Sivrisinek kovucu yapmak için evlerde uygulanacak doğal yöntemler vardır. Bu yöntemleri uygulayarak sivrisineklerden kurtulmak oldukça kolay olmaktadır. Özellikle yaz aylarında etkili olan sivrisineklere karşı su birikintilerine dikkat edilmesi gerekir.
Bahçede ve saksıların altında biriken suları temizlemek gerekir. Çatılardaki yağmur kanallarının düzenli olarak temizlenmesi de sivrisineklerin yaşam alanlarında engelleme yapmanızı sağlayacaktır.
Doğal Sivrisinek Kovma Yöntemleri
Sivrisinek kovucu bitkisel yöntemlerle yapılarak hazır kovucuların içerisinde bulunan kimyasal maddelerden kurtulmak mümkün olur. Doğal malzemeler kullanarak evde yapılan sivrisinek kovucular ile özellikle yaz aylarında rahatsız eden sineklerden kurtulmanız oldukça kolaydır. Sivrisinek kovucu olarak kullanılan bitkileri şu şekilde sıralanabilmektedir;
- Okaliptüs yaprağı kaynatılarak su sıcak iken kapı ve pencere kenarlarına ve nemli yerlere sürülür.
- Sarımsak oldukça etkili bir sinek kovucudur. 25 diş sarımsak 1 litre su ile kaynatılır. İçerisine bebek şampuanı katarak vücuda sürülür.
- Badem yağı, fesleğen yağı ve ıtır çiçeği yağı karıştırılarak vücuda sürülür. Özellikle bebekler için uygulanan hafif bir yöntemdir.
- Sirkenin kokusunda oldukça etkili doğal sivrisinek kovucu etkisi bulunmaktadır. Sivrisinek gelmemesi için bir bardak sirke odalardaki cam kenarlarına sürülmelidir.
Bahçede Yetiştirilen Bitkiler İle Sivrisinekleri Uzaklaştırabilirsiniz
Bahçelerine İdris otu, yalancı melisa, kedi nanesi ve biberiye eken kişilerin sivrisinekleri uzaklaştırmaları mümkün olmaktadır.
- İdris otunda bulunan güçlü kokunun sivrisinekleri uzaklaştırıcı etkisi vardır.
- Yalancı melisanın yaydığı narenciye kokusunun sivrisinekleri uzaklaştırıcı etkisi vardır.
- Kedi nanesi birçok sinek ilacından daha etkili bir sinek kovucudur ve oldukça kolay yetiştirilebilir.
- Biberiye kokusunda sivrisinekleri uzaklaştırıcı etki bulunur.
Eve Sinek Gelmemesi İçin Ne Yapılır?
Sineklerin daima evden uzak olması istenir. Sinekler evler ve işyerleri için rahatsız edici zararlılardır. Evde ya da işyerlerinde sinekler sağlık riski taşır. Sinekler Typhoid, E.coli ve Salmonella gibi mikropları taşıyarak, hastalıkların yayılmasını sağlarlar.
Sineklerin Evinize Gelmemesi İçin Pratik Öneriler
Sinekleri evinizden uzak tutmak için yapabilecekleriniz şunlardır:
- Sineklerin eve erişimini engelleyin. Özellikle hava karardıktan sonra pencereleri ve kapıları kapalı tutun. Işık gelmesini perdelerle engelleyin.
- Sineklik telleri kullanın. Evinizin pencere ve balkon kapılarında sineklik telleri kullanın. Özellikle mutfak ve çöp alanlarının olduğu bölgelerde buna daha çok dikkat edin.
- Yiyeceklerin kapağını kapalı tutun. Mutfakta ya da yemek yenen ortamda olabilecek yemek damlalarını bekletmeden hemen temizleyin.
- Bütün çöp kutularının kapaklarının sıkıca kapalı olmasına dikkat edin.
- Evcil hayvanlarınızın dışkılarını ortada bırakmadan hemen temizleyin. Dışkıyı sadece sineklerin üreme yeri olarak düşünmeyin. Dışkıya konduktan sonra yemeklerinizin üzerine konabileceğini de hesaplayın.
- Sinek ya da böcek ölülerini hemen ortamdan temizleyin. Bu tip ölü böcekler halıların üzerinde görünmeden kaldığında diğer böcekler için çekici bir yemek haline gelebilir.
- Ortamda su birikintisi olmamasına dikkat edin. Bahçenizde su birikintisi olması sivrisinekler için çekici bir faktör olacaktır.
- Özellikle yaz geceleri balkon teras ya da bahçede otururken sivrisinek kovucu kullanmak da etkili bir çözümdür. Bunların bazıları sivrisinek kovucu ses çıkarak sinekleri uzakta tutarlar.
Bütün bunlara rağmen sinekler yine de geliyorsa o zaman kara sinek öldürücü ilaç kullanınız.
Bilinmesi Gereken Bir Gerçek
Ev sineklerinin gerçeği rahatsız edicidir. Yaygın olarak görülen ev sinekleri dışkı ve çürümüş et gibi çürüyen ya da çürümekte olan organik atıklarla beslenir. Oysaki meyve sinekleri daha çok şekerli maddeler arar ve daha çok olgunlaşmış meyveler, sağa sola dökülmüş alkolsüz içecekler ya da alkolle beslenmeyi tercih ederler.
İlgili Konular;
Evde ilaçsız sinek kovucu sprey yapımı Tıklayın !
Kadınlar Kulübü Son Yorumlar