Diş bakımı, Diş Macunları, Diş fırçaları, Paylaşım ve Yorumları

colgate satısları artmısdır :KK70:
 
arkadaşlar bende bir arkadaşımın tavsiyesi ile bunu denedim sonuç ilginç çünkü gerçekten beyazlatıyor.cevizin olgunlaşmadan yeşil iken kabuğunun iç kısmıyla dişlerine masaj yaparak sürüyorsun ama diş etine değmeyecek çünkü siyahlaştırıyor ama görünki dişleride gerçekten bembeyaz yapıyor :sm_cool:
 
ay ne güzel şeyler paylaşıyosunuz arkadaşlar tesekkurler benım dişlerım bembeyazdır ama arkıdeşlerıme dıcem yapsınlar emegınıze sağlık ne dıyımmmmm....
 
canım ben Rembrandt kullandım çok gereksiz diğerlerinden bi farkı yok boşuna para verme derim ben sana ama diğeri için bir yorum yapamicam.
 
paylaşımlarınız için teşekkürler bayanlar
 
Merhaba arkadaşlar !

Dişlerim çarpık olduğu için bakımına herkesten daha fazla yapmak zorunda kaldım.Bu sebeple iş macununu her zaman iyi seçmeye gayret ettim.Küçükken teyzem bağkur'lu idi diye sağlık karnesine diş eti ve dişleri için ''sensodyne'' diş macunu yazmıştı.Gerçekten istifade edilebilecek bir macun.Ancak geçenler de
For You mağazalarında satılan ''BlanX '' adlı macunu kullandım.Abartmıyorum iki kullanımda dişlerimde farklı bir parlama paşladı.Size görüntüsünü ve özelliklerini görmeniz açısından nette gönderdiğim linki atıyorum.
 
Hergün mutlaka dişlerimi ve dilimi fırçalarım.
Diş ipi de kullanırım.
Ama şu adaçayını hiç kullanmadım. Birkaç yerde daha duymuştum.
Sanırım artık denemenin zamanı gelmiştir.
 
Hergün mutlaka dişlerimi ve dilimi fırçalarım.
Diş ipi de kullanırım.
Ama şu adaçayını hiç kullanmadım. Birkaç yerde daha duymuştum.
Sanırım artık denemenin zamanı gelmiştir.

bende dişlerimi ve dilimi fırçalarım.ama adaçayını ilk defa duyuyorum.bende deneyeceğim.hemde insanın nefesi daha güzel kokar sanırım.
 
selam kizlar,

ben almanyada yasiyorum ve rembrand´i yillar önce denemistim.
günde 2 kere olmak üzere düzenli olarak fircalayinca, 1-2 hafta sonra gercekten disler baya beyaz oluyor. tabi hani tv´de reklamlardaki gibi beeeembeyaz parlamiyor ama, ben cok memnun kalmistim.
kaldiki, fiyati cok yüksekti, normal herhangi bi dismacunu kadar büyüklügünde olan rembrand tüpününün fiyati normal dismacunlarinkinden 5-6 misli daha pahali.
ama birde su ayrintiyi unutmayalim, disleri hekimde beyazlatma islemi yaptirmaktan daha saglikli...
umarim yardimci olabilmisimdir :)
 
Kızlar böyle yaparak dişin üzerinde gözle görülmeyen çizikler meydana getirirsiniz ve ileride daha büyük sorunlar ortaya çıkabilir, ayrıca limon bir çeşit asit görevi yaparak dişlerinizde onarılmaz zararlar verebilir lütfen dikkat edin , sevgiler...
peki siz evde uygulayabileceğimiz sağlıklı bir beyazlatma önerisi yada tarifinde bulunamazmısınız a.s
 
çok zaralı olacağını düşünmüyorum karbonatın. diş macunların çoğunun içinde karbonat var.
 
Diş macunlarına dikkat!Halkın yüzde 70'inin diş macununu leblebi büyüklüğünden daha çok kullandığı tespit edildi.

01.11.2007 14:32 Fakülteye gelen hastalara yöneltilen bu soru, ankete katılanların yüzde 70'inin gereğinden fazla diş macunu kullandığını gösterdi. Halkın çoğunluğunda, fırça üzerine daha fazla macun sürdüğünde dişlerin beyazlaşacağı düşüncesinin yer ettiğini belirten EÜ Diş Hekimliği Fakültesi Periodontoloji Anabilim dalı Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Şükrü Kandemir, "Diş macunları, dişlerin doğal beyazlığından daha fazla beyazlatmaz. Macuna bağlı aşınma, önce mine üzerinde ince çizik ve oluk şeklinde başlar." dedi.
Dişin üzerinde sonradan oluşan renklenmeleri çıkarmak için diş macunlarına 8-10 mikron boyutunda, ince öğütülmüş aşındırıcı parçacıklar katıldığını hatırlatan Kandemir, fırça üzerine leblebi büyüklüğünden fazla macun sürülürse veya dişleri fırçalarken fırçaya 200-300 gramdan daha fazla kuvvet uygulanırsa bu aşındırıcı parçacıkların zarar verdiğini, dişlerin üzerindeki mine tabakasını aşındırdığını söyledi.
 
Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlter Uzel, “ağız ve diş sağlığı için dişleri fırçalamanın yeterli olmadığını, mutlaka diş ipi kullanılması ve gargara yapılması gerektiğini” bildirdi.

367.jpg

Prof. Dr. Uzel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ağız bakımının insan sağlığı için son derece önemli olduğunu, doğu yapılmayan bakımın neden olduğu bakterilerin, diş ve diş eti hastalıklarının yanı sıra, kalp ve böbrek hastalıklarına, hatta gebelerde düşüklere bile yol açabileceğini belirtti.

Ağız sağlığı için diş fırçalamanın yeterli olmadığını, bunun her gün mutlaka yapılması gereken rutin bir işlem olduğunu vurgulayan Uzel, “diş fırçası ağızda her noktaya ulaşamayabiliyor. Özellikle çapraşık dişler ya da ağızda sabit protezler varsa, ortodontik tedavi yapılıyorsa sorun daha büyük oluyor. Bu nedenle, diş ipi ve gargara gibi yardımcı unsurlar kullanılmalı” dedi.

Uzel, özel şekil verilmiş diş kürdanları ve diş tozları ile özel diş fırçalarının da yardımcı unsurlar olabileceğini, bunlardan hangisine karar verileceği konusunda hekime danışılması gerektiğini ifade etti.

TÜRKİYE'DE DURUM

ABD gibi ağız sağlığı bilincinin çok geliştiği ülkelerde, insanların diş ipini yolda giderken bile kullandıklarını, hatta bunun için 'lozzing' diye bir isim bile bulduklarını vurgulayan Uzel, “Türkiye'de ise diş ipi kullanımı yok denecek düzeyde. Çocukları bile ağız sağlığına alıştırırken 'fırçaya alışsın, ondan sonra diş ipine bakarız' diyoruz. Ancak, çok yararlı ve gerekli bir uygulama” dedi.

Uzel, diş ipinin, diş aralarının temizlenmesinde önemli bir unsur olduğuna dikkati çekerek “diş ipi, her gün son yemeğin ardından diş etlerine zarar vermemeye dikkat ederek uygulanmalıdır. İpekten yapıldığı için iki diş arasındaki gizli çürükler de diş ipi sayesinde ortaya çıkar. Eğer ipte tiftiklenme olursa, çürük ve taştan şüphe duyulmalıdır” diye konuştu.

“GARGARAYI FIRÇALAMADAN SONRA KULLANIN”

Ağız gargaralarının da su esaslı olduğu için fırça ve ipin giremediği yerlere girerek hijyen sağladığını kaydeden Uzel, “gargaralar özellikle son yıllarda çok gelişti. Mikrop öldürücüler, diş etlerindeki şişlikleri alanlar var. Gargaraların diş fırçalamadan sonra kullanılması gerekli”dedi.

Diş protezi kullananların da özel bakım yapmaları gerektiğine değinen Uzel, şöyle devam etti:

“Kirli protezler, ağız kokusu ve diş eti tahrişine sebep olur. Bu nedenle her gün özenle yıkanmalı. Diş macunu kullanımı önermiyoruz. Çünkü, macun içindeki maddeler, protezi çizer ve aşındırır. Ya sabunla, ya da özel temizleyicilerle temizlenmelidir. Ayrıca, protezler her gün yatarken çıkarılmalı ve özel solüsyonuna konmalıdır. Kancalı ise kancaların girdiği yerler de fırçalanmalıdır.”

Kaynak:haber7
 
Hepimiz dişlerimizin sağlıklı olmasını istiyoruz fakat diş macunlarının kimyasal içerikleri ve zararları hakkında çıkan yazılar moralimizi bozuyor. Peki, macunu içinde mükemmel bir doğal diş fırçası olduğunu söylesek?
27599.jpg

Bu öyle bir fırça ki, plastikten değil, bir ağacın dallarından yapılıyor. Ayrıca diş macunuyla kullanılmıyor çünkü ağacın içinden doğal olarak çıkan bir öz var.

Bu aynı zamanda çevre dostu bir diş fırçası. Ne plastik harcanıyor, ne kimyasal katkı maddeleri, ne de alüminyum macun tüpleri. Ekonomik, bütün diş fırçalarından daha ucuz. En önemlisi, çok da sağlıklı…

Bu mucizevi diş fırçasının adı misvak. Misvak, Hz. Muhammed’in ağız ve vücut sağlığı için devamlı kullanılmasını tavsiye ettiği şifalı bitkiler arasında.

Latincede “salvadora persica” denen misvak için Turkherb.com sitesinde şunlar yazılı: “Arabistan’da bulunan erâk ağacının dalından, bir karış uzunlukta kesilen parçadır. Ağacın odunu çok liflidir. Erâk dalı bulunmazsa, zeytin veya başka dallardan da olabilir. Nar ve fesleğen dalından misvak olmaz. İnsanın diş sağlığına büyük bir fayda temin eden misvak kullanımı, basit bir usûl olmakla beraber en iyi diş temizleme vasıtasıdır.

Diş çürümesini önlemek için misvak kullanmak, bütün diş macunlarından daha faydalıdır. Larousse Illustre Medica isimli Fransa’nın kıymetli tıp kitabı, ağız temizliği hususunda şunları yazıyor: “Bütün diş macunları, tozları ve suları, dişlere zarar verir. En iyi temizleme vasıtası sert bir fırçadır. Önce dişleri kanatırsa da korkmamalıdır. Diş etlerini kuvvetlendirir ve daha sonra kanama görülmez”. Bu tarife uyan en iyi diş temizliği yöntemi misvak kullanmaktır.”

Ana Britanica Ansiklopedisi’nin 16. cildinde ise misvak şu şekilde geçiyor: “Bitkinin bol lifli dalları yetiştiği yörelerde diş fırçası yerine kullanılır. Misvak adı verilen bu dalların temizleyici etkisi liflerin sürtünmesinden olduğu kadar bileşiminde bulunan antiseptik ve temizleyici özellikteki maddelerden de kaynaklanır. Misvağın temizleme fonksiyonu hem fiziksel hem de kimyasal yolladır.”

Misvak nasıl kullanılır?

Bir karış uzunluğundaki misvağın bir ucunu ilk kullanımdan önce yumuşaması için suda bekletin. Yumuşattığınız ucun alttan 2-3 santimlik kısmının dışındaki sert tabakayı bıçakla kazıyın. İç kısımdaki lifler yumuşamaya başlamış olacak. Yumuşamadıysa dişleriniz arasında ezerek yumuşatın. Lif lif ayrılmış bir fırçanız olacak.

Her kullanımdan önce misvağı hafifçe dişinizle ezerek yumuşatın. Suya sokmadan, dişlerinize sürterek kullanın. İçinden gelen öz hem dişlerinizi beyazlatacak, hem de ağız kokusunu önleyecek.

Kullandıktan sonra yıkayıp ucu yukarıda kalacak şekilde dik olarak saklayın. Kullandığınız uç kısımdaki lifler “doğal olarak” eskiyip koptukça bu kısmı tamamen kesin. Kalem açar gibi aşağından 2-3 santimlik kısmı dıştan kazıyın. Liflerini ağzınızla çiğneyin, yepyeni bir fırçanız olsun.

Misvak özünün kokusu başlarda kuvvetli gelse de, zamanla hafifliyor. Dişlerinizin bembeyaz olduğunu gördükçe daha sık kullanma isteğiniz artıyor.

Nerede bulunur?

Bir diş macunu markası misvak özlü diş macunu üretmeye başlayınca, yurtdışından misvak ithal edilmesi 2006 yılında yasaklanmıştı. Günümüzde bu yasak kalktı mı bilmiyorum ama misvak bulmak hala zor… Aktarlarda, baharatçılarda, Arabistan’dan ürün getiren dükkanlarda bulunabiliyor. Çok da ekonomik. Kuru misvak dallarının tanesi 50 yeni kuruş, vakumlu ambalajda satılanlar 1 YTL.

Sağlığın sırrı

Beslenmenin başucu kitabının (Beslenme ve Fiziksel Dejenerasyon) yazarı Weston A. Price dünyayı 1930’lu yıllarda gezerek sağlıklı toplumların işlenmemiş gıdalarla beslendiğini belgelemişti. Doğal halde, paketlenmemiş, işlenmemiş gıdalarla beslenmek sağlığın birinci şartı.

Bu yiyecekleri yedikten sonra uygun şekilde temizliğini yapmak da çok önemli. Kızılderililerden Hintlilere kadar birçok toplum düzenli ağız temizliği yapmak için doğal bitkilerden faydalanmışlar. Misvak da, uzun yıllardır kullanılan bu doğal bitkilerden bir tanesi.

Dr. Ali Osman Akde misvak kullanımı ve sağlık arasındaki ilişkiyi şu sözlerle açıklıyor:

“Ağız, mikropların en çok bulaştığı yerdir. Diş çürükleri ve iltihaplanmaların, bademcik, sinüzit, romatizma, kalp, böbrek, bağırsak, safra kesesi ve sindirim hastalıklarına sebep olduğu bilinmektedir. Bunun önlenmesi için ağız ve dişlerin temiz tutulması gerekir. Misvak, tabiî olduğu ve bazı kimyevî maddeler ihtivâ ettiği için diş fırçasından üstün özellikler taşımaktadır.

Misvağın faydaları:

Selülozun fizikî etkisi dişleri temizler.

Uçucu yağlar ve selüloz dişleri beyazlatır.

Kokulu reçine ihtiva ettiği için nefesin güzel kokmasını sağlar.

NaCl ve KCl’ün ödemi dışarı çekmesi, diş eti iltihaplarını iyileştirir.

Uçucu yağlar kabızlığı giderir.

Psikolojik etkileriyle siniri teskin eder.
İştahı açar.

Kaynatılarak suyunun içilmesinin basur hastalığına iyi geldiği tesbit edilmiştir.

Ayrıca misvağın, hazmı kolaylaştırıcı, gözü kuvvetlendirici ve baş ağrılarını sakinleştirici özellikleri de vardır.”
haber7
 
arkadasım nekadar uzun yazmışsın oku oku bıtmıyor
 
Valla benim diş macunum yutulabiliyor da.Yani boğaz ağrısı çektiğim vakit biraz yiyorum.Çünkü bitkisel.Ve diğer macunlara göre beyazlatma,tartar gibi durumlarda daha etkili.Bu arada neden yutabildiğime gelince içinde florid yok.
 
X