parça kaldığını ve kürtaj olmam gerektiğini söyledi çok korkuyorum daha once başına gelen varmi ağrı acı oluyormu kürtaj nasıl birşey lütfen cevap verin
 
Benimde 51 gün oldu sezaryenle doğum yaptım kanamam hâlâ var adet oluyor gibi normal mi ? Bilgisi olan yardımcı olsun :KK43:
 
Merhaba kızlar bende doğum yapalı 2 ay olacak hala kanama devam ediyor cok değil ama yine rahatsız ediyor bitsin artık diyorum:110: doktor kontrolu de bayramdan sonra . Birde bu durumda ilişkiye girilebilir mi ? :KK43:
 
Arkadaslar bu uykusuzluk beni bitirecek... geceleri uyuyamiyorum bebek yuzunden, gunduzleri vebek uyuyuncada yine uyuyamiyorum siz bu duzeni nasil oturttunuz ?
 
Lohusalığın psikolojik kısmı da burada anlatılıyor sevgili anneler. Lohusalık depresyonu yaşayan varsa hiçbir şey çözümsüz değil. ....
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bazen belirli yönler, kadının lohusalık döneminde enfeksiyon olmasına neden olabilir. En sık görülen nedenler arasında annenin susuz kalması, doğumda büyük kanamaların olduğu durumlar veya annenin çok çaba sarf ettiği uzun süreli bir doğum olması sayılabilir.

  • Lohusalıkta enfeksiyon nedir?
  • Lohusalık dönemi enfeksiyonları
  • Lohusalıkta enfeksiyon belirtileri
  • Lohusalık döneminde enfeksiyon tedavisi

Lohusalıkta enfeksiyon nedir?

Lohusalık döneminde enfeksiyon, doğum sonrası komplikasyonlardan biridir. Lohusalık enfeksiyonları, doğumdan sonraki ilk 15 gün içinde gebelik ve doğumun genital sistemde neden olduğu değişiklikler ve yaralar sonucunda ortaya çıkan lokalize veya genelleşmiş bir septik inflamasyondur.

Doğumdan sonraki lohusalık döneminde, kadın bir enfeksiyona maruz kalabilir ve lohusalık döneminde enfeksiyon hem rahim hem de vajinayı, komşu dokuları ve hatta böbrekleri etkileyebilir. Genelleşmiş veya lokalize bir iltihaplanma vardır ve genellikle doğumdan sonraki on beş gün içinde gelişir. Çünkü kadının vücudu ve özellikle bu bölge hamilelikte ve özellikle doğum sırasında çok acı çeker.


Lohusalık dönemi enfeksiyonları

Endometriozis (çikolata kisti), yani rahmi çevreleyen bölgenin iltihaplanması veya bu organın damarları belirgin şekilde şiştiğinde ortaya çıkan flebotromozun bir sonucu olarak rahimde kendini göstermesi çok yaygındır.

Çikolata kisti genellikle doğumdan dört veya beş gün sonra ve aniden ortaya çıkar. Çikolata kisti, lohusalık döneminde karşılaşılan enfeksiyon türleri arasında yaygın bir durumdur.

Lohusalık döneminde enfeksiyon her zaman doktor tarafından ele alınmalıdır.


Lohusalık döneminde enfeksiyona mümkün olan en kısa sürede bir çözüm bulmak önemlidir. Çünkü çoğu zaman lohusalık dönemi enfeksiyonları kontrol edilmezse tüm genital sistemi etkiler. Enfeksiyonun vulvada bulunduğu durumlarda, kadın daha sonra vulvit geçirir. Lohusalık dönemi enfeksiyonlarından vulvitin ilk semptomları genellikle doğumdan hemen sonra ortaya çıkar.

Doğum sonrası dikiş enfeksiyonları, sezaryen veya epizyotomi enfeksiyonları, mastit, idrar yolu enfeksiyonları, anestezinin neden olduğu solunum komplikasyonları ve hatta septik pelvik flebit gibi başka lohusalık dönemi enfeksiyonları da vardır.


Bazen lohusalık döneminde enfeksiyon, genital bölge hijyeni eksikliğinden de kaynaklanır. Hamilelikte genital bölge temizliği, dikkat edilmesi gereken gebelik bakımları arasında yer almaktadır.

Lohusalıkta enfeksiyon belirtileri

Öyle ya da böyle, lohusalıkta enfeksiyon belirtileri, baş ağrısı, kas ağrıları, iştahsızlık ve bulantı hissi, karın bölgesinde ağrı, kötü kokulu vajinal akıntı ve bulanık görme ve ateş ve titremedir.

Lohusalıkta enfeksiyon belirtileri şunlardır;

  • Doğum sonrası ilk günden iki veya daha fazla gün boyunca ateş ve titreme (doğumdan sonraki ilk gün).
  • Baş ağrısı ve kas ağrıları.
  • İştah kaybı
  • Kokulu vajinal akıntı: Lochia normalde adet akıntısına benzer kokar, farklı bir koku enfeksiyon belirtisi olabilir.
  • Karın ağrısı.
  • Genel rahatsızlık.

Lohusalık döneminde enfeksiyon tedavisi

Lohusalık döneminde enfeksiyon tedavisi
Lohusalık döneminde enfeksiyon durumunda kadın, ağrıyı dindirmek için doktor kontrolünde analjeziklerin yanı sıra antibiyotik almalıdır. Lohusalıkta ateş ve üşüme varsa, başka olası nedenler olabileceğinden ne tür bir enfeksiyondan kaynaklandığı doktor tarafından kontrol edilmesi gerekecektir. Muayeneden sonra doktorunuz size ne yapmanız gerektiğini söyleyecek ve lohusalıkta ateş 38ºC’yi aştığında, özellikle doğumdan sonraki ilk hafta boyunca ateş düşürücü ilaç reçete edecektir.

Lohusalık döneminde enfeksiyon normalde yedi veya on günlük tedaviden sonra düzelse de sonrasında komplike hale geldiği ve pelvik bölgedeki damarlarda pıhtıların oluşabileceği, yara izleri ve hatta kısırlığa neden olabileceği durumlar vardır.


Endişelenmeyin, lohusalık döneminde enfeksiyonlar genellikle kolay kontrol altına alınır ve uygun ilaçlarla kadın kısa süre içinde tedavi edilebilir. Lohusalık döneminde enfeksiyon olsanız bile, yavaş yavaş vücudunuzun nasıl normale döndüğünü ve önceki aylarda vücudunuzun geçirdiği değişikliklerden nasıl kurtulduğunu göreceksiniz.

  1. Gebelikte vajinal enfeksiyon neden olur?
  2. Hamilelik Döneminde Kanama Neden Olur?
  3. Doğumdan Sonra Vücut Eski Haline Ne Zaman Döner?
  4. Lohusa Kadın Neden Yalnız Bırakılmaz?
  5. Hamilelik Döneminde Kilo Alımı Nasıl Olmalı?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
İlk 3 hafta çok zordu benim için alışamamıştım bebeğe anneliğe. Annem ve kardeşim de yanımda idi halbuki. Şimdi 48 günlüğüz. Şükür bugunümüze🙏
 
X