Alkali Diyetle 3 ayda 18 kg :)

teşekkür ederim kartezyen.

Deneye deneye bulduğum formül;

2-3 çeşit sebze (evde ne varsa. brokoli, salatalık, kabak, turp, kırmızı pancar, havuç, kereviz,maydanoz, ıspanak, yeşillikler, ... aklınıza gelebilecek her türlü sebze)
1 limon (daha az kullanılabilir)
Zencefil (fındık büyüklüğünde - fazlası sorun çıkartabilir.)
1 meyva (yine ne varsa evde. ben genelde elma ya da 1 dilim ananas kullanıyorum)

Herkes kendine göre yapabilir. Önemli olan sebze tüketmek.
 
tebrikler arkadaşım maşallah. sebze suyunu katı meyvee sıkacagında cıkarıyosun demi peki bu suyu öğün olarakmı kullanıyosun ara öğün olarak mı yoksa öğünlerin yanında içecek olarak mı?? bide tatlar karışınca kötü olmuyomu bide bide (amannn ne çok sey sordum :KK1: ) hangi alkali kitabıyla daha iyi sonuç alınabileceğini düşünüyorsun. kocaman öpüyorum... :KK54:
 
teşekkürler bugunyinecokguzelim :)

evet katı meyva sıkacağında sıkıyorum.

sebze sularını 3 ana öğünümün yanında içiyorum. ara öğün yapmıyorum.

deneye deneye buldum kendi formülümü. az şekerli limonataya benziyor tadı. kokusu baskın sebzeler kullanıldığında kereviz gibi bazen kötü olduğu oldu. ama kilo vermek adına ödenebilir bir bedel :) kendi formülünüzü oluşturabilirsiniz rahatlıkla.

kitapları tavsiye ederim tabiki. en azından ikinicisini okumanızı. nezaman vucudun kendini tamire başladığını, hormonların buradaki rollerini ve onların daha etkili olması için yapılacakları, günün hangi saatinde neler yenmesi gerektiğini öğrenebilirsiniz. bu konular benim oldukça ilgimi çektiği için keyifle okudum. ama almak istemezseniz de hiç olmazsa internetten alkali - asit etkili besinlerin neler olduğuna bakmanızı tavsiye ederim.

çok basit şeyler bile fark yaratıyorlar

hatta küçük bir tüyo; canım istediğinde börek ya da tatlı da yiyorum ama gündüz (elbette sebze suyuyla beraber). suçluluk hiç duymuyorum. çünkü kilo vermeye devam ediyorum. henüz hiç duraklama evresi yaşamadım. en çok da bu şaşırtıyor beni.
 
YOLCULUĞUM

Hayatım boyunca kiloluydum, şişmandım, obezdim. Git gide arttı hep.

Son 5 senem ama ençok son 3 ayım...

Okudum; diyet kitapları, forum siteleri, makaleler, köşe yazıları, başarı hikayeleri okudum.

İzledim,TV programları, diyetisyenler, onlarca kilo verenler...

Motive oldum, başladım, bozdum, dayanamadım ilerleyemedim... Verdim fazlasıyla geri aldım.

Son 5 yıldır denemediğim diyet kalmadı.

3 farklı diyetisyene gittim. başladım başladım bıraktım.

Ayşegül Çoruhlu`yu izledim tesadüfen. Farklı birşeyler söylüyordu.

Kilo vermekten değil, sağlıklı olmaktan, yaşlanmamaktan, kırışmamaktan bahsediyordu.

"Alkali Diyet" kitabını aldım. Okudum, dönüp dönüp okudum. elimin altındaydı hep.

Hemen başlamadım alkali diyete. diğer diyetlerle yaşadıklarım ortadaydı zira.

Bazı değişiklikler yaptım hayatımda. içtiğim suyun ph`ına dikkat etmeye başladım. markayı değiştirdim.

haftanın birkaç günü sebze meyve suyu içmeye başladım.

Bir ferahlama, dinçlik hissediyordum. ancak hala başlamamıştım tam olarak uygulamaya.

İkinci kitabı "tokuz ama açız" çıktı. Hemen aldım. tek solukta okudum ve uygulamaya başladım.

ilk 6 haftada 10 kilo verdim. "İradeli davranamıyorum, ben gelmeyeceğim artık" dediğim, dünyalar tatlısı son diyetisyenime sevinçle gittim.

Alkali diyet yaptığımı ve bununla devam etmek istediğimi söyledim. Yaptıklarımın doğru olduğunu söyledi. Ek tavsiyelerde bulundu. yaptığım sporu değiştirmemi istedi. Vitamin ve mineral takviyesi verdi.

Son 3 ayımın sonucu 18 kilo (ki bunun 14 kilosu yağ) ile vedalaştım :)

Yolum hala çok uzun...

Merhaba, öncelikler tebrikler arkadaşım. "-Yaptıklarımın doğru olduğunu söyledi. Ek tavsiyelerde bulundu. yaptığım sporu değiştirmemi istedi. Vitamin ve mineral takviyesi verdi." Demişsin, diyetisyeninin önerdiği ek tavsiyeler ve verdiği vitamin ve mineral takviyeleri tam olarak nelerdi?
 
sebze sularını dolapta 2-3 gün saklayıp içebilirsiniz diyordu kitabın yazarı.
fakat ben geceden sabaha bıraktığımda kötü bir kokusu ve görüntüsü oluyor.içemiyorum yani.
ve her gün sebze suyu sıkmak çok zahmetli :18:
bir de dünya kadar sebzeden 1 lt bile su çıkmıyor :KK30:
 
teşekkür ederim derindenizlerden.

Yaptırdığım testler sonucunda vitamin ve mineral eksikliği çıktı. Multivitamin kullanmamı tavsiye etti.

Spor olarak sadece yürüyüş yapmamı istedi.

2 ana öğün bazen de 2 ana+ 1 ara öğün yapıyordum. 3 ana öğün yapmamı istedi.
 
2-3 gün boyunca saklayıp denemedm hiç soslusarma.

En fazla sabahtan hazırlayıp, öğlen bitirmiş oluyorum. Taze hazırlamak daha iyi.

Genelde de sıkacağım sebzelerden birini sulu seçiyorum kabak, salatalık gibi.
 
mrb,
ben de ayşegül hanımı tv de izledim.Dedikleri mantıklı geldi.bi denemek istiyorum.hangi diyeti duysam deneme isteği duyuyorum,kafayı yiycem:)kafama takılaalrı size sora bilirmiyim?
 
mrb,
ben de ayşegül hanımı tv de izledim.Dedikleri mantıklı geldi.bi denemek istiyorum.hangi diyeti duysam deneme isteği duyuyorum,kafayı yiycem:)kafama takılaalrı size sora bilirmiyim?

elimden geldiğince, bildiğimce cevaplamaya çalışırım.

Ama lütfen benim uzman olmadığımı, kilo vermeye çalışan biri olduğumu unutmayın.
 
Son düzenleme:
Cook dikkatimi cekti bende 25 gundur saat 5 ten sonra bisey yemiyorum ama cok az gr gr kilo veriyorum gunluk en az 1 saat spor yapiyorum yuruyus bandinda ve eliptik bisiklet kullaniyorum...suyun icine karbonat atmistim ama basim donmustu biraktim.bir lt suyun icine 3-4 dilim limon atsam olur mu...???

Sebze suyu menusu yaza bilirmisin..??
Mesala sade kabak ve salatalik guzel oluyor mu???

Sade ispanak suyu,,??
 
Cook dikkatimi cekti bende 25 gundur saat 5 ten sonra bisey yemiyorum ama cok az gr gr kilo veriyorum gunluk en az 1 saat spor yapiyorum yuruyus bandinda ve eliptik bisiklet kullaniyorum...suyun icine karbonat atmistim ama basim donmustu biraktim.bir lt suyun icine 3-4 dilim limon atsam olur mu...???

Sebze suyu menusu yaza bilirmisin..??
Mesala sade kabak ve salatalik guzel oluyor mu???

Sade ispanak suyu,,??

Sade ıspanak vücuttaki demiri alıp dışarı atıyor. O yüzden kereviz sap ve yaprakları ile birlikte kullanılmalı. Buna 1cm kadar taze zencefil, soyulmuş limon, salatalık ya da kabak, Bazen yarım ya da 1 yeşil elma da ekleyerek ilk denemenizi yapabilirisiniz. Öğünden en az 30 dk önce tüketmek, ya da ara öğün hatta öğün olarak tüketmek önerilir.(ör.akşam öğünü)
 
GAZETE HABERTÜRK / NUR TOPRAKOĞLU
ntoprakogli@htgazete.com.tr

Diyet kimimizin hayatının ayrılmaz bir parçası. Her yıl birkaç yeni yöntem hızla kilo verdirdiği iddiasıyla hayatımıza giriyor. Peki kalıcı ve sağlıklı kilo vermek için ne yapmak hangi diyeti uygulamak gerekiyor? Bu soruların cevabını arayan, bulduğu yanıtları Okuyan Us yayınlarından çıkan Alkali Diyet adlı kitabında okurlarıyla paylaşan Ayşegül Çoruhlu ve Hayy Kitaptan çıkan Metropol Diyeti adlı kitabın yazarı Beslen Uzmanı ve Diyetisyen Ferin Batman'ın kapısını çaldık. "Nasıl kalıcı ve sağlıklı kilo verebiliriz" diye sorduk.

YAĞ YİYEREK DE KİLO VERİLİR, OMEGA 3 KİLOLARDAN KORUR

Alkali Diyet adlı kitabın yazarı Dr. Ayşegül Çoruhlu hem diyetinin temel ilkelerini hem de sağlıklı beslenmesinin temel prensiplerini anlattı: Sadece aç kalarak, kalorileri sayarak, iyi yağları kısarak kilo verirsek, aynaya bakınca kalın belli, soluk mat ciltli, kilo veren yerleri sarkmış depresyona eğilimli birini göreceğiz. Kilo vermek için iyi yağ yemeliyiz. Omega 3'ler bizi hem asitlenmeden hem kilolardan korur.

Alkali diyet nedir, nasıl yapılır?

Kalori saymak, kalori saydığın için diyet yapıyor olmak yanlış. Doktorların da, diyetisyenlerin de böyle konuşmaması lazım çünkü mesele aslında kalorilerden, yağlardan öte "Beslenme" dediğin şeyin ne olduğu... Beslenme, hücreni beslemek demek. Hücrenin ihtiyaçları var. Tıka basa yiyoruz, raflar, marketler yemekle dolu, tokuz ve kiloluyuz ama aslında açız. Hücrelerimiz aç, onların ihtiyacı verilmemiş.. Bu yüzden de hücre hata yapabilir. Bunu sana kilo olarak da, hastalık olarak da ödetebilir...

Çünkü sen onun ihtiyaçlarını vermiyorsun. Hücrenin iki temel ihtiyacı var. "Yiyecek hammaddemi ver ve çöpü dök" diyor. Çünkü yiyecek hammadesini yanlış veriyorsun. Bir de çöpleri içeride biriktiriyorsun. Bu asit-alkali hikâyesi de öyle...

Vücut ideal olarak "Alkali" dediğimiz zeminde çalışabiliyor. Asit de atılması gerekenlerin atılamayıp içeride birikmesi. Vücut sadece alkaliyken mutlu olabilir. O yüzden tüm diyetlerde klasik olarak "Tatlı yeme, alkol alma, kızartma yeme. Sebze, iyi yağ, balık ye" denir. Bu iki grup yiyeceği iyi ve kötü diye ayıran şey, birinin içeride asitlilik, çöp yaratıyor, öbürünün de vücudu temizliyor olması.

Peki alkali nedir?

Alkali kimyasal bir terim. Herhangi bir şey asit veya alkali olabilir, asit veya baz olabilir. Biz sıvıdan oluşuyoruz. Yüzde 70 suyuz. Hücrelerde, lenflerde her yerde su var. O suyun da PH'ı var. İçerisinde asit mi barındırıyor yoksa alkali mi ölçebilirsin. Daha çok alkali alırsan daha çok asit atarsın. İdrarında daha açık renkli ve kokusuz olur.

Vücudumuz nasıl daha fazla alkali olur?

Sebze tüketerek... Badem, ceviz, balık, baharatlar, çiğ meyveler hepsi seni alkali yapar. Bir de su... İçtiğin su da alkali olduğu takdirde çöp de daha kolay atılır. Limonun enginarı karartmadığı gibi, o kararmama bizde de oluyor. O yüzden limon gibi sebzeleri tükettiğimizde içimiz karamaz asitlenmeyiz. İnsanlar "Limonda asit tadı var, niye alkali olsun ki" diyor. Öyle bir şey değil, bu biraz daha teknik bir şey. Limon elmayı karartmadığı gibi seni de temizliyor, aynı şekilde elma sirkesi de öyle...

İçtiğin suyla daha çok çöp atmanı sağlıyor. Bir de karbonat var, eskilerin bildiği bir şeydir. Karbonat tozunu da 1 litre suya bir tutam kadar atarak kullanabilirsiniz. O zaman suyun temizlik gücü artıyor çünkü daha alkali oluyor. Bunun için birçok farklı yöntem var. Artık insanlar içtikleri sular alkali olsun diye PH değerlerine bakıyor. 7'nin üzerinde PH'ı değerli su arıyorlar. Bunun altında yatan aynı miktar suyla daha çok temizlik arayışı... O yüzden yüksek alkalili su içmeliyiz. Limon, elma sirkesi ya da çok az karbonat ekleyerek bunu yapabilirsiniz...

Sürekli hayvansal protein yiyerek kilo vermek kısa dönemli bir çözüm ama bir bedeli var. Vücut şekerli unlular bir de hayvansal proteini fazla tüketmek iyi değil. Kırmızı et yediğin zaman yanında 3 katı kadar sebze tüketmen lazım. Sadece et yediğin zaman ondan zarar görürsün ancak yanına sebze koyarsan dengelemiş olursun. Hem etten yararlanmış olursun hem de zararını azaltırsın. Baharda kilo vereceğim diye önümüzdeki kışa hastalanmayın. Yanlış olmayan tek şey sebzeler.

Sebze, meyve, baharat, kuru yemiş tüketmek gerekiyor. Peynir, yoğurt, et yanına sebze yenmezse döner dolaşır problem olur. Kısa dönemde anlamazsın belki sadece biraz kabızlık yapar. Az yağlı ürünler yemenin hata olduğu anlaşıldı, kilo aldık, çünkü çok karbonhidrat vardı. Karbonhidratları azalttık yerine proteinleri koyduk. Kilo veriyoruz ama başka problemlerimiz var. Ancak sebze yiyerek doğru beslenebiliriz. Alkali beslenme böyle bir şey.

Diyelim ki diyet yapmıyoruz ama alkali su içmeye özen gösteriyoruz. İşe yarar mı?

Yarar. Su içmek temizlik demek. Tibet'te dağda sürekli meditasyon yapıp ot yiyerek beslensem tuvalete gitmeyecek miyim? Yani atacak bir şeyim hep var. Fabrika gibi düşünün, oksijen alıyoruz, yemeklerden gelen hammaddeleri yakıyoruz ve atıklarımız da bunların külleri... Her gün atılacak küller olacak. Yaşlanmak da bununla alakalı. Toksinlerin birikmesi hücreleri bozar. Hücreler bozulup bozulup bir araya gelir organ olur ve o organlarda da hastalık oluyor. O yüzden alkali olma adına yaptığın her şey kârdır.

ET YİYECEKSEN YANINDA MUTLAKA SEBZE OLSUN

Bir diyetten ziyade hayat tarzı olarak kabul edilmesi gereken bir beslenme biçimden bahsediyorsunuz.

Evet, dikkat ederseniz diyet gibi kısıtlanmıyor aksine eklemeler yapılıyor. Madem et yiyeceksin, yanına sebze koy, su içeceksin, suyu alkali iç gibi... Kanser hastalığı geçirenler, kilolular, sivilcesi olanlar, saçı beyazlayanlar hepsinin Alkali Diyet kitabını okuması gerekiyor. Hücrelerimizin ne istediğini öğrenmemiz lazım. Bir hücreyi adam edersek gerisi de adam olur. Özellikle bel bölgesinden kilo almak asitlenmeye işarettir. Mesela protein diyetlerinde zayıflarken, bel dümdüz kalır, surat çöker, cilt de matlaşır. Alkali diyet yaparken belin daralır, yüzün sarkmaz, gözün etrafındaki morluk kalmaz, kollar sarkmaz, selülitler azalır. Beliniz inceldikçe ömrünüz uzar.

Diyelim ki bu diyete başladık, daha zayıf ve daha sağlıklı bir hale geldik, cildimiz de güzelleşti ama 4-5 ay sonra bıraktık, geri dönüşü nasıl olur?

Belini inceltip alkali olarak hücresel düzeyde gençleştiğin için vücut kiloyla baş etmeyi öğreniyor. "Bazen yememem gerekenleri yemek istiyorum" derseniz, şunu uygulayın: Akşam yemeğini atlayın ya da sadece sebze yiyin. Sebze suyu içerek çok büyük yol kat edersiniz.

SÜT VE PEYNİRİN ASİTLENMEYE KATKISI

Süt ve peynir grubunda proteinin yanı sıra karbonhidrat da bulunur. Bu grubun içinde, protein ve karbonhidrat bir aradadır. Problemi yaratan, içerdikleri proteinin hayvansal protein olmasından ziyade proteinin türüdür. Burada inek sütü için ayrıntılara girmek isterim. İnek sütü içindeki proteinler vücut için çoğunlukla antijeniktir. Vücut, inek sütü proteinlerini reaksiyon verilecek antijenler olarak görür. Antijen, bağışıklık sisteminin vücuda zararlı olduğunu düşündüğü için yok etmek istediği maddelerdir. Normalde bakteri ve virüslerin üzerinde antijenleri vardır ve vücudun bağışıklık sistemi bunları o şekilde tanır. Ancak buradaki yanlış durum, bu besinlerdeki proteinlerin bakteri ve virüs olmadıkları halde aynı savunma sistemini harekete geçirmeleridir.

SUYUN PH'I

Her sıvının olduğu gibi içtiğimiz suyun da bir pH'ı vardır. Şimdi yaygın olarak içme sularının üzerine pH'ları yazılıyor. Bir suyun pH'ı 7'nin altında ise o su asittir, pH 7'nin üzerinde ise o su alkalidir. İçtiğimiz suyun pH'ının 7'nin üstünde olmasına dikkat etmemiz gerekir.

Suyun asit veya alkali olmasını içindeki maddeler belirler. İçme suyuna ekleyeceğimiz alkali bir madde suyun pH'ını değiştirir: Mutfaklarımızda bulunan karbonattan suya biraz eklemek

suyu kolayca alkali yapar. pH ölçen ph çubuklarıyla içtiğimiz suyun pH derecesine bakarsak, suyun pH'ının her zaman üstünde belirtildiği miktarda olmadığını anlayabiliriz.

İçtiğimiz suyun alkali olduğunu garantilemek için yapabileceğimiz başka şeyler de var: İçine ekleyebileceğimiz bazı alkali besinler, eczanede satılan alkali pH damlaları ya da alkali su makinaları gibi.


AZ SU İÇMENİN BELİRTİLERİ

Vücudun asit atım yollarını yakın takibe alırsak az su içtiğimizi anlarız.

* Ter kokusu
* Koyu ve kokulu idrar
* Her gün dışkılayamamak
* Dışkıda ağır koku, koyu renk
* Dışkının tek parça yerine küçük parçalar halinde çıkması
* Ağız kokusu
* Diş eti kanamaları, diş çürükleri
* Ciltteki kuruluk ve kırışıklıklar
 
Bayram kilolarından kurtulun

Dr. Ayşegül Çoruhlu “Bayram sonrasında sabah ve öğlen iyi alkali besinler tüketip akşamı sebze suları ve sebze çorbalarıyla geçirerek, alınan kilolardan kurtulmak mümkün” diyor

Bayramda kalori bombardımanına tutuluyoruz. Sağlığa zararlı basit şekerlerle yüklü çikolataları, börekleri ve tatlıları yememiz için ısrarlara fazla dayanamıyoruz çünkü.

“Son pişmanlık fayda etmez” derler ama biz uzmanlardan son pişmanlığı nasıl faydaya dönüştürebileceğimizi öğrendik. “Alkali Diyet” kitabı yazarı, biyokimya uzmanı Dr. Ayşegül Çoruhlu, bayram tatilinin sonlanmasıyla birlikte bayram ertesi detoksu yapmamız gerektiğini söyledi. Diyetisyen Sevgi Neylan Bakım ise beş günlük bir detoks programı hazırladı.

“Meyveler kabuğu ile yenmeli”

-Oruç tutma döneminde gündüz aç kalıp akşam yendiği için ne kadar dikkat edilse de kilo alınıyor. O mahrumiyetten çıkıp bayramda serbestlik başlayınca yine kilo alma artabiliyor. Bu nedenle bayram sonrası oruç döneminin aksine sabah ve öğlen salatalık, limon, karpuz gibi iyi, alkali besinleri bonkörce tüketip akşam öğününü azaltmak hatta sebze suyu veya sebze çorbasıyla geçirmek oruç dönemi ve bayram kilolarından kurtulmak için iyi bir beslenme şekli olacak.

-“Kilo almamak için karpuz yemeyin; çok şekerli bir meyve” diyorlar. Oysa bu yanlış çünkü karpuzun içinde doğal şeker var. Üstelik karpuzun yeşil kabuğunun altındaki beyaz kısmıyla tüketilmesinin erkeklerdeki performans artışından kilo verilmesini sağlamaya kadar pek çok faydası var. Meyvelerin ölçülü miktarda, kabuklarıyla yenmesi ve akşam öğünleri yerine gün içinde ara öğünlerde tüketilmesi kilo vermede yardımcımız oluyor.

“Yemeklere tarçınlı suyla başlayın”

-Limon kabuğu alkali değeri en yüksek besin olduğundan limon kabuğuyla zenginleştirilmiş naneli limonatalar ve bitki çayları kilo vermemizi sağlıyor. Yine pişmiş sebze yemekleri yerine çiğ sebze salataları da yağların erimesini hızlandırıyor. Her yemekten önce bir çay kaşığı toz tarçını dile koymak veya yemeklere tarçınlı suyla başlamak da tatlı yeme isteğini azaltarak kilo kontrolüne yardımcı oluyor.(Derindenizlerden'in notu: Çin tarçını olmalı)

-Alkolalımını kesmek veya sınırlamak da kilo vermemize katkı sağlıyor. Gece alkol tüketildiyse o gün bol su içmek ve çay, kahve içmemek gerekiyor. Çünkü
çay ve kahve karaciğerde alkolle aynı yerden atılıyor,
bu nedenle çay, kahve tüketimi alkolün vücuttan atılımını zorlaştırıyor.

Alkali diyet nedir?

Alkali diyet, diyet sözcüğünün çağrıştırdığı gibi bir kısıtlama değildir. Aksine, vücuda alınan, alkali oluşturan besinlerin miktarının asit oluşturanlardan daha fazla olmasını sağlayan bir “ekleme ve dengeleme” diyetidir.

Bir yeşil sebze suyu örneği

Malzemeler

-3Çengelköysalatalığı
-1 yeşil elma

-1/2 demet maydanoz
-1/2 baş marul veya kıvırcık
-1 ince dilim taze zencefil

Hazırlanışı

Salatalık ve elma kabuklarıyla birlikte, zencefil kabuğu soyularak diğer malzemelerle katı meyve sıkacağından geçirilir. Arzu edilirse üzerine keten tohumu, chia tohumu veya çörek otu ilave edilerek içilir.

Beş günlük alkali detoks programı

Sevgi Neylan Bakım(Diyetisyen)

1. GÜN

Kahvaltı:Salatalık, marul, maydanoz (üzerine limon sıkarak tüketebilirsiniz), lor peyniri, glutensiz ekmek, zeytin ve şekersiz yeşil çay

Ara öğün:Mevsimlik yeşil sebzelerin suyu

Öğle yemeği:Sebze çorbası ve ızgara
somonlu bol yeşillikli salata (limon ve soğuk sıkım zeytinyağı ilaveli)

Ara öğün:Üzerine tarçın serpilmiş yeşil elma

Ara öğün:Şekersiz papatya veya ıhlamur çayı ile beraber kavrulmamış badem

Akşam yemeği:Haşlanmış taze fasulye, patates ve havuç beraberinde sebze filizleri

2. GÜN

Kahvaltı:Avokado püresi (1 tam olgun avokado ezilip içerisine biraz Himalaya tuzu ve 1 tam limonun suyu ilave edilerek hazırlanır)
Ara öğün:Mevsimlik yeşil sebzelerin suyu

Öğle yemeği:Taze meyvelerle beraber kinoa salatasıAra öğün:Ananas

Ara öğün:Şekersiz yeşil çay ile beraber çiğ bademAkşam yemeği:Fırında lor peynirli kabak ve patates

3. GÜN

Kahvaltı:Haşlanmış kinoalı, meyveli keçi yoğurdu (bir gün önce haşlanmış, buzdolabında bekletilmiş kinoanın içine keçi yoğurdu, dövülmüş çiğ badem, ceviz, gün kurusu kayısı ve dut kurusu ilave edilerek hazırlanır)

Ara öğün:Mevsimlik yeşil sebzelerin suyu

Öğle yemeği:Sebze çorbası ve hindi etli salata (limon ve soğuk sıkım zeytinyağı ilaveli)

Ara öğün:KayısıAra öğün:Şekersiz yeşil çay ile beraber hurmaAkşam yemeği:Sebze çorbası, çok az zeytinyağı ile sotelenmiş semizotu veya ıspanak

4. GÜN

Kahvaltı:Keçi peynirlimenemen(rendelenmiş domates pişirilirken içine organik yumurta ve rendelenmiş keçi peyniri ilave edilerek hazırlanır)Ara öğün:Mevsimlik yeşil sebzelerin suyu

Öğle yemeği:Sebze çorbası ve ızgara bonfileli bol salata (limon ve soğuk sıkma zeytinyağı ilaveli)
Ara öğün:ŞeftaliAra öğün:Şekersiz
yeşil çay ile beraber kavrulmamış çiğ badem

Akşam yemeği:Sebze çorbası ve zeytinyağlı enginar (bol limonlu)

5. GÜN

Kahvaltı:Gün kurusu kayısı, kuru erik, hurma gibi kuru meyveler ve ceviz, çiğ badem, kavrulmamış çiğ fındık gibi yağlı tohumlar

Ara öğün:Mevsimlik yeşil sebzelerin suyu

Öğle yemeği:Sebze çorbası ve organik tavuklu salata (limon ve soğuk sıkım zeytinyağı ilaveli)Ara öğün:Karpuz ve lor peyniriAra öğün:Şekersiz yeşil çayla beraber hurmaAkşam yemeği:Buharda pişirilmiş sebzeler (taze veya kuru otlarla tatlandırılabilir)

Alıntı: Metin UYAR -Milliyet
 
ayşegülçoruhlu 2 öğün mü öneriyor, 2 öğün olurda 5 den sonra yememek zor, hem de gece gelen yarım kokoreç isteği ile:KK53::KK53:
 
teşekkür ederim kartezyen.

Deneye deneye bulduğum formül;

2-3 çeşit sebze (evde ne varsa. brokoli, salatalık, kabak, turp, kırmızı pancar, havuç, kereviz,maydanoz, ıspanak, yeşillikler, ... aklınıza gelebilecek her türlü sebze)
1 limon (daha az kullanılabilir)
Zencefil (fındık büyüklüğünde - fazlası sorun çıkartabilir.)
1 meyva (yine ne varsa evde. ben genelde elma ya da 1 dilim ananas kullanıyorum)

Herkes kendine göre yapabilir. Önemli olan sebze tüketmek.
Suyunu mu çıkartıyorsunuz,çatağını kaynatıyor musunuz?
 
YOLCULUĞUM

Hayatım boyunca kiloluydum, şişmandım, obezdim. Git gide arttı hep.

Son 5 senem ama ençok son 3 ayım...

Okudum; diyet kitapları, forum siteleri, makaleler, köşe yazıları, başarı hikayeleri okudum.

İzledim,TV programları, diyetisyenler, onlarca kilo verenler...

Motive oldum, başladım, bozdum, dayanamadım ilerleyemedim... Verdim fazlasıyla geri aldım.

Son 5 yıldır denemediğim diyet kalmadı.

3 farklı diyetisyene gittim. başladım başladım bıraktım.

Ayşegül Çoruhlu`yu izledim tesadüfen. Farklı birşeyler söylüyordu.

Kilo vermekten değil, sağlıklı olmaktan, yaşlanmamaktan, kırışmamaktan bahsediyordu.

"Alkali Diyet" kitabını aldım. Okudum, dönüp dönüp okudum. elimin altındaydı hep.

Hemen başlamadım alkali diyete. diğer diyetlerle yaşadıklarım ortadaydı zira.

Bazı değişiklikler yaptım hayatımda. içtiğim suyun ph`ına dikkat etmeye başladım. markayı değiştirdim.

haftanın birkaç günü sebze meyve suyu içmeye başladım.

Bir ferahlama, dinçlik hissediyordum. ancak hala başlamamıştım tam olarak uygulamaya.

İkinci kitabı "tokuz ama açız" çıktı. Hemen aldım. tek solukta okudum ve uygulamaya başladım.

ilk 6 haftada 10 kilo verdim. "İradeli davranamıyorum, ben gelmeyeceğim artık" dediğim, dünyalar tatlısı son diyetisyenime sevinçle gittim.

Alkali diyet yaptığımı ve bununla devam etmek istediğimi söyledim. Yaptıklarımın doğru olduğunu söyledi. Ek tavsiyelerde bulundu. yaptığım sporu değiştirmemi istedi. Vitamin ve mineral takviyesi verdi.

Son 3 ayımın sonucu 18 kilo (ki bunun 14 kilosu yağ) ile vedalaştım :)

Yolum hala çok uzun...
Bu
 
X