evde spor günlüğüm

günaydınlar

dün tüm vücut antrenmanı yapıldı. cayır cayır yandım terledim. normalde video 24 dk ben 24 dk spordan geçen hafta bişey anlamadım. o yüzden bu hafta her hareketi 3 set yaptım. 1 saati geçkin spor yaptım çok iyi geldi. spor yaptığımı anladım. süperdi bugün dinlenme günüm. yarın tekrar devam sporla kalın :)
 
spora tam hız devam. geçen haftaki antrenmanlar yapıldı. dün de güzel bir antrenman yaptım . bugün dinlenme günüm. yarın kardiyo günüm :) ınstada bi hoca buldum aylık program yapıyor diyet listesi ,egzersiz programı onu ayarlayacağım. şu bir ay geçsin bölgesel çalışmaya geçebilirim.
 
günaydınlar

dün itibarıyla hııt abs antrenmanı yapıldı baya baya terledim iyi oldu. bugün dinlenme günüm sporla kalın :)
 
günaydınlar

bayram dönüşü bomba bir antrenman programı hazırladım. burada paylaşayım belki benim gibi spor yapmak isteyen olur yararlanılsın :)
benim öncelikle hedefim belimi inceltmek, popomu kaldırıp büyütmek. ve sağlıklı yaşam sporu hayatım boyunca sürdüreceğim. şimdi gelelim programa ben ocaktan beridir spor yapıyorum tüm vücut ve kardiyo yaptım. bedenim artık spora alıştı. öncelikle bu şekilde tüm vücut antrenmanları yapıp vücudu alıştırmak gerekli. ilk başta bölgesel gitmemek gerekiyor. ben önce bölgesel gittim. hata yapmışım araştırdım sonra tüm vücut ve kardiyoya çevirirdim programı.

3 hafta ekipmansız tüm vücut ve kardiyo yaptım gelecek hafta ve diğer hafta ekipmanlı dambıl ile tüm vücut ve kardiyo yapacağım. normalde 2 ay yapmak gerekiyor zaten benim 5 hafta oluyor daha öncede yaptım ocaktan beridir yapıyorum vücudum alıştı bölgesele geçebilirim hazırım yani. neyse burayı bilmeyenler spora yeni başlamak isteyenler için yazdım. :)

şimdi 2 ay tüm vücut yaptık. bel incelecek ve popo büyüyecek. ona göre programı yazıyorum kendim araştırmalarım sonucu yaptım. hata varsa şöyle yap diyen varsa fikir belirtebilirse memnun olurum. el elden üstündür

beli ince göstermek için antrenmanlara üst vücutta eklemek gerekli onu belirteyim o yüzden programda üst vücut var.
pazartesi=omuz-bacak ve kalça çalışması
salı=göğüs-ön kol çalışması
çarşamba=dinlenme
perşembe=karın- kardiyo
cuma=sırt- arka kol
cumartesi pazar dinlenme =evde olduğum günler yine kalça bacak çalışması yapabilirim. yaz geliyor evde çok durmam o yüzden dinlenme dedim. siz kendinize göre ekleme yapın. yürüyüşte yapabilirsiniz.
5-6 hafta hafta aynı programı sürdüreceğim yani aynı videoları youtube da videoları da ayarladım. ve ağırlıkları arttıracağım bu süre içinde. sonra daha ağır ileri seviye antrenmanlara geçeceğim.
önce her set 3 tekrar ve 10 sayı yapacağım. sonra 15e çıkartabilirim. 10 sayı 4 tekrar onu kendiniz durumunuza göre belirleyin artık. bu şekilde. ve tabi beslenmeyi de unutmayın. karbonhidratı azaltıp protein ağırlıklı beslenilmeli. bol su içilmeli.
15 nisan pazartesi günü başlıyorum katılmak isteyeni beklerim. sporla kalın :)
 
günaydınlar,

cuma günü regl olmam sebebiyle cuma günkü antrenmanımı pazar günü yaptım. yani dün :) dambıl ile beraber yaptım. 1 kg dambıl kullandım başlangıç için her hareketi 3 set 10 tekrar sayısı ile yaptım en sona bel hareketleri de ekledim.75 dk filan sürdü. yalnız şunu farkettim. normalde ben spordan sonra ölüp biterdim yere filan yığılırdım. spor bitti stretchingi yaptım. hala 1 saat daha spor yapabilirdim yani. çok mutlu oldum.
bu arad dambıl almaya karar verdim. 1 kg lık şuan bana yetmez gibi. evde 3 kg var o da 1den direkt 3 e geçmek ağır gelebilir diye düşünüyorum. o yüzden bayram dönüşü 2 kg lık dambıl alayım. aslında ayarlanabilir dambıl seti mi alsam dur bir araştırayım. bench sehpası bile almayı düşünüyorum. salona vereceğim parayla kendim alcam. ben salon sevmiyorum. kaç kere gittim bıraktım evde yapmak daha zevkli bana göre. ama evde yapamam disiplinli değilim diyenler için tabi salon derim. neyse çenem düştü sabah sabah sporla kalın :)
 
günaydınlar,

dün alışverişe çıktım 5 saat dolaştım ama noldu eve geldim sporumu yaptım kendimi tebrik ediyorum. :) dün bel için egzersizler ve dambılla tüm vücut egzersizi yapıldı. bugün de hiit+ abs antrenmanım var. bayram dönüşüne kadar haftada 4 gün antrenman yapacağım. pazartesi , salı çarşamba (dinlenme) perşembe ve cuma hafta sonu dinlenme. sporla kalın :)
 
merhabalar,

dün tüm vücut+abs antrenmanı yapıldı. kollarım ağrımış ya birazda geç yattım. bugün dinlenme günüm. sporla kalın :)
 
günaydınlar
dün dinlenme günümdü ama dinlendin mi diye soran olursa hayır tabi. bavul hazırladım. yarın tatile çıkıyorum :) tabiki spora tatilde de devam bırakmak yok. bavula hemen spor kıyafetlerimi de koydum. :) bugün tüm vücut antrenmanım var. sporla kalın :)
 
Kolay gelsın , yeni başlayanlar için de öneririz var mı 🙏
sağolun hoşgeldiniz :)
yeni başladıysanız vücudu alıştırmak için hafta 3 gün tüm vücut antrenmanlarından başlayabilirsiniz. genelde 2 ay tüm vücut devam edilmeli sonra hangi bölgemizi çalıştırmak istiyorsak o bölgeye göre çalışmak gerekli.

bu arada bazı hocaların youtube da 21 günlük programları oluyor onlar yeni başlayanlar için güzel. ben burçin denginin 21 günlük programını kullandım. en baştan ekipmansız başlıyor sonra ekipmanla vücudu alıştırıyor tavsiye ederim.
 
günaydınlar bugün yolculuk vakti :)

dün sporumu yaptım o kadar yorgundum ki dün ama yine de bırakmadım yaptım. bu arada dün vücudumu ölçtüm her ay ölçüyorum.
bu ayki ölçüler biraz hayal kırıklığı yani belim incelmiş. belim 74 cm di 72 cm e düşmüş. hedefim 70ydi. sanırım her ay 2 cm 2 cm inceleceğim. neyse göbek bölgem aynı kalmış. 84 cm di yine 84 cm çıktı. yalnız bu aralar bende ramazan dolayısıyla kabızlık problemi baş gösterdi ve aşırı şiş göbeğim. yani şişlikten dolayı bence fazla gibi geldi. neyse spora devam yığılmak yok. bel egzersizleri değilde göbek egzersizlerine yöneleyim biraz daha.

Bi de bayramda aile evine gidiyorum malum yeme içme biraz sarkacak börekler ,dolmalar, tatlılar....en az miktarda aşmadan yiyeceğim.inşallah dönüşte de bomba gibi bir spor programımla tekrar diyetle göbek bölgesine son vereceğim. hedef göbek göbek :)

bugün de sporum var ama yapamayacağım malum yoldayım. varmam filan çok geçe kalacak bugünün sporunu yarına yaparım artık. sporla kalın :)
 
merhabalar

bayram sonrası dönüşüm muhteşem olucak demiştim. henüz muhteşem olamadı ama hallederiz. :)

evet bayramda neler yaptım. sporumu yaptım (aile evinde dambıl olmadığı için elimde su şişeleri ile idare ettim) tabi bazı günler atladım ama bol bol yürüdüm. yürüyüşte spordan sayılır yani. :) aile evinde börekler, sarmalar, tatlılar yedim çok diyetimi uygulayamadım ama kilo almadım merak etmeyin. ölçülmedim ama aynada görüntüm iyi. ayy ne çok ama kullandım :)
neyse dün ölü gibiydim dinlendim spora başlayamadım yarın dinlenme günümdü yarın spor yapcam. yani bu hafta salı çarşamba perşembe cuma spor yapıyorum.
bayram dönüşü bölgesel spora geçeceğimden bahsetmiştim. bugün omuz-bacak hareketleri yapacağım. ay ne heyecanlı spor yapacağım diye başka heyecanlanan var mı :) yarın görüşürüz bayyssss :p
 
merhabaaaalarrr,

ben geldim. spora devam bu hafta da tüm vücut yaptım bölgesele henüz geçemedim. pazartesi yapmadım zaten spor derken benim düzen bozuldu. haftaya pazartesiden başlayıp düzenli şekilde bölgesele başlayacağım. hem bu haftayla beraber tam 2 aylık tüm vucut antrenmanını tamamlamış bulunuyorum.

bu arada göbeğimde bariz incelme var. bugün olmayan pantolonum oldu. giydim oturunca da sıkmadı. ayyy çok mutlu oldum. :) spora devammm ay sonu tekrar vücudumu ölçüp paylaşırım bakalım ne kadar inceldim. karın 72 cm göbek 84 cm di en son. hedefim 70 cm karın. 82 cm göbek diyelim aslında 80 de belki olur. :) bence bölgesele geçince daha iyi olacak her şey. sporla kalın :) bu arada bugünde spor yapcam hafta sonu dinlenme ve bol gezme. pazartesi görüşürüz iyi hafta sonları canlar :)
 
günaydınlar :)

pazartesi günü regl oldum (ilk gün spor yapmıyorum) o yüzden pazartesi günü spor yapamadım. dün bölgesel sporuma başladım. pazartesi günkü programı dün uyguladım. normalde bugün dinlenme günü pazartesi yapamadığım için bugün salı günkü programı uygulayacağım.

dün omuz ve kalça- bacak çalıştım. 1 kg luk dambıl ile başladım. kalça bacakta da bileğime 1 kg ağırlık taktım. güzel bir spor oldu. bugün gögüs- ön kol çalışmam var. ayrıca bel bölgesi de çalışacağım. görüşmek üzere sporla kalın :)
 
günaydınlar spor severler veya sevmeye çalışanlar

dün itibarıyla göğüs ve ön kol egzersizleri yapıldı. 3 set halinde yaptım. 3 kg dambıl kullandım. yani şöyleydi. hoca 3 ve 5 kg dambıl kullandı (biri hafif kg diğeri ağır kg dambıl) bende 1 kg ve 3 kg dambıl kullandım. malum daha başlangıçtayım. :)
+ bel egzersizleri de yaptım sonunda sporumu bitirdim. :) güzel bir spor oldu. ben sanırım bölgesel sporu daha çok sevdim. he gün farklı bir yer çalıştırmak daha zevkli. her gün aynada vücuduma bakıyorum sanki gelişiyorum ya kendimi beğenmeye başladım ilerledikçe daha iyi olacak inanıyorum. :) bu arada 2 kg dambıl siparişi vermem lazım. aslında set alayım dedim sonra vazgeçtim. tek tek dambıl daha iyi ya. zaten vücut geliştirme yapacak halim yok ya. azcık kasım olsun vücudum güzel olsun yeter halterci olamayacağım sonuçta :KK70:

bugün baya ısınıyorum. bugün karın ve kardiyo çalışmam var. yanacak o karın. çok hareketli bir gün olacak. yarın görüşürüz sporla kalın :)
 
günaydınlar hayırlı cumalar,

dün itibarıyla karın ve kardiyo antrenmanı yapıldı. o kadar yandım ki anlatamam. kardiyo zaten 10 dk idi ama etkisini anlatamam bitince nefes nefese kan ter içinde kalmışım. kaırn çalışmayı seviyorum bir de böyle etkili olunca mutlu oluyorum sevdim ben bu bölgesel sporu. her yer çalıştı tek tek. bi sırt ile arka kol kaldı. o da normalde bugündü ama salıdan beri ara vermeden spor yaptım. araya bir dinlenme günü sıkıştırmak istiyorum canlar. cumartesi günü yapacağım o yüzden. bugün güzelce dinleneyim. haftaya artık sarkıtmadan düzgünce sporumu yaparım inş. :) (tabi sarkıtmıyorum bazı nedenlerden dolayı günler değişiyor.)

bu arada kimse yok mu yahu her gün giriyorum bakıyorum hadi katılın hanımlar aramıza yaz geliyor. yazın efil efil bikinilerle sahilin tadını çıkarmak istemez misiniz :KK70: hadi öyleyse let's gooooooo... kaldırın popoları başlayalım. :KK70:
neyse çok konuştum gazda verdim size. sporla kalın canlar :)
 
X