Mozerella meşhur İtalyan peyniridir. Mozzarella peyniri ve sağlığa faydaları makalemizde mozerella peyniri nedir? vücudumuza olan yararları nelerdir, bunlardan bahsettik. Mozzarella peynirinin besin değerleri şu şekildedir; 100 gramda 280 kalori, 17 gram yağ, 95 mg potasyum, 3,1 gram karbonhidrat, 28 gram protein vardır. Peynir ayrıca A, C, D, B12, Piridoksin, Magnezyum, Kalsiyum, Demir ve D vitamini muhtevasına sahiptir.

Biotin içerir
Mozzarella peyniri Vitamin B7 de denilen Biotin açısından güzel bir kaynaktır. Bu besin suda çözünür olduğundan, vücutta yağ olarak depolanmaz.
Hamile kadınlarda biotin eksikliğini önlemek için harika bir gıdadır.
Tırnakları ve saçları güçlendirip, saçların hızlı uzamasına yardımcı olur.
Yapılan araştırmalar, mozzarella peynirinin diyabetik kişilerde kan şekerini düşürüp,
dengelediğini gösteriyor.

Riboflavin Kaynağıdır
B2 ve riboflavin açısından da zengin olan mozzarella, kahvaltılar için ideal peynirlerdendir. B vitamini grubu migren, kansızlık gibi çeşitli sağlık sorunlarını önler.

Niatin zenginidir
Bu peynir ayrıca antioksidan deposudur da. Süt ürünleri yağların enerjiye dönüşmesini sağlayan B3 vitamini içerirler. Niasin özleri ile kolestrolü kontrol altına alıp, diyabet, artrit gibi hastalıkları önlerler.mozzarella_peyniri_ve_sagliga_faydalari (1)

Yağda çözünen vitaminleri barındırır
Mozzarella peyniri D, E ve A (4) gibi önemli yağda çözünen vitaminleri içerir. Bu vitaminler, kalsiyum emilimi, kemik sağlığı ve hücre zarının korunması için gereklidir.

Kemikleri güçlendirir.
Mozzarella kemik ve diş sağlığı için gerekli mineral olan kalsiyumu yüksek miktarda içerir. 28 gram mozzarella peynirinde 183 mg kalsiyum vardır.
Bunun yanı sıra, mozzarella kalp kaslarını korunmasında önemli bir rol oynar ve kolon kanseri riskini azaltır. Ayrıca, kilo vermenize de yardımcı olur.mozzarella_peyniri_ve_sagliga_faydalari (2)

Fosfor kaynağıdır
Mozzarella peynirinde gıdalardan kalsiyumu absorbe etmeye yardımcı fosfor mineralinden yeterli miktarda vardır.
Fosfor ayynı zamanda sindirim ve böbreklerin düzgün çalışması için gereklidir. Mineral kas yorgunluğu giderir ve beyin işleyişini kolaylaştırır.

Çinko doludur
Çinko hayatımız için çok önemli minerallerdendir. Cilt sorunlarıyla savaşır, beyaz kan hücresi sayısını artırır. Prostat bezlerinin iyi salgılanmasını sağlar, ve kilo vermenizde etkilidir.mozzarella_peyniri_ve_sagliga_faydalari (3)

Protein kaynağı
Protein açısından zengin olan bir yiyecek arıyorsanız, mozzarella peyniri sizin için iyi bir seçim olacaktır. Bu peyniri tüketmek enerjinizi yükseltir, kas gücünüzü artırır.

Potasyum zenginidir
Potasyum, bu peynirde bulunan bir diğer önemli mineraldir.
Potasyum insanlarda sodyum tüketiminden kaynaklanan istenmeyen etkilerle savaş maya yardımcı olur.
Potasyum aynı zamanda kan basıncını düşürür, ve kalp ritmini düzenler.

İlgili konular

Mozzarella Sticks Tarifi Tıklayınız

Kıtır Mozarella Peynirli Toplar Tarifi Tıklayınız

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.