Tüp bebek tedavisinden sonra hamile olduğunuzu nasıl anlarsınız? Tüp bebek tutunma  belirtileri nelerdir

Tüp bebek embriyosunun ana rahmine yerleştirildikten sonra bekleme süreci oldukça heyacanlıdır. Tedavi sonrasında ortalama 2 hafta sonra anne adayından alınan kan tahlili ile gebelik olup olmadığı anlaşılabilir. Bu test dışında vücudun gebeliğin ilk sinyallerini izlemelisiniz.

Tüp Bebek Tutunma Belirtileri Nelerdir?

Bel ağrısı

Özellikle embriyo yerleştirme işlemi sonrasında anne adayının hissedebileceği en önemli belirtidir. Heyecanlanmadan önce dikkat etmeniz gereken bir nokta ise bu ağrıların fiziksel gerginlik sonucunda çıkmış olma ihtimalide vardır.

Tüp Bebek Tutunma Belirtileri Nelerdir? | 1

Mide Bulantısı

Hamileliğin temel belirtisi ilk aylarda gerçekleşen mide bulantısıdır. Önemli olan nokta ise gebeliğin bu belirtisi hemen ortaya çıkmaz. İlk 6 haftalık süreç tamamlandığında bu belirtiler normal sayılabilir. Embriyo yerleştirme işlemi yapıldıktan sonra 2 haftalık süreç içerisinde bu belirtileri almak zordur. Bu anne adaylarında oluşabilecek psikolojik belirtilerden olabilir. Stres hormonlarının fazla salgılanmasıda mide bulantısına neden olabilir.

Tüp Bebek Tutunma Belirtileri Nelerdir? | 2

İştah Artışı

Anne adaylarında iştah artışı önemli gebelik belirtilerinden sayılabilir. Bu durum gebeliğin başladığına işaret edebilir. Hormonlara bağlı olarak gerçekleşen iştah artışının 2 haftalık süreçte kendisini net olarak ortaya koyması düşük bir ihtimaaldir.

Tüp bebek tedavisi olduktan sonra yapmanız gereken 2 haftalık bekleme sürecini sağlıklı ve stresten uzak bir şekilde geçirmektir. Olası gebelik ihtimaline karşı kendinize dikkat edin ve doktorunuzun talimatlarına uyun.