Onkoloji - Kanser ve Türevleri Pankreas kanseri belirtileri

Caddy

Guru
Pro Üye
28 Mart 2012
8.170
2.001
İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Mustafa Nafiz Karagözoğlu, en ölümcül kanser türlerinden olan pankreas kanserinden ölüm oranı son 70 yılda 3 kat arttığını söyledi. Pankreas kanseri belirtileri nelerdir?

Pankreas kanserini derin düşman olarak değerlendiren Karagözoğlu, beslenme alışkanlıkları konusunda uyardı.Pankreasın yaklaşık 15 santimetre uzunluğunda bir iç organ olduğunu kaydeden İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Mustafa Nafiz Karagözoğlu, “Mide bağırsakların arkasında alt sırt ve bel omurlarının önünde bulunan Yumuşak, sarımtrak, çekiç şekilli bir organdır. Görevi alınan gıdaların sindirilmesi ve kan şekerinin dengede tutmaktır” dedi.

“ERKEKLERDE 2 KAT FAZLA GÖRÜLÜR”

Pankreas kanserlerinin genellikle 60 yaşından sonra görülse de 40 yaşının altında da görülebildiğini anlatan İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Mustafa Nafiz Karagözoğlu, şunları söyledi:

“Erkeklerde pankreas kanseri görülme oranı kadınların 2 katıdır. Kalıtımsal bazı hastalıklarda Pankreas kanseri daha sık görülür.”

“YAŞLILIK ŞEKERİ KANSER İŞARETİ Mİ?”

Pankreas Kanserinde kan şekerinin yükselebileceğini, idrarda şeker çıkabileceğini belirten İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Mustafa Nafiz Karagözoğlu ”İleri yaşlarda ortaya çıkan Şeker hastalığı ile Pankreas Kanserinin şikâyetleri karışabilir. Her iki hastalıkta da kişi zayıflayabilir. Yaşlılık Şekeri canım bişey olmaz cümlesi erken tanıyı engelleyebilir. Bu nedenle özellikle 60 yaş sonrasında kan şekeri yüksek bulunan kişiler mutlaka doktor tarafından değerlendirilmelidir” dedi.

“KEYFİMİZ FELAKETİMİZ OLMASIN”

İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Mustafa Nafiz Karagözoğlu, “Alışkanlıklarımız bedenimizin aşınmasına neden olur. Sigara kullanımı, Alkol, kahve alışkanlıkları pankreas organının aşınmasını arttırır. Sadece ve yoğun şekilde protein ağırlıklı beslenme, yağlı yemek yeme alışkanlığı kanser riskini anlamlı şekilde arttırır. Bu nedenle keyfimiz felaketimiz olmasın diyorsak alışkanlıklarımızı yeniden düzenlemeliyiz. Çeşitli sebeplerle meydana gelen Pankreas İltihapları da riski arttıran durumlardır” diye konuştu.

“SIRT AĞRISI, DEPRESYON İLK BULGU OLABİLİR”

İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Mustafa Nafiz Karagözoğlu, “Sinsi bir seyir izleyen pankreas kanserinin çeşitli işaretleri vardır. Kilo kaybı, karın ağrısı, sarılık, iştah kaybı, bulantı-kusma, halsizlik, yorgunluk, ishal, sindirim zorluğu, camcı macunu renginde dışkılama, solgunluk, aniden ortaya çıkan ve aile öyküsü bulunmayan şeker hastalığı önemsenmesi gereken şikâyetlerdir. Sıradan ve her hastalıkta görülebilen şikâyetler olduğundan kişiler doktor başvurusu yapmazlar. Bu da tanıyı geciktirir. Sırt ağrısı ve depresyon gibi psikolojik bozukluklar bile ilk şikâyet olarak ortaya çıkabilir” dedi.

“ÇAY RENGİNDE İDRAR, CAMCI MACUNU RENKLİ DIŞKI”

Şişkinlik, hazımsızlık ve iştah kaybı ile birlikte yetersiz gıda alımı sonucunda da hastaların kilo verdiğini belirten İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Mustafa Nafiz Karagözoğlu “Genellikle sarılık en sık ve en erken ortaya çıkan belirtidir. Başlangıçta gözlerde ortaya çıkar, daha sonra deride sararma olur.

Hastanın idrar renginin koyulaşarak “çay renginde idrar” meydana gelir. Ve sonunda “camcı macunu dışkı” ile sonuçlanır. Karın ağrısı başta hafif, sonra sırta vuran karın ağrısı şeklini alır. Künt tabiatlıdır. Şişkinlik ve hazımsızlık belirtileri ile sıklıkla birliktedir” dedi.

“ERKEN TANI ŞÜPHEYLE MÜMKÜN”

“Bize gelen hastalarımızın tüm şikâyetlerinde bu ihtimali düşünerek planlama yaparız. Pankreas kanserini erken tanımak önce hastanın sonra doktorun şüphelenmesiyle mümkün olabilir. Hastalık sinsi başlar, sinsi ilerler.

Tanı koymada bizlere Serum bilirubinleri, alkalen fosfataz, karaciğer transaminazları ile CEA, CA 19-9 ve CA 125 gibi tümör belirteçleri yardımcı olabilir” diyen İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Mustafa Nafiz Karagözoğlu, “Basit bir idrar tahlilinde bilirubin pozitifliği bile bize ipucu verebilir. Ultrasonografi, Bilgisayarlı Tomografi, Batın Mr hastaya göre tercih ettiğimiz görüntüleme yöntemleridir. Hastaya göre doktoru hangi tetkikleri yapacağına karar vermelidir” dedi.
 
DOĞAL ÇÖZÜM ÖNERİMİZ REİSHİ MANTARI
Japon Doktor Fukumi Morishige Reishi sonuçlarını anlatıyor
Yeniden yürümeyi başaran pankreas kanseri hastası:
Yeni ameliyat geçirmiş 60 yaşındaki bir kanser hastasının durumu
kötüleşmekteydi. vücudunda ödem oluşmuştu ve kilo kaybetmişti. test
sonuçları, kanında oldukça yüksek sayıda ca19-19cea bulunduğunu
söylüyordu. ona, uyguladığımız tedaviye devam ettiğimiz taktirde kısa
süre sonra öleceğini söylemiştim. finansal sebepler yüzünden değişik
tür bir ilaç tedavisi yapıldı ancak vücudu olumlu cevap vermedi. bu
nedenle günde 30 gram c vitamini enjeksiyonu eşliğinde, ağız yoluyla
günde 9 gram Reishi vermeye başladık. bu tedaviye yaklaşık 1 yıl
kadar önce, 1986 ağustosunda başladık ve bugün yapılan testlerde
eski hastalığının hiç bir belirtisi kalmamıştı. hasta günlük yaşantısına,
günde 5 gram Reishi alması haricinde, eskiden olduğu gibi devam
etmektedir. hastaneye her 2 haftada bir kontrol için gelmekte ve
kanındaki ca19-19 sayısı sürekli azalmaktadır.
Hastanemde bu şekilde örnek verebileceğim bir çok kanser vakası
vardır. her ne kadar akciğer, karaciğer ve beyin kanserleri daha ciddi
hastalıklar olsalar da sindirim yollarını hedef alan kanser tiplerine göre
daha kolay tedavi edilebilmektedir; çünkü hastalar Reishi ekstresi ağız
yoluyla ve kolayca sindirebilecek durumda olmaktadırlar.
Kanser dışında, Reishi'nin bir o kadar etkili olduğu bir diğer hastalık
ise hepatitdir.. günde 1 ila 3 gram arasında Reishi verilen hepatit
hastalarında mükemmel sonuçlar elde edilmektedir
 
Bu kanserde , tedaviye yönelik 46 yıldır hic bir ilerleme olmamis malesef..50 yasindan sonra cikan diyabetler mutlaka arastirilmali ve ne yazik ki pankreas kanserleri tani konuldugunda en az 3.evrede oluyor ,baska bir organi tikamadan fazla belirti vermiyor (mide ,bagirsak,safra yollari)
Babami pankreas kanserinden kaybettigim icin o kadar cok arastirma yapmistim ki ve o kadar zor ki hem hasta acisindan hem bakim veren kisiler acisindan allah bu illetle savasanlara güc versin sabir versin her dönemi zor..
 
Bu kanserde , tedaviye yönelik 46 yıldır hic bir ilerleme olmamis malesef..50 yasindan sonra cikan diyabetler mutlaka arastirilmali ve ne yazik ki pankreas kanserleri tani konuldugunda en az 3.evrede oluyor ,baska bir organi tikamadan fazla belirti vermiyor (mide ,bagirsak,safra yollari)
Babami pankreas kanserinden kaybettigim icin o kadar cok arastirma yapmistim ki ve o kadar zor ki hem hasta acisindan hem bakim veren kisiler acisindan allah bu illetle savasanlara güc versin sabir versin her dönemi zor..
Yıl 2022olmus ve hala etkin bir tedavi yok,benim babamda şu an bu sinsi canavarla savaşıyor. 😔.Allah tüm şifa bekleyenlerin yardimcisi olsun inşallah.
 
X