Spinal anestezi yönteminde omurilik etrafındaki dura adı verilen zarın içine anestezik ilaç verilerek hastanın belden aşağısını hissetmesi engellenmiş olur ve ekseri genel anestezi için durumu uygun olmayan hastalara uygulanır. Spinal anestezide bel bölgesinden dura zarına ulaşmak için küçük bir delik açılır ve katater adı verilen ince borudan ilaç dura zarının içine gönderilir. Fakat bu yöntemde epidural anestezideki gibi katater borusu bölgede bırakılmaz hemen çıkartılır ve bölge kapatılır…
Spinal Anestezi Sonrası Baş Ağrısına Ne İyi Gelir?
Epidural anestezi yönteminde gerek görüldüğü zaman kataterden ek doz verilir, ancak spinal anestezi yönteminde katater bölgede bırakılmadığı, hemen geri çıkartıldığı için tek seferlik doz uygulaması mümkündür. Kataterin hemen geri çıkartılmasındaki sebep ise beyin omurilik sıvısının sızma ihtimali bulunmasıdır. Bu nedenle ek doz imkanı spinal anestezide bulunmamaktadır. Spinal anestezinin etkisi çok çabuk başlamakta ve kısa sürede de geçmektedir. Hastalar bu yöntemin kullanıldığı operasyon sonrasında baş ağrısı çekmektedirler.
Spinal anestezi sonrası hissedilen baş ağrısının geçmesi için uzmanların önerisi bol bol su tüketmek ve kafein almaktır. Spinal anestezi sonrası baş ağrısını dindirmek için ağrı kesici ilaçlarında düzenli bir şekilde kullanılması önerilir. Ağrı kesicilerin düzenli kullanılması, bol bol sıvı alınması ve çok fazla aşırıya kaçmadan kafein tüketimi ağrının şiddetini azaltır. Ancak ağrının tamamen yok olması için yaklaşık bir hafta zamana ihtiyaç vardır.
Kadınlar Kulübü Son Yorumlar