Evinizi daha hızlı satan en iyi kokular

Evinizi daha hızlı satan en iyi kokular bu yazıda sizlerle... Yeni araştırmaya göre bu 3 koku ile evinizi daha hızlı satabilirsiniz. Üstelik hangi kokular ev alıcılarını çileden çıkaracak merak ediyorsanız okumaya devam edin.

GetAgent tarafından yapılan bir ankete göre, evinizin kokusu alıcıları mülkünüzden uzaklaştıracak kadar ileri gidebilir veya onları teklif vermeye daha meyilli hale getirebilir

İster bir somun ekmek pişiriyor olun, ister oturma odanızda dolaşan ıslak köpekleriniz olsun, evinizin etrafında dolaşan kokular önemli ölçüde farklılık gösterir. Ancak konu mülkünüzü satmaya geldiğinde , potansiyel alıcıların kendilerini evlerinde hissetmelerini sağlayacak ve onları kapıya koşturacak bazı kokular vardır. Koku duyumuz, sahip olduğumuz en güçlü duyudur, bu nedenle burnumuzun çevremizi nasıl algıladığımız üzerinde bu kadar etkisi olması şaşırtıcı değildir.


Muhtemel ev alıcıları için hangi kokuların en çekici olduğunu bulmak için, belirli kokuların onları bir mülk satın almaya daha fazla veya daha az eğilimli kılıp kılmayacağına dair düşüncelerini almak için halkı araştırdık. Anketimizin ortaya çıkardığı en iyi kokuları kullanarak, evinizi mümkün olan en kısa sürede satmak için bir koku yelpazesi oluşturduk.

Evinizi daha hızlı satan en iyi kokular​


1. Taze pişmiş ekmek​

hizli_ev_satmak_icin_koku.jpg
Fırında ev yapımı bir somun ekmeğin aromasının büyük olasılıkla bir satışı hızlandırdığı ortaya çıktı. Taze pişmiş ekmek, katılımcıların %37'sinden oy aldı. Bizi çocukluğumuza geri götürdüğü ve bizi evimizde hissettiren nostaljik hatıralar uyandırıyor.

2. Taze keten​

kurutulmus_keten_kokusu_ev_satmak.jpg
Sırada, ankete katılanların %36'sının yeni bir ev satın almaya teşvik edeceğini söylediği bir koku olan taze keten vardı. Bilim adamları daha önce taze, kurutulmuş keten kokusunun, burunlarımızın doğal bitkilerden ve parfümlerden tanıdığı bir dizi bileşik ürettiğini bulmuşlardı. Beynimiz bunu stres için iyi bilinen bir panzehir olan doğa ile ilişkilendirir, bu yüzden bu kokunun burunlarımızı ve zihinlerimizi mutlu etmesi şaşırtıcı değildir.

3. Taze demlenmiş kahve​

hizli_ev_sattiran_koku.jpg
Son olarak, bizi en çok motive eden üçüncü koku, taze demlenmiş kahveydi. Kahve, tatlı, baharatlı, meyveli, çiçeksi ve hatta dumanlı kokular dahil olmak üzere geleneksel olarak çekici her kokuda bulunan moleküllere sahip 1000'den fazla kimyasal bileşik içerir. Çay severlerin olduğu bir ülkede yaşıyor olsak da, kahvenin aroması sadece orayı etkilemekle kalmaz, aynı zamanda satışınızı hızlandırabilir.

Taze biçilmiş çimen (%25), güller (%19) ve temizlik malzemeleri (%13) kokuları bir mülk satın alma olasılığını artıran en iyi kokular arasında yer alan diğer kokular arasında yer aldı.

evi_hizli_satmak_icin_kokular.jpg


Cinsiyete göre bölünmüş sonuçlara bakıldığında, fırında yükselen bir somunun sıcak aroması erkeklere en çekici gelen koku (%31), ancak taze keten, kadınlar için ekmeğin önüne geçiyor. Kadınların %46'sından fazlası yeni bir potansiyel evin etrafında yüzen taze çamaşır kokusunu tercih ederken, %42'si taze pişmiş ekmeği tercih ediyor.

Z kuşağı için, vanilya kokusunun onları ev satın almaya daha yatkın hale getireceğini belirten 18-24 yaşındaki ev sahiplerinin en büyük oranı (%33) ile vanilya ilk sırada yer alıyor.

25-34 yaşları arasındakiler için potansiyel bir evin etrafında oyalanmak için en çok tercih edilen ikinci koku yeni halıydı - bir evin yakın zamanda yenilendiğinin açık bir işareti.