Dünyanın ötesinde Yaşam

Elif

Onur Üyesi
Pro Üye
12 Temmuz 2006
34.878
29.880
60
Güneş Sisteminin neresinde yeni organizma bulabiliriz?

Yaşamın karbon bileşiklerinden meydana geldiğini açıklamaya çalışan birden çok hipotez var.
Ama sırf bu satırları okuyor olmanız bile Güneş Sistemimizin yaşamın gelişmesi için doğru şartlara sahip olduğunu gösteriyor. Su, hayatın ortaya çıkışında anahtar bileşenlerden biri. Tıpkı gezegenimizin büyüklüğü, Güneş Sistemi’nin yıldız çevresindeki yaşama uygun bölgedeki konumu ve daha bir araya gelerek zengin bir yaşam alanı oluşturan binlerce diğer faktör gibi.

Dünya’daki kökenimizi 3,8 milyar yıl kadar geriye götürebiliyoruz. Curiosity keşif aracının Mars’ta metan saptanamaması en yakın komşumuzda yaşam bulma umutlarına darbe indirse de, Dünya, Güneş Sistemi’nde yaşamı destekleyen tek gezegen olmayabilir.
Dünyanın-ötesinde-Yaşam-araştırmaları-620x350.jpg


Enceladus

Satürn’ün 60 ayı arasında en büyük altıncısı olan Enceladus, Güneş Sistemi’nde Dünya, Jüpiter’in uydusu lo ve Neptün’ün uydusu Tritorı’Ia birlikte, yakın zamanda volkanik etkinliğin gerçekleştiği bilinen dört yerden biri. Cassini uzay aracının saptadığı gayzer püskürmeleri üzerinde yapılan araştırmalarda su buhar! saptandı. Bu su büyük olasılıkla yüzeyin altındaki büyük tuzlu su rezervlerinden kaynaklanıyor. Radyasyonun ve gelgitin yol açtığı iç ısıyla birleşince, bu su rezervleri potansiyel dünya dışı yaşam alanları.
incelemax.com
 
X