Kol Alti Terlemesine Son

E

EU1

Ziyaretçi
Koltuk altı terlemesine son
Koltuk altı terlemeleri, birçok insanı zor durumda bırakan bir sorun. Sorunun çözümü için uygulanan bazı yöntemlerse geçici ve sürekli tekrar isteyen yöntemler. Bir süre Almanya’da katıldığı bir konferansta bu soruna kalıcı çözüm için çalışmalarda bulunan Profesör Erol Kışlaoğlu, sorunu kökten çözecek bir yöntemin artık uygulanabildiğini belirtiyor.
 
BİR ÖĞLE TATİLİNDE BİLE UYGULANABİLECEK BİR YÖNTEM
Prof. Erol Kışlaoğlu, bu tekniğin, lokal anestezi altında yarım saat içinde, hatta bir öğle tatilinde bile kolayca uygulanabilecek bir yöntem olup, esas olarak özel bir liposuction aleti ile koltuk altındaki ter bezlerinin alınmasına dayandığını belirtiyor.


Operasyon lokal anestezi ile yapıldığı için hastanın aynı gün işine dönmesi sağlanıyor.
Prof. Erol Kışlaoğlu, koltuk altı bölgesinin kola giden ana damar ve sinirlerin bulunduğu bir bölge olduğu için bu operasyonun mutlaka plastik cerrahi uzmanı ve bu konuda ayrıca eğitim görmüş uzmanlar tarafından yapılması gerektiğinin altını çiziyor.


Bu işlemin, bir liposuction olmadığını ve normal liposuction aletleriyle yapılamayacağını da belirten Prof. Kışlaoğlu, bu işlem için özel olarak tasarlanmış liposuction aletlerinin kullanılması gerektiğini ifade ediyor.


Yöntem, uygun şekilde yapıldığı takdirde sonuç kalıcı ve ömür boyu oluyor.
Daha önceleri koltuk altı ve vücudun diğer yerlerindeki terlemeleri gidermek için uygulanan yöntemler 6 ayda bir tekrarlanması gerekiyordu.


Yöntem, ehliyetsiz kişilerce yapılması halinde damar ve sinirlerin hasar görmesine yol açabiliyor.

 
MERAK EDİLEN SORULAR:
* Koltuk altındaki ter bezlerini nasıl emiyorsunuz?
İşlem hem emen, hem de kazıyan özel bir liposuction aleti ile yapılıyor.

* İşlem anestezi altında mı yapılıyor?
Bu yeni teknik lokal anestezi altında yarım saat içinde, hatta bir öğle tatilinde bile kolayca uygulanabilecek bir yöntemdir. Hasta dilerse genel anestezi ile de uygulanabilir.

* Bütün ter bezleri alınıyor mu?
Amaç aşırı terlemeyi engellemek olduğu için tamamını almıyor bir miktar bırakıyoruz.

* Operasyondan sonra kişi koltuk altından hiç mi terlemiyor?
Çok az terler, aşırı terleme ortadan kalkar.

* Kalıcı bir işlem mi? Tekrarlanması gerekiyor mu?
Kalıcı bir işlemdir. Tekrarı gerekmez, fakat bazı durumlarda ilk operasyon yeterli gelmezse ikinci uygulanır.

* Ter bezlerinin alınması ileride soruna yol açmaz mı?
Hiçbir soruna yol açmaz, çünkü tamamı alınmıyor yalnızca aşırı terleme engelleniyor.

* Kaç yaşın üstündekilere yapıyorsunuz?
16 yaşından itibaren herkese uygulanabilir.

* Kimlere yapılamaz?
Herkese uygulanabilir.
 
Aşırı Terleme Sorununa Botox ile Çözüm
Koltuk altı terlemesi özellikle yaz mevsiminde, hormonal durum değişimlerinde, stresli anlarda ve şişmanlık gibi pekçok durumda ortaya çıkabilir. Bu durum hem fiziksel hem de ruhsal olarak kişiyi ve çevresini rahatsız eder.

Aşırı terleme problemi olan bir kişi uzun süreli etkiye sahip ve modern tıbbın mucizelerinden biri olan botulinum toksininden faydalanılabilir. Tıbbın farklı alanlarında tedavi amaçlı kullanılan botox, kozmetik amaçlı kullanımda yaptığı etki tamamen bölgesel ve geri dönüşümlüdür.Koltuk altı, avuç içi ve ayak tabanında yaklaşık 6 ay süre ile terleme sorununu ortadan kaldırır.

Yaz mevsiminin etkilerini hissettirmeye başladığı şu günlerde siz de aşırı koltuk altı terlemenizden şikayetçi iseniz kliniklere gidiniz

 
Terlemeye çözüm bulundu
Koltuk altı, el ve ayaklarda yoğunlaşan ve tıp dilinde “hiperhidroz” olarak adlandırılan terleme hastalığına karşı botoksun olumlu sonuç verdiği bildirildi.

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Dermatoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hamdi Memişoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vücut için doğal, fizyolojik bir olay olan, özellikle yaz aylarında hemen hemen herkesin şikayet ettiği terlemenin, bazı kişilerde hastalık düzeyinde olduğunu belirtti.

Tıp dilinde (hiperhidroz) olarak adlandırılan aşırı terlemenin, çoğunlukla 13-19 ve 20'li yaşlarda başladığını ve her 100 kişiden birinde bu hastalığın görüldüğünü ifade eden Memişoğlu, “Bu kişilerin şikayetleri yaz kış devam eder. Öyle ki biriyle tokalaşmaktan, önemli bir toplantıda takım elbise giymekten bile korkarlar. Terleme şikayetleri vücudun genelinde görülebildiği gibi eller, ayaklar ve koltuk altlarında yoğunlaşır” dedi.

Memişolğu, ter bezlerinin aşırı aktivitesinin neden olduğu hastalığın nedeninin tam olarak bilinmediğini, ancak hastaların yaklaşık 3'te birinde benzer bir sorunu olan bir akrabasının bulunmasının, genetik olma olasılığını artırdığını kaydetti.
Hastalar için bugüne kadar ilaçlı tedavi ve deodorant uygulamasının da yer aldığı çeşitli tedavi yöntemleri geliştirildiğini, ancak son dönemlerde botoks uygulamasının tedavideki etkinliğinin kanıtlandığını ifade eden Prof. Dr. Memişoğlu, şunları söyledi:

“Bugüne kadar estetik amaçlı olarak yüzdeki kırışıklıklara karşı uygulanan botoks, kişinin sosyal yaşantısını olumsuz etkileyen aşırı terlemeye karşı en geçerli tedavi yöntemi haline geldi. Deri altına enjekte edilen bir ilaç olan botoksu, terleme hastalarına öneriyoruz. Terlemenin yoğun olduğu deri altına çok az miktarda enjekte edilen botoks, ter bezlerine ulaşan sinirlerin çalışmasını geçici süre bloke ederek ter üretimini engelliyor. Bu yöntemin herhangi bir yan etkisine de bugüne kadar rastlanmadı.”

Prof. Dr. Memişoğlu, botoksun, yapıldığı bölgedeki duyu hislerini etkilemediğini, sadece ter bezlerine etki yaptığını vurgulayarak, şöyle konuştu:

“Botoks, çok ince uçlu iğnelerle terleyen bölgeye sık aralıklarla uygulanır. Uygulama en fazla yarım saat sürer. Uygulamadan sonraki ilk hafta içerisinde iyileşme gözlenir. Botoksun etkisi genellikle 7 ile 12 ay sürer, etki geçmeye başladığında ikinci uygulama yapılır.”

Botoks uygulamalarına devam edilmemesi halinde ise uygulanan bölgelerde kalıcı bir değişiklik olmayacağını ve terleme düzeyinin yavaş yavaş tedaviye başlanılan seviyeye geleceğini dile getiren Prof. Dr. Memişoğlu, “Ancak, uygulamanın belirli aralıklarla devamı halinde kişiye büyük rahatsızlık veren, giyilen giysinin üzerinden kendini gösteren olumsuz görüntülerin neden olduğu rahatsızlıklar yaşanmayacaktır” dedi.

Prof. Dr. Memişoğlu, terlemeyi tetikleyen en önemli faktörlerin ise egzersiz, sıcak veya soğuk, alkol, kahve, çay, baharatlı gıdalar ve stres olduğunu, hasta kişilerin en azından aldıkları gıdalara dikkat ederek hastalığın seyrini yavaşlatabileceklerini sözlerine ekledi.
 
TEDAVİ YÖNTEMLERİ

Tek başına veya diğer bölgelerle birlikte şiddetli koltuk altı terlemesi varsa Klipsli ETS ile hastaların %90'dan fazlasında kalıcı tedavi elde edilebilir.

Hafif koltuk altı terlemesi varlığında terleme önleyici krem ve deodorantlar, orta derece terlemelerde botoks tedavisi uygulanabilir. Şiddetli terlemelerde ve diğer yöntemler yetersiz kalırsa cerrahi yöntemler tercih edilebilir.
 
X