Bitlenme özellikle okul çağı çocuklarında çok sık karşılaşılan bir durumdur. Uzun saçtan bit nasıl temizlenir? makalemizde bit nasıl geçer? kafa kaşıntısı, saçtaki sirke nasıl gider? konusuna yer verdik. Bitler, saçları istila eden, kanla beslenen küçük kahverengi- gri canlılardır. Saçta şiddetli kaşıntıya neden olurlar.
Hindistan Cevizi Yağı
Saçlara hindistan cevizi yağı uygulamak bitlere kesin çözüm olan bit tedavisi
için kullanılan en eski yöntemlerdendir.
Saçınızı çeşitli bölümlere ayırıp, hindistan cevizi yağını sürün, bit tarağı ile tarayın.
Bir süre sonra saçınızı yıkayıp durulayın.

sactaki_sirke_nasil_gider (3)Vazelin
Başınıza vazelin uygulayıp, bone geçirin, 1 gece saçınızda kalsın.
Ertesi sabah saçınıza bebe yağı sürüp saçınızı bit tarağı ile tarayın.
En son saçınızı şampuanlayıp, yıkayıp, durulayın.

sactaki_sirke_nasil_gider (5)Sarımsak
10 diş sarımsağı blenderdan geçin, içine 3 yemek kaşığı misket limon suyu ekleyip iyice karıştırın, sarımsaklar iyice su kıvamına gelmeli yoksa saçınızda sarımsak parçaları kalır.Elde ettiğiniz macunu saç diplerinize sürüp yarım saat bekletin. Ardından bit tarağı ile saçlarınızı tarayın

Çocuklarda Bit ve Bitlenmeye Doğal Çözümler Tıklayınız

sactaki_sirke_nasil_gider (2)Elma Sirkesi
Saçınıza şampuan sürmeden önce sürdükten sonra saçınızı elma sirkesi ile durulayın.
Saçınızı havlu ile biraz kurutup, bit tarağını kullanın.

sactaki_sirke_nasil_gider (1)Uçucu Yağlar
Aktarlardan satın alabileceğiniz çay ağacı, jojoba, okaliptüs ve biberiye gibi uçucu yağlar bitleri öldürmek için oldukça etkilidir.. Zeytinyağı ile bu esansiyel yağların herhangi birini karıştırın ve bir pamuk kullanarak saç derisine uygulayın.
Başınıza bone geçirin, 1 gece yağlar saçınız kalsın, ertesi sabah bit tarağı ile saçınızı tarayın.sactaki_sirke_nasil_gider (4)

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.