Her insan hayatında en az bir kez kulak çınlamasıyla karşılaşmıştır. Sarımsak yağı kulak çınlamasına iyi gelir mi? makalemizde bu konu hakkında bilgiler verdik.
Tinnitus olarak da bilinen kulak çınlamasında kulakta çın tonunda giden bir ses duyulur ve bu durum bir süre sonra kişiyi çok rahatsız eder.
Kulak çınlaması, üst solunum yolu enfeksiyonları, kulak kirinin kulağı tıkaması, vitamin ve mineral eksiklikleri, kulak kemik değişiklikleri (anormal kemik büyümesi), yaşa bağlı işitme kaybı, kulakta yaralanma veya enfeksiyon,yüksek veya düşük tansiyon, şeker hastalığı ve dolaşım sistemi bozukluğu gibi nedenlerden kaynaklanabilirr.

Sarımsak yağı, antibakteryal, antiviral, anti-patojen ve anti-enflamatuar yani iltihap önleyici özellikleri sayesinde bakteri ve çeşitli hastalıkların yol açtığı kulak çınlamasından kurtulmanızda büyük rol oynar ve kulak çınlaması için bilinen en etkili doğal çözümlerdendir.

Kulak çınlaması için sarımsak yağı nasıl kullanılır?
Her gece yatmadan önce çınlayan kulağınızın deliğine 3 damla sarımsak
yağı damlatın, bir süre o pozisyonda bekleyip, kulağın yağı iyice çekmesini bekleyin.

Evde sarımsak yağı nasıl yapılır?
Sarımsak yağını aktarlardan hazır alabileceğiniz gibi evde kendiniz de yapabiirsiniz.
1 diş sarımsağı rendeleyin, içine yarım yemek kaşığı saf zeytinyağı katın ve ikisi karıştırıp kaynatın. Ilımaya bırakın.

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.