2024 Ocak Ayı Burç Yorumları

Kim çizebilir senden başka senin yaşamını?”

ocakk2 (3).jpg


OCAK AYI GÜNDEM

2 Ocak saat 06:07’de Merkür, Yay burcunda ileri hareketine geçiyor. İletişimde aksaklıklar, teknolojik sorunlar ve yanlış anlamaların son bulduğu süreç başlıyor. Yeniden gözden geçirdiğin şeyleri artık harekete geçerek ortaya sunabilirsin.

4 Ocak saat 17:58’de Mars, Oğlak burcuna geçiyor. Disiplinli ve odaklı bir şekilde çalışma eğiliminin arttığı görülebilir. Ancak aynı zamanda aşırıya kaçmadan dengeyi sağlamak da önemlidir, çünkü Mars'ın etkisiyle üzerinde aşırı baskı ve stres oluşabilir.

11 Ocak saat 14:57’de Oğlak burcunda 20 derecede bir Yeni Ay gerçekleşiyor. Yeni Ay dönemleri genellikle bir şeyleri başlatmak, projelere yeni bir soluk getirmek veya hayatında değişim yapmak için uygun zamanlar olarak kabul edilir. Oğlak burcundaki bu Yeni Ay, özellikle iş, kariyer ve hedeflerle ilgili konularda yeniden odaklanma ve düzenleme fırsatları sunabilir.

14 Ocak saat 05:50’de Merkür, Oğlak burcuna geçiyor. Merkür, iletişim gezegeni olarak bilinir bu nedenle bu dönemde iş ilişkileri, profesyonel iletişim ve organizasyon konularında daha fazla odaklanma gerekebilir. Aynı zamanda, detaylı düşünme yeteneğin artabilir ve kararlarını daha akılcı bir şekilde değerlendirebilirsin.

20 Ocak saat 17:08’de Güneş, Kova burcuna geçiyor. Güneş'in burç değiştirmesi, genel olarak pozitif bir enerji değişikliği getirir ve yeni bir dönemin başlangıcını işaret eder. Bu dönemde, kendi özgünlüğünü ifade etme isteği artabilir ve toplumla ilgili konulara daha fazla dahil olabilirsin. Arkadaş çevrenle daha fazla etkileşimde bulunmak, grup projelerine katılmak veya yeni insanlarla tanışmak isteyebilirsin.

21 Ocak saat 03:51’de Plüton, Kova burcuna geçiyor. 20 senelik bir dönemin sonuna geliyorsun. Özellikle 2023 Mart-Haziran ayı arasında yaşadıklarınla, bazı durumları kıyaslayabilirsin.

23 Ocak saat 11:51’de Venüs, Oğlak burcuna geçiyor. Venüs Oğlak burcunda iken, finansal konular önemli olur. Daha tasarruflu ve planlı bir harcama tarzı benimseme veya uzun vadeli mali hedeflerin gözden geçirilmesi söz konusu olabilir. İlişkilerinde daha ciddi yaklaşım sergilemelisin.

25 Ocak saat 20:53’de Aslan burcunda 5 derecede bir Dolunay gerçekleşiyor. Dolunaylar genellikle mevcut durumları aydınlatma ve sonuçlara ulaşma zamanları olarak görülür. Aslan burcundaki Dolunay, kendini ifade etme, yaratıcı projelere yönelme ve kendi özgüvenini artırma fırsatları sunabilir.

27 Ocak saat 10:35’de Uranüs, Boğa burcunda ileri hareketine geçiyor. Uranüs, beklenmedik olaylar ve dönüştürücü enerjiyle ilişkilidir. Bu nedenle Uranüs'ün ileri hareketine geçişi sırasında, özellikle finansal ve maddi konularda dikkatli olmak ve esneklik göstermek önemlidir.




Aygül Aydın
 


Sevgili Koçlar ve yükselen burcu Koç olanlar, 2023 yılını gerileyerek kapatan Merkür'ün yeni yılın ilk haftasında Yay burcuna ileri hareketine başlaması, size de iyi bir başlangıç yapmak için fırsat tanıyabilir. Kaldığınız yerden devam ederken nerede kaldığınız önemlidir. Sizi bir adım sonrasına götürmeyecek herkesten ve her şeyden uzaklaşmanız için bu süreci iyi değerlendirmelisiniz. Resmi işlerinizi, eğitim ve iş alanındaki süreçlerinizi, seyahat ya da taşınmayla ilgili planlarınızı gündeme getirebilirsiniz. Umudunuzu yitirmeyin. Kaçırdığınız her fırsatın sizin için daha iyi bir fırsat getireceğinin farkında olun. İletişim trafiğinizin bir anda artması, yoğunlaşması beraberinde eleştiri ve çeşitli paylaşımlar getirebilir. Sakinliğinizi korumanız ne yaptığınızı, ne söylediğinizi bir zemine oturtmanızı kolaylaştıracaktır. Özellikle iş hayatınızla ilgili konularda aceleci olmaktan kaçınmanızda fayda var. Her şeyin bir zamanı vardır, o zamana kadar siz sorumluluklarınızı hangi koşullarda gerçekleştireceğinizi düşünüp planlamalısınız. Büyük resmi görmelisiniz. Çünkü büyük hedeflerin buna ihtiyacı vardır.

Yönetici gezegeniniz Mars'ın 4 Ocak'ta Oğlak burcuna geçişi ile beraber temponuz biraz daha artabilir. Başarmanın, hayata bir amaç katmanın önemli olduğunu düşünebilirsiniz. Çalışma hayatına katılmanız, var olan işlerinizi nihayete erdirmeniz, çalışma ortaklarınızla ilgili kararlar almanız noktasında bazı gelişmeler yaşayabilirsiniz. Bu aşamada çok iyi bir planlama ve farkındalık örneği sergilemelisiniz. Sektör ya da çalışma stilinizle ilgili değişikliğe gidebilirsiniz. Duygusal düşünmenin getirdiği zararlardan yola çıkarak daha gerçekçi, sonuç odaklı ve ciddi bir tutum oluşturmanızda fayda var. Para kazanmaktan önce kalıcılığın ve yaptığı işte en iyi olmanın öneminin vurgulanacağını görebilirsiniz. Eğer bunu vurgulayan siz değilseniz, karşınıza çıkacak kişilerin tecrübelerini ve önerilerini dikkate almanızda fayda var. Kadro, terfi, sonuçlanma, gelir artışı gibi konularla ilgilenebileceğiniz gibi psikolojik olarak da ilgilenmeniz gereken süreçler olabilir. Hırsınıza yenik düşmek yerine daha akıllıca hareket etmeniz, kazancınızı ve yerinizi sağlamlaştıracaktır. İş güvenliği konusunda destekler alabilirsiniz. Bilenlerin değil, bildiklerini doğru kullanabilenlerin kazanacağını unutmayın.

11 Ocak'ta Oğlak burcunda gerçekleşecek Yeni Ay size yeni sayfalar açabilir. Zaten yazacaklarınızın olması, hala aynı sayfada ve defterde ısrarcı olmanızı gerektirmez. Önünüze çıkan fırsatları değerlendirmeli, o fırsatları bulmak için çabalamalısınız. Yeniden düşünüp daha iyi hazırlanacağınız, daha verimli çalışacağınız, tuttuğunuzu koparacağınız ve hayatınıza istediğiniz şekli vereceğiniz bir zamandasınız. Çalıştığınız, emek verdiğiniz fikir her ne ise onu daha somut bir şekle getirebilirsiniz. Bir son dokunuştan ziyade bir başlangıcın eşiğinde de olabilirsiniz. Kazanmaya, sağlam bir zemine basmaya hazırsınız. Güç zehirlenmeleri, hırsı, yanlış anlaşılmaları, net olmayan konuları geride bırakmalısınız. Bunlar doğrudan sizde olmasa da, çevrenizde ya da iş ortamınızda karşılaştığınız olumsuzluklar da olabilir. Her iki durumda da bunun kimseye bir getirisinin olmadığını bilerek hareket etmelisiniz. Kendinizi göstermek, artık devranın döndüğünü görmek istiyorsanız şartlarınızı zorlamanız, esnemeniz, tarzınızda ve duruşunuzda bir değişikliğe gitmeniz gerekebilir. İmzalı işler, ana ve ek gelirle ilgili konular, yeterli cesareti ya da imkanı hissedemediğiniz durumlar gündeminizde yer bulabilir. Bunlarla ilgili bazı gelişmelere tanık olabilirsiniz. Size sürpriz gibi gelse de, evrenin hareketi alkışladığını yaşananların da bunun birer ispatı olduğunu zaman içerisinde anlayacaksınız.

14 Ocak'ta Merkür'ün yeniden Oğlak burcuna geçişi ile işlerin yoluna girdiğini görebilirsiniz. Hakkınızı almanız, sorumluluklarınızı tamamlamanız adına yeni fırsatlarla karşılaşabilirsiniz. Güçlü ve yerinde ifadelerle vermek istediğiniz mesajı daha iyi verebilirsiniz. Bazı pürüzlere son vermek, sağduyu ve profesyonellikle hareket etmek sizi diğerlerinden farklı kılabilir. Parasal haklarınız, kazanç kaynağı olacak konuşmalar ve ortamlar gündeminize gelebilir. Bazen yeniden başlamak, daha önce neden devam ettiremediğinizi anlamanız içindir. Aldığınız dersleri, size destek verenleri, insanlarla aranıza koymanız gereken doğru mesafeyi unutmayın.

20 Ocak'ta Güneş'in Kova burcuna geçişi ile beraber motivasyon alanınız değişiyor. Kendinizi sosyal ortamlarda, dijital mecralarda var edeceğiniz, bir temel ve süreç oluşturabileceğiniz bir döneme giriyorsunuz. Eskiye dair özlemlerinizi, deneyimlerinizi hatırlayabilirsiniz. Bir dönem yanınızda olup şimdi aranıza mesafeler giren kişileri düşünmek, buradaki kayıplara üzülmek yerine önünüze bakabilme becerinize odaklanmalısınız. Doğru sınırı koruyamadığınız için problem yaşadığınız zamanların aksine bu süreçte, nasıl izlemeniz gerektiğini öğrenebilirsiniz. Bakış açınızı, önceliklerinizi ve isteklerinizi değiştirmek için önce buradaki aksaklıkları ve ihtiyaçları fark etmelisiniz. Kurduğunuz ilişkiler, yaptığınız işler ve bunların getirileri size bu farkları anlatacaktır. Dinlemeye, gelişmeye açık olmalısınız. Bulunduğunuz mecraların dışında da yer alabilir, sesinizi duyurabileceğiniz çalışmalar yapabilirsiniz. Yeni ortaklıklar kurmak, hem iş hem de sosyal açıdan destekler görmek mümkün olabilir. Sosyal mecralardaki işler ilginizi çekebilir, burayla ilgili var olan çalışmalarınızı güçlendirebilirsiniz. Dışa dönük yönünüzü bilgiyle, deneyimle geliştireceksiniz.

Plüton'un 21 Ocak itibariyle Kova burcuna geçişi, sizi gelişim ve değişim açısından destekliyor. Bu etkileri hemen hissetmeyebilirsiniz. Ancak ne yapmanız veya yapmamanız gerektiğiyle ilgili noktaları daha rahat anlayabilirsiniz. Bir şeylerin değişip yenilendiğini görmek adına önemli fırsatlar yakalayabilirsiniz. Kendinize yeni hedefler koyabilir, her zamankinden farklı olan seçenekleri düşünüp kendinizi zorlayabilirsiniz. Yeni bir ilham kaynağı bulabilirsiniz. Bunu uzaklarda aramayın. "Yapamam" dediğiniz, güvenemediğiniz, daha önce hiç düşünmediğiniz ama hayatınızda bir yerlerde var olmaya devam bazı detaylar size bu ilhamı verebilir. "İmkansız" kelimesinin imkan'dan doğduğunu unutmayın.

Venüs'ün 23 Ocak'ta Oğlak burcuna geçişi ile beraber finansal konular önceliğiniz olabilir. Ne yaptığınız, ne kazandığınız ve bunlarla nereye varacağınızı düşünebilirsiniz. Uzun vadeli planlarınızı bu döneme getirebilir, uygulayabilir ya da hazırlık yapabilirsiniz. Sadece bugünü değil yarını da düşünerek hareket etmenizde fayda var. Kendinize bir garanti oluşturmalısınız. Bu yüzden gelir gider hesabınızı dengede tutmanız önemli olacaktır. Gündeminizin bu konularla dolması, ilişkilerinize ve çevrenize olan bakış açınızı etkileyebilir. Zaman ayırmak, duyguları ifade etmek, ilişkileri ileriye taşımak ikinci plana düşebilir. Ancak karşı tarafından bundan rahatsızlık duyması da gündeme gelebilir. Soğuk, ciddi ve mesafeli bir duruşla bunu çözemeyeceğinizi bilmelisiniz. Düşüncelerinizi paylaşmaktan çekinmeyin. Sevginizi, isteklerinizi, çabanızı farklı şekillerde gösterebilirsiniz ama bunların anlaşılmasını da sağlamalısınız. İş ortamında tanışacağınız kişilerle kuracağınız ilişkiler uzun vadeli birliktelik ve ortaklıklar getirebilir. Şans tanıyın.

25 Ocak'ta Aslan burcundaki Dolunay ile birlikte kendinizi nasıl ifade ettiğiniz ve bunların ne sonuçlar getirdiğini görebilirsiniz. Kendinizi ispatlamak isteyebilirsiniz. Bunu yaparken hangi yolu izlediğiniz, o yolda karşılaştıklarınızla nasıl ilişkiler kurduğunuz önemlidir. Karar alma mekanizmanızı harekete geçebilir. Geçtiğimiz yılın bu zamanlarını düşünün. Başlayan ve sonlanan konuların nasıl seyrettiğini görmek, size bu yıl için fikir verebilir. Duygusal ve sosyal açıdan mutlu olup mutlu edebildiğiniz alanları daha iyi ayrıştırabilirsiniz. Özgüveninizi zedeleyen ya da sizin zarar verdiğiniz durumları fark etmeniz bir dönüm noktası niteliği taşıyabilir. Kendinizi mutlu hissetmek adına büyük harcamalar yapacağınız etkinliklere, işlere katılabilirsiniz. Anlık heyecanlarınızın uzun vadeli sorunlar çıkarmasına mahal vermemelisiniz.

27 Ocak'ta Uranüs'ün Boğa burcundaki ileri hareketi, ekonomik koşullardaki temkinli halinizi ödüllendirebilir. Olayları anlama ve kabul etme şeklinize göre karşılaştığınız imkanlar da değişecektir. Bu değişimi daha hızlı bir şekilde hissetmeye başlayabilirsiniz. Aklınızda olmayan işlerin yine aklınıza gelmeyecek getirileri olabilir. Bu sadece parasal değil yaşamsal olarak da önem taşıyabilir. Standartlarınız ve tarzınızı yenilemek, geliştirmek adına daha iyi fırsatlar bulabilirsiniz. Harcamalarınız, ödemeleriniz, gelir gider dengeniz ve borçlanma gibi konularda olumsuz durumlara yol açmamak için dikkatli olmalısınız. Buna daha önce uyduğunuz durumlarda işlerin yolunda gitmesi, bir alışkanlık ve düzen oturtmanız için referans olabilir.

Motivasyon Sözü: “Hayatımın parlak boş bir sayfa olduğunu gördüm ve istediğim her şeyi yapabileceğimi anladım.”






Sevgili Boğalar ve yükselen burcu Boğa olanlar,
Merkür'ün 2 Ocak itibariyle Yay burcunda ileri hareketine başlamasıyla yeni yılı yeni konularla açabilirsiniz. Kendinize, hayatınıza, sağlığınıza, ekonomik koşullarınıza çeki düzen vermek adına iyi fırsatlar yakalayabilirsiniz. Hangi alanda geliştirmeniz gereken konular olduğunu gördünüz. Bu süreçte, bu konulara ağırlık vermeye ve kalıcı çözümler üretmeye çalışmalısınız. Kendinizi neye odaklarsanız bunun dışında kalan konuların sizi etkilemesi ihtimalini de azaltırsınız. Her şeyin bir tepki hak etmediğini bilmelisiniz. 2023 Kasım ayından bu yana yaşadığınız süreçleri bir kez daha hatırlayın ve doğru gitmeyen konular karşısında objektif olun. Bu, olayların yüzünüze vurulması için değil, her şeyi dönüştürüp iyi etkilerini büyütmek için verilmiştir bir fırsattır. Bakış açınızı değiştirin. Sosyal mecralarda ya da yurt dışı destekli işlerde şansınız yüksek olabilir, çekingenliği bir kenara bırakın ve bunları kullanmaya çalışın. Harcamalarınızı dengede tutmak, ileriyi düşünerek hareket etmek sonraki günlerde önemli olacaktır. Büyük, riskli ve gereksiz harcamalardan, borçlanmalardan kaçınmalısınız.

Mars'ın 4 Ocak'ta Oğlak burcuna geçişi ile beraber kendiniz için ileriye dönük önemli adımlar atabilirsiniz. Kuralına göre oynamalısınız ama bazı kuralları da gözden geçirmeyi, uyarlamayı ihmal etmeyin. Bu sizi daha anlayışlı ve ileri görüşlü yapacaktır. Kendinizi göstermek, yaptığınız işi tanıtmak, ortaya çıkmak adına iyi bir dönem olabilir. Niteliğin ağır basması size avantaj sağlar. Akademik eğitim, mevcut eğitimlerin tamamlanması, kişisel gelişimi ve mesleki becerilerinizi destekleyecek çalışmalar gündeminizde yer bulabilir. Neyi başlatırsanız onun sonuçlarıyla karşılaşacaksınız. Dolayısıyla seçimleriniz kadar seçme becerilerinizi, kriterlerinizi de önemsemeyip geliştirmenizde fayda var. Mesafeli tutumlarınız yanlış anlaşılmanıza sebebiyet verebilir. Daha önce hiç tanınmadığınız ortamlarda bulunduğunuzda ciddiyet ve mesafenin doğru ayrımını yapmanız önemli olacaktır. Taşınma, farklı yerlerde bulunma ya da çalışma gibi konular gündeminizde ise süreci tamamlayabilir; yeni bir plan dahilindeyse şartlarınızı hazırlamaya başlayabilirsiniz.

11 Ocak'ta Oğlak burcunda gerçekleşecek Yeni Ay ile birlikte düşüncelerinizi emeğe, emeklerinizi kazanıma dönüştüreceğiniz yeteneklerinizi fark edebilirsiniz. Hayatınıza bir kesinlik, gerçeklik katmak isteyebilirsiniz. Eğitimini aldığınız, yeterli donanıma sahip olduğunuz alanlarda çalışmalar yapabilirsiniz. Bu yönde hedefleriniz varsa profesyonelleşmek için ideal bir zamandasınız. Yaptınız yine yaparsınız, bir değişimi başlatmaktan korkmayın. Hayat görüşünüzü bu cesaretle güncel tutabilirsiniz. Bu da bulunduğunuz yerdeki ve farklı noktalardaki tecrübeleri görmenizi, kullanmanızı kolaylaştırabilir. Kalıpların dışına çıkmanız gerekebilir. Taşınma ya da seyahat planları, maddi gelir getirecek çalışmalar gündeminizde yer bulabilir. Tanıdığınız, bildiğiniz çevrelerin haricinde yeni insanlarla karşılaşabilirsiniz. İşbirlikleri, duygusal etkileşimler açısından önemli etkiler altındasınız. Risk ve kayıplarla karşılaşmamak adına tedbirli hareket etmeniz gerekebilir ama bunun bir önyargıya dönüşmesine mahal vermemelisiniz.

14 Ocak'ta Merkür'ün Oğlak burcunda hareket edecek olması, hakkında konuşacağınız yeni fikirleri ortaya çıkarabilir. Hukuksal ve ticari konularda dönüşler alabilir, kayıplarınızı telafi edebilirsiniz. Bu da size yeni planlamlar yapmak, uzun vadeli hazırlıklar içinde olmak noktasında destek verecektir. Fiziksel ve psikolojik açıdan güçlü olmak isteyebilirsiniz. Bu ikisinin bir bütün olduğunu, birbirini yansıttığını net bir şekilde gördünüz. Artık bir karar alırken bunu bir referans noktası olarak sayabilirsiniz. Güven vermeyen, zaman harcatan ama sonuç getirmeyen alanlardan uzaklaşmalısınız. Alışkanlıklarınızın değişmesi, erteleme ve irade kaygısı gibi konuları aşmanız için önemli olabilir. Sosyal mecraları takip ederken doğru bir süzme ve ayrıştırma yapmalısınız.

20 Ocak itibariyle Güneş'in Kova burcunda hareket etmesi sizi de hareketlendirebilir. Özellikle iş ve uğraşlar noktasında yoğun, farklı, enerjik bir döneme giriyorsunuz. Bunu yapmanıza, böyle hissetmenize engel olan durumları daha net görebilirsiniz. Kimi zaman kendi davranışlarınızdan, kimi zaman çevresel faktörlerden doğan bu konuları geride bırakıp kendinize yeni bir yol çizebilirsiniz. Memnun olmadığınız bir hayatı sürdürmekle vakit kaybetmeyin. Yapabileceğiniz bir şeyler olduğunu, daha iyisine ulaşabileceğinizi göreceğiniz gelişmeler yaşayabilirsiniz. Biraz bulunduğunuz yerden uzaklaşmaya, düşünülmeyeni düşünmeye ihtiyacınız olacaktır. İhtiyaçlarınızı karşılamayı öğreneceksiniz. Yapıcı olmanız, çözüm odaklı ilerleyişiniz, kendinize has tarzınızla pürüzleri kolaylıkla aşabilirsiniz. Yeni bir iş almak, farklı sektörlerde yer almak, yapay zeka ve yeni teknolojileri kullanacağınız eğitimler oluşturmak ya da bu alanlarda kendinizi geliştirmek adına pozitif etkiler altındasınız. Farklı ve yenilikçi olmak isterken aykırı tutumlar sergilememeye, otoriteleri sarsmamaya özen göstermelisiniz. Çünkü bu etkiler ışığında siz de bir otoriteye dönüşebilirsiniz ancak iyi bir zeminin üzerinde bunu yapmazsanız siz de aynı şekilde sarsılabilirsiniz.

Plüton'un bir devri kapatıp 21 Ocak'ta Kova burcuna geçmesiyle beraber tarzınızda, hayatınızda nasıl değişimler yapmanız gerektiğini daha net görebilirsiniz. Hırs ve duygular konusunda daha dengeli olmaya, daha işe yarar konulara değinmeye çalışmalısınız. Sizden beklenenlere aşırı ve karşıt tepkiler geliştirmek yerine buradan ne kazanabileceğinize, ne mesaj alabileceğinize odaklanın. İtibar ve saygı istiyorsanız, bunun neye verileceğini iyi belirlemelisiniz. Mücadelenizi bu yönde vermek için bu haftayı kullanabilirsiniz. Hızlı ve keskin sonuçlar almak için acele etmeyin. Sabır, istikrar, öğrenme ve tecrübeleri kullanmak bir süreçtir ve uzun olabilir. Sonuçta Roma da bir günde kurulmadı. Kendi kurulumunuz için en doğru zemini, tercihi, alanı ve kuralı bulmalısınız. Ailevi ilişkiler, duygusal kararlar gündeminize gelebilir. Burayla ilgili bırakmanız gereken ya da bırakılmasını sağlayacağınız davranışlar söz konusu olabilir. Ekonomik açıdan yeni kararlar almanız gerekebilir. Zam ve maaş beklentisinin dışına çıkmak, kendi kazancınızı kendinizin belirlemesi, var olan haklarınızın dışında bir yatırım ve birikim alanı oluşturmak üzerine düşünebilirsiniz.

23 Ocak'ta yönetici gezegeniniz Venüs'ün Oğlak burcuna geçişi ile beraber üzerinde çalıştığınız, kapsama alanınıza giren konular hakkında daha somut sonuçler elde edebilirsiniz. Öğrendiklerinizi, kazanımlarınızı hayatınıza taşımak noktasında önemli fırsatlarınız olabilir. Özellikle ekonomik düzenlemeler yapmak, bunu geliştirecek işlerle ilgilenmek adına şanslı bir dönemdesiniz. Alıştığınız düzeni güçlendirmek isteyebilirsiniz. Sertifikalı eğitimlerin ardından bunları kullanabileceğiniz alanlara yönelebilirsiniz. Sosyal açıdan kendinizi geliştirmeniz, insan ilişkilerini daha iyi anlamanız için önemli bir süreç olabilir. Ciddi ve baskın karakterinizin bıraktığı intibayı görebilirsiniz. Olumlu ve olumsuz her geri bildirimde, kendinizle uğraşacağınız yeni bir konu öğrenebilirsiniz. Kadın otoriteler, iş ya da imkan sahibi olan kişilerle olan ilişkileriniz önemli olabilir. Burada zıtlaşmak yerine sorumluluklara uygun hareket etmeye çalışmak daha iyi sonuç almanızı sağlayabilir. Kuralların ve süreçlerin zorlayıcı olmasına karşı tepkilerinizi değiştirmelisiniz. Yapıcı ve vizyoner bir kimlik kazanmak, yaşam koşullarınız ne olursa olsun sizi bir adım öne taşır.

25 Ocak'ta Aslan burcunda gerçekleşecek Dolunay ile birlikte aile meselelerine öncelik vermeniz gerekebilir. Psikolojik ya da fiziksel sorunların gündeminize gelmesiyle yaşam tarzınızı büyük ölçüde değiştirebilirsiniz. Bu durum sizi rahatsız etse de, uymanız gereken kurallar olduğunu unutmamalısınız. Kalbinizi ne ile doldurduysanız onun sonuçlarını görebilirsiniz. Bu yüzden bu Dolunay süresince sakin kalmaya, anlayışlı ve yapıcı olmaya, gardınızı düşürmeye çalışmanızda fayda var. Söz geçirmek yerine anlaşmak önceliğiniz olmalıdır. İmkanlar ve istekler arasında doğru bağlantıyı kurmalısınız. Maddi ve duygusal sorunlar krizleri bu şekilde önleyebilirsiniz. Aile kurmak, kendi düzeninize geçmek gibi konularda kararlarınızı netleştirecek haberler alabilirsiniz.

27 Ocak'ta burcunuzda ileri harekete başlayacak olan Uranüs, işleri daha rahat yoluna koymanıza yardımcı olacaktır. Kendinizi kısıtladığınız, sınırlandığınız her şeyin bir patlama ile sonuçlanmasından dersler çıkarmanızda fayda var. Özellikle sağlık sorunları ve ilişkiler noktasında düştüğünüz yanlışları, daha fazla ilgilenmeniz gereken detayları düşünmelisiniz. Her zaman yaptığınızı değil, o zamana göre yapmanız gerekenin önemli olduğunu unutmayın. Kendinizi göstermek istediğiniz alanları, bunu yapma biçiminizi değiştiriyorsunuz. Geçmişten örnekler ve profesyoneller size bu konuda fikir verebilir.

Motivasyon Sözü: “Hakikate giden yolda insan iki hata yapabilir; sonuna kadar gitmemek ya da hiç başlamamak.”







Sevgili İkizler burçları ve yükselen burcu İkizler olanlar, Yönetici gezegeniniz Merkür'ün yeni yılın ilk haftasında Yay burcunda ileri harekete geçmesi üzerinizdeki yükü ve stresi atıyor. Korktuğunuz zamanları ve bu yüzden kaçırdığınız fırsatları düşünün. Şimdi hepsinin geride kaldığı, takvimle beraber sizin de değişebileceğiniz bir dönemdesiniz. Özellikle ikili ilişkilerden, ortaklı konulardan doğan sorunları çözüme kavuşturmak sizi oldukça rahatlatacaktır. Zıtlaşmak yerine dengeyi ve kuralını bilerek ilerlemenin önemli olduğunu fark ediyorsunuz. Bu farkındalığı hayatınızda uygulanabilir hale getirmelisiniz. Hukuksal konularda sonuçlanmalar alabilir, dava açma veya evrak tamamlama gibi işlemlerle ilgilenebilirsiniz. Kendinizi savunmanın daha etik yolları olduğunu görmek, bilenlerden destek almak bu noktada şansınızı yükseltebilir. Duygusal ve ticari konularda da kararlarınızı netleştirebilirsiniz. Bir adım atmak için beklediğiniz, anlamaya çalıştığınız detaylar size yol gösterecektir. Retro boyunca yaşadığınız deneyimleri not edin ve bunları yeni kurallara dönüştürün. İmzalı işler, anlaşmalar, iş başvuruları, görüşmeler, planlamalar artık hız kazanabilir. Hızın felaket olmaması için bilginize, görgünüze göre hareket etmeniz gerektiğini unutmayın.

4 Ocak'ta Mars'ın Oğlak burcuna geçişi hayatınızın arka planıyla daha fazla ve bu kez ciddiyetle ilgilenmenize yardımcı olabilir. Bir büyüme göstergesi olacak konularla ilgilenebilir, sorumluluk alabilir, maddi planlamalarla zaman geçirebilirsiniz. Çocuksu ve iyi niyetli yanınızın suistimal edilmemesi için bunun önemli olduğunu unutmamalısınız. Kararlı ve mantıklı ilerlemelisiniz. Bunun tam tersi hallerde öfkeli, yorgun, kızgın, kırılgan hissedebilirsiniz. Bunu kullanmak daha kolay gibi gelse de ve gerçekten öyle olsa da, zor olanı seçmek ve hayatınızda bazı kalıcı temeller kurmak zorundasınız. Parasal konularda yeni gelişmeler yaşayabilirsiniz. Miras, aile destekleri gibi konuların dışında bizzat çaba göstererek alacağınız haklarınız da gündeme gelebilir. Ek kazanç sağladığınız işleri kalıcı hale getirmek, bir düzen oturtmak adına iyi bir dönemdesiniz. Kontrollü olmak ani ödemelerin, krizlerin ya da kriz gibi fırsatların daha iyi yönetilmesini sağlayacaktır. Elinizi taşın altına koymanız gerekebilir.

11 Ocak'taki Oğlak Yeni Ayı ile beraber kendinizle ilgili şüpheleri ortadan kaldırıyorsunuz. İş kurmak, girişimde bulunmak, hayatınızda yoluna gitmeyen ilişki ve düzenleri gözden geçirmek, maddi ve manevi açıdan yenilenmek adına pek çok fırsatınız olabilir. Bunları değerlendirebilmek için sağlığınıza, zaman yönetiminize dikkat etmelisiniz. Bu noktalardaki eksiklerinizi daha iyi görebilir ve çözüm yoluna gidebilirsiniz. Alacağınız önerileri önemseyin. Hayat ve hayatınızdaki insanlar size bir şekilde yardım eli uzatacaktır. Bunun gücünüzün ve potansiyelinizin az olduğu için değil, tam tersine onları daha etkin kullanabilmeniz için olduğunu ayırt etmelisiniz. Para kazanmak, hakkınızı almakla ilgili kaygılarınız son bulabilir. Geçmiş işlerinizin geri dönüşü ve yeni çalışmalarınızın karşılıkları sizi bu anlamda rahatlatabilir. İmkanlarınızı doğru yatırımlara, kalıcı kazançlara dönüştürmelisiniz. Borç trafiğinizi yönetip yükünüzü hafifletebilirsiniz, yüksek miktarlarda ödeme ve harcama gerektiren konularda da uzman desteği almanız önemli olabilir.

14 Ocak'ta yönetici gezegeniniz Merkür'ün Oğlak burcuna geçişi bile beraber iç dünyanıza yönelebilirsiniz. Kafanızın içinde dönen kaygı ve sorunların, hayatınıza ve hareketlerinize yansıdığını görebilirsiniz. Kafa yorma biçiminizi ve kafa yorduklarınızı değiştirmelisiniz. Yaşamın hep aynı düzende gitmeyeceğini bilmeli ve kendinizi belli kalıpların içinde tutmamalısınız. Geride bıraktığınız yılda bunun örneklerini yaşamış olmalısınız. O günleri yeniden hatırlayın ve kendinizi nerede güncellemeniz gerektiğini görün. İfadelerinizin yanlış yerlere gitmemesi, aile ve otorite olan ilişkilerinizde pürüzlerin çıkmaması için sağduyu ve mantıkla hareket etmeniz önemli olacaktır. Bankalarla ilgili süreçler hız kazanabilir, arayış ve araştırmasında olduğunuz durumların karşılığını alabilirsiniz.

20 Ocak'ta Güneş'in Kova burcuna geçişi ile bazı sorgulamalara gidebilirsiniz. Geldiğiniz nokta kadar gitmek istediğiniz noktaları da düşünebilirsiniz. İkisi arasındaki farkları daha net görebilirsiniz. Bundan rahatsızlık duymak yerine neler yapabileceğinizi anlama fırsatı yakalama şansı bulduğunuzu düşünmelisiniz. Her şeyin bir bakış açısıyla başladığını unutmayın. Akademik konular, yurtdışında çalışma ve yaşamayla ilgili imkanlar, bulunduğunuz çevrenin veya uğraştığınız işlerin dışına çıkmak gündeminize gelebilir. Hayatınızın hangi döneminde ve imkanında olursanız olun, her zaman bir alternatif vardır. Kendinizi bir şeylere bağlarken ya da acımasızca alıştırırken bu detayı aklınıza getirin. Hayat görüşünüzü ve sizi ayakta tutan nedenlerinizi geliştirebilir, değiştirebilirsiniz. Kendinizi bu anlamda savunmalısınız. Savunmak demişken, hukuksal konular ve bir şeyi ispatlamanız gereken süreçlerle ilgilenebilirsiniz. Bilirkişilerle, kesin sonuçlarla hareket etmek bu süreçte önemli olacaktır. Temponuz ne kadar yüksek olursa değil, ne kadar yeterli ve gerekli yönde olursa kazanacaksınız.

21 Ocak'ta Plüton'un Kova burcuna geçişi sizi sarsacak gibi görünse de daha iyi bir şekilde yol almanıza destek verecektir. Kapasitenizi arttırıp derinleştirebilirsiniz. Bazı şeylerin yüzeysel kalmasının getirdiği sonuçları dönüştürebilirsiniz. Yeni arkadaşlar ve hedefler bulma noktasında şanslısınız. Size neyin rehberlik edeceğini, neyin ilham olacağını farklı bir yerlerde arayabilir ve bulabilirsiniz. Sadece istemenin değil bunun gereklerine uyum sağlamanın da kolay olacağı bir dönem olabilir. Kalıcı bir düzen kadar keşif ve yolculuklar da gündeme gelebilir. Bırakmanız, terk etmeniz gereken bir şeylerle karşılaşabilirsiniz. Reddetdikçe, ısrarcı oldukça sonuç alma sürenizi değil zorlanma sürenizi uzatırsınız; çünkü başlayan her bir gün kesinlikle sonuçlanır ve olması gerekene dönüşür.

23 Ocak'ta Venüs'ün Oğlak burcuna geçişi zamanlı, disiplinli ve sonuç vaat eden bir şekilde hareket etmeniz kolaylaşacaktır. Artık uzun vadeli, kalıcı gündemleriniz olsun isteyebilirsiniz. Bunun için sıkı çalışmanız, borçlarınızı kapatmanız ve kendinize alternatifler oluşturmanız gerekebilir. Bu yönde fırsatlar bulmaya çok açıksınız. Sadece aileden ya da çevreden değil, kendi çabanızla da bazı imkanlar oluşturabilirsiniz. Stresin bir şey kazandırmadığını, harekete geçmenin ve hayatın içinde aktif olarak yer almanın önemli olduğunu görebilirsiniz. Psikolojik ve fiziksel açıdan yenilikler, sevindiren gelişmeler yaşayabilirsiniz. Sigorta işlemleri, bankacılık ve yatırımla ilgili konular ilginizi çekebilir.

25 Ocak'ta Aslan burcunda gerçekleşecek Dolunay ile çevresel faktörlere göre hareket etmenin olumlu ve olumsuz neticelerini görebilirsiniz. Kiminle yol arkadaşlığı yapılıp yapılmayacağını anlamak için önünüze işaretler gelebilir; bunları anlamaya çalışın. Kıskançlık, üzerinden prim yapma, saf dışı bırakma gibi konularla ilgilenebilirsiniz. Bunları yapan sizin olmanız ya da size yapılması arasında pek bir fark olmayacaktır. Her iki durumda da kendinizi kurtarmanız gereken ortamlar ve tutumlar vardır. Bunu sağladığınızda dikkatleri üzerinize toplayabilir, farklılığınız ve çalışkanlığınızla yeni tekliflerin kapısını aralayabilirsiniz. Kendinizi bu noktada yetiştirdikten sonra uzun vadeli planların, görüşmelerin zeminini daha sağlam bir şekilde hazırlayabilirsiniz.

27 Ocak'ta Uranüs'ün Boğa burcunda ileri hareketine geçişi ile beraber 2023 yılının ikinci yarısında nelerle karşılaştığınızı, uğraştığınızı düşünebilirsiniz. Olmaz sandığınız her şeyin olabildiğini görmek, sizi bir sonraki ihtimallere daha iyi hazırlayacaktır. Bunu bir başlangıç olarak sayın ve kendinizi, hedeflerinizi, duygularınızı savunma ve yaşama biçiminizi değiştirin. Zamanla bunun gereklerini daha iyi öğreniyorsunuz. Aynı hataya düştüğünüz durumlar, öğrendiklerinizi uygulamada yetersiz kaldığınızı gösterebilir. Güvenilirliği sorgulamanız gereken bilgi ve para alışverişleriyle ilgilenmeniz gerekebilir. Gündelik hayatınızı arka planda yaşananlarla gölge altına bırakmamaya dikkat edin.

Motivasyon Sözü: “Huzur içeriden gelir; onu dışarıda arama.”












Aygül Aydın
 
Sevgili Yengeçler ve yükselen burcu Yengeç olanlar, Merkür'ün 2 Ocak itibariyle Yay burcunda ileri hareket edecek olmasıyla omuzlarınızdaki yükü hafifletiyorsunuz. Çeşitli deneyimler elde ettiğiniz bir yılı, retro ile kapatmanın zorluğunu şimdi bunları geride bırakarak aşıyorsunuz. Artık yeni şeyler konuşmalısınız. Sağlığınız, günlük düzeniniz, çalışma ve ev hayatınız gibi konularda yeni kararlar alabilir; var olan kararlarınızı uygulamaya başlayabilirsiniz. Tedbirli ve akılcı olmanın sizi yanlış insanlardan ve olumsuz koşullardan koruduğunu gördünüz. Bu gördüklerinizden geri kalmamak sizin elinizde olacaktır. Daha dikkatli, iyimser ve gelişime açık bir yön bulmanız her şeyi iyi yönde değiştirebilir. Yorulabilirsiniz ancak hepsinin bir karşılığının olduğunu bilmek çabanızı kuvvetlendirecektir. Burada asıl önemli olan, ne yaptığınız değil nasıl yaptığınızdır. Çalışma hayatının içinde değilseniz, evinizde, bulunduğunuz ortamlarda zamanı nasıl geçirdiğinize, günlük sorumluluklarınızın dışında kendinize ne kattığınıza odaklanmalısınız. Eğer bir uğraşınız yoksa bunu bulmak, geliştirmek ve hayatınıza dahil etmek için bu dönemi kullanmalısınız. Sağlıklı yaşam, daha dikkatli ve tutarlı hareketler, ezgersizler gibi konular önceliğiniz olabilir. Daha dengeli beslenmek ve bedeninize fazla gelen durumları azaltmak, böyle bir çabanız olduysa bunları iyi bir şekilde neticelendirmek adına gelişmeler gündeminizde yer bulabilir.

4 Ocak'ta Mars'ın Oğlak burcuna geçişi ile beraber ikili ilişkilerle ilgili konularda daha dikkatli ve kararlı olacağınız bir sürece giriyorsunuz. Kavgayla, küslükle, sorunları konuşmakla hiçbir şey elde edemezsiniz. Buna sebep olan durumları ortadan kaldırmak için daha akılcı ve çözüm odaklı hareket etmelisiniz. Bu tutumunuz karşınızdaki kişinin kendi tutumlarına da çekidüzen vermesine yardımcı olabilir. Dürtüsel olmanın bir getirisi yoktur ama ne yapacağınızı ve nasıl koşullarda olduğunuzu bilmek size her zaman bir avantaj sağlar. Köklü, kalıcı, güvenli, sağlam gibi kelimeler hayatınızın pek çok alanında yer edinebilir. Bunları bir ilkeye dönüştürebilirsiniz. Bitiş ya da başlangıçları içerek evlilik, ortaklık, hukuksal ve maddi konularla ilgilenebilirsiniz. Hırsla değil düşünceyle, dürtüyle değil mantıkla ilerlediğinizde her şeyin size çalıştığını göreceksiniz.

11 Ocak'ta Oğlak burcunda gerçekleşecek Yeni Ay size yeni insanlar ve gündemler getirebilir. Bu konuda daha seçici olmanız gerektiğinin farkındasınız. Yaşadıklarınızı ders çıkararak düşünmek, kendinizi ifade etmek ve isteklerinizi sunmak için kolaylık sağlayabilir. Zorlayıcı günler tamamen geride kalmasa da, bir sonraki ile nasıl başa çıkacağınızı daha iyi anlayabilirsiniz. Bu zorlukları oluşturan insanlar ve ortamlarla ilgili kaygılarınızı sonlandırıp kendinize bir yön belirlemelisiniz. Bu sayede kolaylıkla ilerleyebilecek, hayatınızı şekillendirebileceksiniz. Evlilik ve ortaklıklarla ilgili gelişmeler yaşayabilirsiniz. Ciddi ve uzun vadeli kararlar aşamasındasınız. Aynı paydada olmadığınız insanları görebilir, aranızdaki anlaşmazlıkları çözme ya da ilişkilerinizi düzenleme noktasında adım atabilirsiniz. Mantığınızın sesini dinlemenin size açacağı kapılar, yaşantınızın seyrini değiştirecektir.

14 Ocak'ta Merkür'ün Oğlak burcuna geçişi, bir süredir ertelenen ya da sonuçlanmayan işleri tamamına erdirebilir. Elle tutulur, gözle görülür gelişmelere hazır olduğunuzu görebilirsiniz. Bu konuda daha cesur ve profesyonel hareket edebileceğinizi bilmek, atacağınız adımları da sağlamlaştıracaktır. Zıt görüşlerle karşılaştığınızda, sizi zorlayan ya da öfkenizi ortaya çıkaran ortamlarda bulunduğunuzda kaçmak yerine burada mantıklı ve gerekli olanı uygulamayı denemelisiniz. Ekonomik konular, iş girişimleri ve arayışlar, hukuksal mücadeleler gibi durumlarda oyunu kuralına göre oynamanız gerektiğini unutmayın.

20 Ocak'ta Güneş Kova burcuna geçerek tekrarları ve ezberleri değiştirebilir. Ekonomik konularda kendinizce aldığınız tedbirlerin, aldığınız kararların dışına çıkmanız gerekebilir. Bunların istediğiniz getirileri sağlamadığıyla yüzleşmelisiniz. Para kazanmak, bir emeğin ve işin karşılığında mümkün olabilir. Bu karşılığı verme yetinizin bulunmadığı ya da kendinizi vererek hareket edemediğiniz alanlarda şansınızı zorlamamalısınız. Yön değişikliği yapmaya direnmeyin. Önünüze iyi fırsatlar ve insanlar çıkabilir. Güçlü olduğunuzu kendinize hatırlatın. Dönem dönem zorluklar, buhranlar yaşasanız da her birinin geçtiğini düşünün. Bu kez nasıl geçtiğine daha iyi odaklanırsanız daha rahat kalıcı çözümler bulabileceksiniz. Yöntemlerinizi değiştirin, kendinizi geliştirin, sahip olduğunuz imkanları daha iyi değerlendirin. Her insan bir şeylere sahiptir. Bunun farkında olmak onları kullanmanın ilk adımıdır; şimdi o adımı atabileceksiniz. Gözlem yapın, fiziksel ve ruhsal açıdan ihtiyaçlarınızı belirleyin ve yol haritası çizin. İhtimal vermediğiniz durumları değerlendirmek, size farklı kapılar açabilir. Miras, ek işler, aile/çevre destekli konularda şanslı olabilirsiniz.

Plüton'un 21 Ocak'ta Kova burcunda hareketine başlamasıyla sizin için de yeni bir döngü başlıyor denebilir. Hayatınızla, sizi şu anki noktaya getiren konularla barış halinde olmalısınız. Bugüne kadar savaşmanın bir faydası olmadı. Bundan sonra kaygınızın fayda ve kazanımlar üzerine olmasına izin vermelisiniz. Güçlenmek değil, gücü kullanmak motivasyonunuz olacaktır. Yaşadıklarınızın verdiği mesajları doğru analiz edin. Fiziksel olarak daha iyi hissetmeniz için bazı tedaviler ve tıbbi çözümler gündeminize gelebilir. Uzmanlardan alacağınız bu destekle kendinizi daha zinde hissedebilirsiniz. Operasyonlar, fiziksel değişimler, hayat standartlarıyla ilgili kararlar söz konusu olabilir. Kişisel özellikleriniz ve değerlerinize sahip çıkın. Plüton'un uzun yolculuğunun ilk haftasında bunu yapmanız, yolculuğun sonunda ne kadar iyi bir iş çıkaracağınızı belirleyecektir.

23 Ocak'ta Venüs'ün Oğlak burcuna geçmesiyle beraber kendinize ve hayatınızdaki insanlara yeni seçenekler sunabilirsiniz. Yoran ve şüpheye düşüren, belirsizlik gösteren durumların etkisinden çıkıyorsunuz. Gözünüzdeki pembe gözlüğü çıkarmak gibi düşünebilirsiniz. Bu size olayları ve insanları daha iyi anlama, gerçek değerin ne olduğunu öğrenme şansı sunabilir. Bazı mesafelerin, temkinli hareketlerin sizi zorluklardan korumak için olduğunu düşünmelisiniz. Ticari konular gündeminizde ise bu düşünceyi gözardı etmeden ortaklık kurmanız, iş yapmanız daha akıllıca olabilir. Fikrine güvendiğiniz kişilerden destek almak, önce tecrübelerinizden yola çıkmak bu anlamda iyi olabilir. Bilginin ve donanımın açacağı kapılara güvenin, kendinizi de bu yönde yetiştirin. Bir önceki cümledeki "fikrine güvenilen kişi" olmak sosyal ve duygusal açıdan yaralarınızı sarabilir.

25 Ocak'ta Aslan burcunda gerçekleşecek Dolunay ile bir şeyler kazanmanın önündeki engelleri daha net görebilirsiniz. Sorumluluk ve inisiyatif almanın yeterli gelmediği anlar yaşamak size bazı değişiklikler yaptırabilir. Duygusal karar verdiğiniz, düşünmeden ya da tam tersi fazla düşünerek adım attığınız konuların gidişatını şimdi daha iyi planlayabilirsiniz. Gerektiğinde destek almak, makul olanı seçmek, endişenin, egonun, hırsın sizi yanlışa sürüklediğini bilmek bu süreci kolaylaştırabilir. Kontrolden çıkan harcamalarınız, verdiğiniz değeri geri dönüşünün olması sizi öfkelendirebilir. Paniğe kapılmayın. Kazancı yerine koymak kolaydır. Ancak itibar, saygı ve sevgi noktasında karşınızdaki insanın beklenti ve düşüncesine göre hareket etmeyi de ihmal etmemelisiniz.

27 Ocak'ta Uranüs'ün Boğa burcunda ileri hareketine geçişi ile beraber sosyal ortamlarda daha güvenli hissedebilirsiniz. Sizi şüpheye düşüren ya da yanlış düşünmenize neden olan insanlarla olan ilişkilerinizi sonlandırabilirsiniz. Kaybettiklerinizin yerine yenisini koymak tekrar bir kayıp getirebilir. Yaşadığınızın, gördüğünüzün, bildiğinizin dışına çıkmalısınız. Kendinize bu anlamda yeni bir hedef koyun ve buna göre ortamlarda bulunmaya çalışın. Araştırma yapmak, hem maddi hem de manevi yatırımlarınızı daha iyi planlamanızı sağlayabilir. Beklemediğiniz anda gerçekleşen gelişmeler için her zaman fazla süreniz olmayabilir; bu yüzden hızlı ve pratik olmayı alışkanlığa dönüştürmelisiniz.

Motivasyon Sözü: “Sadece kendini hayata karşı pozitif yaparak, her şeyi pozitif yapabilirsin.”






Sevgili Aslanlar ve yükselen burcu Aslan olanlar, Merkür'ün 2 Ocak'ta Yay burcunda ileri hareketine başlamasıyla siz de bir yılı düşünceli ve durağan kapatmanın acısını çıkarmaya başlayacaksınız. Buna o zaman üzüldünüz ama şimdi neden üzüldüğünüzü daha iyi anlayabilir, duygularınızı ve hayatınızı buna göre şekillendirebilirsiniz. Küçük ya da büyük olarak hayatınızı, hayallerinizi sınırlandırmamalısınız. Emek vermekten çekinmedikçe, üzerine düşünüp geliştirmeye çalıştıkça sınırların ötesine geçebilirsiniz. Bu size biraz ütopik, imkansız gelebilir. Ama eyleme geçtiğinizde durumun bundan farklı ve mümkün olabileceğini görebilirsiniz. Elinizdeki maddi imkanları kullanmak, aile destekleri ya da çevresel faktörlerin etkisiyle bir adım atmak, eksiklerini tamamladığınız işleri yürürlüğe koymak, ilişkiniz/aileniz için yeni gündemler oluşturmak adına şanslı bir dönemdesiniz. Şans karşınıza çıkabilir ancak sizin de bakış açınızı genişletmeniz gerekecektir. Gerekeni yaparsanız olacak olan sizi bulabilir. Maddi planlarınızı dikkatli yapmanızda, gereksiz yere açılmamanızda fayda var.

Mars'ın 4 Ocak'ta Oğlak burcuna geçişi ile beraber bir süredir odaklanamadığınız, tamamlayamadığınız sorumluluklar ve talepleriniz için harekete geçebilirsiniz. Durağanlığı, bir düzenin içinde olamayışı kabullenmemek burada avantaja dönüştüreceğiniz bir durum olabilir. Hayatınızı ve sağlığnızı kontrolünüz altına alabilirsiniz. İhtiyaçlarınızı, yapmanız gerekenleri bilmek ve uygulamak noktasında motivasyonunuz yüksek olacaktır. Koşullarınızı iyileştirmenin, kurallı ve planlı hareket etmenin hem maddi hem de manevi açıdan sizi rahatlatacağı bir dönemi başlatabilirsiniz. Bu süreç içerisinde, hem çalışma hayatınız hem de sağlığınız için gerekli olan tüm konuları ele alın ve hepsini bir plana dönüştürün. Uzman tavsiyesi, yönetici/otorite figürlerinin önerileri size yardımcı olabilir. Siz bu pozisyonda olan biriyseniz söyleyecekleirniz ve yapacaklarınız uzun vadeli etki bırakabilir. Dolayısıyla sakin, makul, akılcı ve çözüm odaklı olmaya gayret göstermelisiniz. İş ve ev kazaları, yorucu egzersizler, dinlenmeye zaman ayırmamak ve öfke kontrolü yapamamak noktasında daha dikkatli ve özenli olmanızda fayda var.

11 Ocak'ta Oğlak burcunda gerçekleşecek Yeni Ay ile içinizdeki başlama ve oluşturma isteğinizi baskın bir şekilde hissedebilirsiniz. Bir şeylerin sizin kontrolünüz dışında, istemediğiniz şekilde olması karşısında öfkelenmemelisiniz. Bu dürtüyü aşmak için bakış açınızda ve alışkanlıklarınızda ciddi bir değişime gitmelisiniz. Algınızın ve sağlığınızın iyiye doğru gittiği bu dönemde, bunun getireceği rahatlık ilerlemenizi kolaylaştıracaktır. İş teklifleri ve görüşmeler, mevcut iş yeni sorumluluklar gündeme gelebilir. Gelişime açık oluşunuz bu süreçte size istediğiniz kazancı ve statüyü getirebilir. Profesyonelliği, ciddiyeti, disiplini elden bırakmamalısınız. Diş ve kemik sağlığınızla ilgilenmek, beslenme düzeninizde de bir değişiklik oluşturabilir. Bedeninizi ve organlarınızı gereksiz bir şekilde zorladığınız tutumlarınızı bırakmanızda fayda var. Sporu bir uzman eşliğinde, güvenilir ortamlarda yapmanız daha iyi sonuç almanızı sağlayabilir.

14 Ocak'ta Merkür'ün Oğlak burcuna dönüşü ile beraber yapmak istedikleriniz için daha iyi bir zemin oluşturabilirsiniz. Yeni yılın ilk zamanlarında, geçen zamanın değerlendirmesini yaparak şimdiki yol haritanızı belirleyebilirsiniz. Girişimleriniz sonuçlanabilir, kararlarınız netleştirebilir. Özellikle parasal kayıplarla ilgili konularda şansınızın döndüğünü görebilirsiniz. Pes etmek sizin kitabınızda yazmaz. Bunun önemini daha iyi göreceğiniz gelişmelerle karşılaşabilirsiniz. Sağlığınıza, işinize, birikiminize, ev düzeninize nasıl yatırım yaptığınızı, ne kadar katkı sağladığınızı göreceksiniz. O süreci, eksiklerinizi kapatmak, koşulları iyileştirmek ve sonunda kalıcı sonuçlar elde etmek için yaşadınız. Şimdi ise bu kazanımları kullanarak hayatınıza daha iyi bir şekilde devam etme noktasındasınız.

20 Ocak'ta yönetici gezegeniniz Güneş Kova burcuna geçerek ikili ilişkilerle ilgili önemli bir perdeyi aralayabilir. Kafa karışıklıkları, kavgalar son buluyor. İnsan ilişkileriyle ilgili ne düşündüğünüzün farkına varabilirsiniz. Bu konuda kendinize ve karşınızdaki kişilere açık olmanız önemli olacaktır. Bu sayede işbirliklerinizi, duygusal birlikteliklerinizi ve hukuksal gündemlerinizi daha iyi yönetebilirsiniz. Bir karar almadan önce ne hissettiğinizi, ne beklediğinizi, sizden beklenenleri nasıl karşılayacağınızı iyi bilmek gerekebilir. Bunları netleştiriyorsunuz. Seçtiğiniz insanlarla birbirinize yol arkadaşlığı yapacağınızı bilmelisiniz. Kriterlerinizi ve tutumlarınızı buna göre belirlemelisiniz. Evlilik, ortaklık, anlaşma ve görüşmeler gibi gündemleriniz olabilir. Danışmanlık almanız, fikir edinmeniz, farklı görüş dinlemeniz gereken konular ortaya çıkabilir. Tam tersi, insanların size bu amaçla geldiği durumlar da yaşayabilirsiniz. Bu aşamada egonun, kavganın, zıtlaşmanın kimseye faydasının olmayacağını unutmamalısınız. Faydanın, güzelliğin, keyfin ve iyi getirilerin etkisi altındasınız; bunu kaçırmayın.

Hayatınız için bir dönüm noktası taşıyacak konulardan biri de Plüton'un 21 Ocak itibariyle Kova burcunda hareket edecek olmasıdır. Daha iyi hissedeceğiniz, kendinizi kıyasa götürmeyeceğiniz ya da bir kıyasın ortasında kalmayacağınız gündemleriniz olabilir. Bunun için karşınızdaki insanlardan farklı beklentileriniz olabilir. Ancak en önemli ve ilk adımı sizin atmanız gerekecektir. Çevrenizde görmek istediğiniz her şeyin başlangıç noktası sizsiniz. Kendinizi neye layık gördüğünüz, neye zaman ve mesai harcadığınız önemli olacaktır. Değmeyen ama inatla, ısrarla zorlanan durumları terk etmelisiniz. Sınırlarınızı belirginleştirin ve başka insanların sınırlarına göre hareket etmeyi unutmayın. Bunları anlamlandırmak, somutlaştırmak hemen ve kolay olmayabilir. Zaten bu süreç size herhangi bir şeyin, bir ilişkinin, bir güvencenin kolaylıkla geleceğini vaat etmiyor. Siz buna karşılık neyi nasıl ortaya koyacağınızı göstererek gidişatı değiştirebileceksiniz. Bunun zeminini şimdiden oluşturun.

23 Ocak'ta Venüs Oğlak burcuna geçiyor ve bu da size her şeyi iyiye çevireceğiniz bir fırsat sunuyor. Çalışmalarınız, amaçlarınız, insanlarla olan iletişiminiz dikkat çekebilir. Bir şeylerin görülmemesi motivasyonunuzu kırsa da devam etmelisiniz. İstikrar, kalıcılığın en iyi dostudur. Bu kuralı ilişkilerde, sağlıkta, günlük işlerde, çalışma koşullarında uygulamaya başlayabilir ve bununla ilgili sonuçlar alabilirsiniz. Ekonomik açıdan düze çıkacağınız, kendinizi daha iyi hissedeceğiniz koşullar doğabilir. Bunun için fazladan sorumluluk almanız gerektiğinde tereddüt etmeyin. Zamanı planlayın, kendinize molalar oluşturun ve emek vermeye devam edin. Birini desteklemek, danışmanlık vermek, ortaklık oluşturmak gibi konulara açık olabilir ya da desteklenen siz olabilirsiniz. Gereksiz mesafeleri ortadan kaldırmak, önyargıyı ve keskin tutumları esnetmek için iyi bir dönemdesiniz.

25 Ocak'ta burcunuzda gerçekleşecek Dolunay ile beraber yaşadığınız bazı olayların gerçekliğini daha iyi görebilirsiniz. Şüphe, manipülasyon, kandırılma gibi konuların ortaya çıkması size almanız gereken tedbirleri işaret edebilir. Sevildiğinizi düşündüğünüz yerde insanların sizin üzerinizden prim elde etmeye çalıştığını, emeklerinizin farklı kullanıldığı durumlar karşısında öfkeli olmak yerine kendi halinizde kalmayı tercih etmelisiniz. Hayatınıza, sağlığınıza, alışkanlıklarınıza zaman ayırmak sizi gerginlik ve kaostan koruyacaktır. Ayrıca daha iyi bir hale gelmek, daha iyi koşullarda hayat sürmek için de fırsatlar bulabilirsiniz. Kalp sağlığı, kan ve dolaşım sistemiyle ilgili konular önemli olabilir. Doktorunuzla görüşüp hayat düzeninizde yenilikler yaparak olası riskleri ortadan kaldırabilirsiniz.

27 Ocak'ta Uranüs'ün Boğa burcundaki geri hareketinin sonlanmasıyla iş hayatınızla ilgili beklentilerinizle daha sağlıklı bir şekilde ilgilenebilirsiniz. Kendinizi bir şeylere adamak, adapte etmek isteyebilirsiniz ancak bunların hangi alanda olacağı konusunda birtakım değişikliklere gitmeniz gerekebilir. Bir hayal kırıklığı, kazanç kaybı yaşamamak için 2023 yılının yaz aylarından bu yana karşılaştığınız durumları göz önünde bulundurmanızda fayda var. Finans, gıda, kozmetik gibi sektörler ilginizi çekebilir. Bu konuda tecrübenizin olmamasını sebep gösterip geri durmak yerine öğrenmeyi tercih etmelisiniz. Bu sizin için önemli bir toplumsal duruş olabilir, her konuda öğrenmeye açık olun.

Motivasyon Sözü: “Hayal kurmaya cesaret eden, onu gerçekleştirme cesaretini de gösterir.”








Sevgili Başaklar ve yükselen burcu Başak olanlar, Yönetici gezegeniniz Merkür'ün 2 Ocak'ta Yay burcunda ileri hareketine başlamasıyla evinizde ve hayatınızda her şey düzene girmeye başlıyor. Bu hızlı bir şekilde gerçekleşebilir ya da siz her şeyi hızlıca toparlayacak motivasyonu bulabilirsiniz. Hayatınıza, düzeninize, hareketlerinize bir motivasyon, bir sebep katabilirsiniz. Evle ilgili kararlarınızı gözden geçirdikten sonra hangi doğrultuda ilerlemeniz gerektiğini daha iyi anlayabilirsiniz. İsteklerinizden emin oluyorsunuz. Yaşam tarzınızı, düzeninizi, eşyalarınızı, aile içi ilişkilerinizi bu isteklere göre düzenleyeceksiniz. Büyük ve önemli kararları aile meclisinde görüşebilir, taşınma, düzenleme, alım satım gibi konuları sonuçlandırabilirsiniz. Söyleyeceklerinizin yanlış anlaşılmaması, farklı algılanmaması için daha dikkatli bir tutum sergilemenizde fayda var. Bununla ilgili yaşadığınız sorunlar olduysa şimdi çözmek ve ilişkileri iyileştirmek için bazı fırsatlar yakalayabilirsiniz. Kendinizi bir eve, bir işe, bir konuya sınırlamamanız, kontrolü kaybettiğinizi düşünmemeniz için 2023 yılı Kasım ayından bu haftaya kadar geçen süreci iyi analiz edin. Çıkarımlarınız size yeni yollar açacaktır.

Mars'ın 4 Ocak'ta Oğlak burcuna geçişi ile beraber kendinizi hayatın gerçekleriyle karşılaşmış şekilde bulabilirsiniz. Özellikle ikili ilişkilerde, aileniz ve varsa çocuklarınızla ilgili konulardaki hassasiyetiniz baskın gelebilir. Bunun kuru bir dürtü olmaması için planlar yapabilir, maddi hazırlıklarla ilgilenebilirsiniz. Çaba göstermeden bir şeyler elde edilmeyeceğini çok iyi biliyorsunuz. Ancak bazen çabalarınızı, yöntemlerinizi değiştirmeniz gerekebilir. Eski öğretilerin, kuralların hatta belki hayallerin bile güncellenmesi gerekebilir. Kendinizi bu şekilde geliştirmeye çalıştığınızda bir şeylerin size dayatılmadığını değil, önünüzü açmak için geldiğini daha iyi anlayabilirsiniz. Yatırım planları, aile destekleri gündeminizde yer bulabilir. Duygusal konularda karar vermek, adım atmak isteyebilirsiniz. Ancak duygularınızı tam olarak hissettirmek ve onları göstermek konusunda nasıl bir tarz, üslup seçtiğinizin önemli olduğunu da unutmamalısınız.

11 Ocak'taki Oğlak Yeni Ayı ile hayattan ne almadığınızı, ne aldığınızı düşünebilirsiniz. Bu düşünce size mutlu olma ve yaşamınızı iyi temeller üzerine oturtma konusunda yeni fırsatlar getirebilir. Daha doğrusu, sizi bu fırsatlara gitmeye zorlayabilir. Bu anlamda cesaretli olmalısınız. Karşılaştığınız insanları ve imkanları anlama konusundaki kabiliyetinizi güçlü tutmalısınız. Her zaman ilerlediğiniz yoldan gitmek isteseniz de, yaratıcılığınızı ve farklı bakış açılarınızı ortaya koyacağınız adımlar atmanızda fayda var. Kendinizi gün yüzüne çıkarmalısınız. Bunun anlam ve önemini, aşk hayatınızın ve sosyal yaşantınızın hareketlendiğini görünce fark edebilirsiniz. Bir karar verme aşamasındaysanız, yol haritası belirleyecekseniz hislerinizi, yaşadıklarınızı ve beklentilerinizi objektif bir şekilde ele alarak ilerlemeniz önemli olacaktır. Yeni bir ilişki, karar, hayat düzeni ve iş planı arefesinde olabilirsiniz. Başlayacak olan her şeyin size keyif alacağınız alanlar oluşturacağını unutmayın. Bu, tüm belirsizlik ve huzursuzluk hissinizi ortadan kaldırmaya yetecektir.

14 Ocak'ta yönetici gezegeniniz Merkür'ün Oğlak burcuna geçişi ile yarım kalan işlerinizi tamamlamak için yeni imkanlar doğabilir. Hayatınıza değer katmaya çalışırken buna gölge düşüren, sizin beklediğiniz karşılığı veremeyen ya da sizin bir karşılık veremediğiniz her şeyi bu dönemde daha iyi ayırt edebilirsiniz. Analiz yapma ve değerlendirme becerilerinizi kullanmalısınız. Tedbirli olmanız, ödemelerinizi ve işle ilgili planlarınızı daha iyi yürütmenize yardımcı olacaktır. 2023 Kasım ayından bu yana yaşadığınız gelgitler son buluyor. Önemli yatırımlar gündeminize gelebilir, kazanç elde edeceğiniz konular üzerinde daha detaylı bir çalışma yapabilirsiniz.

20 Ocak'ta Güneş'in Kova burcunda hareketine başlamasıyla sizin için de yoğun bir tempo başlayabilir. Artan sorumluluklar ve değişen gündemler sizin de bir şeyleri değiştirmenizi gerektirecektir. Ev hayatınız, çalışma hayatınız kısacası hayatınızın tüm alanları bundan nasibini alabilir. İş yükünüz, gündelik düzeniniz değişebilir. Daha sistemli ve pratik olmaya çalışmalısınız. Zaman zaman buna uyamadığınız, üşendiğiniz adına tembellik demeseniz de bu tuzağa düştüğünüz durumların eksi yanlarını daha net bir şekilde görebilirsiniz. Bu anlamda bir zaman planlaması yapmak, yapılacakları yazarak ilerlemek sizi rahatlatabilir. İş aramak, farklı sektörlere geçiş yapmak, gelirinizi arttırmak adına adım atabilirsiniz ya da bununla ilgili daha önceki adımlarınızı neticelendirebilirsiniz. Zihinsel, fiziksel ve sosyal açıdan bir temizliğe, arınmaya gidebilirsiniz. İyi hissetmenize, yaşamanıza ve gelişmenize engel olan ne varsa ayırt edebilirsiniz. Bu dönemi kullanın ve yüklerinizden kurtulmaya bakın.

21 Ocak'ta Plüton'un Kova burcuna geçişi ile beraber sorumluluklar dışında bazı zorunluluklarla da karşılaşabilirsiniz. Kendinize daha iyi bakmak, daha iyi beslenmek, olumsuz alışkanlık ve düzenlerden sıyrılmak önemli bir göreve dönüşebilir. Buna istekli olsanız da kendi bildiğiniz yöntemlerle değil, farklı ve profesyonel yollarla ilerlemeniz gerekebilir. Hayatınızın farklı bir yöne evrildiğine şahit olabilirsiniz. Bir adım sonrasını, o adımı atmadan önce planlamalısınız ancak bazen hayat deneyimden ibaret olabilir. Kontrol mekanizmanıza yenilmeden, size sunulan imkanların peşine gitmeniz gerekebilir. Gündelik yaşantınız, tüm günlerin toplanmasıyla bir hayat düzeninize ve sistemine dönüşür. Bugün itibariyle nasıl bir sistem oluşturmanız gerektiğini daha dikkatli bir şekilde düşünmelisiniz. Çok olanın değil akıllıca ve gerekli olanın size getirileri olabilir. Kendinize yüklendiğiniz, aşırı baskı uyguladığınız, zorladığınız durumları bir de bu açıdan ele alabilirsiniz. Bu hafta bu ele alma ve değerlendirme yapma için iyi bir fırsat olacaktır. Sağlık sorunları, bedensel değişimler, kilo kontrolü ve sürdürülebilir alışkanlıklar için doktorunuzla görüşerek izlemeniz gereken yeni bir yol haritası çıkarabilirsiniz.

23 Ocak'ta Venüs'ün Oğlak burcuna geçişi ile duygusal konularda daha emin adımlarla ilerleyebilirsiniz. Aklınıza yatan bir şeyler bulmak sizin bu konudaki şüphelerinizi alacak, güveninizi ve inancınızı tazeleyecektir. Zaman ve bu zamanın içinde yaşananlar, her şeyi netleştiriyor ve bir sonuca bağlıyor. Emek vermekle zorlamak arasındaki farkı net bir şekilde görebilirsiniz. Maddi ya da manevi herhangi bir konuda gereğinden fazla efor harcamanız gerektiğinde durup bir daha düşünmelisiniz. Kendinizi yormadan, karşınızdaki kişileri de aşırı zorlamadan hareket etmenin hayattan çalmak olduğunu unutmayın. Muhasebe sadece parayla ilgili değildir. Duygusal hayatınızda, ilgi alanlarınızda da bunu yapmanız gerekebilir. Mutlu olmak için nasıl bir zemine, bilgiye, konuya ihtiyacınız olduğunu daha iyi anlayabilirsiniz. Otoriter kişiler ve konular ilginizi çekebilir, bu otoriteye sahip olan kişi sizseniz ya da bu anlamda bir çabanız varsa gözler size çevrilebilir. Bırakacağınız intibayı doğru inşa edin.

25 Ocak'taki Aslan Dolunayı hayatın her alanında sizinle ilgili sorun çıkaran, sizi bir sorun olarak gören, tehdit oluşturan durumları ve insanları ortaya çıkarabilir. Bu zaman aralığında karşılaşacağınız kişiler ve olayların öylesine olmadığını unutmayın. Özelinizi bilen ve bunu kullanan kişilere karşı hırsınıza yenik düşmeden hakkınızı aramalısınız. Hukuki yollara başvurabilirsiniz. Bu sayede sadece sizin istediğiniz kadarı konuşulup gündeme gelebilir. Bu noktada tedbirli olmakta, düşünerek hareket etmekte fayda var. Kime güveneceğinizi iyi seçmeniz için önemli bir dönem olabilir. Arınmalı ve sadeleşmelisiniz.

27 Ocak'ta Uranüs'ün Boğa burcunda ileri hareketine geçişi ile bir karar almanın neye bağlı olacağını, olması gerektiğini daha iyi anlayabilirsiniz. Hayatın sizi sürüklediğini düşündüğünüz alanların aslında bir sürgün olmadığını görebilirsiniz. Bu da bir şeylere neden emek verdiğinizi, zaman harcadığınızı daha iyi anlamanızı sağlayacaktır. Uygulama ve somutlaştırma noktasında desteğe ihtiyacınız olabilir. Biraz kabınızdan çıkmak, kendinizi tanıtacak adımlar atmak, beklemek yerine gidip almayı tercih etmek bu ihtiyacı karşılamanıza yardım edebilir. Parasal gündemler, hukuki işlerle ilgilenebilirsiniz. Yer ya da çalışma alanı değişikliği yapmakla ilgili konuları bu haftadan sonra değerlendirmeye almanız, daha sağlıklı sonuçlar elde etmenizi sağlayabilir.

Motivasyon Sözü: “Neye inanıyorsan, onu yaşarsın. Farkında olun ya da olmayın; inanç, her şeyi şekillendirir.”









Aygül Aydın
 


Sevgili Teraziler ve yükselen burcu Terazi olanlar, Merkür'ün 2 Ocak'ta Yay burcunda ileri hareketine başlamasıyla beraber düşüncelerinizin hayatınıza hızla etki etmeye başladığını görebilirsiniz. Yoğun bir trafiğe hazırlıklı olun. Karşılaştığınız durumlar karşısında haklı olsanız bile abartılı tepkiler vermekten kaçınmalısınız. Bunun ne kadar önemli olduğunu geride kalan 2 ay içerisinde farklı gelişmelerle öğrendiniz. Aynı hataya düşmemek adına şimdi daha akıllıca, daha dengeli hareket etmeniz önemli olacaktır. Kendinize bir uzmanlık alanı belirleyebilir, bu konuda eğitim alacağınız ziyaretler yapacağınız planlamalar oluşturabilirsiniz. Yakın çevre kavramınızı yenilemeniz gerekebilir. Herkesle arkadaş, dost olunmaz. Bunlar sayılı kontenjandadır. Ve bazen sadece kişiler değil, sayılar da değişebilir. Bunu olumlu ya da olumsuz bir durum olarak görmeden önce, hayatınızdaki insanların size aslında neler anlattığını düşünmelisiniz. Sadece nicelikte değil, nitelikte de önemli ve geniş bir kitleye ulaşmak istiyorsanız bu kurala uymanızda fayda var. Yazışmalı işler, hukuksal ya da eğitimle ilgili işlemler, elektronik cihazlar, yolcululuk planları gibi konuları gündeme taşıyabilirsiniz.

4 Ocak'ta Mars'ın Oğlak burcuna geçişi ile beraber kendinize koyduğunuz bazı hedefleri uygulama noktasında harekete geçebilirsiniz. Özellikle yaşam alanı ve yaşam tarzı konusunda bazı eksiklerinizin olduğunu fark etmek sizi bu anlamda harekete geçirebilir. Evlilik, bir hayatın ve evin sorumluluğu, ev ve iş dengesi, aile içi ilişkiler öncelikleriniz arasında yer alabilir. Daha önce bu konulardaki girişimlerinizin neden sonuç vermediğini şimdi daha iyi anlayabilirsiniz. Bunun için uyarlama ve anlama gerektiren detaylara ihtiyacınız olabilir. Ailenizin erkek ve otorite figürlerinden bunu kolaylaştıracak öneriler alabilirsiniz. Siz elbette ki her şeyin üstesinden gelebilecek güçtesiniz. Ancak bazen güç yeterli değildir ve onu parlatacak, iyi yönde kullandıracak fikirler gerekir. Olayların ilerleyen zamanlarda bir güç gösterisine dönüşmemesi için bu hafta atacağınız adımlar, alacağınız kararlar, sergileyeceğiniz tutumlar önemli olacaktır. Alım satım, ailenin parasal ihtiyaçları, ev giderleri gibi ekonomik gündemlerle ilgilenebilirsiniz. Ev kazaları, eşyaların
kullanımından kaynaklanan problemlere karşı daha tedbirli hareket etmenizde fayda var.

11 Ocak'taki Oğlak Yeni Ayı ile beraber ailenizin yaşadığı süreçler ve düzeninize dair önemli getiriler sağlayabilir. Bu düzenin bozulduğu, eskisi gibi işlemediği noktaları görmek ve tamir etmek zorlayıcı olabilir. Bu zora katlanmayı değil, zorluğu aşmayı öğrenmelisiniz. Eğer öğrendiyseniz, bu kez işiniz daha kolay! Maddi imkanlarınız ve ailenizin getirilerini değerlendireceğiniz konular önünüze gelebilir. Özellikle standartlarınızı değiştirmek adına fırsatlar elde edebilirsiniz. Ne seçmeniz gerektiğini, neye ihtiyacınız olduğunu anlamak adına araştırmalar ve keşif gezileri yapabilirsiniz. Hem iş hayatınızda hem de özel yaşamınızda bir denge kurabilirsiniz. Bununla ilgili sorunları, her iki taraftaki değişimlerle daha rahat çözebilirsiniz. Kariyer ve evlilik planlarınız, ailenizin sorumlulukları ya da beklentileri sizin için belirleyici nitelikler taşıyabilir. Köklü bir kazanım ve rahatlık için bunların önemli olduğunu unutmadan hareket edin; bu sizin öfkenizi yönetmenizi de kolaylaştıracaktır.

14 Ocak itibariyle Merkür'ün Oğlak burcunda hareket etmesi, bu haftanın önemli başlangıçlar için iyi bir zaman olduğunu gösteriyor. Görüşmeler, karara bağlama, imza atma, anlaşma gibi kavramları içeren gündemler zamanınızı doldurabilir. Arsa, bahçe, topraktan satış gibi konularla ilgilenebilirsiniz. Fikirleriniz ve organizasyon gücünüz, karşı tarafı etkileme ve fikrinizi kabul ettirme noktasında şansınızı arttıracaktır. Özgüveninizi koruyun ve istediğiniz sonucu alana kadar doğru bir şekilde yolunuza devam edin. Arkasında durmak için fedakarlık ve stres yükleneceğiniz sözler vermemelisiniz. İmkanlarınız doğrultusunda hareket etmeli, zorlayacaksanız da bunu yine mantıklı ve gereksiz risklerden uzaklaşarak yapmalısınız.

20 Ocak'ta Güneş'in Kova burcuna geçişi duygusal hayatınıza bir renk, bir heyecan, bir farkındalık katabilir. Hayatınızı ve mutluluğu nasıl tanımladığınızı düşünebilirsiniz. Buna yeteri kadar zaman ayırmadığınızda motivasyonunuzun düşük olması, genel bir sorun değildir. Hızlıca çözebileceğiniz, alternatiflerin bulunduğu hiçbir şey için zamanınızı heba etmemelisiniz. Spora, ilgili olduğunuz sanat dalına, bugüne kadar denemediğiniz aktivitelere yer verebilirsiniz. Sosyal hayatın içinde olmak insan ilişkilerinizi geliştirmenizi, ilişkilerle ilgili beklenti ve tutumlarınızı yenilemenizi sağlayabilir. Gökten düşen elmaları değil, o elmaların bulunduğu ağacı hedeflemelisiniz. Bunu sadece duygusal konularda değil maddi anlamda da yapabilmelisiniz. Bunun için uygun kaynaklar bulabilir, aileden ya da bazı öncü kişilerden destek bulabilirsiniz. Farklı ve ilgi çekici olmak isterken spekülasyon oluşturmamaya, gereksiz risklere imza atmamaya dikkat etmenizde fayda var.

21 Ocak'ta Plüton'un Kova burcundaki seyrine başlaması sizi neyin mutlu ettiğiyle ilgili konulara ışık tutabilir. Burada bir şeylerin değişmesi, tersine dönmesi ya da belki de aslına dönmesi mümkün olabilir. Kendinizi en mutlu hissettiğiniz alanları tanımlarken hep aynı yerde durup düşündüğünüzü görebilirsiniz. Buradan çıkmadığınız sürece sizi başka neyin sevindirip geliştireceğini anlamazsınız. Bu hafta itibariyle bunu anlamanın fırsatlarını yakalayabilirsiniz. Hobileriniz, ilgi alanlarınız değişebilir. Daha önce denemediğiniz, deneyip başarılı olamadığınız, sınandığınız için vazgeçtiğiniz konular gündeminize gelebilir. Buna isyan etmeyin, bunu kabul edin. Kabul ettiğiniz her şey de sizi kabul edecek ve önünüzü açacaktır. Çocuk sahibi olmak, gelecek planları yapmak, maddi ve manevi yatırımlarla ilgilenmekle ilgili sorunlar sizi pes etmeye değil farklı detayları düşünmeye zorlayacaktır. Düşünenin, düşündüğünü uygulayanın kazanacağını unutmayın.

23 Ocak'ta yönetici gezegeniniz Venüs Oğlak burcuna geçerek size rahatlama fırsatı sunuyor. Sorunlar her zaman olabilir ancak bunlar hep çözmek içindir. Çözüyorsunuz. Zorlandığınız noktada destek bulmak, ihtiyaç duyduğunuzda parasal imkanla karşılaşmak sizi rahatlatacaktır. Artık başka şeyler konuşmak isteyebilir, ailenizi de bu noktada yönlendirebilirsiniz. Huzurun ve mutluluğun bir otorite kurmasını isteyebilirsiniz. Evinizde hem fiziksel hem psikolojik değişiklikler gündeme gelebilir. Ne istediğinizden emin olmak, şartların uygunluğu daha rahat hareket etmenizi sağlayacaktır. Evlilik, ev alma, aile destekleri gibi maddiyat gerektiren konularda şansınız yüksek olabilir.

25 Ocak'ta Aslan burcunda gerçekleşecek Dolunay ile sosyal yaşantınız önem kazanabilir. Burada mercek altına almanız gereken ilişkilere daha duyarlı olabilirsiniz. Popülerliğinize, yapmak istediklerinize gölge düşüren durumları ve insanları görmek motivasyonunuzu kırabilir. Buna yenilmeyin. Neler olduğunu görmek ve neler yapabileceğinizi anlamak adına bu bir fırsattır. Dengeli ve tutarlı davranışlarınız sizi haklı çıkarabilir. Ama hırsınıza yenildiğinizde de haklıyken haksız duruma da düşebilirsiniz. Çalışmalarınızı neticelendirmek, ilişkiler ve geleceğe dönük işler konusunda kararlarınızı netleştirmek ve seçimlerinizi buna göre yapmak daha güvenli bir zemin oluşturacaktır.

27 Ocak'ta Uranüs'ün Boğa burcunda ileri hareketine başlamasıyla üzerinizdeki ağırlığı atmaya başlıyorsunuz. Ekonomik açıdan zorlandığınız durumların altında yatan nedenleri görebilirsiniz. Harcamaktan, atılmaktan korktukça elinizdeki imkanları doğru değerlendiremediğinizi fark edebilirsiniz. Kontrollü, gereksiz risk taşımayan ama gelecek vaat eden durumlar karşısında sessizliğinizi bozmalısınız. Hayat bir kenarda durarak beklenmez. Kendinize yeni sözler verebilir, yapamadıklarınız için daha iyi planlar oluşturabilirsiniz. Yeni kaynaklar edinmek, mevcut kaynaklarınızı geliştirmek için kalıplarınızın dışına çıkmalısınız. Operasyonlar ve estetikle ilgili işlemleri bu haftadan sonrası için planlayabilirsiniz.

Motivasyon Sözü: “Başarı; fikir ve motivasyonun birleşimiyle oluşur.”






Sevgili Akrepler ve yükselen burcu Akrep olanlar,
2 Ocak'ta Merkür'ün Yay burcundaki ileri hareketinin başlamasıyla ekonomik konulardaki durağanlığınız son buluyor. Para akışınızı hızlandıracak, ödemelerinizi tamamlayabileceğiniz ve daha motive bir şekilde çalışabileceğiniz gelişmelerle karşılaşabilirsiniz. Borçlanma, iş bitiminde ödeme gibi konularda yaşadığınız sıkıntılardan sonra bu konuda daha dikkatli olmalısınız. Yardımcı olmak, iyi niyetle hareket etmek, ortaklık kurmak, büyüme fikirlerine ilgi duymak isteyebilirsiniz. Ancak bunların makul bir zemine oturması gerektiğini de gözden kaçırmamalısınız. Retro döneminde en çok da gözden kaçırdığınız, önemsemediğiniz durumların size problem çıkardığını unutmayın. İş görüşmeleriniz sonuçlanabilir, parasal beklentileriniz karşılanabilir. Doğru planlarla ve yatırımlarla geleceğe dönük hamlelerde bulunabilirsiniz. Kendinize bakmanız ve kendinizi düşünmeniz gereken bir süreç olduğunu deneyimlediniz. Yeme içme düzeniniz bir beslenme programı gibi görünse de aslında kendinize ne kadar değer verdiğinizi de ortaya koyar. Kendi değerinizden vazgeçmeyin.

Yönetici gezegeniniz Mars'ın 4 Ocak'ta Oğlak burcuna geçişi bile beraber hem çalışacağınız hem de keyifli vakit geçireceğiniz bir düzen oluşturabilirsiniz. Hayatta her şeyin dengeli bir şekilde var olması, sizin varoluşunuzu da destekleyecektir. İş dolayısıyla tanışacağınız kişiler sosyal hayatınıza da etki edebilir. Yeni insanlar tanıyacağınız, yeni bilgiler edineceğiniz bir süreci başlatabilirsiniz. Kendi bildiklerinizin ve yaptıklarınızın dışında bir şeylerle karşılaşmak sizi korkutmamalıdır. Bu korkuyu aşmak için bu haftayı iyi değerlendirin. Geleneksel ve bilindik yöntemlerle ilerlemek isteseniz de, kendinizi zamana uyarlamalısınız. Sosyal mecralarda görünürlüğünüz artabilir, etki bırakacak hamleler yapabilirsiniz. Bu etkinin iyi yönde olması için dikkatli olmanızda fayda var. Küslük, dargınlık, yanlış anlaşılmalar ve gereksiz mesafeler gibi konular yakın çevrenizde gündeminize gelebilir. Bunu aşmak adına eleştirel olmamaya, sert ve fevri çıkışlar yapmamaya ve çevrenizi de bu yönde teşvik etmeye çalışmanızda fayda var. Doğru stratejiler kurun.

Oğlak burcunda 11 Ocak'ta gerçekleşecek Yeni Ay ile kendinizi daha iyi ifade edip daha iyi sonuçlar alacağınız alanlara geçiş yapabilirsiniz. Araştırmak, öğrenmek ve bunları kullanmak değerlidir. Hayatınıza bu yönde değer katacağınız fikirler ve insanlarla iç içe olmak motivasyonunuzu arttırabilir. Yaptığınız ya da yapmak istediğiniz şey her ne ise, bunu en iyi şekilde gösterebileceğiniz ve bu konuda iz bırakabileceğiniz bir haftadasınız. Tohumları şimdi atın. Geleneksel olmanın, güvenli alanlarda kalmanın her zaman sizi memnun etmeyeceğini bilmelisiniz. Bu yüzden düşünceleriniz kadar bunları uygulama biçiminizi ve ortamınızı da değiştirmeniz gerekecektir. Çevrenizle olan iletişim problemlerini çözmek, görüşmelerinizi bir neticeye bağlamak, profesyonelleşmek adına bazı fırsatlar elde edebilirsiniz. Seyahat planları ve bunların hazırlıkları, devlet dairelerindeki işler, araç alım satımı ve eğitimler gibi yazı ve dikkat gerektiren konulara gereken zamanı ayırmalısınız. Biraz yorulacağınız ancak sonuçtan fazlasıyla memnun olacağınız bir dönem sizi bekliyor.

14 Ocak'ta Merkür'ün Oğlak burcuna geçişi ile beraber daha konuşma ve hitabetle ilgili konulardaki eksikliğinizi kapatabilirsiniz. Ciddi ve gerçekçi olmak bazen duyguları, düşünceleri anlama ve değerlendirmenizin önüne geçebilir. Bunun yarattığı problemli dönemi geri bırakıp şimdi sıfırdan başlıyorsunuz. Başvuru yapmak, geliştirmek, sunmak, satmak istediğiniz her şey için kapılar açılıyor. Kalıcı ve sağlam arkadaşlıklar kurmak öncelikleriniz arasında yer alabilir. Bunu yapamayacağınızı düşündüğünüz insanlarla aranıza mesafe koyabilirsiniz. Ancak aşırı tepki ve önyargının etkisinde kalmadığınızdan emin olmanızda fayda var.

20 Ocak'ta Güneş'in Kova burcuna geçmesiyle yaşadığınız yerle ilgili konulara daha duyarlı hale gelebilirsiniz. Toplu bir alanda oturuyorsanız ve burada bir değişikliğe gidilmesi gerekiyorsa fitili ateşleyen siz olabilirsiniz. Herkesin saygın ve mutlu bir ortamda yaşama çabası içinde olmak sizin mutluluğunuzu da inşa edecektir. Bir farkındalık oluşturabilirsiniz. Kendi çekirdek aileniz, ev düzeniniz için de bu geçerli olabilir. Aile içi iletişiminizi güçlendirmek adına bazı konuları masaya yatırabilir, yeni kararlar alabilirsiniz. Kuralların değil yaşam tarzının öncelikli olduğunu savunabilirsiniz. Hayatınızı kolaylaştıracak, evinizde daha iyi zaman geçirmenizi ya da çalışmanızı sağlayacak değişikliklere gidebilirsiniz. Eşyaları, elektronik cihazları yenilemek ya da bunları efektif kullanmak isteyebilirsiniz. Maddi ve manevi gelişmeler ön planda olacaktır. Dolayısıyla isteklerinizin, aldığınız karşılıkların altında yatan nedenleri doğru anlamanızda fayda var. Evlilik, kendi düzenine geçme, iş dolayısıyla değişiklik yapma gibi konular gündeminize gelebilir. Maddi imkanlarınız ölçüsünde hareket etmek sizi ilerleyen günlerde sıkıntı yaşamaktan koruyacaktır.

21 Ocak'ta Plüton'un Kova burcunda hareketine başlamasıyla aile ve yuva kavramıyla ilgili sorun yaşadığınız durumların üstesinden gelebilirsiniz. Bu uzun soluklu bir süreç olacağı için ne kadar sabırlı, gelişime açık olduğunuza bağlı olarak sonuç alacaksınız. Dokunmadığınız, ilgilenmediğiniz, çözülmez sanıp bıraktığınız her şeyle dönem dönem karşılaşabilirsiniz. Her birinin bir çözüme, bir sona ihtiyacı var. Bu ihtiyaçları karşılamalısınız. Yaşantınızın kaliteli, evinizin huzuru için bu eforu ortaya koymak durumundasınız. Kendinizi mental olarak hazırlamalısınız. Bu hafta bu hazırlıkla geçebilir, bazı küçük işaretler yakalayabilirsiniz. Aile büyükleriniz, ailenizin önemli gündemleri, yaşam alanlarınızla ilgili kararlar ya da kalıplaşmış yargıların ötesinde bir şeyler konuşmaya hazır olun. Geçmişi bırakanın geleceğe daha çabuk ulaşacağını unutmayın.

23 Ocak'ta Venüs'ün Oğlak burcuna geçişi iletişimde güçlü olmanız gereken noktaları size gösterebilir. Bu sadece olaylarla değil kişilerle de mümkün olacaktır. Dolayısıyla tanışacağınız kişilere, hayatınızdaki mevcut arkadaşlarınıza bakış açınızı burada önem taşıyor. Soğuk, ciddi, sert ve eleştirel tavrınızı zaman zaman yumuşatmaya çalışmalısınız. Net ve gerçek olan her şey sizi çekebilir. Bu da yanlıştan, belirsizlikten kurtulmanız için bir fırsat olabilir. Zihninizin daha iyi çalıştığını, fikirlerinizi daha iyi uygulayabileceğinizi görebilirsiniz. Bu imkanı araştırmalar yapmak, yeni çalışmalara hazırlanmak ve bir mesleğe dönüştürmek adına kullanmalısınız. Geleneksel yöntemlerden ve ortamlardan hareket etmek size iyi bir başlangıç sağlayabilir.

25 Ocak'taki Aslan Dolunayı ile işinizin profesyonelliğinizi sorgulayabilirsiniz. Sadece kariyer odaklı olmayın, hayatınızda uğraş verdiğiniz ve toplumda bilindiğiniz konu her ne ise onunla ilgili bir sorgulama da yapabilirsiniz. Tek bir yöne ve konuya odaklı olmanın aslında o kadar da kazançlı olmadığını fark edebilirsiniz. Duygusal ve dürtüsel davranmamanız gerektiğine dair bazı işaretler alabilirsiniz. Öne çıkma arzunuz, kabul edilme isteğiniz ağır bastığında bunu gerçekleştirmek için her yol mübah sayılmaz. Verdiği sözleri tutan, bilgisi ve duruşuna uygun hareket eden biri olmak size istediğinizi verir. Bunu yapabilmenin maddi ve manevi karşılığını bulabilirsiniz. Bulamadığınız durumlarda, nerede olduğunuza ve yaptıklarınızın nasıl anlaşıldığına, nasıl sonuçlandığına bakın. Değişimi tam da orada başlatacaksınız.

27 Ocak'ta Uranüs'ün Boğa burcunda ileri hareketine geçişi ikili ilişkilerde geldiğiniz noktayı size gösterebilir. Mevcut konularda yeni gündemler ortaya çıkabilir ya da kendinizi bunu yapmak durumunda hissedebilirsiniz. Bazı tutumların değişmesi gerektiğine daha çok ikna olabilirsiniz. Aldığınız kararların nereye vardığını bilmek karar alma mekanizmanızı değiştirecektir. Ani gelişen fikir ayrılıkları, ortaklık ve ilişkilerde yeni bir dönemi açabilir. Üzülmek insani bir duygudur ancak bunu uzun süreli yaşamamalı, hayatın getirilerine odaklanmalısınız. Aynı şeyi karşınızdaki insanların da yapabileceğini düşündüğünüzde, fevri çıkışlardan uzak durabilirsiniz. Empati herkes içindir.

Motivasyon Sözü: “Yeni şeyler denemediğiniz sürece yeni şeyler öğrenemezsiniz.”








Sevgili Yaylar ve yükselen burcu Yay olanlar,
2 Ocak'ta Merkür'ün burcunuzda ileri hareketine geçmesiyle yeni yılın heyecanını daha net hissedebilirsiniz. İfadeleriniz, yaptıklarınız, amaçlarınız, hayatınıza dahil ettiklerinizle bir bütün olduğunuzu ve bunu zaman içerisinde güncelleyebileceğinizi gördünüz. Bunun bir gereklilik, yaşamsal bir fonksiyon olduğu gerçeği size yeni bir bakış açısı kazandırabilir. Kendiniz hakkında konuşmak yerine insanlara konuşabilecekleri iyi konular vermeye çalışabilirsiniz. Hem bireysel hem de sosyal alanlarda bununla ilgili sorunları aşacak fırsatlar yakalayabilirsiniz. Dilenecek özürler, atılacak imzalar gündeminizde yer bulabilir. Her şey sizin hayal ettiğiniz hızda ve şekilde ilerlemeye başlayabilir. Buna ne kadar hazır olduğunuzdan emin olun. Bu sefer işin şakasının olmadığını, kendinizle ve hedeflerinizle daha yakından ilgilenmeniz gerektiğini fark edin. Bedensel ve psikolojik açıdan yenilenmekle ilgili çabalarınız netice vermeye başladığında, bunun ne demek olduğunu daha iyi anlayacaksınız.

4 Ocak'ta Mars'ın burcunuzdan ayrılıp Oğlak burcuna geçişi ile beraber kendinize yaptığınız yatırımları somut sonuçlara dönüştürebileceksiniz. Hayatınıza değer ve anlam katmak, kalıcı işlerle ilgilenmek, hevesinizi ve imkanlarınızı daha doğru kullanmak adına önemli başlangıçları bu dönemde yapabilirsiniz. İş yapma biçiminize bir disiplin getiriyorsunuz. Bunun öneminin ve gereğinin farkındasınız. Bu da size ayrı bir duruş kazandırıyor. Parasal konularda şanslı girişimleriniz olabilir, yönetici figürüne dönüşebilir ya da bu figürlerden çeşitli destekler alabilirsiniz. Koşullarınız ne olursa olsun, bunun biraz daha üzerine çıkabilmek adına şanslısınız. Ancak şansın çabayla desteklenmesi gerektiğini de unutmayın. Bir şeylere sahip olma, kaliteli ve sağlam bir sistemin içinde yer alma dürtünüze kulak verin. Ekonomik ve duygusal konularda beklentilerinizin karşılanmayacağı alanları terk etmek, kurallarınızı değiştirmek daha sakin ve keyifli bir yaşam sürmenizi, fazlalıklardan kurtulmanızı sağlayacaktır.

11 Ocak'ta Oğlak burcunda gerçekleşecek Yeni Ay ile beraber hak ettiğiniz karşılığı ve desteği alabilirsiniz. Tam da ihtiyacınız olan bir zamanda geldiğini düşüneceğiniz kazanımlarınız olabilir. İleriye gidebilir, mevcut durumunuzu geliştirebilir, daha köklü olacağınız stratejiler hamleler geliştirebilirsiniz. Bunların hepsi ve daha fazlası için yeterli imkana, zamana ve yeteneğe sahipsiniz. Disiplinli çalışmayı, yerinde konuşmayı, daha hızlı ve iş bitirici olmayı deneyimleyebilirsiniz. Birilerinin desteğini almak elinizi güçlendirse de kendi otoritenizi kurmak gerektiğine inanabilir ve bu yolda ilerleyebilirsiniz. Bunu daha önce yaptıysanız meyvelerini toplamaya başlayabilirsiniz. Ekonomik açıdan daha güçlü ve istikrarlı ilerleyeceğiniz bir sürece giriyorsunuz. Sonuç alabildiğiniz ve bu sonuçtan memnun olduğunuz hiçbir şeyi es geçmeyin, bu hafta onları nasıl geliştireceğinize odaklanın. Kaygılanmayın, yalnız hissetmeyin ya da yalnız kalmak için zorlamayın. İşinizle, hayatınızla yakından ilgilenmeniz gereken gelişmeler gündeme gelebilir. Burada özenli ve sabırlı olmak her şeyi değiştirir. Ödemelerinizi tamamlamak, birikim yapmak ve geleceğe dönük yatırım alanları oluşturmak için harcamalarınızı kontrol altında tutmanız gerekebilir. Geldiği gibi gidebilecek olan kazançlar kadar gelmeden giden kazançlarınız da olabilir. Bu yüzden temkinli olmanızda fayda var.

14 Ocak'ta Merkür'ün burcunuzdan ayrılıp Oğlak burcuna geçişi ile yeteneklerinizi konuşturabilirsiniz. Bunu sadece iş anlamında düşünmeyin. Hayatınıza kariyer ve iş gelişmeleri dışında bir şeyler katabilmenin önemli olduğunu unutmamalısınız. Bunu yapmadığınız için kayıplar yaşadığınız, öfke kontrolünüzü yitirdiğiniz zamanları düşünün. Duygusal açıdan zengin bir dönem yaşayabilirsiniz. Sevdiklerinize hislerinizi göstermek, hayatınızı daha değerli ve yaşanılabilir kılmak adına adım atabilirsiniz. Paranın sadece bir araç olduğu ve bu araçla neler yapılıp yapılmayacağını deneyimleyeceksiniz. Olgun tavırlar, ne yaptığını ve nerede durduğunu bilmek size bu deneyimin nasıl kazanca, motivasyona dönüştüğünü gösterebilir.

20 Ocak'ta Güneş'in Kova burcuna geçişi ile beraber daha hızlı, aktif ve enerjik hissedebilirsiniz. Bulunduğunuz yerle sınırlı kalmayıp eğitsel açıdan daha ileriye gidebileceğiniz bir dönemdesiniz. Bu farklı açıdan düşünme ve farklı şeyler düşünme hali, size bazı olayların arka planını, iç yüzünü daha net gösterebilir. Özellikle yakın sandığınız insanlarla aranızdaki gerçek mesafeyi görmeniz mümkün olabilir. Arkadaş canlısı karakterinizi dizginlemeniz gerekebilir. Çemberin içinde kalanlarla daha güçlü iletişimler kurabilir, samimiyetinizi ortaklığa dönüştürebilirsiniz. Doğrudan gelir getirici bir iş yapmasanız da sosyal açıdan birlik oluşturabileceğiniz gündemleriniz olabilir. Her ne ile ilgileniyor olursanız olun bunu nasıl anlattığınız ve pazarladığınız önemlidir. Kendinizi bu anlamda geliştirmelisiniz. İşinizi, fikrinizi, hislerinizi ifade etmekle ilgili yeni bilgiler edinebilirsiniz. Dijital alanlar ve yapay zekayla ilgili konularda kendinizi geliştirmeniz önemli olacaktır. Bu sizin fark edilmenizi hızlandırabilir. Farklı bir frekansta olmak insanlara olan yaklaşımlarınızı değiştirebilir. Bunun olumsuz yönde olmaması için dengeli, iyi niyetli ve samimi duruşunuzu korumanızda fayda var.

21 Ocak'ta Plüton Kova burcuna geçiyor ve size 20 yılda ömürlük öğretiler getiriyor. Bunları bir donanıma, tecrübeye dönüştürmelisiniz. Geciken, aksayan, zorlayan, değiştiren her şeyin bir manası vardır. Bu manaları daha iyi anlayacağınız için öfkeniz yerini anlayışa ve farklı düşüncelere bırakıyor. Konuşmanın değil üslubun önemli olduğunu görebilirsiniz. Bu noktada kendinize özeleştiride bulunabilir, sorun ve eksikleri giderme çabasına girebilirsiniz. Gelir elde etme ve sosyal açıdan daha iyi bir duruş sergilemek için sadece yaptığınız işin değil, iş yapma biçimlerinizin ve seçtiğiniz mecraların da önemli olacağını unutmayın. Nereden başlarsanız onun devamındaki yerlerde devam edebilirsiniz. Bazen güzergah değişse de varış noktası değişmez. Dolayısıyla seçimlerinizi en baştan iyi yapmanız gerekecektir. Bu haftayı bu seçimleri belirlemek için kullanabilirsiniz.

23 Ocak'ta Venüs'ün Oğlak burcuna geçişi maddi gündemlerinizle ilgili önemli gelişmeleri beraberinde getirebilir. Şanslı ve kısmetli bir dönemdesiniz. Bunu emeğinizle, sabrınızla oluşturduğunuzu bilmek size güven verebilir. Devam ettirmeniz gereken duruşu bu sayede daha iyi görebilirsiniz. Sorumluluk almaktan kaçınmayın, bunlar sizi geliştirmeye devam edecektir. İmkanları kullanmak, başkalarına yol göstermek, danışmanlık ve mentorluk gibi konularla ilgilenmek adına iyi bir dönem olabilir. Özgüven kazanıyorsunuz. Bunun dozunu iyi ayarlamalısınız. Keyfi harcamalar gündeme gelebilir ancak ileride daha rahat olabilmek için bugünden bazı geleceğe dönük planlar yapabilirsiniz. Para akarken tutmak önemli olacaktır. Kendinize değer verirseniz hak ettiğiniz değeri başkalarından beklemekle ilgili sorunlarınızı aşabilirsiniz.

25 Ocak'ta Aslan burcunda gerçekleşecek Dolunay ile beraber yaptıklarınızın ve yapmak istediklerinizin karşılığını görebilirsiniz. Ne için çalıştığınızı anladığınızda bunu geliştirmek ya da bundan vazgeçmek daha kolay olabilir. Kabul görmek, iddianızı ispatlamak adına ilgilendiğiniz konuların bir zaman kaybı olduğunu fark edebilirsiniz. Bunun yerine kendinizi ifade edebileceğiniz, imkanlarınızı ve yeteneklerinizi kullanabileceğiniz alanlara yönelmelisiniz. Eğitimler, hukuki ve parasal konular gündeminizde yer bulabilir. Yurtdışıyla ilgili konularda bazı neticeler alabilirsiniz.

27 Ocak'ta Uranüs'ün Boğa burcunda ileri hareketine geçişi, iş hayatınızla ilgili ağır ilerleyen konulara hız ve yön kazandırabilir. Olayların bu noktaya neden geldiğini görebilirsiniz. Sorumluluklarınıza daha iyi yönelmek, farklı alanlarda çalışmak, hayatınıza yeni gündemler getirmek için uygun fırsatlar bulabilirsiniz. Fiziksel konularda verdiğiniz çabanın ya da çabasızlığın karşılığını bulabilirsiniz. Beslenme ve sağlık sorunlarıyla ilgili gözardı edilen durumların bazı sonuçları sizi mutsuz hissettirebilir. Tedbirli olmanın, ihtiyacınıza göre hareket etmenin geçici bir süreliğine değil bir yaşam tarzına dönüşmesine olanak tanımalısınız.

Motivasyon Sözü: “Fikirler, ancak onu savunan birileri varsa hayatta kalır.”









Aygül Aydın
 



Sevgili Oğlaklar ve yükselen burcu Oğlak olanlar, Merkür'ün Yay burcunda ileri hareketine geçmesiyle yeni yılı 2 Ocak'ta başlattığınızı düşünebilirsiniz. Retronun burcunuzda olduğu süreçlerde psikolojik ve sosyal açıdan olumsuz etkilendiğiniz konuların dönüştüğüne şahitlik edebilirsiniz. Bu dönüşüme sizin tutumlarınız yön verecektir. Kendinizin ve hayatınızın farkında olmanın, eksiklerinizi kapatmanın ardından şimdi yeniden sahneye çıkma hazırlığı yapabilirsiniz. Dedikodulara, iyi niyetin suistimaline daha farklı tepkiler verebilirsiniz. Sizi neyin etkileyeceğinizi bu tepkilerle kontrol edebilirsiniz. Abartıya kaçan her şeyin sağlığınızı ve içsel rahatlığınızı olumsuz etkileyeceğini unutmayın. Hukuksal konular, sosyal sorumluluklar ve sanal mecralarla ilgili konuların ön plana gelmesi söz konusu olabilir. Bu alanlardaki çalışmalarınız ya da fikirleriniz için düğmeye basabilir, kendinize destekler bulabilirsiniz. Bu konuda daha seçici olacağınız bir dönemdesiniz. Sinir ve iskelet sisteminizle ilgili problemlerinizin çözümüyle ilgilenebilir, kendinizi yormayacağınız şekilde egzersiz ve rahatlama çalışmaları yapabilirsiniz.

4 Ocak'ta Mars'ın burcunuza geçişi ile beraber fiziksel dinçliğin hayatınıza olumlu etkilerini daha net bir şekilde görebilirsiniz. Güçlülüğün devamlı olabilmesi, doğru şekilde kullanılması adına kendinize bir program çizebilirsiniz. Odağınızı kendinize çevirdiğinizde geriye kalan konular ve insanlara karşı duyarsızlaşmamalısınız. Gereksiz mesafeler, öfke göstergeleri işinize yaramayacaktır. Dolayısıyla kurduğunuz, kurmak istediğiniz otorite konusunda dersinize iyi çalışmanızda, bütün detaylara göz gezdirmenizde fayda var. Dikkatleri çekebileceğiniz, fikirlerinizle yön vereceğiniz bir dönemi başlatıyorsunuz. Kanun koyucu rolünü üstlenmek yerine sizi takip edebilecekleri seçimler oluşturmanız, inatlaşma yerine anlaşma, öğrenme-öğretme konusuna ağırlık vermeniz daha akıllıca olabilir. Hem dış görünüş hem de düşünsel açıdan gelişime açıksınız. Bunu değerlendirin, bu hafta uzman ve doktor randevularınızı alın ve çalışmaya başlayın. Profesyonellerle çalışmak size istediğiniz sonucu verecektir.

11 Ocak'ta burcunuzda gerçekleşecek Yeni Ay ile yeni yıla yeni bir kimlikle girebilirsiniz. Yüzleşmek, bu dönemin en çok ilgileneceğiniz konusu olabilir. Hatalarınızla, eksiklerinizle, ihtiyaçlarınızla yüzleşmek ve bunların ışığında ilerlemek size yeni bir soluk getirecektir. Yalnızlığın değil kaliteli, uzun süreli ve samimi ilişkilerin esiri olmak isteyebilirsiniz. Hayatınızdaki insanları seçmek, iyi ilişkiler kurmak ve anılar biriktirmek adına şanslısınız. Duygularınızı ve düşüncelerinizi ifade etmekten kaçınmayın. Bir bedel ödemeniz gerekebilir. Ekonomik ya da psikolojik açıdan buna hazır olmanız önemli olacaktır. Hemen kötüyü ve zoru düşünmeyin. Bir tarz değişikliğine gitmek de bir bütçe gerektirir. Yaşantınızın şu anki seyrinin dışına çıkması için kendinize karşı cömert olmalısınız. İş, aile, yaşam alanı gibi konularda karar vereceğiniz yeni gelişmeler gündeme gelebilir. Çok istediğiniz o düzene bir adım kalmış gibi düşünün ve bu fırsatları, gelişmeleri değerlendirin.

14 Ocak'ta Merkür'ün de burcunuzda hareket edecek olması, asıl başlangıcın bu olduğunu gösterebilir. Başvurular ve imzalı işler, evraklar, görüşmeler, ilişkiler açısından destekleniyorsunuz. Beklettiğiniz, üzerinde sıkı çalıştığınız, hazırlık yaptığınız konuları gündeme getirebilirsiniz. İlgi çekeceksiniz ve insanların size gelmesinin önünü açacaksınız. Bunu isteyerek yapmasanız da, karşılaşabilirsiniz. Dolayısıyla verdiğiniz karşılıklara, tavırlarınıza ve üslubunuza dikkat etmenizde fayda var. Sert şeyler çabuk kırılır, kibarlığınızı ortaya koyun.

20 Ocak'ta Güneş'in Kova burcuna geçişi ekonomik anlamda yüzünüzü güldürebilir. Takdir edileceğiniz, yeni alanlara geçiş yapabileceğiniz, tanınıp ilgi toplayabileceğiniz bir süreç olabilir. Daha güçlü ve motive hissedebilirsiniz. Bu da potansiyelinizi arttıracaktır. İşinizi büyütmek, yeni iş kurmak veya bulmak, planları uygulamak, ortaklı işlere girmek, destekler almak noktasında şanslısınız. Bu konularda yardıma ihtiyacınız olduğunu kabullenebilir, bakış açınızı değiştirebilirsiniz. Bu saye de sadece para değil, bir hayat da kazanabileceksiniz. Bu hayatı daha konforlu hale getireceğiniz detayları, püf noktaları öğrenebileceğiniz gelişmeler yakalayabilirsiniz. Bütçenizi, gelir gider hesabınızı iyi yapmalısınız. Heyecan ve hevesle önemli ve büyük harcamalar yapabilir, fazla cömert davranabilirsiniz. Olumsuz bir durumla, riskle karşılaşmadan bunu kontrol altında tutabilmeniz önemli olacaktır.

21 Ocak'ta Plüton burcunuzdaki uzun yolculuğu sonlandırarak Kova burcuna geçiyor. Beklenilmeyeni beklemeyi, olmayanı oldurmayı bireysel alanlarınızda yaşadıktan sonra şimdi bunları hayata geçirmeyi deneyimleyeceksiniz. Her şeyin netlik kazanması kadar net tanımının da değiştiğini görebilirsiniz. Parasal açıdan şanslı olduğunuz halde istediğiniz başarıyı elde edemediğiniz alanlara odaklanabilirsiniz. Burada bir şeylerin kırılması gerektiğini görebilir, yeni bir karar alabilirsiniz. Değerinizi düşürmeyin, kimsenin de değerine gölge yapmayın. Başkalarının gittiği yol sizi istediğiniz yere götürmüyor olabilir. Bu durumda kendi yolunuzu ve yönteminizi bulmak daha akıllıca olacaktır. Neye değer verip anlam yüklerseniz, neye emek harcarsanız onun sizinle ilgili ipucu verdiğini bilmelisiniz. Bunu önce siz bilirseniz çevrenizin bilmesi ve anlaması daha kolay olacaktır. Kendinize bir ayna tutacağınız, bu sayede kazanç kaynaklarınızı ve potansiyelinizi daha iyi göreceğiniz bir süreç başlıyor. Buna hizmet etmeyen, sizin de hizmet edemeyeceğiniz noktaları görün ve artık vedalaşın.

23 Ocak'ta Venüs'ün Oğlak burcuna geçişi ile kendinize daha özenli davranmaya başlayabilirsiniz. Standartlarınızı değiştirmek ve yükseltmek isteyebilirsiniz. Kişisel bakımınıza ve mental sağlığınıza yatırım yapmak iyi bir fikir olabilir. Bunu bir arınma ve yenilenme dönemi olarak düşünebilirsiniz. İlgi meraklısı olmasanız da kabul görmek insanidir ve bunun beklentisine girebilirsiniz. Bu beklentilerinizin karşılandığını görebilirsiniz. Bedensel ve zihinsel açıdan yeniliklere açılmanız, size başlangıçlar getirecektir. Kararlı, sevgi dolu, güven veren ve bulan biri olarak yaşamınızı buna uyum sağlayacak insanlarla sürdürebilirsiniz.

25 Ocak'ta Aslan burcunda gerçekleşecek Dolunay ile duygusal konularda kendinizi ifade etmenizle ilgili güçlükleri aşmanıza yardımcı olabilir. İçten içe çekindiğiniz ya da özgüveninizin sarsıldığını düşündüğünüz konularda önünüze yeni kapılar açılabilir. Bir şeyler yapabilme, üretebilme adına ısrarcı olmalısınız. Motivasyonunuz ve enerjiniz bu yönde olduğunda hayatınızda neler olup bittiğini anlamanız da kolaylaşacaktır. Ortaklı işler, yan gelirler ve aile destekleri gibi konularda işlemleriniz sonuçlanabilir. Öncülük etmenin, başlatan olmanın ne demek olduğunu bu konular sayesinde daha iyi anlayabilirsiniz. Ailenizle ya da sizinle ilgili sağlık konuları, operasyonlar, maddi güç gerektiren ihtiyaçlar doğabilir. Akılcı ve makul yaklaşımlar önceliğiniz olmalıdır.

27 Ocak'ta Uranüs'ün Boğa burcunda ileri hareketine geçişi ile yaratıcılığınızı, fikirlerinizi konuşturacağınız fırsatlar bulabilirsiniz. Sonuçsuz kalan her şey sizi öfkelendirebilir. Ancak bunların da bir getirisi olacaktır. Mutlu olmak sizin için somut konularla mümkün olabilir. Bunlarla ilgili değişikliğe gittiğiniz zamanları düşünmelisiniz. Hala değişmeyen bir şeyler olması, bunlarda ısrarcı davranmanız süreci zorlaştırabilir. Bu hafta itibariyle kendinizi bu konuda esnetmeye başlamanız, ilerleyen günlerde karşılaşacağınız sürprizleri daha iyi anlamanızı sağlayacaktır. Bu sürprizler duygusal ve parasal konularda karşınıza çıkabilir. Özgürleşiyorsunuz.

Motivasyon Sözü: “Dünyada en değer verilmesi gereken şey, insanın özgür ve keşfeden zihnidir.







Sevgili Kovalar ve yükselen burcu Kova olanlar, 2 Ocak'ta Merkür'ün Yay burcunda ileri hareketine başlamasıyla beraber sosyal hayatınızla ilgili pürüzleri düzeltiyor, durağanlığı ortadan kaldırıyorsunuz. Retro dönemi size yanlış arkadaşlıkları, işbirliklerini gösterdi. Artık gördüklerinize sırt çevirmeden ilerlemelisiniz. Doğru bir üslup ve kelime seçimiyle ilerleyeceğiniz, kendinizi geliştirip başkalarına da katkı sağlayabileceğiniz ortamlarda bulunmalısınız. Seçimlerinizi bu kriterlere göre yapmanızda fayda var. Kasım ayı itibariyle üzerinde çalıştığınız işler, projeler, kendinize koyduğunuz hedeflerle ilgili çalışmalarınızı hızlandırabilirsiniz. Dijital mecralar ve yurtdışı-yabancı kaynaklı işler açısından şansınızı arttırabilirsiniz. Büyümek, gelişmek ve bunu etik değerlerle yapmak sizi her zaman farklı kılacaktır.

4 Ocak'ta Mars'ın Oğlak burcuna geçişi ile beraber hislerinizi anlamak, davranışlarınızı kontrol etmek ve çevrenizi gözlemlemek adına iyi bir döneme giriyorsunuz. Öğrenecekleriniz, şahit olacaklarınız karşısında tepkilerinizi nasıl vereceğinizi iyi seçmelisiniz. Sinir sisteminizi ve ruh sağlığınızı etkileyebilecek durumlardan kaçınmanızda fayda var. Çevresel faktörlerin hayatınızda etkili oluşuna karşı olup burada bir agresyon oluşturmak yerine buna neden olan durumları bulmayı, neden bu kadar etkilendiğinizi anlamayı seçmeniz daha akıllıca olabilir. Kişisel gelişimi destekleyecek eğitim ve çalışmaları mantıklı bulmuyorsanız, sizin için gerçekliği olan ve somut olarak uygulayabileceğiniz seçenekler üzerinden hareket edebilirsiniz. Bir profesyonelin desteğini almak, ilgili kurumlarla çalışmak, güvendiğiniz otorite figürleriyle görüşmek bu anlamda etkili olabilir. İş ve hayattan beklentilerinizle ilgili konuların zaman zaman dışına çıkabilirsiniz. Doğada zaman geçirmek bu anlamda daha iyi hissetmenizi sağlayabilir. Fiziksel olarak kendinize bakmak isteyebilirsiniz. Farkında olmadığınız rahatsızlıklarınız gündeme gelebilir, bunları ihmal etmeyin. Düzenli bir çabanın değiştiremeyeceği, iyileştiremeyeceği hiçbir şey yoktur.

11 Ocak'ta Oğlak burcunda gerçekleşecek Yeni Ay ile kendinize dair yeni bir şeyler öğrenebilirsiniz. Öğrenme hayat boyu devam eder ve farklı şekillerde oluşur. İnsanlardan, yaptığınız işlerden, katıldığınız ortamlardan öğrenecek çok şeyiniz olduğunu görebilirsiniz. Bunların bir kısmı canınızı sıkıp kalbinizi kırabilir. Ancak daha iyi düşünmek ve daha iyi kararlar vermek adına bunun gerekli olabileceğini unutmamalısınız. Gizli saklı konuların ortaya çıkması, kötü niyetli kişilerin ifşası, para alışverişi yapılan ilişkiler ruhsal açıdan sizi zorlayabilir. Güveneceğiniz birilerini bulmakta zorlandığınızı düşünebilirsiniz. Bunu sebep göstererek kendinizi dış dünyaya tamamen kapatmak yerine bir süre dinlenmeyi, uzman desteği almayı, gözlem yapmayı tercih edebilirsiniz. Gereksiz, fayda sağlamayan, yoran, bir netliği ve kalıcılığı olmayan her şeyden sıyrılabilirsiniz. Bu konuda kendinizi zorladığınız ilişkiler veya işler varsa siz de artık sakladıklarınızı, içinize attıklarınızı gündeme getirebilirsiniz. Geri dönüşünüz ancak bu şekilde muhteşem olabilir.

14 Ocak'ta Merkür'ün de Oğlak burcuna geçişi bu tarih aralığında her şeyin netleşip gerçekliğe kavuşmasına zemin hazırlayabilir. Özgürleşmeli, kendi otoritenizi fark edip bunu geliştirmelisiniz. Fikrine güvendiğiniz kişilerle görüşebilir, benzer durumları yaşamış insanlara ulaşabilirsiniz. Bir faydanın insana neler katabileceğini çok iyi bildiğiniz için bunu başkalarının da yaşamasına olanak tanıyacak işler yapabilirsiniz. Sosyal sorumluluk projelerine katılabilir, bunlara öncülük edebilir ve fikirlerinizle, liderliğinizle maddi ve manevi desteğe ihtiyacı olanlara ulaşabilirsiniz.

20 Ocak'ta Güneş'in burcunuza geçmesiyle yeni yılın heyecanını bu dönem itibariyle daha yoğun hissedebilirsiniz. Şanslı etkiler altındasınız. Bunu çabanızla, duruşunuzla, bakış açınızla süsleyebilir ve çevrenizi etkileyebilirsiniz. Özgüveniniz her zaman yüksek olsa da bu kez bunun altını daha iyi dolduracağınız gelişmeler yaşayabilirsiniz. Gizlenmek sadece sizi değil yapabileceklerinizi de saklar. Saklandığınız yerden çıkmalısınız. İş hayatı, sosyal ilişkiler, duygusal meseleler, bedensel değişimler açısından karşılaşabileceğiniz çok fazla seçenek, yöntem olabilir. Bunları ve size bunları getirebilecek insanları kaçırmayın. Aklınızdan geçirin, kağıda dökün ve hayatta yaşamaya başlayın. Kural bu kadar basitken bunu zorlaştıran alışkanlıklardan uzak durmanız sizin faydanıza olacaktır.

21 Ocak bir dönüm noktasının başlangıcı olabilir, çünkü Plüton sizin burcunuzda hareket etmeye başlıyor. Kendinize dair pek çok yeni deneyimin ardından neyin gerekli neyin gereksiz olduğunu ayırt edebilirsiniz. Kurduğunuz düzenin dışına çıkmanız gerekebilir. Başka bir mahalleye değil, şehre ya da ülkeye taşınmak gibi düşünebilirsiniz. Dışarı çıkıyor, çizdiğiniz çemberin sınırlarını genişletiyorsunuz. Mizacınız, yapabilecekleriniz ya da yapmak istedikleriniz, hayattan beklentileriniz değişebilir. Sadece farklı olanı değil kendiniz için idol olanı da bulmanız gerektiğini unutmayın. Bu süreç size bunu sıklıkta hatırlatacaktır. Her şeyin bir miadının olduğunu, bu dolduğunda gideceğini bildiğiniz zaman alışkanlıkları değiştirmeniz daha kolay olabilir. Bu yüzleşmeyle şimdiden barışın, bir liste çıkarın ve kafanızdaki soru işaretlerini yazarak ne yapmanız gerektiğini düşünmeye başlayın. Ruhsal ve bedensel sağlığınızı ilgilendiren konular gündeminizde yer bulabilir. Düzenli kontrol ve bakımın, erken teşhisin önemli olduğunu unutmayın.

23 Ocak'ta Venüs'ün Oğlak burcuna geçişi ile beraber iç dünyanızda işleri yoluna koymaya başlıyorsunuz. İyileşmek, sadece bir rahatsızlıktan kurtulmakla değil yakaladığınız rahatlığı geliştirmekle de ilgilidir. Dolayısıyla kazanımlarınızı düşünerek bunlarla ilgili neler yapabileceğinizi de düşünmeniz gerekebilir. Kadın otoritelerden ya da hayatınızda etkin rol oynayan kişilerden öğrenecekleriniz sizi şaşırtabilir. Dağ sandıklarınızın bulut olduğunu fark edebilirsiniz. Bu değersizlik ve güvensizlik hissinden kurtulmak için bu şaşkınlığı uzun sürdürmemeli, hayatınıza devam etmelisiniz. Sağlığınızla ilgilenebilir, doğada daha çok vakit geçirebilir, tecrübelerinizi paylaşacağınız mecralarda yer edinebilir, gönüllü işlerde çalışabilirsiniz. Duygularınızı ve ilişkilerinizi, yaptığınız işleri, kazanımlarınızı, kurallarınızı saklamak isteyebilirsiniz. Bir süre kendi halinizde, gözlerden uzak yaşamak kendinizi ve yaşadıklarınızı daha iyi anlamanıza yardımcı olabilir.

25 Ocak'taki Aslan Dolunayı tahammülünüzü ve sabrınızı zorlayabilir. Orta yolu bulmak istedikçe taraf olduğunuz ya da taraf olunduğunu gördüğünüz durumlar karşısında aceleci karar vermemelisiniz. Beklenmedik sonlar, pişman olunacak sözler konusunda dikkatli olmalısınız. Bu aşamada ne istediğinizi bilmek önemlidir. Başlangıç ve bitişlere dair kararlarınızı bu sakinlikte vermelisiniz. Davranışlarınızın ve beklentilerinizin doğurduğu sonuçlar bu kararlarda etkili olacaktır. Ticari konularda da aynı etkiler söz konusu olabilir. Hırsla değil mantıkla ilerlemelisiniz. Duygusal davranışlar ve hamleler uzun vadeli olmayabilir. Kendinizi, hayatınızı ve ilişkilerinizi güncellemek gereken durumlar doğabilir. Buna hazır olun.

27 Ocak'ta yönetici gezegeniniz Uranüs Boğa burcunda ileri hareketine geçerek ev ortamındaki işleri ve ilişkileri yoluna koyuyor. Radikal değişimler yapmış, şaşırtıcı konularla ilgilenmiş olabilirsiniz. Bunları nasıl yönettiğinize bağlı olarak şimdi neticeleriyle karşılaşabilirsiniz. Beklemediğiniz şekilde ilerleyen olaylar, yeni gündemler karşısında daha tedbirli ve uyanık olabilirsiniz. Eski alışkanlıklar, eşyalar, sorunlar ve kazançlar üzerinden ilerlemiş olmanız size avantaj sağlayacaktır. Taşınma gerçekleştiyse burada daha iyi bir düzen kurabilir, henüz o adımı atmadıysanız artık başka şansınızın kalmadığını görebilirsiniz. Aynı durum evlilik ve aile birliği konularında da geçerli olabilir. İlişkilerinizi gözden geçirirken nelerden kaçındığınızı, nelerle uğraşmak zorunda kaldığınızı düşünmelisiniz.

Motivasyon Sözü: “Kararlı olmak, başarıya giden yolu yarılamak demekti.”







Sevgili Balıklar ve yükselen burcu Balık olanlar,
2 Ocak'ta Merkür'ün Yay burcunda ileri hareket edecek olmasıyla yılı retro ile kapatmanın üzüntüsünü geride bırakıyorsunuz. Sorumluluklarınıza daha sıkı sarılacağınız, ne yaptığınızın daha çok farkında olacağınız bir dönem olabilir. Beklentilerinizin gerçekleşmemesi konusunda kendinizi yıpratmayın. Bunun yerine retro döneminde aksayan konular için şimdi neler yapabileceğinize odaklanın. İş arayışları, iş geliştirme ve büyüme fikirlerini uygulamaya koymak için iyi bir dönem olabilir. Yeni ve büyük çevrelere hitap edebileceğiniz, tarz ve yön değişikliğine gidebileceğiniz gelişmeler yaşayabilirsiniz. Bu noktada hitabetinizi, diksiyonunuzu geliştirmeniz faydalı olacaktır. Hukuksal konular gündeminize gelebilir, davalarınızın sonuçlanması, haklılığınızın ortaya çıkması üzerinizden bir yük kaldırabilir. Heyecanla ve hızla ilerlemek, bilgi ve donanımla desteklendiğinde sizi istediğiniz noktaya ulaştırır. Bu haftayı değerlendirirken ve şekillendirirken bu detayı gözden kaçırmayın.

4 Ocak'ta Mars'ın Oğlak burcuna geçişi sizi sosyal hayata daha hızlı ve etkin bir şekilde adapte edebilir. Bunun da bir kuralının olduğunu, bunları seçebileceğinizi, zamanı verimli geçireceğinizi göreceğiniz ortamlarla ve insanlarla karşılaşabilirsiniz. Sosyal açıdan eksik hissettiğiniz durumlar, sizde bir anksiyete oluşturuyorsa buna biraz daha emek vermenizi gerektirebilir. Yön vermek ve yön bulmak adına etkili çalışmalar yapabilirsiniz. Bu durumun getireceği özgüven, dozunu aşmadığınız sürece size kazanç sağlayacaktır. Ancak doz aşımı olduğunda da bazı gerginlikler ve aksaklıklar doğurabilir. Dinleme ve anlama konusunda sürtüşmeler yaşayabilirsiniz. Sinirlerinize hakim olmanız, bunun yapılmadığı ortamlarda bulunmamanız önemlidir. Zihninizi toplamak, ortaya bir şeyler çıkarmak, kazanç sağlamak ve geleceğinizi garantilemek adına pozitif etkiler altındasınız. Gelip geçici durumların, önyargıların ve katı duruşun buna gölge düşürmesine izin vermeyin. Üzerinde çalıştığınız işler ya da yeni başlayacağınız projelerin maddi getirisi ekonomik olarak daha iyi hissetmenize ve hareket etmenize yardım edebilir. Kendinize bir amaç buluyorsunuz, zaten bulduysanız bunu nasıl işleyeceğinizi öğrenip harekete geçiyorsunuz.

11 Ocak'ta Oğlak burcunda gerçekleşecek Yeni Ay ile beraber hayatta tutunacak bir dalı değil, dalları olan bir ağacı arayabilirsiniz. Bazı şeylerin kökten değişimi gerekebilir, bunu net bir şekilde fark ediyorsunuz. Bu konuda motivasyonunuzun yüksek olmasını kullanın. Çünkü bu motivasyon size karşılaştıklarınızdan daha fazlasını getirebilir. Maddi kazanımlar elde etmek, geleceğinize yön vermek, şansınızı arttırmak ve kontrolü elinize almak için sıkı çalışmanız gerekecektir. Halihazırda bunları yapıyorsanız şimdi karşılık bulabilirsiniz. Yapmıyorsanız, buna engel olan ya da direnç göstermenize neden olan durumları, insanları görerek müdahale edebilirsiniz. Analizin, ayrıştırmanın ve mantıkla hareket etmenin önemli olduğu bir haftadasınız. Bunun istikrarlı bir hale gelmesi için baştan sıkı tutmanızda, kendinize sadık kalmanızda fayda var. Herhangi bir konu yerine size fayda sağlayacak konuları, herhangi bir arkadaşlık yerine güvende hissedeceğiniz ve hissettireceğiniz insanları önceliğiniz yapabilirsiniz.

14 Ocak'ta Merkür'ün Oğlak burcuna geçişi, düşüncelerinizi ifade etmek ve hayata geçirmek noktasında sizi destekleyebilir. Kendinizi ve imkanlarınızı engellemeyin. Yeni bir şeyler öğrenmeye, deneyimlemeye açık olmalısınız. Bununla ilgili olumsuz tecrübeleri, gecikmeleri, zamanında yapılamayan ödeme ve işlemleri düşündüğünüzde şimdi harekete geçmenin ne kadar önemli olduğunu fark edeceksiniz. Eğitim alabilir, bir alanda gelişebilir, ve uzmanlaşabilir, kendinize değer katacağınız ve bilginizle hareket edeceğiniz bir süreç oluşturabilirsiniz. Aranızdaki mesafenin değişmesi gerektiğini düşündüğünüz bazı arkadaşlık ilişkilerinizle ilgili değişlik yapmayı düşünebilirsiniz. Retro döneminde bununla ilgili gelişmelerin yaşanmış olmasından referansla şimdi daha ciddi, mantıklı ve gerçekçi, deneyimlerle adım atacaksınız.

20 Ocak'ta Güneş'in Kova burcuna geçişi ile beraber kendi halinizle kalmak isteyeceğiniz bir döneme girebilirsiniz. Her zamanki sessizliğinizden ve sakinliğinizden farklı olarak bu kez olayları ve insanları daha iyi analiz etmek için kenarda bekleyebilirsiniz. Bu pusuya yatmak, fırsat kollamak değildir. Sizi bu tuzağa düşürecek düşüncelerden ve insanlardan uzaklaşmanın önemli ve gerekli olduğunu unutmayın. Sosyal mecralarda, günlük hayatta, arkadaş ve iş çevresinde kendinizi gösterme çabanızın altında yatan nedeni bulmalısınız. Bir şeyleri mi bastırıyorsunuz? Buna verecek cevabınız yaşam şeklinizi değiştirebilir. Bedensel ve ruhsal açıdan sizi kısıtlayan alışkanlıklar, fikirler, ortamlar ve ilişkiler konusunda önemli farkındalıklar yaşayabilirsiniz. Olumlu ve olumsuz sürprizlere hazır olun. Beklemediğiniz yerden gelecek haberler ve konular size bazı tutumlarınızı, mesafelerinizi güncelleme gereği hissettirebilir. Yaratıcılığınızı geliştirmek, yeni planlar yapmak adına şanslı olabilirsiniz. Dikkatinizi dağıtan, sizi olumsuz etkileyen ya da geriye düşüren faktörleri en aza indiriyorsunuz.

21 Ocak'ta Plüton'un Kova burcuna geçişi uzun soluklu bir süreci başlatıyor. Gizli saklı konuları, bastırılan duyguları anlamanın ve çözümlemenin yeni yollarını bulabilirsiniz. Belki de artık bunlarla ilgilenmeyerek çözüme ulaşacaksınız. Deneyimle, zamanla hepsini görebilirsiniz ancak şimdi kendinize bir uğraş bulma, bir alan tanıma zamanındasınız. Karşılaştığınız fırsatlar, başınızdan geçen olaylar, hayatınıza bir şekilde dahil olan insanlar sizi şaşırtabilir. Bu şaşkınlığı uzun sürdürmeyin ve size anlatılanları yakalamaya çalışın. Kendinizle ilgili yeni bir şeyler öğrenebilir, tepkilerinizin altında yatan nedenleri bulabilirsiniz. Karşı çıkmak ya da görmezden gelmek bir seçenek değildir. Buna yöneldiğiniz için zaman ve imkan kaybettiğiniz günler geride kaldı. Bu hafta itibariyle daha iyi anlayıp değerlendirme yapabilmenizi sağlayacak bilgileri araştırabilir, uzman kişilerle görüşebilir, deneyimlerini paylaşan insanları okuyabilirsiniz. Birey ve toplum arasındaki bağı daha net göreceğiniz için karşılıklı olarak birbirinize katacağınız çok fazla detay olduğunu da fark edeceksiniz.

23 Ocak'ta Venüs'ün Oğlak burcuna geçişi aklınızdaki fikirlerin uygulanabilirliği ve geri dönüşümü konusunda size fırsatlar tanıyabilir. Daha iyi hissedebilir, daha çok dikkat çekebilir ve üretim gücünüzü yükseltebilirsiniz. Hayatınızın gidişatı ne olursa olsun büyük düşünmeyi ve bir şeyler kazanabilmeyi bir alışkanlık haline dönüştürmelisiniz. İçinizde bununla ilgili bir cevherin olduğunu görebilirsiniz. Arkadaş ortamınızdan bu yönde geri bildirimler alabilirsiniz. Tüm bu verileri toplayarak hayallerinizi gerçekleştirme, başkalarını destekleme konusunda adım atabilirsiniz. Ekonomik kaygılarınız artık son buluyor.

25 Ocak'ta Aslan burcunda gerçekleşecek Dolunay ile birlikte gündelik yaşantınızı gözden geçirebilirsiniz. Kendi bildiğiniz ve istediğiniz şekilde ilerlemenin getirdiği sonuçlar, sizi bundan sonrasına hazırlayacaktır. Sinirlerinizi yatıştırın ve birilerinin size karşı olduğunu düşünmeyi bırakın. Motivasyonunuzu bu yönde harcamamak kendiniz için yapacağınız en iyi yatırım olabilir. Spora başlamak, zararlı alışkanlıklar ve ortamlardan uzak durmak gerekebilir. Fiziksel olarak buna zaman ayırmak psikolojik olarak da iyi zaman geçirmenize yardımcı olacaktır. Beklediğiniz atama, terfi, işe alınma haberlerini alabilirsiniz. Bunun getirdiği stresi ortadan hızlıca kaldırmak sorumluluklara ve sizi bekleyen diğer konulara adapte olmanızı kolaylaştıracaktır. Evcil hayvanlarla ilgili kararlar alabilirsiniz, buna bir sağlık sorunu karşısında doktorunuzu dinlemenizde fayda var.

27 Ocak'ta Uranüs'ün Boğa burcunda ileri hareketine başlamasıyla iletişim kurmakla ilgili endişeleriniz son buluyor. Kendinizi bu noktada yetiştirmeniz, iyileştirmeniz gereken konularda artık uygulamaya geçebilirsiniz. Şimdi sahne sizin, burada ne anlatacağınızı bilin ve karşılaşacaklarınıza hazır olun. Tanışacağınız insanlar sizi şaşırtabilir, beklenmedik haberler ve gelişmeler sunabilir. Önyargılı ya da çekimser olmak yerine üzerinde düşünüp değerlendirme yapma yetinizi kullanmalısınız. Fikirlerinizi paylaşacağınız insanları ve mecraları seçmek konusunda daha önce denemediğiniz yöntemler bulabilirsiniz. Sadece muhataplarınız değil, konuşacaklarınız da büyük oranda değişebilir.

Motivasyon Sözü: “Farklı olma hakkımızı yitirdiğimizde, özgür olma imtiyazımızı kaybederiz.”









Aygül Aydın
 
merkür astroloji


Yeni yılın ilk gününe Merkür durağan konumda gireceğiz. Merkür, 1-3 Ocak 2024 arasında durağan konumda kaldıktan retrosunu tamamlayacak. 3 Ocak 2024 itibariyle Merkür retrosu resmen sona eriyor, ancak ana gölge fazdan Ocak 2024’ta çıkacak ve tam hızına gelmesi 20 Ocak 2024’ü bulacak. Yine de hızı düşük olsa da ileri hareketteki Merkür ana gölgeden fazdan çıktıktan sonra çok daha verimli iletişim, organizasyon ve düşünsel akış yaratır.

Mars 4 Ocak 2024’te Oğlak burcuna geçecek. Bu durum çok önemli; Mars yüceldiği, en kontrollü, soğukkanlı ve başarmaya açık olduğu konumda. İrademiz en üstün noktaya çıkabilir, öfkelenmeden, kontrolü kaybetmeden doğru adımları atarak odaklandığımız konuda muzaffer olmamız mümkün. Konsantrasyonu da oldukça yükselten bir etkidir. Spor ve diyete başlamak, kural ihlali yapmadan düzenli devam etmek adına da ziyadesiyle destekleyicidir. Mars Oğlak dönemlerinde her şeyin planlı olmasında fayda vardır, gereksiz doğaçlama, sadece içgüdüleri kullanmak ve duygusal kararlara odaklanmak pek fayda getirmez. Mars, 6 Mart 2024’e kadar bu burçta kalacak.

14 Ocak 2024’te Merkür tekrar Oğlak burcuna geçecek. Merkür bu burçta en ciddi, rasyonel ve fayda odaklı formundadır. Güneş tutulmasının mantık, sağduyu ve soğukkanlılık motifini daha da güçlendiriyor. Bu transitin gücüyle duygusal ve sübjektif mantığımız birçok konuya rasyonel bakarak her şeyi gerçek haliyle değerlendirmemiz mümkün. Transit iş kurma, iş değişimi, önemli imzalar ve girişimleri hayata geçirmek adına destekleyicidir. Merkür 5 Şubat 2024’e kadar bu burçta kalacak.

Güneş 20 Ocak 2024’te Kova burcuna geçecek. Güneş bu burçtayken kolektife odaklanma, bireyselleşme, takım halinde hareket etme temaları vurgulanır. İnsan hakları, adalet ve özgürlük motifleri toplumsal düzlemde de önem kazanır. Farklı fikirleri dinleme, yeni şeyler öğrenme ve geleceği düşünme zamanıdır. Zodyağın özgür ve hümanist ruhlarının doğum günü kutlu olsun, yeni yaşınız size güzellikler getirsin. :) Güneş 19 Şubat 2024’e kadar bu burçta kalacak.

Ayın hatta yılın, hatta önümüzdeki yılların en önemli transitine gelirsek eğer 21 Ocak 2024’te Plüton Kova burcuna geçiyor. Plüton Kova burcundayken hümanizm, eşitlik, insan hakları, teknolojinin üstünlüğünü simgeler. Bu sebeple otoriter, dogmatik ve zorba sistemler, yıkıcı kapitalist düzende ciddi tetiklemeler, insan hakları ve adalet adına kitlesel tepkiler artacaktır.

Plüton bir önceki seyahatinde 1777-1798 yılları arasında bu burçtaydı. Bu dönemde neler oldu derseniz, en önemli konu 1789’daki Fransız İhtilalidir. Monarşilerin sallandığı ve ulus devletlerin ortaya çıkış süreci bu olayla başlamıştır. Bu hareket hem toplumsal sınıfları değiştirmiş hem de insan hakları ve eşitlik konusunda etkileri günümüze ulaşan olaylar zincirini tetiklemiştir. Plüton Kova kolektif bilinç, sınıf ayrımlarının ortadan kalkması ve kolektif faydayla da ilgilidir.

Plüton Kova dönemleri ezberlerin bozulduğu, tabuların yıkıldığı, dünyada yeni devlet ve sistemlerin oluştuğu kritik dönemleri simgeliyor. Plüton 2043 yılına kadar bu burçta kalacak ve aşikâr ki dünya haritasının yeniden şekilleneceği, teknolojinin çok büyük sıçramalar kaydedeceği bir dönemi bize haber veriyor.

Bu dönemde evrendeki konumumuz, uzay yolculukları, transhumanizm, yapay zekâ gibi konularda büyük gelişmeler gündeme gelecektir. Hatta bazıları oldukça tartışmalı olabilir. Dünya dışı yaşamla ilgili kesin bir kanıt bulunabilir, halen deneyleri süren füzyon teknolojisiyle ilgili önemli bir yol alınabilir. Bu vesile ile seyahat, enerji kullanımı ve hatta Güneş sisteminin ötesini keşfi konusunda büyük değişimler söz konusu olabilir.

Ve unutmayalım ki Plüton Kova, Bilgi = Güç demektir. Bilgiyi, bilimi ve teknolojiyi etkin kullananlar güç sahibi olacak çağa ayak uyduramayanlar silinecektir. Geleneksel otorite ile kolektif ve fütürist kitleler arasında ciddi çatışmalar gündeme gelecektir. 2 Eylül 2024 – 19 Kasım 2024 arasında Plüton son kez Oğlak burcunun 29 zorlayıcı derecesine girerken bu sürecin en sert ve zulüm içeren evresini gözlemleyebiliriz, ancak oluşacak tepki de aynı büyüklükte olacaktır. Baskıcı rejimler ve halk arasındaki çatışma katlanarak sürecektir. Dünya siyasetinde Orta Doğu gerilimi daha da artarken; ABD, Çin, Rusya, İsrail gibi ülkeler arasındaki gerilimin giderek daha da artacağını söyleyebiliriz. Ayrıca İran’da gördüğümüz üzere baskıcı rejimlerin zulmü artarken halkın tepkisi de kat be kat büyüyecektir. Plüton bu kısa Oğlak geçişi sonrası 19 Kasım 2024’ye temelli olarak Kova burcuna geçiş yapacak ve 1 Eylül 2043’e kadar bu burçta kalacak.
Venüs 23 Ocak 2024’te Oğlak burcuna geçecek
. Venüs Oğlak burcundayken duygusal ve finansal konularda mantık odağı tamamen ön plana çıkar. İlişkilerde statü, ciddiyet, kazanılan paralar, toplumsal imaj ve güç merkezde olacaktır. İlişkiler mıçmıç yapış yapış değil, daha mesafeli yaşanır. Retro öncesinde Venüs Oğlak dönemi güçlü ilişkilerde boyut atlama, evlilik kararları, kalbi boş olanlara gelecek odaklı ilişkiler getirebilir. Finansal açıdan daha tutumlu, kararlı ve yatırım odaklı bir hale geliriz. Bu transitin zor yanı duyguları ifade etmenin zorlaşması, daha soğuk ve mesafeli bir tavrın oluşumudur. Bu sebeple kendimiz veya karşımızdaki kişiler daha soğuk bir hale geldiyse panik yapmamak, kişilerin üzerine gitmemek önemlidir. Venüs 16 Şubat 2024’e kadar bu burçta kalacak.


Bu ayın yeniay ve dolunaylarına göz atalım.

11 Ocak 2024 saat 14:57’de 20 derece Oğlak burcunda bir yeniay meydana gelecek. Yılın ilk yeniayında Uranüs ve Neptün olumlu açılarıyla sahnede. Bu bağlamda yeni yılda alınan kararları uygulamak ve değişim planlarına adım atmak adına yaratıcı, hayal ve ilham gücü yüksek tesirler altında olacağız. Hızla odaklanıp motive olabilir ve olumlu duygularla dolabiliriz. Planlı ve disiplinli olan, yol haritasını ilk günden bozmayan bu süreçte kazanacaktır.

Aralık 2023 Merkür retro döneminde öğrendiklerimiz ve çizdiğimizi yol haritasını uygulamanın tam zamanıdır. Bir konuya başlamak adına da en ideal zamanlar yeniaydan sonra Hilal fazının etkin olduğu 14-15-16 Ocak 2024 günleri. Mars-Jüpiter üçgeni, Mars-Satürn ve Jüpiter Satürn gibi harika olumlu açıların yeniay anında etkin olması da en zor görünen konuların dahi çaba gösterirsek selamete ulaşabileceğine dair vurgu yapmakta. Uzun süredir sert açılarla seyreden gökyüzünü yumuşatan ve canlandıran güzel bir yeniay bizleri bekliyor. Yeniay +-7 gün etkili.


25 Ocak 2024’te 20:53’te 5 derece Aslan burcunda bir dolunay meydana gelecek. Yılın ilk dolunayında Ay ve Güneş’e kare açı yapan Jüpiter önemli rolde. İnsan ilişkilerinde fevri davranışlar, risk almaya meyil ve piyasalarda ani dalgalanmalara tanık olabiliriz. Abartıdan uzak durulduğu sürece dolunay anında etkin olan Venüs-Jüpiter ve Venüs-Satürn olumlu açıları ilişkilerde tamir, toparlanma ve güçlenme tesirini de beraberinde getiriyor. İlişkisi olmayanlar için güzel haberler gelebilir, sadece hemen büyük beklentilere girmemek ve lovebombing’lere dikkat etmek koşuluyla.
Dolunay Aslan burcunda gerçekleşeceği için sosyalleşmek, bir araya gelmek, bir grupta liderlik vasıflarımızı bulmak gibi temalar önemli görünüyor. Vega yıldızının çarpıcı etkisi ve dolunayda etkin olan Mars-Üçgeni her türlü sanatsal ve yaratıcı faaliyetle alakalı girişimleri desteklemekte. Sanatsal veya ruhsal bir konuda eğitim almak çok iyi gelebilir. En dikkat edilmesi gereken konu ise spekülatif para hamleleri. Bu konularda çok dikkat zira yanlış kararlar vermeye meyilli riske açık kişiler özellikle 21-30 Ocak 2024 arası oldukça dikkatli olmalı. Dolunay +-7 gün boyunca etkili olacak.

Son olarak 26-28 Ocak 2024’te Uranüs durağan konumda kalacak ve 28 Ocak 2024 itibariyle ileri hareketine geçecek. Bu tesir daha çok makro ve toplumsal düzlemde etkin olsa da, Uranüs’ün ileri harekete geçişi değişim, farklılaşma ve yaratıcılık gibi temaların çok daha rahat ve olumlu bir şekilde akmasını sağlar. Farklı ve güçlü bir fikir çok daha hızlı bir şekilde hedefine ulaşabilir. Yine de Uranüs durağan konumun etkin olduğu 26-28 Ocak 2024 arasında risklerden maksimum seviyede kaçınmak, ani ve dürtüsel davranmak yerine rasyonel olmak çok faydalı olacaktır.



Merve Çubuktepe
 

Ocak ayının öne çıkan astrolojik gelişmeleri:


1 Ocak 2024 / Venüs-Satürn Karesi: Duygusal blokajlara son derece açık bir tesir. Gerek karşımızdaki kişilerden istediğimiz yakınlık veya sıcaklığı göremeyebilir ya da bizzat kendimiz duygusal yönümüze daha uzak hissedebiliriz. Bu dönemler tüm insan ilişkilerinde geçici bir soğukluk yaratabilir, koşulları çok zorlamamak ve sürekli iletişim talebinde bulunmamakta fayda vardır. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

1 Ocak 2023 / Merkür Durağan Konumda

3 Ocak 2023 / Merkür Retrosu Sona Erdi

4 Ocak 2024 / Mars Oğlak Burcunda

6 Ocak 2024 / Güneş-Chiron Karesi:
Ego krizleri, ego patlaması kaynaklı ruhsal yaralanmalar gündeme gelebilir. Ayrıca bir hata yaptığımızda kendimize aşırı yüklenmek ve yıkıcı olmak yerine daha anlayışlı olmakta fayda vardır. Riskli hareketler, sağlığımızı zorlayacak davranışlardan kaçınmalıyız. Açı kalıbı +- 3 gün etkili.

9 Ocak 2024 / Merkür-Neptün Karesi: Bu açı kalıbı çarpıtılan ifadeler, saklanan gerçekler, aldanma ve aldatma duygusu ile ilişkilidir. Her söylenen veya her gördüğümüz doğru olmayabilir. Önemli konularda birden fazla kişinin fikrini almakta fayda var. Dalgınlık, konsantrasyon ve uyku bozuklukları görülebilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

10 Ocak 2024 / Güneş-Uranüs Üçgeni: Bu iyicil açı kalıbı içimizdeki yaratıcılığı dışarı vururken aynı zamanda hayatımıza keyifli sürprizleri de getirebilir. Bir konuda görünür olmak takdir ve ilgi toplamak adına da destekleyicidir. Bedensel hareketlilik, farklı şeyleri denemek ve ezber bozmak adına iyicil etkiler içerir. Bazen ters elle kulağı tutmak bize çok şey getirebilir. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

11 Ocak 2024 / Oğlak Burcunda Yeniay

11 Ocak 2024 / Mars-Satürn Altmışlığı:
İki zorlu gezegenin en güzel ortaklıklarından biri. Bu açı kalıbı İkizler-Kova burçları arasında gerçekleşecek. Fikirlerimizi gerçeğe dönüştürmek, teoriden pratiğine başarıyla geçmek adına harika bir etkileşim. Sabır ve disiplinle ele aldığımız bir işi yeterli eforu gösterdiğimiz takdirde başarıyla sonuçlandırabilir, emeklerimizin karşılığını alabiliriz. Açı kalıbı +-7 gün etkili.

11 Ocak 2024 / Venüs-Chiron Üçgeni: Kalp kırıklıklarına iyileşme gelebilir, barışma ve uzlaşma gündeme gelebilir. Bu açı kalıbı saf sevginin iyileştirici gücünü simgeler. Aynı zamanda bereketi paylaşmak, kendimizden zor durumda olan kişilere yardım olmakta fayda vardır. Zira güzellikler paylaştıkça büyür. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

12 Ocak 2024 / Mars-Jüpiter Üçgeni: Hedeflerimiz beklentilerimizi karşılayabilir. Çalışkanlık ve hırs artar. İyi hesaplanmış cesaret ve rekabet arzusu bizi arzuladığımız noktaya taşıyabilir. Girişimler bolluk getirebilir ve hızlı para akışı sağlayabiliriz. Spor, diyet ve kaslanma için destek verir. Açı kalıbı +-7 gün etkili.

14 Ocak 2024 / Merkür Oğlak Burcunda

16 Ocak 2024 / Güneş-Neptün Altmışlığı:
Bu açı kalıbı ruhsal açıdan güçlü ve yoğundur. İçimizdeki ruhani yöne dönmek, kendimizle bütünleşmek ve ilhamı bulmak adına destekleyici bir tesir. Sanatsal ve ruhsal yeteneklerimiz güçlenebilir. Bu konulardaki tüm çalışmalar için çok uygundur. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

18 Ocak 2024 / Merkür-Satürn Altmışlığı: Kendimizi gerçekçi ve ciddi düşünceler içinde bulabiliriz. Olgunlaştırıcı bir etkidir. Devlet bağlantılı, resmiyet içeren işleri halletmek için de kullanılabilir. Odaklanma, bir konuyu ciddiyet ve başarıyla tamamlamak; imza, önemli görüşme ve başvurular için destekleyicidir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

19 Ocak 2024 / Merkür-Jüpiter Üçgeni: Bu açı kalıbı öğrenme ve öğretme isteği, kişisel gelişime yönelme, ufku genişletme, sosyalleşme arzusu ve ticarette başarı getirecek fikirlere sahip olmayı gösterir. Her türlü finansal işlem, kariyer atılımları, iş kurmak, başvurular gibi konular için ideal bir etkidir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

19 Ocak 2024 / Venüs-Neptün Karesi: Bu açı özellikle düş kırıklıkları ve beklentilerin karşılanmaması ile ilgilidir. Merkür retrosu ile de birleşince duygusal kaosa açıktır. İlişkiler konusunda ani ve net kararlar vermemekte fayda vardır. Aşırı ve temeli olmayan beklentiler düş kırıklığı ile sonuçlanabileceği için gerçekçi olmak önemlidir. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

20 Ocak 2024 / Güneş-Plüton Kavuşumu: Bu açı kalıbı oldukça etkileyici, manipülatif ve hatta biraz fazla dominant bir doğaya sahip. Kendimiz kullanıyorsak da gücün sınırlarınızı belirlemeliyiz. Diğer yandan aşırı taviz vermek de bizi aciz duruma düşürebilir. Güç dengeleri ve sınırlar çok iyi ayarlanmalı. Zira aşırı hırs da gözü kör edebilir. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

20 Ocak 2024 / Güneş Kova Burcunda

21 Ocak 2024 / Plüton Kova Burcunda

23 Ocak 2024 / Venüs Oğlak Burcunda

25 Ocak 2024 / Mars-Chiron Karesi:
Kazalar, yaralanmalar, dikkatsizliğe açık bir etki. Bedeni zorlamamak, hareketlerimize dikkat etmek çok önemli. Agresif davranışlar beklenenden fazla kırıcı ve kalp yaralayıcı olabilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

25 Ocak 2024 / Aslan Burcunda Dolunay

26 Ocak 2024 / Merkür-Chiron Karesi:
Dil yarasının sembolü olan bu açı; kırıcı konuşmalar, haddini aşan ifadeleri gündeme getirebilir. İfadelerimizi doğru seçmekte fayda var. Özellikle de öfke anında fevri davranıp sonra pişman olacağımız şeyler söylemekten kaçınmalıyız. Merkür retroda açı kalıbı oluştuğu için gereksiz yere eski defterleri açmamakta fayda var. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

26 Ocak 2024 / Uranüs Durağan Konumda

27 Ocak 2024 / Güneş-Jüpiter Karesi:
Bu açı kalıbı finans ve kariyer konusunda hatalı kararlar almaya açıklık yaratabilir. Hızlı ve dürtüsel hareket etmemeliyiz. Egomuz daha nazik olabilir ve iyisiyle kötüsüyle her şeyi abartma eğilimine girebiliriz. +-5 gün etkili.

27 Ocak 2024 / Merkür-Mars Kavuşumu: Açı kalıbı entelektüel farklılıklarla alakalı çatışmalar getirebilir. Zekâ odaklı savaşlar, keskin ve ukala bir iletişim tarzı daha baskın olabilir. Ancak kendimizi, zekâ ve birikimlerimizi aşırı yüceltmek ciddi şekilde ters tepebilir. Kavga eder gibi konuşma tarzı, ani agresyon iletişime yansıyabilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

28 Ocak 2024 / Uranüs Retrosu Sona Erdi

28 Ocak 2024 / Venüs-Satürn Altmışlığı:
Bu pozitif açı kalıbı sağlam ve ciddi ilişkiler kurmak adına destekleyicidir. İlişkileri olgunluk, sağduyu ve anlayışla ele almak faydalı olacaktır. Çocuksu tavırlar yerine olgun yaklaşım önemlidir. Eğer doğru adımlar atılırsa bu açı kalıbı bir ilişkinin boyut atlaması ve köklenmesini simgeler. Diğer yandan mantıklı ve iyi çalışılmış yatırımlardan kazanç sağlamak da mümkündür. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

29 Ocak 2024 / Merkür-Uranüs Üçgeni: Bu açı kalıbı yaratıcı, enerjik ve ezber bozan bir doğaya sahiptir. Bir şeyler yazmak, üretmek ve öğrenmek adına harika bir açıdır. Bir eğitime başlamak, web sayfası hazırlamak, sosyal medyada görünür olmak, kitap yazmak gibi konular için çok iyicil bir tesirdir. Kangren bir sorunu taze bir bakış açısı ile çözmek mümkün olabilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

29 Ocak 2024 / Venüs-Jüpiter Üçgeni: Ayın en güzel açı kalıplarından biri. İki iyicilin beraberliği tesir ettiği alanlarda iyileşme ve canlanma sağlayabilir. Özellikle yatırım, alım satım gibi işlemler için çok uygun bir zamandır. Duygusal konularda sorunların çözülmesi, iyi giden bir sürecin çiçeklenmesi gündeme gelebilir. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

30 Ocak 2024 / Mars-Uranüs Üçgeni: Bu olumlu açı kalıbı yeterli irade ve kararlılık gösterdiğimizde bizi etkili çözümlere ulaştırıyor. Çok daha enerjik ve üretken hissedebiliriz. Cesaret, efor ve yaratıcılık gerektiren konuları geliştirmek ve çözümlemek adına ideal bir tesirdir. Açı kalıbı +-7 gün etkili.

Merve Çubuktepe
 
ocakk2 (8).jpg

İyisiyle, kötüsüyle, değişimi, dönüşümü bol olan bir seneyi daha geride bıraktık. Yeni bir senenin ilk ayına hem Venüs-Satürn karesinin ilişkilerde zorlayıcı etkileri hem de Merkür’ün iletişimle ilgili konularda rahat akışa izin vermeyen durağan konumu ile başlıyoruz. Bu belki birkaç gün zorlayıcı olabilir ama Merkür 4 Ocak’ta geri hareketini sonlandırıyor. Ancak gölge fazdan çıkışı ve eski hızına gelmesi derken 20 Ocak 2024’ü bulabilir. Diğer taraftan 4 Ocak’ta Mars’ın yüceldiği Oğlak burcuna geçişi hedeflerimize kontrolü ve doğru adımlarla ulaşacak enerjiyi sağlayabilir. Mars Oğlak süreci düzenli devam etmeyi gerektiren spor ve diyete başlamak açısından da faydalı olabilir.

11 Ocak 2024’te Oğlak burcunun 20 derecesinde bir yeniay meydana geliyor. Yılın ilk yeniayına Uranüs ve Neptün olumlu açılarla destek veriyor. Yeni yılla birlikte aldığınız kararları uygulamak ve değişim planlarını hayata geçirmek için hızla odaklanabilirsiniz. Mars-Jüpiter üçgeni çabalarınızın karşılığını alabileceğinizi vurguluyor. Satürn hem Mars’a hem de Jüpiter’e destek veriyor. Plan ve programını bozmadan belli bir düzen ve sabırla ilerleyenler bu süreçte kazananlar olacaktır.

20 Ocak’ta Güneş Kova burcuna geçiyor. Bu süreçte odak noktamız daha çok kolektifle ilgili konular, insan hakları, adalet ve özgürlükle ilgili konulara yoğunlaşabilir.

Yılın ve bu ayın en önemli olayı 21 Ocak’ta Plüton’un Kova burcuna geçişi olabilir. Plüton Kova transitinde çok önemli dönüşümler, sistem ve düzen değişiklikleri, insan hakları ve adaletle ilgili konular bolca gündemimizde olabilir. Ancak bu değişim ve dönüşümler biraz sancılı, biraz tepkisel ve gerilimli olacaktır.

23 Ocak’ta Venüs Oğlak burcuna geçiyor. İlişkiler gezegeni Venüs’ün bu burçta yerleşimi duygulardan ziyade mantığı daha ön plana çıkarır. İlişkilerde ciddiyet, statü, toplumsal imaj, saygınlık önemli olur. Bu nedenle evlilik kararları, uzun vadeli ilişkiler gündeme gelebilir. Ancak daha soğuk ve mesafeli tavırlar ve duyguları rahatça ifade edebilmek zorlaşabilir. Finansal konularda da daha tutumlu, kararlı ve gelecek vadeden yatırımlarla ilgilenebiliriz.

25 Ocak’ta Aslan burcunda meydana gelen dolunaya Jüpiter olumsuz bir açıyla bağlanıyor. Hem ilişkilerde hem de finansal konularda risk almaya, aşırılıklara meyilli olabiliriz. Diğer taraftan Satürn hem Venüs’e hem de Jüpiter’e destek veriyor. Aslında sorumluluklarınızın farkında olarak, ölçülü ilerlemek ilişkiler ve finansal konularda olumlu gelişmeleri getirebilir. Kontrolünüz dışındaki gelişmeler organizasyon yeteneğinizi ve liderlik becerilerinizi daha fazla ortaya koymanızı gerektirebilir. Plüton’un yeni geçtiği Kova burcundaki etkilerinin hissedilmeye başlayacağı bu dolunayda aldığınız kararları uygulamaya koymak düşündüğünüzden daha zor olabilir. Ancak farklı bir bakış açısı, değişik ve yaratıcı çözümler ilerlemenize yardımcı olabilir. Uranüs’ün retrodan çıkmak üzere durağan konumda oluşunu dikkate alarak; ani ve dürtüsel davranmak yerine rasyonel olmak daha faydalı olacaktır.

Ayın son günleri oldukça pozitif etkilerde. 28 Ocak’ta kesinleşen Venüs-Satürn altmışlığı sağlam ve ciddi ilişkiler açısından destekleyici olurken, üzerinde çalışılmış, mantıklı yatırımlardan kazanç sağlamayı da mümkün kılabilir. Bu ayın en güzel açı kalıplarından Venüs-Jüpiter üçgeni 29 Ocak’ta kesinleşiyor. Özellikle iş, kariyer ve yatırımla ilgili konularda ilerleyecek şans ve fırsatlara açık bir zamandır. İlişkilerle ilgili yaraları sarmak, sorunları çözmek ve daha iyi giden bir sürece geçmek de mümkün olabilir. 30 Ocak’ta Mars-Uranüs üçgeni kesinleşiyor. Bu etki cesaret, özgüven ve yaratıcılığınızı ortaya koymak istediğiniz konularda etkili çözümlere ulaştırabilir.

31 Ocak’ta Uranüs retrosunun da tamamlanması değişime ihtiyaç duyduğunuz alanlarda daha hız kazanmanızı sağlayacaktır.

Hayat siz nasıl hissetseniz de ne düşünseniz de bildiği gibi ilerliyor. Aslında tam da olması gereken olması gereken zamanda oluyor. Bazen zorlamak ya da olumsuzluklara meyletmek yalnızca kendinize zulmetmek oluyor. Yaşamı sevgiyle kabul etmek, akışa uyumlamak ve mucizelere kucak açmak daha ilginç olmaz mı?




Astrolog Filiz Ünal
 
ocakk2 (2).jpg

KOÇ ve YÜKSELEN KOÇLAR​

Ocak ayında yönetici gezegeniniz Mars’ın Oğlak burcuna geçişiyle odak noktanız kariyer ve gelecekle ilgili hedeflerinize odaklanıyor. Daha hırslı ve azimli olacağınız 11 Ocak Oğlak yeniayı sürecinde iş değişikliği ya da beklediğiniz terfi gelebilir. Seyahat ve eğitimler açısından da yoğun olacağınız bu dönemde maddi açıdan önemli fırsatlar yakalayabilir, yeni gelir kaynakları bulabilirsiniz. 14 Ocak’ta Merkür de Oğlak burcuna geçiyor. İş ilişkileri, önemli kararlar ve organizasyon konularına odaklanmanız gerekebilir. 23 Ocak Venüs’ün Oğlak geçişi daha çok finansal konulara odaklanmanızı sağlayabilir. Gelir ve gider dengesine biraz fazla dikkat etmeniz gerekli olabilir. İş ortamında kurulacak ilişkiler daha uzun vadeli birliktelik ve ortaklıklara işaret edebilir. Ancak soğuk ve mesafeli tavırlar olası problemleri çözmenizi zorlaştırabilir. 25 Ocak’ta Aslan burcunda gerçekleşen dolunay kendinizi ifade etmenizi ve yaratıcı projelere yönelmenizi sağlayabilir. Aşk hayatınız ve ilişkilerinizle ilgili önemli kararlar açığa çıkabilir. Ocak ayının son günlerinde Uranüs’ün ileri harekete geçecek olması ekonomik koşullarınızda hızlı değişimler getirebilir. Farklı gelir kaynakları bulmanız ya da beklenmedik maddi getirilerle karşılaşmanız da olasıdır.

BOĞA ve YÜKSELEN BOĞALAR​

Ocak ayı burcunuzda gerileyen Jüpiter ve Uranüs retrolarının tamamlanmasıyla şans ve fırsatlara daha açık olduğunuz etkilerle başlıyor. Dolayısıyla hem iş hem özel hayatınızla ilgili birçok sürpriz haber ve gelişmeler olasıdır. Ancak sağlıkla ilgili konularda daha dikkatli olmalısınız. 11 Ocak’ta Oğlak burcunda gerçekleşen yeniay özellikle yurtdışı bağlantılı işler, eğitim, seyahatler ya da hukuksal konularla ilgili gelişmeleri gündeminize getirebilir. Yönetici gezegeniniz Venüs’ün de 23 Ocak’ta bu alana geçişiyle ekonomik düzenlemeler yapmak, sosyal açıdan kendinizi geliştirmek isteyeceğiniz fırsatlar karşınıza çıkabilir. 25 Ocak Aslan Dolunayı aile, ev, yerleşim konularına vurgu yapıyor. Aile kurmak, kendi yaşam düzeninize geçmek, ev değişikliği yapmak gibi konularda kararlarınızı netleştirecek haberler getirebilir.

İKİZLER ve YÜKSELEN İKİZLER​

Yönetici gezegeniniz Merkür’ün Yay burcunda ileri harekete geçişiyle başladığınız ocak ayının ilk haftası kafa karışıklıklarınızı ve üzerinizdeki stresi azaltacak etkilerle başlıyor. Özellikle evlilik, ortaklık, ikili ilişkilerden doğan sorunları çözüme ulaştırmak mümkündür. 11 Ocak’ta Oğlak burcunda gerçekleşen yeniay kredi, borç, vergi, sigorta ödemeleriyle ilgili konuları gündeminize getirebilir. Borçlarınızla ilgili yeni yapılandırmalara gitmek, girişimlerde bulunmak, yolunda gitmeyen ilişkileri gözden geçirmek için pek çok fırsat yakalayabilirsiniz. Özellikle sağlıkla ilgili konuları ihmal etmemeye çalışın. 23 Ocak’ta Venüs’te bu alana geçeceğinden daha kolay ilerlemek ve uzun vadeli, kalıcı sonuçlar elde etmek mümkün olabilir. 25 Ocak’ta Aslan burcunda dolunay gerçekleşiyor. Özellikle yakın çevreniz, kardeşlerinizle daha fazla ilgilemeniz gerekebilir. Sabır, disiplin ve çalışkan tutumlarınız yeni projeler, iş teklifleri getirebilir. Çabalarınızın karşılığı uzun vadeli ve sağlam zemine oturmuş olarak geri dönüş yapabilir.

YENGEÇ ve YÜKSELEN YENGEÇLER​

Ocak ayına Merkür’ün Yay burcunda düz harekete geçişiyle başlamak günlük düzeniniz, çalışma koşulları, ev hayatınızla ilgili konular ve sağlığınızla ilgili yeni kararları uygulama imkanı getirebilir. 4 Ocak’ta Mars’ın Oğlak burcuna geçişiyle ikili ilişkiler, evlilik, ortaklık konularında daha kararlı olacağınız ve belki bitiş, belki başlangıçlara işaret eden bir süreci gösterebilir. 11 Ocak’ta gerçekleşen Oğlak yeniayı bu konularda ciddi ve uzun vadeli yeni adımlara işaret ediyor. İlişkilerinizi düzenlemekle ilgili atacağınız adımlar ya da anlaşmazlıkları çözmek üzere mantığınızın sesini dinlemek yaşamınızın seyrinde değişikliklere sebep olabilir. 14 Ocak’ta Merkür’de Oğlak burcuna geçiyor. Artık ertelenen ya da sonuçlanmayan işlerinizde somut gelişmeler ortaya çıkabilir. Venüs’ün 23 Ocak Oğlak transiti ilişkilerde daha uyumlu ve barışçıl bir sürece işaret ediyor. Dolayısıyla olayları ve insanları daha iyi anlayabilir ve gerçek isteklerinizin farkında olabilirsiniz. 25 Ocak’ta gerçekleşen Aslan dolunayı kazançlarınız, maddi varlıklarınızla ilgili ortaya çıkan sonuçlara işaret ediyor. Duygusal karar verdiğiniz ya da fazla düşünmeden yaptığınız harcamalar; maddi durumuzla ilgili endişe ve kaygılarınızı körükleyebilir. Ay sonunda Uranüs’ün düz harekete geçecek olması sosyal çevre, arkadaş ve dostluk ilişkilerinize hız kazandıracaktır. Belki sizi üzen ya da ikilemlere düşüren bazı insanlarla yollarınızı ayırabilirsiniz.

ASLAN ve YÜKSELEN ASLANLAR​

Ocak ayının ilk günlerinde Oğlak burcuna geçen Mars; çalışma hayatınız ve sağlığınızla ilgili konularda daha efor harcamanızı ve yeni düzenlere gitmenizi gerektirebilir. Sakin ve çözüm odaklı olmaya çalışmanız maddi ve manevi anlamda sizi rahatlatacaktır. 11 Ocak’ta gerçekleşen Oğlak yeniayında işleriniz, günlük yaşamınızla ilgili yeni düzenler oluşturmak isteyebilirsiniz. İş teklifleri, görüşmeler ve yeni projeler karşınıza gelebilir. Ancak işler sizin istediğiniz gibi gitmediğinde daha profesyonel ve ciddi, sabırlı olmaya gayret etmelisiniz. 14 Ocak’ta Merkür’de bu alana geçiyor. Dolayısıyla girişimleriniz sonuçlanabilir, kararlarınız netleşebilir. 23 Ocak’ta Venüs’te Oğlak burcunda transit etmeye başlayacak. Çalışmalarınız, işleriniz, insanlarla ilişkileriniz ve iletişiminiz çok daha iyiye gidebilir. Ekonomik açıdan daha iyi koşullar yakalayabilirsiniz. Sağlığınızla ilgili iyileşmeler motivasyonunuzu da yükseltebilir. Sabırlı ve istikrarlı olmanın faydalarını görebilirsiniz. 25 Ocak’ta burcunuzda gerçekleşen dolunay çabalarınızın sonuçlarını daha net görmenizi sağlayacaktır. Hayatınızda size problem çıkaran, manipülatif insanların gerçek yüzünü fark etmeniz ve gerekli tedbirleri almanız gerekebilir. Kendinize, sağlığınıza daha fazla özen göstermeniz, koşullarınızı daha iyi hale getirmeniz için fırsatlar bulabilirsiniz.

BAŞAK ve YÜKSELEN BAŞAKLAR​

Ocak ayının ilk günleri yönetici gezegeniniz Merkür’ün Yay burcunda ileri hareketine başlamasıyla ev ve aile hayatınızda düzene girmesi gereken konular gündeminize gelebilir. Taşınma, düzenleme, alım satım gibi önemli kararlar aile içinde görüşülebilir. 4 Ocak’ta Mars’ın Oğlak burcuna geçişi duygusal konular, varsa çocuklarla ilgili daha fazla çaba harcamanızı gerektirebilir. 11 Ocak’ta bu alanda gerçekleşecek yeniay hayattan ne kadar keyif aldığınızla ilgili düşünceler sonucunda yeni fırsatlar getirebilir. Yeni bir ilişki, hayat düzeni ya da iş planı için harekete geçebilirsiniz. Eğer önemli bir karar aşamasındaysanız, hislerinizi, yaşadıklarınızı ya da beklentilerinizi objektif bir şekilde ele almanızda yarar var. İlişkilerinizdeki belirsizlik ve huzursuzluk hissinin ortadan kalkması yaşamdan daha fazla keyif almanıza sebep olabilir. 14 Ocak’ta yönetici gezegeniniz Merkür’de bu alana geçerek karşılık veremediğiniz ya da beklediğiniz karşılığı alamadığınız bütün değerleri daha iyi analiz etmenizi sağlayabilir. 23 Ocak’ta Oğlak burcuna geçen Venüs duygusal konularda daha emin olmanızı, güven duymanızı ve şüphelerinizi ortadan kaldırabilir. 25 Ocak Aslan dolunayı arkanızdan iş çeviren insanları ve kontrolünüz dışındaki olayları ortaya çıkarabilir. Sağlıkla ilgili konuları da birinci sıraya almayı unutmayın.

TERAZİ ve YÜKSELEN TERAZİLER​

Ocak ayı Mars’ın Oğlak burcuna geçişiyle ev, aile ve yerleşimle ilgili konuları gündeminize getiriyor. Evle ilgili sorumluluklar, aile içi dengeler, yaşam alanınızda düzenlemeler, alım satım işleri öncelikleriniz olabilir. 11 Ocak’ta bu alanda gerçekleşen yeniay hem iş hayatınız hem de özel yaşamınızda denge sağlayacağınız önemli fırsatlar getirebilir. Kariyer ve evlilik planları, aileyle ilgili sorumluluklar ya da ailenizin maddi imkanlarını değerlendireceğiniz konular önünüze gelebilir. 14 Ocak’ta Merkür’ün Oğlak burcuna geçişi önemli başlangıçlar, görüşmeler, karara bağlama, imza atma, anlaşmalar için iyi bir zaman olabilir. 23 Ocak’ta yönetici gezegeniniz Venüs’te bu alana geçerek daha rahatlamanızı sağlayabilir. Aile içi ilişkiler daha huzurlu ve olası sorunları çözmek çok daha kolay olabilir. Evlilik, ev alma, ailenizden maddi destek gerektiren konularda şansınız daha yüksek olabilir. 25 Ocak Aslan dolunayında sosyal çevre, arkadaş ve dostluk ilişkileri daha ön plana çıkıyor. Çevrenizdeki bazı insanların gerçek tutumlarını görmek sizin inancınızı sarsabilir. Ancak sorumluluklarınızın farkında olarak geleceğe yönelik kararlarınızı netleştirmek ve ölçülü ilerlemek daha faydalı olacaktır. Ay sonunda Uranüs’ün düz harekete geçmeye başlamasıyla ekonomik açıdan zorlandığınız durumları daha net görebilir ve yeni kaynaklar edinmek, mevcut kaynaklarınızı iyileştirmek için daha farklı çözümler bulmaya başlayabilirsiniz.

AKREP ve YÜKSELEN AKREPLER​

Ocak ayına yönetici gezegeniniz Mars’ın Oğlak burcuna geçişi ile başlıyorsunuz. İletişimsel konular, yakın çevre ve kardeş ilişkileri gündeminize gelecektir. Yeni insanlarla tanışmak ve yeni eğitim programlarına dahil olma fırsatları yakalayabilirsiniz. 11 Ocak’ta bu alanda gerçekleşecek yeniay, araştırmak, öğrenmek istediğiniz konularda yeni adımlar atmanıza olanak sağlayacaktır. 14 Ocak’ta Merkür’ün de bu alana geçişi başvuru yapmak, geliştirmek, tanıtımını yapmak, kalıcı ve sağlam arkadaşlıklar kurmak adına destekleyici olacaktır. 23 Ocak’ta Venüs’te Oğlak burcuna geçiyor. İletişimde olduğunuz insanlar ya da tanışacağınız kişilerle soğuk, ciddi ve mesafeli tavırlarınıza dikkat etmelisiniz. Diğer taraftan isteklerinizi net olarak görebilir, fikirlerinizi uygulamaya koyabilirsiniz. 25 Ocak’ta Aslan burcunda gerçekleşen dolunay kariyer ve gelecek hedeflerinizle ilgili konuları aydınlatıyor. Daha fazla öne çıkmak, liderlik becerilerinizi sergilemek ve onaylanmak isteyebilirsiniz. Ancak isteklerinizin gerçekleşmediği durumlar sorgulamalar içinde olmanıza sebep olabilir. Ay sonunda Uranüs ileri harekete geçiyor. Beklenmedik gelişmeler, belki fikir ayrılıkları ikili ilişkiler ve ortaklık ilişkilerinde yeni bir döneme işaret edebilir.

YAY ve YÜKSELEN YAYLAR​

Ocak ayı Merkür’ün burcunuzda ileri harekete geçmesiyle başlıyor. Hayatınıza dair yeni fikirler geliştirebilir ve ilişkilerinizle ilgili yeni kararlar alabilirsiniz. Mars’ın sizin burcunuzdan çıkarak Oğlak burcuna geçişi maddi konularla ilgilenmek, hayatınıza anlam ve değer katmak açısından önemli olacaktır. Parasal konularda şanslı girişimler olabilir, beklenen terfi ya da iş değişikliğinden kaynaklı gelirlerinizde artış bekleyebilirsiniz. 11 Ocak’ta bu alanda gerçekleşecek Oğlak yeniayı ekonomik açıdan daha güçlü ve istikrarlı bir döneme işaret edebilir. Ancak yine de harcamalar konusunda temkinli olmanızda fayda var. Yoksa kazançlarınız geldiği gibi gidebilir. 14 Ocak’ta Merkür’de Oğlak burcuna geçiyor. Daha ciddi ve sağlam kararlarla yeteneklerinizi ortaya koyma fırsatı bulabilirsiniz. 23 Ocak’ta Venüs’ün eşlik edeceği bu alanda şanslı ve kısmetli bir dönemde olacaksınız. Özgüveniniz yükselirken para akışınızdaki gelişmeler önemli yatırımlara yönelmenizi sağlayabilir. 25 Ocak Aslan Dolunayı yaptıklarınızın karşılığını alacağınız bir dönem olabilir. Yurtdışı bağlantılı işler, hukuksal ve finansal konular, seyahatler gündeminize gelebilir. Bu konularla ilgili bazı neticeler alabilirsiniz. Ay sonunda Uranüs’ün Boğa burcunda düz harekete dönüşü çalışma hayatınızla ilgili ağır ilerleyen konulara hız kazandırabilir. Sağlık ve beslenme düzeninizle ilgili farklı yöntemleri denemek isteyebilirsiniz.

OĞLAK ve YÜKSELEN OĞLAKLAR​

Ocak ayına Mars’ın sizin burcunuza geçişiyle enerjik ve zinde başlangıç yapabilirsiniz. Bu ay hayatınızla ilgili birçok konuda yeni kararlar alabilir hem dış görünüş hem de fikirlerinizle dikkat çekebilirsiniz. 11 Ocak’ta burcunuzda gerçekleşen yeniayda gerek iş gerekse özel hayatınızla ilgili uzun zamandan beri somutlaştırmayı beklediğiniz konuları hayata geçirecek fırsatlar yakalayabilirsiniz. 14 Ocak’ta Merkür, 23 Ocak’ta ise Venüs sizin burcunuza geçiyor. İlişkiler, görüşmeler, başvuru ve talepler açısından desteklendiğiniz bir dönemdesiniz. Üzerinde çalıştığınız, hazırlık yaptığınız konuları uygulamaya alabilirsiniz. 21 Ocak’ta Plüton sizin burcunuzdan çıkarak Kova burcuna geçiyor. Kazanç kaynaklarınızı ve potansiyelinizi daha iyi bir hale getirmek için gerekli değişimleri yapacağınız ve size yararı olmayan alanlara odaklanmaktan vazgeçeceğiniz bir süreç başlıyor. 25 Ocak Aslan Dolunayı ortaklı işler, yatırımlar ya da kredi kullanımıyla ilgili konuları gündeminize getirebilir. Sağlık ya da operasyonlarla ilgili para çıkışları olabilir. Ay sonunda düz harekete başlayacak Uranüs duygusal hayatınıza hız kazandırırken olası sorunlara farklı bir bakış açısı getirebilir.

KOVA ve YÜKSELEN KOVALAR​

Ocak ayı çok önemli gelişmeleri hayatınıza taşıyabilir. Mars’ın Oğlak burcuna geçişiyle başlayan süreç duygularınızı ve hayattan beklentilerinizi sorgulamanızı, davranışlarınızı kontrol etmenizi sağlayabilir. 11 Ocak’ta bu alanda gerçekleşen yeniayda gizli saklı konular ya da arkanızdan konuşanlar ortaya çıkabilir. Güveninizi zedeleyecek bu durumlar ruhsal açıdan da zorlayıcı olabilir. Özellikle 14 Ocak’tan sonra Merkür’ün de bu alanda ilerleyecek olması kendiniz ve çevrenizle ilgili çok önemli farkındalıklar geliştirmenize ve geri dönülmez kararlar almanıza sebep olabilir. Sosyal organizasyonlara katılabilir farklı fikirlerinizle diğerlerine öncülük edebilirsiniz. 20 Ocak’ta Güneş sizin burcunuza geçiyor. Özgüveniniz yükselirken iş hayatı, sosyal ilişkiler, fiziksel görünümünüzle ilgili değişimler odak noktanızda olabilir. 21 Ocak’ta Plüton’un sizin burcunuza geçişiyle başlayan yaklaşık 20 yıllık yepyeni bir döneme giriyorsunuz. Etkisi bu aydan itibaren başlayacak bu dönüşüm süreci yapmak istedikleriniz, bedensel ve ruhsal sağlığınızla ilgili değişiklikler, yaşadığınız şehir, ülke değişiklikleri, medeni durumunuzda değişimler ve hayattan beklentilerinizde farklılıklar, yenilikler getirebilir. 25 Ocak’ta Aslan burcunda gerçekleşen dolunay evlilik, ikili ilişkiler varsa ortaklıklarla ilgili bazı form değişikliklerine sebep olabilir. Beklenmedik bitişler, sonradan pişman olacağınız kararlar konusunda daha dikkatli olmalısınız. Ay sonunda Uranüs’ün de düz harekete geçişi aile yaşamı, evle ilgili konularda daha pratik çözümlere yönelmenizi sağlayabilir.

BALIK ve YÜKSELEN BALIKLAR​

Ocak ayı Mars’ın Oğlak burcuna geçişiyle sosyal hayatınız ve arkadaşlık ilişkilerinizle ilgili yoğun bir dönemi işaret ediyor. Yine bu alanda gerçekleşecek Oğlak yeniayı ile birlikte geleceğinize yön vermek, yeni bağlantılar yakalamak ve şansınızı artırmak için yeni adımlar atabilirsiniz. 14 Ocak’ta Merkür Oğlak burcuna geçiyor. Duygu ve düşüncelerinizi daha rahat ifade edebileceğiniz bu süreçte bazı arkadaşlık ve dostluk ilişkilerinizde dengeler değişebilir. Bitmesi gerekenler bitebilir. Geleceğinizi şekillendirecek yeni projeler, teklifler de gündeminize gelebilir. 23 Ocak’ta Venüs’ün bu alana geçişiyle isteklerinizi uygulamak ve çevrenizden destek almakta zorlanmayacağınız bir süreçte olabilirsiniz. Hayallerinizi gerçekleştirmeye bir adım daha yaklaşabilirsiniz. 25 Ocak’ta Aslan burcunda bir dolunay gerçekleşiyor. Bu dolunay çalışma hayatınız ve koşullarınızla ilgili netleşen durumlara işaret ediyor. Beklediğiniz terfi, atama ya da işe başlama haberleri gelebilir. Belki spora başlamak, yeni bir beslenme düzenine geçmek isteyebilirsiniz. Ay sonunda Uranüs düz harekete geçiyor. Şimdiye kadar iletişimle ilgili konularda hız kazanamadığınızı düşünüyorsanız beklenmedik haberler ve gelişmeler son derece şaşırtıcı olabilir.

Sevgiyle,
Astrolog Filiz Ünal
 
X